Ruloode värvi valik

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Ruloode värvi valik

Postitus Postitas Külaline »

Andke palun nõuveau, ma ei oska ise otsusrada ja kardinasalongi nõustajad on ka suht mõttetud, pigem tahavad müüa kui nõu anda - mul on elutuba kahes värvis, valge hele halli varjundiga ja osa seinu on tumehallid. Heleda seina osasse on planeeritud hele (valge) ruloo, aga sellesse tumedamasse seina on ka hele ruloo. Mind aga häirib, et tumeda seina peal on valge ruloo..... jääb liiga kontrastne minu jaoks, ma paneks pigem seina värvi. Salongi töötaja ütleb, et ei jää häirima. Mis värvi teie paneksite tumedasse seina, valge või seina värvi ruloo? Akende ette lähevad ka valged õhukesed kardinad, ka tumeda seina osale.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 18:01 Andke palun nõuveau, ma ei oska ise otsusrada ja kardinasalongi nõustajad on ka suht mõttetud, pigem tahavad müüa kui nõu anda - mul on elutuba kahes värvis, valge hele halli varjundiga ja osa seinu on tumehallid. Heleda seina osasse on planeeritud hele (valge) ruloo, aga sellesse tumedamasse seina on ka hele ruloo. Mind aga häirib, et tumeda seina peal on valge ruloo..... jääb liiga kontrastne minu jaoks, ma paneks pigem seina värvi. Salongi töötaja ütleb, et ei jää häirima. Mis värvi teie paneksite tumedasse seina, valge või seina värvi ruloo? Akende ette lähevad ka valged õhukesed kardinad, ka tumeda seina osale.
Ikka seina tooni paneks mina.
Miks sa oma tahtmise järgi ei tee?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Punane.
Külaline

Ühte ja samasse ruumi paneks sama värvi rulood, paneks siis ilmselt mingi keskmiselt heleda halli et mõlema seinaga sobiks. Muidugi võid ka mööbli värviga kooskõlas panna, beez või mingi sarnane toon (sinakas, rohekas, roosakas, lollakas) tubnduvad ka täiesti OK. Erkpunane on vast liig isegi kui mööbli värviga harmoneerub, samas mingi laimiroheline või türkiis võiks isegi OK olla.
Mul on linnakodus üsna värvilised seinad köögis ja esikus ja samuti on seal värvilised rulood. Magamistubades on jällegi valgetes või kollakates toonides rulood. Maakodu on selline pigem skandinaavia stiilis, värve väga palju pole. Seal on valgetes toonides kerge mustriga rulood mis tapeediga sobivad.
Mul on tavaliselt aknad katmata, linnas tõmban rulood nende akende ette mis tänavale näha, maal pigem siis kui päike liiga palavalt tuppa paistab. Nnedes tubades kus kunagi tundus et kardin on hubasem, olen need ka ruloode vastu välja vahetunud. Ruloo on praktiline ja ma pole ilmselt kardina inimene.
Külaline

Äkki paned sinna tumedasse seina mingi sellise, millel on põhitaust sama värvi nagu heledas seinas, aga näiteks mingi suure kontrastse mustriga, mis tekitaks tunde, et sul ei ole seal mitte valge ruloo, vaid mingi suur seinamaal hoopis.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 21:36 Äkki paned sinna tumedasse seina mingi sellise, millel on põhitaust sama värvi nagu heledas seinas, aga näiteks mingi suure kontrastse mustriga, mis tekitaks tunde, et sul ei ole seal mitte valge ruloo, vaid mingi suur seinamaal hoopis.
Hea mõte. Ruloodel on ju ka mõlemad pooled võimalik eritooni saada. Vist... vähemalt pimendaval rulool on küll erinevad pooled.
Ei ole TA.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 18:46
Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 18:01 Andke palun nõuveau, ma ei oska ise otsusrada ja kardinasalongi nõustajad on ka suht mõttetud, pigem tahavad müüa kui nõu anda - mul on elutuba kahes värvis, valge hele halli varjundiga ja osa seinu on tumehallid. Heleda seina osasse on planeeritud hele (valge) ruloo, aga sellesse tumedamasse seina on ka hele ruloo. Mind aga häirib, et tumeda seina peal on valge ruloo..... jääb liiga kontrastne minu jaoks, ma paneks pigem seina värvi. Salongi töötaja ütleb, et ei jää häirima. Mis värvi teie paneksite tumedasse seina, valge või seina värvi ruloo? Akende ette lähevad ka valged õhukesed kardinad, ka tumeda seina osale.
Ikka seina tooni paneks mina.
Miks sa oma tahtmise järgi ei tee?
No ma ei ole väga "kunsti silmaga", et teha nagu ma tahaks, aga hetkel kuidagi väga riivab silma, et tumedama seinaga toa osas on valge ruloo.....sellisel juhul jääb tõesti nii et elutoas on kaks erinevat värvi rulood.
Külaline

Ma arvaks ka, et tumehallis seinas valge nelinurk hakkab häirima, eriti tobe, kui selle ees on veel tüllkardin (muide, mis värvi, ikka valge?). Paneks seinavärvi (kui on olemas sarnane). Või siis vahepealne hall, selline kahe tooni vahel täpselt, ja mõlema akna ette. Sul toas muidu teist värvi ka on? Siis võib ka mööblivärvi, kui see on meeldiv.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 19:43 beez või mingi sarnane toon (sinakas, rohekas, roosakas, lollakas) tubnduvad ka täiesti OK. .
Lollakas... :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 16:36
Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 19:43 beez või mingi sarnane toon (sinakas, rohekas, roosakas, lollakas) tubnduvad ka täiesti OK. .
Lollakas... :lol:
Nojah, ei saanud enam parandada kui külalisena postitasin :) vast oli ikka arusaadavmida mõtlesin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline