Perimenopaus- abi ja nõu
-
Külaline
Perimenopaus- abi ja nõu
Kas kellelgi on olnud analoogset kogemust ja oskab aidata. Vanust 47 päevad käivad iga ca 18 päeva tagant, järjest lühemaks on tsükkel läinud veel paariaastataguselt 28 päevalt. PMS on alati olnud, nüüd hullem. Ehk siis 4-5p PMS, siis päevad ca 4 päeva, siis ca 14 päeva enamvähem normaalstet olekut ja algab jälle PMS + päevad tsükkel pihta. Ma olen üliärrituv, samas energiat pole, tuju on nii nullis ja lihtsalt jube raske on seda välja kannatada.
Perearstilt ei oota midagi muud kui ei tuleb ära kannatada. Sporti teen, looduses kõnnin, magan enamvähem, alkoholi minimaalselt, toitun tervislikult, aga mõned + veidi juurde üleliigsed koroonakilod kukil, mis alla ei lähe. Seksi ei tee, kuna libiido 0 ja pole ka kellega teha (ehk siis mingit rasedusvastast vahendit ei kasuta).
Nüüd siis küsimus: kas keegi on reaalselt millestki ka abi saanud? Kasvõi sünteetilised hormoonid? Östrogeni plaastrid? Või mingi geel? Või midagi... mida iganes. Nooruses kasutasin pille jm hormoonvariante, aga mitte ükski ei sobinud. Peavalud ja kaalutõus ja akne jne. Aga nüüd mõtlen, et kui oleks abi, kasutaks ükskõik mida. Kodune atmosfäär kannatab ja hakkan arvama, et lastel parem kui nende ema kuskil teises toas omaette on.
tänades ette, meeleheites naine.
Perearstilt ei oota midagi muud kui ei tuleb ära kannatada. Sporti teen, looduses kõnnin, magan enamvähem, alkoholi minimaalselt, toitun tervislikult, aga mõned + veidi juurde üleliigsed koroonakilod kukil, mis alla ei lähe. Seksi ei tee, kuna libiido 0 ja pole ka kellega teha (ehk siis mingit rasedusvastast vahendit ei kasuta).
Nüüd siis küsimus: kas keegi on reaalselt millestki ka abi saanud? Kasvõi sünteetilised hormoonid? Östrogeni plaastrid? Või mingi geel? Või midagi... mida iganes. Nooruses kasutasin pille jm hormoonvariante, aga mitte ükski ei sobinud. Peavalud ja kaalutõus ja akne jne. Aga nüüd mõtlen, et kui oleks abi, kasutaks ükskõik mida. Kodune atmosfäär kannatab ja hakkan arvama, et lastel parem kui nende ema kuskil teises toas omaette on.
tänades ette, meeleheites naine.
-
Külaline
Günekoloogile mine, vaata mida ta soovitab. Pannakse ka hormoonspiraali niisuguses olukorras, võtab pms'i nähud, päevad ja muud nähud maha. Sulle võib midagi hoopis muud sobida aga tasub ära käia.
-
Külaline
Ära ole meeleheitel. Mul sama jama päevade ja tujudega. Arst soovitas spiraali, aga kuna minipillidega vanasti kogemus, mis ajas hullult kohevaks, siis seda ei kaalunud. Pean ka minema arstiga uuesti rääkima, aga apteegi toidulisandid ilmselt pole need, mis meid aitaks. PS lapsed teises toas on ka hea mõte, aga pikalt pole jätkusuutlik! Seksiga õnneks libiido olemas, mingil hetkel vähem, mingil hetkel täiesti ülemääraselt rohkem mu enda arvates, aga olen õppinud selle hormonaalse tasakaalutuse ära kasutama.
-
Külaline
https://www.virtuaalkliinik.ee/uudised/ ... -kannatama siin soovitab östrogeenkreemi ja hormoonasendusravi (mul ema proovis, sai maohädad). Igasugused sojapulbrid ja ristikheinad ja muud taimepreparaadid, mida apteekides mitmeid pähe määritakse, ei ole aidanud üldse.
-
Külaline
Kui maohädad sai, siis see eriti ei julgustaKülaline kirjutas: ↑24 Juun 2024 21:50 https://www.virtuaalkliinik.ee/uudised/ ... -kannatama siin soovitab östrogeenkreemi ja hormoonasendusravi (mul ema proovis, sai maohädad). Igasugused sojapulbrid ja ristikheinad ja muud taimepreparaadid, mida apteekides mitmeid pähe määritakse, ei ole aidanud üldse.
-
Külaline
Ma kahtlustan ka, et sünteetiliste hormoonide suhtes olen tundlik. Mingeid rohte kunagi üldse ei kasuta. Tellisin täna igaks-juhuks toidulisandeid (maka, omega, magneesiumi ja mingi spets menop.naiste segu, midagi halba nad teha ei saa), aga ega nendega tsüklit pikaks ei venita, muidugi. Lapsed teises toas jätkusuutlik pole tõesti, aga sellise ärritunud emaga koos olla pole ka teab mis lillepidu. Ehk siis pigem helistan ka arstile, et mis järgmine samm..Külaline kirjutas: ↑24 Juun 2024 21:42 Ära ole meeleheitel. Mul sama jama päevade ja tujudega. Arst soovitas spiraali, aga kuna minipillidega vanasti kogemus, mis ajas hullult kohevaks, siis seda ei kaalunud. Pean ka minema arstiga uuesti rääkima, aga apteegi toidulisandid ilmselt pole need, mis meid aitaks. PS lapsed teises toas on ka hea mõte, aga pikalt pole jätkusuutlik! Seksiga õnneks libiido olemas, mingil hetkel vähem, mingil hetkel täiesti ülemääraselt rohkem mu enda arvates, aga olen õppinud selle hormonaalse tasakaalutuse ära kasutama.
-
Külaline
Käin ära, aitäh!Külaline kirjutas: ↑24 Juun 2024 17:05 Günekoloogile mine, vaata mida ta soovitab. Pannakse ka hormoonspiraali niisuguses olukorras, võtab pms'i nähud, päevad ja muud nähud maha. Sulle võib midagi hoopis muud sobida aga tasub ära käia.
-
Külaline
hormoonasendusravi väga kahtlane. suurbritannias tehti uuring, mega seos rinnavähi ja sünteetilisi hormoone tarvitanute hulgas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: silli ja 5 külalist