Kumba joote, kohvi või teed?

vana hea klassika
Tolmukübe
Kontakt:

Kumba joote, kohvi või teed?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mina kohvi. Ega ma ei ütle, hea maitsega teesid on ka olemas, aga kuni see ära jahtub.. Kohvi koos piimaga on kohe joodav. Ja maitsev. Kas eelistate uba või lahustuvat? Mina uba. Lahustuvat õieti ei julgegi, vene ajal räägiti, et pidi kasvajat tekitama, on see siis tõsi või mitte, ei teagi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Lahustuvat kohvi piimaga, sel samal põhjusel, et tahan kiiresti teha ja kohe juua, teed teen ka vahel, aga sellega kipubki olema, et jätad tõmbama ja siis meenub alles mitu tundi hiljem, et tee oli ootamas, selleks ajaks on see jälle nii külm, et hästi ei tahagi enam.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Mina olen teesõber, aga vahel külas joon ka kohvi.
Aga tavaliselt on mul autos 3in1 nescafe strong tuutud. Ja teel olles, kui tükib uni silma siis teen omale tsuktsi kohvi, ehk tühjendan tuutu sõidu ajal osade kaupa suhu ja joon külma vett peale. Vahel läheb teine ja harva ka kolmas padrun otsa.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Hommikul kindlalt kohv (päriskohv, mitte mingi lahustuv jura, suur kruusitäis, piimaga, suhkruta).
Pärastlõunal väiksem tass kohvi.
Õhtuti või kui külm nahavahel või matkal termosest - teed.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

iiR kirjutas: 18 Jaan 2025 16:13 Hommikul kindlalt kohv (päriskohv, mitte mingi lahustuv jura, suur kruusitäis, piimaga, suhkruta).
Pärastlõunal väiksem tass kohvi.
Õhtuti või kui külm nahavahel või matkal termosest - teed.
Täpselt sama, ehkki päevasel ajal igapäevaselt kohvi ei joo.
Külaline

Oakohv 3x päevas, joon kaerapiimaga, ilma suhkruta.
Külaline

Mõni aeg tagasi olin veel kõva kohvisõber. Ikka 3-4 tassi päevas(keskmised 300ml tassid). Masina või presskannu oma. Lahustuvat ei kasuta juba pikalt. Ei meeldi see maitse enam.
Nüüd joon hommikul ühe tassi, vahel lõuna aeg teise ja õhtul eelistan teed. Kas siis kibuvitsa, piparmünti või rohelist teed.
Külaline

Joon aastaid ainult rohelist teed, ilma suhkruta.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 17 Jaan 2025 16:12 Mina kohvi. Ega ma ei ütle, hea maitsega teesid on ka olemas, aga kuni see ära jahtub.. Kohvi koos piimaga on kohe joodav. Ja maitsev. Kas eelistate uba või lahustuvat? Mina uba. Lahustuvat õieti ei julgegi, vene ajal räägiti, et pidi kasvajat tekitama, on see siis tõsi või mitte, ei teagi.
KOHV on see sõna.
Külaline

Kohv alati. Teed joon siis, kui olen haige või kui on külm või kui seltskonna mõttes on vaja.
Külaline

Mina joon hommikuti kaks tassi lahustuvat ilma suhkruta mandlipiimaga kui aega on. Kui aega pole siis ühe. Vahel võtan termosega tõöle kaasa ka. Tööl kella 11 ja 17 paiku ûks espresso, pärast lõunasööki ka espresso. Kui nüüd kokku loen siis päris palju saab. Teed joon ka, suvel külma teed, kui haige juhtun olema siis ka kindlasti tee mitte kohv.
Külaline

Mingil põhjusel ei maitse kohv enam, kuigi jõin varasemalt igal hommikul. Nüüd joon selle asemel musta teed piimaga.
rako
Kontakt:

Postitus Postitas rako »

Eluaegne teejooja. Kohvi lõhngi ajab oksele. Samas mul on tuttav, kelle arvates ainus õige jook on kohv ja tee on tema jaoks suvaline muru.
Külaline

Hommikul suur tass "päriskohvi" mustalt, ilma suhkru ja piimata. Pealelõunasel ajal kofeiinivaba kohv või roheline tee.
☕️
Külaline

Ainult kohvi, tavaliselt kolm tassi päevas. Musta või koorega, suhkrut ei pane.

Teed ei suuda juua, organism ei võta vastu, eriti rohelisi teesid. Paha hakkab kohe.
Külaline

Meie joome kõiki asju.
Ostke korralikku kallist teed, see mingi liptoni tolm pakikestes on väga paha. Nii jääb vale mulje. Kui palju raha pole, siis natuke. Aga head.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2025 13:02 Meie joome kõiki asju.
Ostke korralikku kallist teed, see mingi liptoni tolm pakikestes on väga paha. Nii jääb vale mulje. Kui palju raha pole, siis natuke. Aga head.
Milleks eeldada mingit jama, kui inimest ei tunne. Olen proovinud teesid nii Inglismaal peenes kohvikus kui Jaapanis teetseremoonial. Mulle ei sobi tee, lihtsalt teeiin mõjub ilmselt halvasti. Seda võivad kallid teed rohkemgi sisaldada kui mingi Liptoni jama. Sama ju kohviga.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2025 13:06
Külaline kirjutas: 31 Mär 2025 13:02 Meie joome kõiki asju.
Milleks eeldada mingit jama, kui inimest ei tunne. Olen proovinud teesid nii Inglismaal peenes kohvikus kui Jaapanis teetseremoonial. Mulle ei sobi tee, lihtsalt teeiin mõjub ilmselt halvasti. Seda võivad kallid teed rohkemgi sisaldada kui mingi Liptoni jama. Sama ju kohviga.
Mis on "teeiin"?
Külaline

However, what many people don't know is that theine and caffeine are actually the exact same substance. The different names have remained in use for over 200 years after the caffeine molecule was isolated, mainly to distinguish the source of the substance
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2025 14:00 However, what many people don't know is that theine and caffeine are actually the exact same substance. The different names have remained in use for over 200 years after the caffeine molecule was isolated, mainly to distinguish the source of the substance
Eesti keel sellist sõna ei tunne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile ja 11 külalist