Keda siis nüüd üldse valida?

Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

kana kirjutas: 15 Jaan 2025 04:45
Tõutäkk kirjutas: 14 Jaan 2025 23:58 Mina ka ei tea keda valida. Olen koguaeg Isamaa valija olnud, viimastel valimistel andsin hääle parempoolsetele. Mu maailmavaade on ka natuke iseäralik. Pooldan vaesema ühiskonnakihi oluliselt väiksemat maksustamist ja kodanikupalka. Oleksin nagu sots.
Pooldan lastega perede suuremat toetamist, oleks nagu Isamaalane.
Pooldan immigratsiooni piiramist, oleks nagu Ekre.
Toetan igasugu muid vabadusi, võõrtööjõu vabam riiki lubamine, asendusemaduse, eutanaasia ja polügaamia lubamist. Pankade maksustamist, lastetusmaksu ja nagu õeldud siis ka kodanikupalka ja suuremaid peretoetusi.

Seda õiget erakonda mul polegi. Eks ma seal Isamaa ja Parempoolsete vahel kõigun.
täitsa huvitavad mõtted sul."Toetan igasugu muid vabadusi, võõrtööjõu vabam riiki lubamine, asendusemaduse, eutanaasia ja polügaamia lubamist. Pankade maksustamist, lastetusmaksu". selle osaga olen päris nõus. kõige keelamine on napakas, inimene ise otsutab, kuidas talle elada meeldib.
vaeste väiksem maksustamine on ka loogiline. kodanikupalka meie riik välja ei vea.
lastetusmaks on nii ja naa. automaksu ma idee järgi pooldaksin, aga sellest tehti farss. mina näen, et automaks hoiab loodust ja keskkonda. meil kehtestatu maksustab uusi ja väikese saastamisega autosid, vanad suitsevad rondid ei maksa miskit. see ajab mul kopsu üle maksa.
Kodanikupalgast olen ma korduvalt kirjutanud. 200eurise kodanikupalga veab ilusti välja. Eesmärk oleks sel moel maksustada just võõrtööjõudu ja hallipassimehi, et viimastel tekiks ka motivatsioon kodakondsust taotleda.
Vastu olen vaid muidusööjatest migrantide vastuvõtmisele. Võõrtööjõud peaks saama vabalt tulla vaid kuni aastase viisaga. Siis kodumaal käima ja uut viisat taotlema. Vältimaks võõrtööjõu juurdumist ja hoidmaks neid ka seaduskuulekamana kui keskmist kodanikku.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 00:21
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 00:17
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 23:01

Postitus on kustutatud
Vabandust, mul on täna tähelepanuvajadus :) Mis osa sa arvad, et ma valetan sellest kirjeldusest? Ja mis sa arvad, mis mu motivatsioon on selleks valetamiseks?
Motiivi kohta saad vastuse kui pöördud vastava spetsialisti poole. Muu kohta vastata ei oska.
No see point ju ongi, kõik on õige. Pole kellegi poole pöörduda. See mind huvitabki, et mis osa minu üsna lihtsast kommentaarist on nii uskumatu? Et tegelikult olen valitsusega väga rahul, aga salgan?
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 14 Jaan 2025 23:58 Mina ka ei tea keda valida. Olen koguaeg Isamaa valija olnud, viimastel valimistel andsin hääle parempoolsetele. Mu maailmavaade on ka natuke iseäralik. Pooldan vaesema ühiskonnakihi oluliselt väiksemat maksustamist ja kodanikupalka. Oleksin nagu sots.
Toetan igasugu muid vabadusi, võõrtööjõu vabam riiki lubamine, asendusemaduse, eutanaasia ja polügaamia lubamist. Pankade maksustamist, lastetusmaksu ja nagu õeldud siis ka kodanikupalka ja suuremaid peretoetusi.

Seda õiget erakonda mul polegi. Eks ma seal Isamaa ja Parempoolsete vahel kõigun.
Peaaegu nagu minu koopia. Võib-olla see ikkagi polegi nii iseäralik maailmavaade. Ka mina kaalun Isamaa ja Parempoolsete vahel.
Külaline

Valin ka Parempoolseid, las näitavad ka, mis puust tehtud on ja kas on vähegi erinevad sellest konnatiigi mudakihist, kus võta üks ja viska teist. Loodetavasti on mingi sisu, jutt mulle meeldib, aga tegusid tahaks näha, mis midagi näitavad ka.
Tegelikult kohalikus omavalitsuses on tähtsam valida asjalikku inimest, kes ka tegelikult tahab osaleda KOV töös ja midagi ära teha, parteilisus on teisejärguline.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 09:04
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 00:21
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 00:17

Vabandust, mul on täna tähelepanuvajadus :) Mis osa sa arvad, et ma valetan sellest kirjeldusest? Ja mis sa arvad, mis mu motivatsioon on selleks valetamiseks?
Motiivi kohta saad vastuse kui pöördud vastava spetsialisti poole. Muu kohta vastata ei oska.
No see point ju ongi, kõik on õige. Pole kellegi poole pöörduda. See mind huvitabki, et mis osa minu üsna lihtsast kommentaarist on nii uskumatu? Et tegelikult olen valitsusega väga rahul, aga salgan?
Aga sa oled ju rahul. Kohe väga. Kuna tuuled on pöördumas siis enam nii häälekas pole. Samas sa ju vihkad kõiki ja kõike kes natukenegi muutust tahavad. EKRE on paha. Trump on paha. Nende valijad on sinu arust lollid. Sa lihtsalt oled selline enda arust kaval. Kõrgepalgaline my ass.
Külaline

Enne valima hakkamist peaksid inimesed endale selgeks tegema, kas nad on vasakpoolsete või parempoolsete vaadetega. Siit väike spikker:

Parempoolsed: Reform, EKRE, Isamaa, Parempoolsed
Tsentristid: Eesti 200
Vasakpoolsed: Keskerakond, Sotsid, Rohelised

Kõige parempoolsemad (ehk tsentrist kõige kaugemal) on Parempoolsed, kes esindavad selgelt neoliberalistlikku ideoloogiat ning asuvad tsentrist märgatavalt kaugemal kui Reform. Kõige vasakpoolsemad on Sotsid.

Kõik parempoolsed erakonnad on ühel nõul vastuseisus astmelisele tulumaksule ja kinnisvaramaksule, samuti leitakse, et inimeste isiklik vastutus tervishoiusüsteemis peaks kasvama.

EKRE ja Isamaa on tugevalt konservatiivsete/traditsiooniliste väärtuste poolel, Keskerakond ja Parempoolsed kalduvad rohkem liberaalsuse suunas ning Reform, Sotsid, Eesti 200 ja Rohelised esindavad selgelt liberaalset maailmavaadet.

https://www.err.ee/1608904418/andres-re ... tiku-kohta
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:49
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:31
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 09:04

Aga sa oled ju rahul. Kohe väga. Kuna tuuled on pöördumas siis enam nii häälekas pole. Samas sa ju vihkad kõiki ja kõike kes natukenegi muutust tahavad. EKRE on paha. Trump on paha. Nende valijad on sinu arust lollid. Sa lihtsalt oled selline enda arust kaval. Kõrgepalgaline my ass.
Postitus on kustutatud
Vauuuu. Nüüd see koht kus pean vabandama. Vabandust. Eksisin. Kõigega nõus pole aga eluterve suhtumise vastu pole mul midagi. Arvasin, et oled lihtsakoeline provokaator ja ajupesija, ajupestud.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 09:31

Peaaegu nagu minu koopia. Võib-olla see ikkagi polegi nii iseäralik maailmavaade. Ka mina kaalun Isamaa ja Parempoolsete vahel.
Ühinen samuti! Kuigi kodanikupalka ei usu.
Suurperede toetamist pooldan, kuid ema-laps arvestusel - kärgperede sinu-minu-meie lapsed on küll suur pere, aga ei toeta iivet. Üks ema on sünnitanud 3 last, toetan. Isa, kes on teinud kolmele naisele ühe lapse, ei toeta. Lihtsam ja produktiivsem on üldsd tõsta iga lapse toetust ja jätta kõiksugu kärg ja muud moodustised valemist välja.
Külaline

Minul valimiste osas maailmavaatelisi kõhklusi ei ole.
Mitmetel viimastel valimistel olen valinud EKRE ja ei häbene seda. Kuigi mõni asi mulle seal ka ei istu, siis põhijoontes olen nende programmiga nõus, eelkõige juhindumist põhiseadusest. Nii mõnigi asi, milles EKRE juba aastate eest püüdis inimesi veenda (riigikaitse, valimisõigus ainult kodanikele, energiajulgeolek jpm) ja mille üle lihtsalt irvitati, on ühtäkki aktuaalseks muutunud.

Ei, ma ei ole "poetagune". Täiesti toimetulev, pisut üle keskmist palka teeniv kõrgharidusega mitmenda põlve Tallinna majaomanik. Minu sugulaste hulgas on enamusel täiskasvanutel kõrgharidus, viisakad ametid ja ime küll, valivad EKREt.
Põhjendan natuke oma valikut.

Reform on liiga kauaks võimule jäänud, end igasse struktuuri sisse söönud ja hakkas murenema juba 10 aasta eest koos Rõivasega. Toiduahel on neil muidugi kõva, sh riigisektoris. Reformiga on liitunud igasugust kahtlast seltskonda. No mis reformer on roheaktivist Hanah Lahe? Viimased aastad on kogu seltskond Eesti pausile pannud ainuüksi selle nimel, et Kaja Kallas oma ihaldatud ametikoha saaks.

200 on täiesti mõttetu amorfne seltskond, maailmavaadet pole sealt vaja otsida. Varsti on nad kadunud.

Sotsialiste ei vali ma põhimõtteliselt. Öölinnapäid, mitmekesisuseksperte ja muid selliseid asjapulki on meil hädasti vaja... Mäletan üht valimidebatti enne eelmisi riigikogu valimisi, kui Helme ütles, et oleks vaja osta 3 helikopterit ja Sikkut seepeale kiunatas: kooolm!? Milleks neid vaja on?

Noh ja Isamaa on Isamaa. Praegune reiting on kõrge eelkõige tänu sellele, et läbikukkunud valitsusele on ju vaja vastanduda. Hea turvaline valik radikaalsema EKRE kõrval. Pluss Reinsalu võime igas olukorras pildil olla.

Kesk kisub vene parteiks.

Parempoolsed on puhtalt Saue valla partei, kel puudub üleeestiline kandepind.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:57 Enne valima hakkamist peaksid inimesed endale selgeks tegema, kas nad on vasakpoolsete või parempoolsete vaadetega. Siit väike spikker:

Parempoolsed: Reform, EKRE, Isamaa, Parempoolsed
Tsentristid: Eesti 200
Vasakpoolsed: Keskerakond, Sotsid, Rohelised

Kõige parempoolsemad (ehk tsentrist kõige kaugemal) on Parempoolsed, kes esindavad selgelt neoliberalistlikku ideoloogiat ning asuvad tsentrist märgatavalt kaugemal kui Reform. Kõige vasakpoolsemad on Sotsid.

Kõik parempoolsed erakonnad on ühel nõul vastuseisus astmelisele tulumaksule ja kinnisvaramaksule, samuti leitakse, et inimeste isiklik vastutus tervishoiusüsteemis peaks kasvama.

EKRE ja Isamaa on tugevalt konservatiivsete/traditsiooniliste väärtuste poolel, Keskerakond ja Parempoolsed kalduvad rohkem liberaalsuse suunas ning Reform, Sotsid, Eesti 200 ja Rohelised esindavad selgelt liberaalset maailmavaadet.

https://www.err.ee/1608904418/andres-re ... tiku-kohta
Absoluutne monarhia on parempoolne.

Õigem oleks liigitada nii:
Paremliberaalid/tsentristid: EKRE
Vasakliberaalid: Reform, Isamaa, Parempoolsed, Keskerakond
Vasakäärmuslased/marksistid: Eesti 200, Sotsid, Rohelised
Külaline

KOV valimistel käib asi hoopis teise loogika järgi kui Riigikogusse või EP. Et te siin mingeid lambijaburaid jaotusi tekitate (parem-vasak ja liberaal-konservatiiv on kaks eraldiseisvat skaalat ja juba vananenud jaotus), on lihtsalt naljakas. Kõigepealt tasuks vaadata oma kodukoha nimekiri üldse üle, kes sealt silma hakkaks ja oleks kodukohas hea esindaja valija soovidele- ja alles teisena, kas tema parteiline kuuluvus sobib.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 15:42 KOV valimistel käib asi hoopis teise loogika järgi kui Riigikogusse või EP. Et te siin mingeid lambijaburaid jaotusi tekitate (parem-vasak ja liberaal-konservatiiv on kaks eraldiseisvat skaalat ja juba vananenud jaotus), on lihtsalt naljakas. Kõigepealt tasuks vaadata oma kodukoha nimekiri üldse üle, kes sealt silma hakkaks ja oleks kodukohas hea esindaja valija soovidele- ja alles teisena, kas tema parteiline kuuluvus sobib.
Tallinnas see kahjuks ei kehti. Kuniks venelastel ja hallvatnikutel on hääleõigus, tantsitakse nende pilli järgi.
Külaline

Tallinnas oli jah üsna mõttetu KOV valimistel käia, seal mingeid üllatusi ei tule, nüüd muulaste osakaal ka aina suureneb. Mehega registreerisime juba aastaid tagasi elukohaks oma maakodu, et vähmalt meie maksud ainult venelastele ei laekuks. Aga kui oleks “päris” tallinlane, siis saakski ainult Keskerakonda valida, et mingid veidrikud - rohevõrdsusvolinikud, kastirattakomitee peasekretärid jms kontrollimatult kuskilt nurga tagant välja ei kargaks ja paljunema ei hakkaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 15:42 KOV valimistel käib asi hoopis teise loogika järgi kui Riigikogusse või EP. Et te siin mingeid lambijaburaid jaotusi tekitate (parem-vasak ja liberaal-konservatiiv on kaks eraldiseisvat skaalat ja juba vananenud jaotus), on lihtsalt naljakas. Kõigepealt tasuks vaadata oma kodukoha nimekiri üldse üle, kes sealt silma hakkaks ja oleks kodukohas hea esindaja valija soovidele- ja alles teisena, kas tema parteiline kuuluvus sobib.
Tegelikult ei käi. Kui valid Maalit reformierakonnast saadki reformi ja nende ülbe valitsemise. Ja Maali ei pruugi üldse volikokku saada. Ja kui saab siis tema hääl ei loe.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 11:41
Tegelikult ei käi. Kui valid Maalit reformierakonnast saadki reformi ja nende ülbe valitsemise. Ja Maali ei pruugi üldse volikokku saada. Ja kui saab siis tema hääl ei loe.
Mulle meeldib. Valin Maali.
Külaline

See selgitab, miks nii paljud inimesed ikka veel sotsid200 suguseid vasakäärmuslasi ja marksiste valivad - hindavad väga kitsa ja spetsiifilise spektri põhjal, jättes üldseisu tahaplaanile.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist