Nõukaaegse roostetava õuekiige värvimine
-
Suvitaja
Nõukaaegse roostetava õuekiige värvimine
Olen täiesti loll sellistes asjades - mis töid peaks tegema ja milliseid materjale kasutama, kui tahan üle värvida iidse nõukaaja lõpust pärit veidi roostetava õuekiige (no selline, kus käivad madratsid peal ja saab päevitada)? Millised eeltööd tuleks teha (roostet maha kaapida? pole mõtet?) ja millist värvi kasutada? Ei pea mingi esinduslik asi tulema, iseendale kasutamiseks - enam ei viitsi seda roostet vaadata.
Rust-Oleum (ia ilmselt mingeid teisi ka) värve võib pihustada otse roostesele pinnale ja jääb OK. Väga paks ja helvestena esinev rooste tasuks siiski eelnevalt maha kraapida. Täitsa siledad emailsed alad aga enne värvimist peene liivapaberiga karestada.
-
kata
Soovitan Hammeritti.
Ise töötlesime sellega 20a tagasi üle kõik vana maja vihmaveetorud, aknaplekid, radikad ja korstna juurde viiva redeli. Pärast seda pole roosteplekke näinud. Väravad värvisime ka sellega, aga altäärest on nüüd taas roostet näha, peab vist kordusringi tegema.
Mina tõmbasin vihmaveetorud, aknaplekid ja radikad lihtsalt lapiga üle, ei lihvinud midagi.
Redelilt ja väravalt eemaldasin kooruva värvi kergelt liivapaberiga hõõrudes.
Ise töötlesime sellega 20a tagasi üle kõik vana maja vihmaveetorud, aknaplekid, radikad ja korstna juurde viiva redeli. Pärast seda pole roosteplekke näinud. Väravad värvisime ka sellega, aga altäärest on nüüd taas roostet näha, peab vist kordusringi tegema.
Mina tõmbasin vihmaveetorud, aknaplekid ja radikad lihtsalt lapiga üle, ei lihvinud midagi.
Redelilt ja väravalt eemaldasin kooruva värvi kergelt liivapaberiga hõõrudes.
Kui värv on ikka koorunud ja rooste krobeline, tasuks enne lihvida, kasvõi liivapaberiga üle käia, kui pole taldlihvijat jms. Värv jääb ilusam ja siledam. On võimalik värvida otse roostele ja vanale värvile peale "roostesurmaga" Hammerite jt, aga nii ei jää eriti kena.
Viimati muutis Barbara, 06 Juun 2024 15:57, muudetud 1 kord kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist