Mida peate suhtes kõige tähtsamaks?
Mida peate suhtes kõige tähtsamaks?
Selline küsimus ongi. Mina pean meelerahu, austust ja hingelist lähedust.
-
Külaline
Mis see hingeline lähedus on? Seleta täpsemalt, milles väljendub
-
Külaline
Austus on number üks. Kui on austus siis tuleb ka usaldus ja kõik muu(meelerahu jne). Ja muidugi vastastikune armastua peab olema. Eks igaüks valib oma, kuidas tema jaoks see armastus väljendub. Aga suhtes olles peab tundma ennast armastatud ja austatuna.
-
Külaline
https://jupiter.err.ee/1609555724/tuhande-naoga-meesKülaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 18:28Mis see hingeline lähedus on? Seleta täpsemalt, milles väljendub
vaadake kuidas kõik naised tundsid suurt hingesugulust.
-
Külaline
Väga lihtne-usaldust, austust ja armastust. See on minu jaoks kui 3-jalaga taburet, misiganes kolmest puudu on-asi kõigub.
Hingeline lähedus on emotsionaalne lähedus ja et ta oleks su sõber ja hooliks sinust ja teeks sinu jaoks väikseid asju. Seda ma nimetan hingeliseks läheduseks. Vbl kuulub sinna veel midagi, praegu lihtsalt ei tule rohkem meelde. Ja meelerahu on tähtis, et ei mõtle, et on kuskil paha peal (truudust murdmas nt), et saad teda usaldada, siis on ka hing rahulik; et tead, et ta on alati sinu poolel, aktsepteerib sind nii, nagu sa oled (see on ka meelerahu ehk kindlusetunne).
Ma arvan, et ei saagi siin mingeid väga konkreetseid asju välja tuua, sest tegemist on komplektiga. Ja tihtipeale ei saa sellest arugi enne, kui jama käes on. Kindlasti on vaimne lähedus oluline, aga kui kaaslane pereellu kohe üldse kuidagi ei panusta ja elab edasi nii, nagu tal polekski peret ega kodu, siis hakkab see pikapeale tavaliselt häirima.
Jäime üks päev sõbrannaga ka arutlema, et mis see siis ikkagi on, mis inimesed koos hoiab. Ütlesin, et minu abikaasa kuulab mu alati ära ega halvusta mitte kunagi. Kusjuures ei, ma ei pea silmas seda, kus üks tundide kaupa mingit monoloogi peab ja teine muudkui alandlikult kuulab. Vaid sellist sõbralikku ja hinnangutevaba kuulamist pidasin ikka silmas. Liiga palju on inimesi, kes leiavad, et teise mingile päris tavalisele lausele on tingimata anda naeruvääristav või kriitiline vastus. Sa püüad ja püüad sellisega rääkida, aga ei õnnestu lihtsalt. Kui mul oleks kodus niisugune isend, siis temaga pikalt koos olla küll ei jaksaks. Ja tõtt-öelda tundub mulle, et inimesel, kes oskab oma kaasaga suhelda sõbralikult ja seda pikki aastaid, on tavaliselt olemas ka ausus ja muud hääd omadused.
Jäime üks päev sõbrannaga ka arutlema, et mis see siis ikkagi on, mis inimesed koos hoiab. Ütlesin, et minu abikaasa kuulab mu alati ära ega halvusta mitte kunagi. Kusjuures ei, ma ei pea silmas seda, kus üks tundide kaupa mingit monoloogi peab ja teine muudkui alandlikult kuulab. Vaid sellist sõbralikku ja hinnangutevaba kuulamist pidasin ikka silmas. Liiga palju on inimesi, kes leiavad, et teise mingile päris tavalisele lausele on tingimata anda naeruvääristav või kriitiline vastus. Sa püüad ja püüad sellisega rääkida, aga ei õnnestu lihtsalt. Kui mul oleks kodus niisugune isend, siis temaga pikalt koos olla küll ei jaksaks. Ja tõtt-öelda tundub mulle, et inimesel, kes oskab oma kaasaga suhelda sõbralikult ja seda pikki aastaid, on tavaliselt olemas ka ausus ja muud hääd omadused.
-
Külaline
Kõige tähtsam on, et mehel on normaalselt pappi ja naisel on normaalsed tissid.
-
Külaline
Kirjutan saja käega alla. Tegelikult tissid võib ära jätta.
-
Külaline
Ei või
-
Külaline
Mismoodi see austamine välja peab nägema või mismoodi peab kaaslane sinuga austavalt suhtlema?Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 18:55 Austus on number üks. Kui on austus siis tuleb ka usaldus ja kõik muu(meelerahu jne). Ja muidugi vastastikune armastua peab olema. Eks igaüks valib oma, kuidas tema jaoks see armastus väljendub. Aga suhtes olles peab tundma ennast armastatud ja austatuna.
-
Külaline
Austamine ei pea kuidagi välja nägema. Lihtsalt tunned, et pead oma abikaasast/partnerist väga lugu.Külaline kirjutas: ↑26 Jaan 2025 22:22Mismoodi see austamine välja peab nägema või mismoodi peab kaaslane sinuga austavalt suhtlema?
Ja sellest, kas kaaslane teda austab või mitte, saab igaüks ise aru. Pole midagi seletada, kooselus on see kõigile arusaadav.
-
Külaline
No see on ikkagi see, kui jäädaksr üksteisega viisakaks. Ka kõige pingelisemas olukorras. Partner toetab, mitte ei kuku sõimama, et loll ja mõttetu oled. Või siis kui mõnes asjas pole ühine arvamus aga austav partner aksepteerib seda ja ei toimu mingit võimuvõtlust, kellel õigus on jne.Külaline kirjutas: ↑26 Jaan 2025 22:22Mismoodi see austamine välja peab nägema või mismoodi peab kaaslane sinuga austavalt suhtlema?Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 18:55 Austus on number üks. Kui on austus siis tuleb ka usaldus ja kõik muu(meelerahu jne). Ja muidugi vastastikune armastua peab olema. Eks igaüks valib oma, kuidas tema jaoks see armastus väljendub. Aga suhtes olles peab tundma ennast armastatud ja austatuna.
Seda on natuke raske seletada. See on ka nagu mingil määral tunne, nagu armastus, mida täpselt vb sõnadesse panna ei saa/oska.
Ja eelmise kirjutatuganõus, et sellest saab koos olles aru, kas on austust või ei.
Kui julmalt ja ilma süümekateta teise tunnetest üle sõita, siis see pole üksteise austamine.
-
Külaline
Kas see käib meeste kohta? Aga naiste? Kas vaikimine või ignoreerimine ka kvalifitseerub austuse alla? Ei kisa ja röögi ju ikkagiKülaline kirjutas: ↑27 Jaan 2025 10:54No see on ikkagi see, kui jäädaksr üksteisega viisakaks. Ka kõige pingelisemas olukorras. Partner toetab, mitte ei kuku sõimama, et loll ja mõttetu oled. Või siis kui mõnes asjas pole ühine arvamus aga austav partner aksepteerib seda ja ei toimu mingit võimuvõtlust, kellel õigus on jne.Külaline kirjutas: ↑26 Jaan 2025 22:22Mismoodi see austamine välja peab nägema või mismoodi peab kaaslane sinuga austavalt suhtlema?Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 18:55 Austus on number üks. Kui on austus siis tuleb ka usaldus ja kõik muu(meelerahu jne). Ja muidugi vastastikune armastua peab olema. Eks igaüks valib oma, kuidas tema jaoks see armastus väljendub. Aga suhtes olles peab tundma ennast armastatud ja austatuna.
Seda on natuke raske seletada. See on ka nagu mingil määral tunne, nagu armastus, mida täpselt vb sõnadesse panna ei saa/oska.
Ja eelmise kirjutatuganõus, et sellest saab koos olles aru, kas on austust või ei.
Kui julmalt ja ilma süümekateta teise tunnetest üle sõita, siis see pole üksteise austamine.
-
Külaline
Mina kirjutasin selle. See kehtib mõlema kohta. Ignoreerimine on samamoodi mitte austamine. Olgu selleks mees või naine.Külaline kirjutas: ↑27 Jaan 2025 12:09Kas see käib meeste kohta? Aga naiste? Kas vaikimine või ignoreerimine ka kvalifitseerub austuse alla? Ei kisa ja röögi ju ikkagiKülaline kirjutas: ↑27 Jaan 2025 10:54No see on ikkagi see, kui jäädaksr üksteisega viisakaks. Ka kõige pingelisemas olukorras. Partner toetab, mitte ei kuku sõimama, et loll ja mõttetu oled. Või siis kui mõnes asjas pole ühine arvamus aga austav partner aksepteerib seda ja ei toimu mingit võimuvõtlust, kellel õigus on jne.Külaline kirjutas: ↑26 Jaan 2025 22:22
Mismoodi see austamine välja peab nägema või mismoodi peab kaaslane sinuga austavalt suhtlema?
Vaikimine on passiiv-agressiiv käitumine.
Tund, kaks oma mõttete kogumiseks ja eemaldumine on okei. Aga päevade viisi demostratiivne vaikimine ja eiramine EI ole normaalne. Ei naise ega ka mehe käitumises.