Miks ta seda teeb?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

iiR kirjutas: 14 Jaan 2025 10:40 Mulle näib, et sul on mingi kerge trauma seoses sinule süümekate tekitamisega või no tunned, et kui mees sedasi kaebleb, siis see on justkui etteheide sulle - ja mehel jälle võib olla pole mingit süüdistavat tagamõtet tegelikult, vaid näeb, et naine jälle toimetab midagi, milles ta ise osaleda ei oska või viitsi, ja siis nagu et ennast ka kaasatuna tunda, hakkabki kommenteerima.
Ma arvan, et asi just selles ongi- naine võtab suvalist heietust üleliia isiklikult ja mees ei saa aru, mis siis jälle nüüd valesti ütles, kõik õige ju, oleks pidanud varem/teisiti tegema. Ta isegi ei tule vast selle peale, et sina kuuled, et SINA oleks pidanud varem/teisiti tegema! Ta ju ei öelnud nii.
"Tagantjäreletarkus on täppisteadus", ütlen mina tavaliselt sellise jutu peale.
Külaline

iiR kirjutas: 14 Jaan 2025 10:40Kui mees on muidu normaalne inimene, aga niimoodi näägutab mingites olukordades, siis ma hapukoorepaki või kohvitassiga loopimise asemel istutaks ta mingil hetkel (kui ta parasjagu ei heieta ja olete mõlemad rahulikud, mitte närvis), laua taha või diivanile ja ütlekski, et soovid kokku leppida ming turvasõna, mida sa saaksid kasutada järgmine kord, kui ta tagantjärele kahetsevat juttu hakkab ajama. Mingi suvalise sõna, mis lõpetaks poolelioleva vestluse sel samal hetkel. Näiteks "tuhaämber" - et iga kord, kui sina tunned, et ta hakkab jälle kaeblema millegi üle, mida enam muuta ei saa, ütled sa "tuhaämber", kõik vestluse osapooled jäävad vait, midagi seletama ega põhjendama ega vabandama ega kehvasti tundma keegi ei pea, vaid jätkate oma elusid sealt, kus see enne heietust pooleli jäi.
Teoorias on nõuanne hea aga ma usun, et praktikas ei toimi.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 10:53
iiR kirjutas: 14 Jaan 2025 10:40 Mulle näib, et sul on mingi kerge trauma seoses sinule süümekate tekitamisega või no tunned, et kui mees sedasi kaebleb, siis see on justkui etteheide sulle - ja mehel jälle võib olla pole mingit süüdistavat tagamõtet tegelikult, vaid näeb, et naine jälle toimetab midagi, milles ta ise osaleda ei oska või viitsi, ja siis nagu et ennast ka kaasatuna tunda, hakkabki kommenteerima.
Ma arvan, et asi just selles ongi- naine võtab suvalist heietust üleliia isiklikult ja mees ei saa aru, mis siis jälle nüüd valesti ütles, kõik õige ju, oleks pidanud varem/teisiti tegema. Ta isegi ei tule vast selle peale, et sina kuuled, et SINA oleks pidanud varem/teisiti tegema! Ta ju ei öelnud nii.
Ka tugeva kannatusega ja närvidega inimesel lööb lõpuks kaane pealt selline asi. TA kirjutab, et asi juba ju lausa igapäevane.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 11:17
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 10:53
Ka tugeva kannatusega ja närvidega inimesel lööb lõpuks kaane pealt selline asi. TA kirjutab, et asi juba ju lausa igapäevane.
Lahutagu siis ära. Mida ta piinab sellest mehest. Kindlasti on selliste naiste ja ka meeste järgi turul nõudlust. Probleem lahendatud.
Muidu viskabki mehel kaane maha ja siis jälke itk ja hala.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 07:51
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 07:23 Viimane piisk, mitte viimane õlekõrs. Õlekõrs on hoopis teise tähendusega väljend.
Mis teise tähendusega :D
See oli viimane piisk minu kannatuste karikasse.
Olles eelnevalt kõik ära proovinud, haarasin viimasest õlekõrrest.
Kurb, kui eestlane enam fraseologisme ei tunne ja neid vääralt kasutab.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 15:32
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 07:23 Viimane piisk, mitte viimane õlekõrs. Õlekõrs on hoopis teise tähendusega väljend.
sina oled see, kes fraseologisme ei tunne Piiblist leiame ka sellise ütluse: "viimane kõrs on see, mis murrab kaameli selgroo"
mine häbene kuskil, tädi targutaja! :lol:
Külaline

Mulle ei tundu, et see tagantjärele targutamine oleks kuidagi pahatahtlik, etteheitev või süüdistav, vähemalt nende näidete põhjal, mis sa tõid. Ilmselt on see lihtsalt niisugune isikuomadus, millega tuleb kas leppida või proovib mees seda muuta. Tihti tahavad inimesed ise ka end parandada, kui taipavad, et neil on mingi tüütu harjumus, aga see on raske ja nõuab suurt kontrolli enda üle. Sina saaksid talle abiks olla, aga siis ei tohi temaga pahandada, vaid juhtida muul moel tähelepanu. Soovitaksin samuti katsetada konkreetset sõna, mille te omavahel kokku lepite, et kui mees hakkab jälle oma joorupiga pihta, siis selle ütlemise peale katkestab ta oma mõtte ja te ei jätka seda arutelu rohkem.
Külaline

Mul ka elukaaslane kohati üsna sarnane. 10 aastat kooselu. Kui üle viskab, siis ütlen, et " ma enam ei viitsi" ja lülitan kuulamise välja. Ei reageeri sellistele heietustele enam lihtsalt. Ja seda ka, et kui miskit ei meeldi, siis edaspidi tehku ise!
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 15:38

sina oled see, kes fraseologisme ei tunne Piiblist leiame ka sellise ütluse: "viimane kõrs on see, mis murrab kaameli selgroo"
Piiblikummardajatega tõesti vaidlema ei hakka.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 06:57
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 15:38

Piiblikummardajatega tõesti vaidlema ei hakka.
ja kuskohast on pärit fraseologism viimasest piisast, mis karika üle ajab? või uppuja haarab ka õlekõrre järgi ????????

need KÕIK on pärit piiblist!

mine tagasi häbenema!
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 09:29 Postitus on kustutatud
Mis on täiesti õige kirjapilt.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 09:29Postitus on kustutatud
Kas sina kirjutad näiteks "hiljaõhtul"?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 09:31
"Varahommikul" kirjutatakse kokku, nagu ka "hilisõhtul".
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:25
"Varahommikul" kirjutatakse kokku, nagu ka "hilisõhtul".
vara = hilja

Ja küsimus ei olnud "hilisõhtu" kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 09:29 Postitus on kustutatud
Mis on täiesti õige kirjapilt.
Ega ikka ei ole küll. Hommikul vara oleks õige.
Külaline

Miks te peate mehi?

Naine 47
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 16:22 Miks te peate mehi?

Naine 47
Kuna oleme lollid.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 16:22 Miks te peate mehi?

Naine 47
Mis moodi see "mehe pidamine" käib?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist