Kontaktläätsed, palun abi

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Kontaktläätsed, palun abi

Postitus Postitas Külaline »

Olen väga staažikas kontaktläätsede kasutaja, samas viimased 10 a kasutanud ühepäevaseid vaid reisidel, mitte pidevalt. Staažikas tähendab pigem seda, et ma olen läätsede vilunud käsitseja, mitte see ei tähenda nende pidevat kandmist.
Nüüd on tekkinud see jama, et Dailies AquaComfort ühepäevased läätsed (Alcon) purunevad silma pannes. Seda on juhtunud korduvalt ja korduvalt, viimati tekkis täiesti jama olukord reisil, kus lääts hommikul hotellitoas silma pannes rebenes kaheks pooleks ja üks pool jäi silma, liikudes üles ülemise lau alla. Mul oli sellega nii suur probleem, et peaaegu oleksin vajanud võõrriigis olles erakorralist silmaarsti abi, siiski õnneks tuli see pool läätse õhtul toas silmavanne tehes silmast välja, seda ohtra vee abil. Sellest ajast peale ma neid enam kasutada ei julge, ka seal reisil viskasin kõik minema.
Milles võib olla probleem? Minu käelises oskuses kindlasti mitte. Kas teistel on sarnaseid kogemusi, kas silm on liiga kuiv või on need läätsed liiga õhukeseks disainitud? Kas keegi kasutab mingi teise firma ühepäevaseid läätsi? Nõuandeid, palun? Mul enda teda mingeid silmahaigusi pole, ka kuiva silma ise ei kaeba ega tunne.
Külaline

Mul on tekkinud sarnased probleemid ja mõtlesin ka kusagilt, nt siit, nõu küsida.
Olen kasutanud läätseid 25 aastat ja kunagi pole probleeme olnud. Ostnud olen alati Instrumentariumist. Mõni aeg tagasi teatas Instrumentariumi müüja, et nemad enam ei toogi sisse selliseid läätseid, nagu minul vaja, ja pöördugu ma netipoodide poole. Leidsingi ühe ja tellisin sealt Acuvue Osasis´ läätsed. Sain üsna vähe kasutada, kui juba purunesid ja pidin tellima uue komplekti. Mul on kuuajased läätsed, ent reaalsuses saan mõnda neist kanda ainult 4-6 päeva, siis muutub imelikuks ja kaob silma ära. Silmast kätte saamisega on siis tükk tegemist ja üht läätse ma polegi veel leidnud (äkki on endiselt kuskil silmas).

Nii et ise kaalun läätsefirma vahetamist ja proovida mõnd teist netipoodi. Mis sinul aidata võiks, ei oska paraku öelda.
Külaline

Olen ka Dailies Aqua Comforti proovinud. Sellist kogemust nagu sul nendega siiski pole. Mulle ei sobi nad teistel põhjustel - ei istu hästi minu silmas ja seega jääb nägemine pisut hägune. Üldse on need läätsed tunnetuslikult hoopis paksemad, kui need mida ise kasutan ja annavad mul silmas ebamugavslt tunda ka.

Mulle sobivad ja kasutan Johnson & Johnson Acuvue Moist ühepäevaseid.

Ei oskagi muud arvata, et tõenäoliselt pead lihtsalt katsetama, kas ehk mõne teise läätsega on vähem probleeme.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 4 külalist