Mehel ja naisel pole vahet

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Mehel ja naisel pole vahet

Postitus Postitas Tolmukübe »

Selles mõttes, et inimene on inimene. Mõlemi seas on nii häid kui halbu inimesi, mõlemil on nii tunded kui mõtted, jne. Olete nõus, et vahet pole? Ainult füüsilised eripärad on.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Tolmukübe kirjutas: 15 Jaan 2025 15:21 Selles mõttes, et inimene on inimene. Mõlemi seas on nii häid kui halbu inimesi, mõlemil on nii tunded kui mõtted, jne. Olete nõus, et vahet pole? Ainult füüsilised eripärad on.
Mateeria määrab teadvuse, nagu marksistlikust dialektikast teada on.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina olen oma abikaasaga koos olnud üle poole oma elust ja mida kauem me koos oleme, seda rohkem tunnen, et oleme täitsa ühest puust tehtud. Ühtemoodi ellusuhtumine, mõtted, tunded, samamoodi oleme vahel väsinud, naerame sarnaste naljade üle jne.

Jah, mu abikaasa on tehniliselt teravama taibuga kui mina, samuti hoolitseb ta rahaasjade (laenud, liisingud) eest. Samas mu sõbrannal jällegi on vastupidi - naine on tehniliselt teravama taibuga ja tema mees ei tea laenudest-liisingutest midagi. Et siis, erinevused on pigem indiviiditi, mitte sugupoole põhjal.

Samas ei tähenda see, et mees ja naine ise ei sooviks end sooliselt eristada. Mees läheb reede õhtul sõpradega õllekasse ja kleiti kanda ei soovi :)
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 10:01 Mina olen oma abikaasaga koos olnud üle poole oma elust ja mida kauem me koos oleme, seda rohkem tunnen, et oleme täitsa ühest puust tehtud. Ühtemoodi ellusuhtumine, mõtted, tunded, samamoodi oleme vahel väsinud, naerame sarnaste naljade üle jne.

Jah, mu abikaasa on tehniliselt teravama taibuga kui mina, samuti hoolitseb ta rahaasjade (laenud, liisingud) eest. Samas mu sõbrannal jällegi on vastupidi - naine on tehniliselt teravama taibuga ja tema mees ei tea laenudest-liisingutest midagi. Et siis, erinevused on pigem indiviiditi, mitte sugupoole põhjal.

Samas ei tähenda see, et mees ja naine ise ei sooviks end sooliselt eristada. Mees läheb reede õhtul sõpradega õllekasse ja kleiti kanda ei soovi :)
me oleme pika kooseluga ühte nägu ka läinud :D
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 15 Jaan 2025 15:21 Selles mõttes, et inimene on inimene. Mõlemi seas on nii häid kui halbu inimesi, mõlemil on nii tunded kui mõtted, jne. Olete nõus, et vahet pole? Ainult füüsilised eripärad on.
Muidu olen nõus. Hing pidi ka olema sootu. Pole mees ega nais hinge.
Kuid kui mees on tundeline ja nutab siis vaadatakse teda kui mitte päris õiget meest. Mehed ju ei nuta.
Samas kui naine on tundeline ja nutab, siis see on lubatud.
Mees peab raha teenima, aga naine võib, aga ei pea.
Naine võib olla ülalpeetav, aga kui on vastupidi, siis nagu on paha lugu. Mis mees sa oled sel juhul.
Ehk ühiskondlikult on mehed ja naised erinevad.
Külaline

Nooh, kui ei oleks erinevad, oleksdi kõik inimesed biseksuaalsed. Aga ei ole ju.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Mina jälle arvan, et on vahe.
Lisaks ühiskonna ootustele ja vanemate ja kõigi teiste lapsukesega otse või kaudselt kokkupuutuvate inimeste reaktsioonidele, kommentaaridele, teadlikele ja alateadlikele hoiakutele ning ka esemelisele keskkonnale, mis lapsi sünnist alates nende "õige soo" suunas vormib, arvan ma, et ikka on mingisugune bioloogiline vahe ka. Lisaks füüsilistele erinevustele siis. On omadusi, mis on enamasti natuke tõenäolisemalt tüdrukutele omased ja teine ports, mis on natuke tõenäolisemalt poistel. Aga need pole mingid rangelt suletud mullid, kuhu tüdrukud ja poisid sisse sulpsavad, vaid suures osas ikkagi kattuvad ja pealegi mõjutatud tuhandest pisiasjast ning ka bioloogilises mõttes väga varieerub, kes kui palju "oma soole" iseloomulikke omadusi kaasa on saanud ja mil moel neid on tasalülitatud või võimendatud.
Ehk siis mitte kuidagi pole põhjendatud inimestesse suhtuda, nende üle otsustada või midagi eeldada soostereotüüpidest lähtudes, kuna konkreetne naine või mees võib neist stereotüüpidest väga-väga erinev olla (ja ikkagi olla naiselik naine või mehelik mees). Aga samas pole need stereotüübid tekkinud täiesti tühjalt kohalt.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Eeldades, et on vahe, tuleb meelde üks raamat pealkirjaga Mehed on Marsilt, naised Veenuselt. Ei ole ise lugenud, kuna ei ole sellisesse asja usku, aga pealkirja järgi paistab see vahe küll päris drastiline olevat.. ? Minu arust teine-teise mõistmisele tuleb kasuks, kui otsitakse sarnasusi, mitte erinevusi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist