Hommikune ärevus
-
Külaline
Hommikune ärevus
Ärkan hommikul vara ilma äratuskellata (põhjus vist selles et lähen vara magama). Tunnen ennast nagu murelikuna, kõik asjad tunduvad probleemid. Kui üles tõusen ja tegutsema hakkan on kohe parem. Kas kellegil on veel nii? Ja mis selle vastu aitaks? Lisan veel juurde et olen 51 aastane, abielus käin tööl, laps suur ja käib ülikoolis. Mingit otsest suurt probleemi pole millekst siis selline hommikune ärevus?
-
Külaline
Kuldjuure tabletid 2x päevas (rhodiola rosea).
Korralik trenn 3-4x nädalas, ikka selline, mis täiesti rihmaks tõmbab.
Uus eesmärk elus, mingi hobi, vastutus vms.
Uus eesmärk elus, mingi hobi, vastutus vms.
-
Külaline
Ega sa õhtuti alkoholi ei tarbi? See võib suurendada hommikust ärevust ja panna vara ärkama. Kui ei, siis ilmselt ikka mingi ärevus sinus on, ega see ei pea olema seotud konkreetsete probleemidega elus. Õnne puudumine, niiöelda.
-
Külaline
Ma olen harjunud peale ülestõusmist kohe sital käima. Mul tekitab hommikust ärevust see, kui ei see asi hommikul ei õnnestu ja ma pean tööle minema. Siis on niikaua ärevus kui õnnestub ära käia. Lihtsalt tõin oma näite siia teemasse.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 08:42Lisan veel juurde et olen 51 aastane, abielus käin tööl, laps suur ja käib ülikoolis. Mingit otsest suurt probleemi pole millekst siis selline hommikune ärevus?
-
Külaline
Poleks vaja olnud.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 22:18Ma olen harjunud peale ülestõusmist kohe sital käima. Mul tekitab hommikust ärevust see, kui ei see asi hommikul ei õnnestu ja ma pean tööle minema. Siis on niikaua ärevus kui õnnestub ära käia. Lihtsalt tõin oma näite siia teemasse.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 08:42Lisan veel juurde et olen 51 aastane, abielus käin tööl, laps suur ja käib ülikoolis. Mingit otsest suurt probleemi pole millekst siis selline hommikune ärevus?
-
Külaline
Mul näiteks absoluutselt ei toimi.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 08:53
Hommikul on keha loomulik kortisoolitase kõige kõrgem, sest keha valmistus ärkama. Kortisool ongi stressihormoon.

Kortisool on peamine neerupealiste koores sünteesitav glükokortikoidhormoon. Enamus
kortisoolist on seotud kandjavalkudega, vaid alla 10% kortisoolist tsirkuleerib vabana,
bioloogiliselt aktiivsena. Kortisooli sekretsiooni stimuleerib adrenokortikotroopne
hormoon (ACTH) ja vastavalt ACTH ööpäevarütmile on ka kortisooli tase veres hommikul
kõrge (maksimaalne kell 6–8) ja õhtul madalam. Kõikumised sõltuvad kellaajast, mitte
aga magamisharjumustest. Kortisool on organismis vajalik veresuhkru taseme, vererõhu,
immuunstaatuse ja luude metabolismi reguleerijana.

Kortisool on peamine neerupealiste koores sünteesitav glükokortikoidhormoon. Enamus
kortisoolist on seotud kandjavalkudega, vaid alla 10% kortisoolist tsirkuleerib vabana,
bioloogiliselt aktiivsena. Kortisooli sekretsiooni stimuleerib adrenokortikotroopne
hormoon (ACTH) ja vastavalt ACTH ööpäevarütmile on ka kortisooli tase veres hommikul
kõrge (maksimaalne kell 6–8) ja õhtul madalam. Kõikumised sõltuvad kellaajast, mitte
aga magamisharjumustest. Kortisool on organismis vajalik veresuhkru taseme, vererõhu,
immuunstaatuse ja luude metabolismi reguleerijana.
Rhodiola soovitus ja trennisoovitus on väga head, need langetavadki kortisooli taset.
Vähendada kohvijoomist.
Ka D vitamiini madal tase mõjutab kortisooli, kui vaja, võta juurde.
Vähendada kohvijoomist.
Ka D vitamiini madal tase mõjutab kortisooli, kui vaja, võta juurde.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline