Tavaline küünelakk ja geelllakk
-
Külaline
Tavaline küünelakk ja geelllakk
Mul on juba aastaid probleem, et küüned lõhenevad ja murduvad, pikaks kasvatada eriti enam ei soovigi, nagunii ei õnnestu, aga lakkida tahaks. Lakid mul ka eriti peal ei seisa, ülejärgmisel päeval juba murenevad otstelt. Mul ei ole mingite vitamiinide ega mineraalide puudust, kõik on kontrollitud, mingid toidulisandid küüntele jms ei oma mõju.
Kunstküüned pole minu teema, aga nüüd jõudis tüdimus sinnamaani, et ostsin endale lambi ja ühe komplekti geellakke. Aluslakk, värviline ja pealislakk. Täna õhtul, kui laps on magama saanud, läheb asjaks, mina, lakid ja lamp!
Aga mul on kogenumatele mõned küsimused. Esiteks, kui vastupidav on geellakiga koos kasutada tavalist lakki? Ma juba lugesin, et tohib küll, nt saab teha "hamburgeri", st tavalise laki kiht geellakkide vahele panna. Mul on mitu pudelit ilusaid tavalisi lakke, mis muidu peal ei seisa, kas geelikihtide vahel võiks pikemat vastupidavust loota?
Ja veel on mul küünekleepsusid, igasugu lillekesed, need on pmst nagu kleepekad, kas neid võib ka kahe geelikihi vahele panna?
Geellakid lubavad, et seisavad peal kuni 3 nädalat, ma ei ole nii optimistlik, kui kaua tegelikult realistlik on?
Ja siis, ups, ma ei teagi veel täpselt, kuidas selle pärast maha saab, atsetoon võtab või ei?
Ühte lakipudelit juba näppisin, hais on teistsugune kui tavalisel lakil. Kas teil on siis tehes mask ees ja aknad lahti või on see lihtsalt ebameeldiv, aga ohutu lõhn?
Ja lõpetuseks, kas päris esimene kord geelllakkides tuleb ilus välja ka või peab arvestama, et läheb midagi pekki? Ei kuiva ära korralikult või ei haaku küünte külge korralikult või jääb liiga paks või ebaühtlane või mullitama vms?
Tänan vastuste eest ja hoidke mulle siis õhtul pöialt! Ja ülejäänud sõrmi ka!
Kunstküüned pole minu teema, aga nüüd jõudis tüdimus sinnamaani, et ostsin endale lambi ja ühe komplekti geellakke. Aluslakk, värviline ja pealislakk. Täna õhtul, kui laps on magama saanud, läheb asjaks, mina, lakid ja lamp!
Aga mul on kogenumatele mõned küsimused. Esiteks, kui vastupidav on geellakiga koos kasutada tavalist lakki? Ma juba lugesin, et tohib küll, nt saab teha "hamburgeri", st tavalise laki kiht geellakkide vahele panna. Mul on mitu pudelit ilusaid tavalisi lakke, mis muidu peal ei seisa, kas geelikihtide vahel võiks pikemat vastupidavust loota?
Ja veel on mul küünekleepsusid, igasugu lillekesed, need on pmst nagu kleepekad, kas neid võib ka kahe geelikihi vahele panna?
Geellakid lubavad, et seisavad peal kuni 3 nädalat, ma ei ole nii optimistlik, kui kaua tegelikult realistlik on?
Ja siis, ups, ma ei teagi veel täpselt, kuidas selle pärast maha saab, atsetoon võtab või ei?
Ühte lakipudelit juba näppisin, hais on teistsugune kui tavalisel lakil. Kas teil on siis tehes mask ees ja aknad lahti või on see lihtsalt ebameeldiv, aga ohutu lõhn?
Ja lõpetuseks, kas päris esimene kord geelllakkides tuleb ilus välja ka või peab arvestama, et läheb midagi pekki? Ei kuiva ära korralikult või ei haaku küünte külge korralikult või jääb liiga paks või ebaühtlane või mullitama vms?
Tänan vastuste eest ja hoidke mulle siis õhtul pöialt! Ja ülejäänud sõrmi ka!
-
Külaline
Sa profi juures pole käinud ja hakkad ise jändama? Selline asi võtab hea tegija juures tund-tund 15 aega. Kodus sa mingit ilusat tulemust küll ei saa. Profid ei tee isegi ise endile.
-
Külaline
Eeehm... Ma pean küüntele kandma pintsliga 3 kihti lakki ja iga kihi järel käe 60 sek lambi alla pistma. Mismoodi see küll tund aega peaks kokku tulema? Sa vist ajad sassi geelküüntega. Nagu kirjutasin, need pole minu teema. Mina kavatsen oma küüntele kanda geellakki.
-
Külaline
Räägin geellakkimisest. Ma ei pane endale geelküüsi.Külaline kirjutas: ↑16 Jaan 2025 19:25 Eeehm... Ma pean küüntele kandma pintsliga 3 kihti lakki ja iga kihi järel käe 60 sek lambi alla pistma. Mismoodi see küll tund aega peaks kokku tulema? Sa vist ajad sassi geelküüntega. Nagu kirjutasin, need pole minu teema. Mina kavatsen oma küüntele kanda geellakki.
Kui kiiresti sul siis tehtud on, kui oled käinud?
-
Külaline
Mu küüntel ei seisa peal ei geellakk ega ka tavaline küünelakk. Teiseks peevaks lööb lahti juba mõlemad.
Ilmselt mu oma küüneplaat on liiga niiske, mus seda kinni ei hoia.
Lõhenemise vastu aitas Microcell2000 lakk.
Ilmselt mu oma küüneplaat on liiga niiske, mus seda kinni ei hoia.
Lõhenemise vastu aitas Microcell2000 lakk.
-
Külaline
Küüned lähevad lambi alla ühekaupa.Külaline kirjutas: ↑16 Jaan 2025 19:25 Eeehm... Ma pean küüntele kandma pintsliga 3 kihti lakki ja iga kihi järel käe 60 sek lambi alla pistma. Mismoodi see küll tund aega peaks kokku tulema? Sa vist ajad sassi geelküüntega. Nagu kirjutasin, need pole minu teema. Mina kavatsen oma küüntele kanda geellakki.
-
Külaline
Miks?Külaline kirjutas: ↑16 Jaan 2025 20:24Küüned lähevad lambi alla ühekaupa.Külaline kirjutas: ↑16 Jaan 2025 19:25 Eeehm... Ma pean küüntele kandma pintsliga 3 kihti lakki ja iga kihi järel käe 60 sek lambi alla pistma. Mismoodi see küll tund aega peaks kokku tulema? Sa vist ajad sassi geelküüntega. Nagu kirjutasin, need pole minu teema. Mina kavatsen oma küüntele kanda geellakki.
-
Külaline
Su küünetehnik teeb nii või mis kilplas ühekaupa küüsi lambitatakse? Sa ajad jälle segi geelküüned ja küünelaki vist.
Kui alus ja pealislakk on geellakid, siis saab küünt värvida tavalakiga ja atsetoonivaba küünelakieemaldajaga ka maha võtta ja vahetada lakki, ilma et see geelküünt kahjustaks. Kahe geellaki VAHELE ma pole tavalakki toppinud, ei arva, et see püsivusele kaasa aitaks. Tavalakki saab vabalt geellaki PEAL aga kasutada, minu meelest see on kõige mitmekülgsem kasutus, kui alus ja pealigeellakid on värvitud ja peale saab kasutada oma tavalisi lakke, kaunistusi jne. Kergem ka vahetada, kui nädal-kaks ühesugust maniküüri kanda ei viitsi.
Geelküünelakk aitab küüsi kasvatada küll, aga kuna mahavõtmine (kui just ise maha ei kooru
) on vaevaline ja ma ei viitsinud pikalt jännata, kasutan tugevdavat küünelakki ja tänapäeval on tavalised värvilakid juba geelküünelaki püsivusega ning läikega- 10 päeva, 14 päeva, peaaegu püsivad ka päriselt nii kaua kui reklaam on. Võtan maha, kannan uued kolm kihti- alus&hoolduslakk, värvilakk ja värvikuivataja (superasi, mul õnnestus tavalise värvilaki kuivamise ajal alati mõni küüs ära rikkuda, see on minevik- see on geellaki suurim pluss, et lambi alt tulles on küüs juba kivikõva).
Youtubes on palju tutoriale ja nippe. Näiteks et (alus)geellakki kanda ka küüneservale, see hoiab ära, et küüs otsast ruttu koorduma hakkaks- ma teen seda nüüd ka tavalise aluslakiga. Küüned on erinevad ja püsivus on täiesti individuaalne, soovin edu!
Kui alus ja pealislakk on geellakid, siis saab küünt värvida tavalakiga ja atsetoonivaba küünelakieemaldajaga ka maha võtta ja vahetada lakki, ilma et see geelküünt kahjustaks. Kahe geellaki VAHELE ma pole tavalakki toppinud, ei arva, et see püsivusele kaasa aitaks. Tavalakki saab vabalt geellaki PEAL aga kasutada, minu meelest see on kõige mitmekülgsem kasutus, kui alus ja pealigeellakid on värvitud ja peale saab kasutada oma tavalisi lakke, kaunistusi jne. Kergem ka vahetada, kui nädal-kaks ühesugust maniküüri kanda ei viitsi.
Geelküünelakk aitab küüsi kasvatada küll, aga kuna mahavõtmine (kui just ise maha ei kooru
Youtubes on palju tutoriale ja nippe. Näiteks et (alus)geellakki kanda ka küüneservale, see hoiab ära, et küüs otsast ruttu koorduma hakkaks- ma teen seda nüüd ka tavalise aluslakiga. Küüned on erinevad ja püsivus on täiesti individuaalne, soovin edu!
-
Külaline
Ma usun, et oled proovinud, aga siiski küünte kihistumine ja nõrkus näitavad toitainete puudust, eriti mineraaleinete: räni, kaltsium
-
Külaline
Olen kodus ise kunagi proovinud geellakki teha ja tulemus oli hoopis teine, kui salongis. Kasutasin profilakke ja tegin kõik justkui õigesti aga tulemus ei olnud see. Lihtsam on tõesti käia ja lasta profil teha, siis on tulemus ka kena ja püsiv. Käin kord kolme-nelja nädala tagant ja maksimaalselt tund võtab aega.
No loomulikult ei saa esimest korda ise tehes sama tulemust kui salongis õppinud küünetehniku juures. Aga kenad küüned on täiesti võimalik ka ise teha. Üks soovitus veel- ära lakke väga paksu kihti ühekorraga pane, niikaua kui lakk on vedel, kipub see muidu küüneserva valguma. Siis on ka kergem täpselt lakki peale kanda. Igaüks. kes oma küünelakkimisega toime tuleb, saab hakkama ka geellakiga, vahet tehnikas ju praktiliselt pole, va kõvastumisprotsess...
-
Külaline
Muidugi saab kõike kodus ise teha, geellakist kuni juuste lõikamise-värvimiseni aga see tulemus ei ole sama, mis professionaali juures tehes. TA-l juba kõik vahendid olemas ja katsetab aga kõik kes kaaluvad ise mässata, siis ma ütleks, et see vaev ei tasu ära ennast. Ma ostsin ka profilambid, lakid, eemaldid jm vahendid ja aastaid hiljem peale kasutut seismist viskasin minema lihtsalt.
-
Külaline
Tere jälle ja aitäh neile vastajatele, kes vastasid sellele, mida ma küsisin. Neile, kes hakkasid arutama, kas mina tohin ise omad kodus omaenda küüsi lakkida, soovin kah mõnusat äraolemist. Mõni maniküürija on siin vist nördinud, et ma kliendiks ei tule?
Igatahes, mul on nüüd küüned lakitud ja annan teada, kuidas läks.
Esiteks, algajal on soovitav valida mingid läbipaistvad ja nahavärvi toonid, siis pole aru saada, kui kuskilt ebaühtlane on.
Kipub tõesti natuke paksemalt jääma kui tavaline lakk, kui kõik kolm kihti panna, eks järgmine kord proovin õhemalt. Ma ise oleks teise kihi järel ära lõpetanud, aga no panin selle pealislaki ikka ka.

Kuskil pudeli peal või lambi kasutusõpetuses võiks olla kirjas ka, et dispersioonikiht jääb aluslakil ja värvil. Ma alguses vaatasin, et mis kurat see on, miks jääb lakk nätskeks, on ju korralik lamp. Läksin maha võtma, et see ei kivistu ju, aga pärast küünelakieemaldiga ülekäimist, ahhhh, mida, on küll kivistunud??? Hahaaa. Kuna ma siis selle maha võtsin kihtide vahel, eks näeb, kui hästi nad haakusid ja kaua vastu peab. Järgmisel korral olen juba targem ja jätan kleepekakihi alles.
Ma hiljem kaevan teema üles ja kirjutan, kaua vastu pidas.
Igatahes teen ka edaspidi kodus eksperimente ja saan järjest ilusama tulemuse. Ei, ma ei tule teile sinna salongi tunniks ajaks istuma ja ühe näpu kaupa lambi alla.
Esiteks, algajal on soovitav valida mingid läbipaistvad ja nahavärvi toonid, siis pole aru saada, kui kuskilt ebaühtlane on.
Kipub tõesti natuke paksemalt jääma kui tavaline lakk, kui kõik kolm kihti panna, eks järgmine kord proovin õhemalt. Ma ise oleks teise kihi järel ära lõpetanud, aga no panin selle pealislaki ikka ka.
Igatahes teen ka edaspidi kodus eksperimente ja saan järjest ilusama tulemuse. Ei, ma ei tule teile sinna salongi tunniks ajaks istuma ja ühe näpu kaupa lambi alla.
-
Külaline
Ohjumal, ei, ma ei ole küünetehnik aga neid isetehtud käkke nähtud küll. Muidugi peaasi, et ise rahul oled.Külaline kirjutas: ↑17 Jaan 2025 13:44 Tere jälle ja aitäh neile vastajatele, kes vastasid sellele, mida ma küsisin. Neile, kes hakkasid arutama, kas mina tohin ise omad kodus omaenda küüsi lakkida, soovin kah mõnusat äraolemist. Mõni maniküürija on siin vist nördinud, et ma kliendiks ei tule?
Kuskil pudeli peal või lambi kasutusõpetuses võiks olla kirjas ka, et dispersioonikiht jääb aluslakil ja värvil. Ma alguses vaatasin, et mis kurat see on, miks jääb lakk nätskeks, on ju korralik lamp. Läksin maha võtma, et see ei kivistu ju, aga pärast küünelakieemaldiga ülekäimist, ahhhh, mida, on küll kivistunud??? Hahaaa. Kuna ma siis selle maha võtsin kihtide vahel, eks näeb, kui hästi nad haakusid ja kaua vastu peab. Järgmisel korral olen juba targem ja jätan kleepekakihi alles.
-
Külaline
Alus-ja pealislakk on hädavajalikud, et see värvilakk üldse püsiks. Ma ükskord proovisin nalja pärast ainult geel värvilakki, et kuidas see jääb- ei haakunud palja küünega üldse, tuli küünelt maha nagu kiletükkKülaline kirjutas: ↑17 Jaan 2025 13:51 Kipub tõesti natuke paksemalt jääma kui tavaline lakk, kui kõik kolm kihti panna, eks järgmine kord proovin õhemalt. Ma ise oleks teise kihi järel ära lõpetanud, aga no panin selle pealislaki ikka ka.
-
Külaline
Küünte puhul on vaja lihtsalt veidi teadmisi ja siis iganädalaselt praktiseerida. Kõikidel pole soovi või võimalust salongi külastada. Mul on näiteks 30 min sõitu lähima küünesalongini, kus tehakse ausalt öeldes väga keskpärast tööd. Kuna küüned kasvavad kiiresti, peaks seal iga kahe nädala tagant käima. Mingeid pikendusi, maalinguid ja kivikesi ma ei soovi. Ühetooniliste küünte eest 30+ eurot maksta iga kahe nädala tagant... ei.Külaline kirjutas: ↑17 Jaan 2025 11:57 Muidugi saab kõike kodus ise teha, geellakist kuni juuste lõikamise-värvimiseni aga see tulemus ei ole sama, mis professionaali juures tehes. TA-l juba kõik vahendid olemas ja katsetab aga kõik kes kaaluvad ise mässata, siis ma ütleks, et see vaev ei tasu ära ennast. Ma ostsin ka profilambid, lakid, eemaldid jm vahendid ja aastaid hiljem peale kasutut seismist viskasin minema lihtsalt.
Hakkasin kodus tegema ja olen väga rahul. Geellakke ei kasuta. Tavaküünelakid on suure arengu teinud ja leidub ka geel-efektiga tavalakke. Kiirkuivatava pealislakiga saab juba minutiga küüned kuivaks. Kasutan neid ja püsib 1-2 nädalat.
Viilid küüntele sobiva kuju, küünenahad eemaldiga kokku, lükkad tagasi ja lõikad. Ei ole raketiteadus.
Lakkimine vajab veidi harjutamist aga ka selle õpib kiiresti. Ma olen kunstiinimene ja pidanud palju raskemaid asju lõuendil tegema
-
Külaline
Sama kogemus eelmisega- tänapäeva tavalised lakid on juba võrreldavad geellakiga, peavad vastu üle nädala.
-
Külaline
Jagage mulle ka palun neid lakke, mis nii kaua peal püsivad. Koos alus/pealislaki soovitusega paluks. Ma pole veel leidnud ühtegi, mis peale teist päeva kooruma ei hakkaks.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 19:10 Sama kogemus eelmisega- tänapäeva tavalised lakid on juba võrreldavad geellakiga, peavad vastu üle nädala.
Ma lobistan vee sees päris palju ja tihtipeale juba teisel päeval lööb otstest tükid välja
-
Külaline
Mina olen alati Essie lakke kasutanud, nii tavalisi kui ka Gel Couture omi.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 19:25Jagage mulle ka palun neid lakke, mis nii kaua peal püsivad. Koos alus/pealislaki soovitusega paluks. Ma pole veel leidnud ühtegi, mis peale teist päeva kooruma ei hakkaks.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 19:10 Sama kogemus eelmisega- tänapäeva tavalised lakid on juba võrreldavad geellakiga, peavad vastu üle nädala.
Ma lobistan vee sees päris palju ja tihtipeale juba teisel päeval lööb otstest tükid välja![]()
Essie Smooth-e Ridge Filling lakk vaokeste täitmiseks
Essie Strong Start aluslakk
Värvilised lakid: Essie tavalised või nende Gel Couture seeriast
Essie Speed Setter kiirkuivatav pealislakk
Essie Gel Couture pealislakk, kui tahad läikivat geelitaolist lõpptulemust
- Enne värvimist ei tohi küüned olla niisked ja pehmed, näiteks kui oled äsja pesemast tulnud. Jäta vähemalt tunniajane vahe sisse. Võid ka vatitupsu kirurgilise piiritusega kokku teha ja küüned üle tõmmata, et veelgi niiskust välja saada. Niimoodi tehakse ka salongides.
- Vesi on küünte ja küünelaki vaenlane. Kasuta kummikindaid nii palju kui saad. Mina teen kõik nõudepesud ja koristustööd ainult kummikinnastega.
-
Külaline
Proovin järgi. Tööl ma ikka kummikimdaid kasutasin(hetkel olen lapsega kodune, mõtlesin et äkki nüüd siis seisab kauem) aga mõju oli ikka sama, sest kinnastes hakkavad mul käed kiirelt higistama ja ikka niiskes keskokknas siis küüned. Eks see ongi see, et pidevas niiskuses läheb oma küüs ikkagi pehmeks ja painduvaks(muidu on tugevad) ja siis sellepärast lakk parguneb ja tükid taga.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 22:16Mina olen alati Essie lakke kasutanud, nii tavalisi kui ka Gel Couture omi.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 19:25Jagage mulle ka palun neid lakke, mis nii kaua peal püsivad. Koos alus/pealislaki soovitusega paluks. Ma pole veel leidnud ühtegi, mis peale teist päeva kooruma ei hakkaks.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 19:10 Sama kogemus eelmisega- tänapäeva tavalised lakid on juba võrreldavad geellakiga, peavad vastu üle nädala.
Ma lobistan vee sees päris palju ja tihtipeale juba teisel päeval lööb otstest tükid välja![]()
Essie Smooth-e Ridge Filling lakk vaokeste täitmiseks
Essie Strong Start aluslakk
Värvilised lakid: Essie tavalised või nende Gel Couture seeriast
Essie Speed Setter kiirkuivatav pealislakk
Essie Gel Couture pealislakk, kui tahad läikivat geelitaolist lõpptulemust
- Enne värvimist ei tohi küüned olla niisked ja pehmed, näiteks kui oled äsja pesemast tulnud. Jäta vähemalt tunniajane vahe sisse. Võid ka vatitupsu kirurgilise piiritusega kokku teha ja küüned üle tõmmata, et veelgi niiskust välja saada. Niimoodi tehakse ka salongides.
- Vesi on küünte ja küünelaki vaenlane. Kasuta kummikindaid nii palju kui saad. Mina teen kõik nõudepesud ja koristustööd ainult kummikinnastega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 2 külalist