ID kaardi poodi tellimine maksab 7 eurot lisaks

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 21:11Miks ma pean sinuga siin vaidlema, et näe, kuskil pärapees elamine on hullem kui Tallinnas, autot ka pole jne, jne, jne. Ei puutu siia.
Seda on targemad öelnud, et maale kolib elama rikas inimene. Maal elamine ei ole vaestele. See teema on selle tõestuseks. :(
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 21:11Riigi asi on see kinni maksta, mitte koorida veel lisaraha oma kokkuhoiu eest.
Ehk siis sinu arvates peaksid teised maksumaksjad sinu mugavuse kinni maksma.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 21:11 Miks ma pean maksma suure lõivu ja siis veel raha lisaks, kui mul ei võimaldata normaalselt dokumenti kätte saada ilma tundide viisi ootamata,
Mina elan panin endale aja kinni sinna Tammsaare teenindusse, läksin täpselt selleks ajaks kohale ja mul kulus seal täpselt 5 minutit. Kui seda ei viitsi teha, siis maksa see 7 eurot ja saad oma kaardi lähimast Selverist. Minu arust lihtsamat süsteemi annab otsida.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 23:41
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 21:11 Miks ma pean maksma suure lõivu ja siis veel raha lisaks, kui mul ei võimaldata normaalselt dokumenti kätte saada ilma tundide viisi ootamata,
Mina elan panin endale aja kinni sinna Tammsaare teenindusse, läksin täpselt selleks ajaks kohale ja mul kulus seal täpselt 5 minutit. Kui seda ei viitsi teha, siis maksa see 7 eurot ja saad oma kaardi lähimast Selverist. Minu arust lihtsamat süsteemi annab otsida.
Kui mina tahtsin seda panna, oli lähim aeg kahe kuu pärast.
Külaline

Arutleja kirjutas: 01 Jaan 2025 22:19
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 21:11Riigi asi on see kinni maksta, mitte koorida veel lisaraha oma kokkuhoiu eest.
Sulle öeldi juba, et kulud katab lõiv. Lõiv on veel mitu korda suurem, kui on tegelikud kulud. Ma ei saa seda kaarti tasuta, vaid maksan mitmekordselt kinni, nii et mis maksumaksjatest sa räägid siin praegu. Riik teenib niigi selle teenuse pealt head pappi ja võiks oma ahnusega piiri pidada ja teenustasu lõivust katta.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 23:53
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 23:41
Kui mina tahtsin seda panna, oli lähim aeg kahe kuu pärast.
Kinni ei pea panema. Kinni panemata läheb koha peal pool tundi.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 23:55
Arutleja kirjutas: 01 Jaan 2025 22:19
Sulle öeldi juba, et kulud katab lõiv. Lõiv on veel mitu korda suurem, kui on tegelikud kulud. Ma ei saa seda kaarti tasuta, vaid maksan mitmekordselt kinni, nii et mis maksumaksjatest sa räägid siin praegu. Riik teenib niigi selle teenuse pealt head pappi ja võiks oma ahnusega piiri pidada ja teenustasu lõivust katta.
Riigilõiv on kulupõhine ja katab vaid need kulud, mida riik ID-kaardi valmistamise ja väljastamisega teeb. Kui ainuvõimalik kättesaamise viis oleks Selveri kauplus, küllap siis kataks riigilõiv ka need kulud. Praegu on see siiski vaid lisateenus vähestele, kes peavad selle eest ka siis ise maksma. Täpselt nii nagu fotode tegemine - ühed teevad tasu eest Photopointis, teised tasuta politseimaja digikioskis.
Külaline

Sain detsembris uue ID-kaardi kätte. Tegin Pinna tn teeninduses.

Iseteenindust kasutada ei saanud, kuna mu ID-kaart oli varastatud ja kui vana kaarti pole, siis tuleb minna kohale.

Algul tahtsin broneerida aja, kuid lähim aeg oli 2 kuu pärast. Siis tegin endale võileivad, võtsin juturaamatu kaasa ja läksin kohale. Pilt tehti putkas pärast pooletunnist järjekorras seismist ära ja siis algas ootamine. Kokku kulus kolm tundi.

Mis kättesaamisesse puutub, siis mina sain ID-kaardi kätte Selveri poest mingi nelja euroga, tänu sellele, et mul on puue. Seda summat olen veel nõus maksma, aga 7 eurot tundub küll palju. Jaa, saame kõik aru et kuller ju peab töötama jne - aga see ei tähenda, et ta peab nöörima 7 eurot, vähemaga võiks kah oma tööd ikka teha. Ilmselt on siin kehtestatud monopol, sest pakiautomaatide puhul saab hääletada jalgadega ja valida endale soodsam variant, kuid ID-kaardi puhul valida ei saa ja teenusepakkuja kasutab seda ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 10:52Jaa, saame kõik aru et kuller ju peab töötama jne - aga see ei tähenda, et ta peab nöörima 7 eurot, vähemaga võiks kah oma tööd ikka teha.
Ega need kullerid kaarte ükshaaval Selveritesse ei vii, et niisugune hind. Eeldatavalt ikka mitmeid korraga. Sama poe küljes olevasse pakiautomaati saab paki palju odavamalt tellida.
Elan üsna metsas ja pakid tuuakse koju kätte 3.90 - 4.90 euroga.
Ilmselt Selver saab ka teenuse osutamise eest tasu. Veidi ülepaisutatud summa tundub tõesti.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 13:17
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 10:52Jaa, saame kõik aru et kuller ju peab töötama jne - aga see ei tähenda, et ta peab nöörima 7 eurot, vähemaga võiks kah oma tööd ikka teha.
Ega need kullerid kaarte ükshaaval Selveritesse ei vii, et niisugune hind. Eeldatavalt ikka mitmeid korraga. Sama poe küljes olevasse pakiautomaati saab paki palju odavamalt tellida.
Ilmselt Selver saab ka teenuse osutamise eest tasu. Veidi ülepaisutatud summa tundub tõesti.
Vaevalt, et mitmeid korraga, seda esiteks.
Teiseks võtab kättesaamine kohapeal omajagu aega-isik tuvastatakse dokumendi alusel, vana dokument muudetakse kõlbmatuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 13:20
Teiseks võtab kättesaamine kohapeal omajagu aega-isik tuvastatakse dokumendi alusel, vana dokument muudetakse kõlbmatuks.
Dokument kaotab kehtivuse kohe, kui uue avalduse teed. Sellega õigustada mingit hingehinda on jabur. Infoleti tädi istub seal nagunii, see pole mingi eraldi tööülesanne. Pigem on nii, et küsitakse sellepärast, et saab. Kodanikud on meil kottimisega rahul ja harjunud, siin ka õigustatakse aina. Mõni teise riigi kodanik ei saaks 45 või 60 eurosest lõivustki dokumendi eest aru. Aga näe, meil kruti mis hind tahes, ikka kiidetakse takka.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Ega ID-kaarte toimeta Selverisse mõni tavaline kullerfirma nagu Bolt ja Wolt. Selleks on ikka spetsiaalselt dokumentide transpordiga tegelevad kullerteenuse pakkujad. Samuti ei anna Selveris iga infoleti tädi inimesele ID-kaarti kätte vaid ainult selleks volitatud isikud, kes on läbinud vastava koolituse. See kõik maksab. Mina ei leia sugugi, et 7 eurot viis aastat kehtiva dokumendi eest palju oleks. Te kulutate aastas nõudepesulappidegi peale rohkem.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 17:06

Dokument kaotab kehtivuse kohe, kui uue avalduse teed. Sellega õigustada mingit hingehinda on jabur. Infoleti tädi istub seal nagunii, see pole mingi eraldi tööülesanne. Pigem on nii, et küsitakse sellepärast, et saab. Kodanikud on meil kottimisega rahul ja harjunud, siin ka õigustatakse aina. Mõni teise riigi kodanik ei saaks 45 või 60 eurosest lõivustki dokumendi eest aru. Aga näe, meil kruti mis hind tahes, ikka kiidetakse takka.
Kas 7 eurot on hingehind? Ütleks pigem, et olematu hind. Selle eest ei saa tänapäeval isegi kilo kanafileed. Kilo viinamarju on ka kallim.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 17:06

Ära valeta! Kaotab kehtivuse vaid siis, kui on varastatud, kaotatud, kasutamiskõlbmatu.
Külaline

Minu teada kaotab ka vana id kaart kehtivuse vaid siis, kui oled teavitanud kadumisest/vargusest või on katki läinud või vahetad koha peal uue vastu.

Mitte siis, kui uue avalduse sisse annad.

Mina pean dokumente välismaalt tegema. Sellel on veel suuremad lõivud. Pluss nüüd kiirdokumentidele pandi 3x summa otsa 🥲.

Alates 2023. aasta detsembrist saab passe Soomes kätte DHLi kulleri vahendusel. Teenuse saamiseks tuleb taotluse lahtrisse Kättesaamise koht kirjutada: DHL KULLER, SOOME, oma elukoha postiindeks. Riigilõiv: täiskasvanule 50 eurot (iseteeninduse kaudu), 60 eurot (posti teel ja saatkonnas), alla 15-aastasele ja pensionärile 20 eurot (iseteeninduse kaudu), 25 eurot (posti teel ja saatkonnas).

Mul laps sündis 2023. Taotlesin talle ülemineku luba, see maksis umbes 50 kanti ja siis lasin eestis kiirpaasi teha. Kätte selle sai vaid Tallinnas.
Külaline

Mina pean dokumente välismaalt tegema. Sellel on veel suuremad lõivud. Pluss nüüd kiirdokumentidele pandi 3x summa otsa 🥲.

Alates 2023. aasta detsembrist saab passe Soomes kätte DHLi kulleri vahendusel. Teenuse saamiseks tuleb taotluse lahtrisse Kättesaamise koht kirjutada: DHL KULLER, SOOME, oma elukoha postiindeks. Riigilõiv: täiskasvanule 50 eurot (iseteeninduse kaudu), 60 eurot (posti teel ja saatkonnas), alla 15-aastasele ja pensionärile 20 eurot (iseteeninduse kaudu), 25 eurot (posti teel ja saatkonnas).
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 20:29 Mina pean dokumente välismaalt tegema. Sellel on veel suuremad lõivud. Pluss nüüd kiirdokumentidele pandi 3x summa otsa 🥲.

Mis asi sul niiväga suurem on. ID kaart 45 eurot ja pass 60. Lisaks mingit kullerit sa ei saa, Selverisse võid tellida, kokku siis 52 eurot kulu. Kiirdokument 250. Ma ei ülteks, et meil on siin hullult odav ja teil seal Soomes väga kallis.
Külaline

Arutleja kirjutas: 02 Jaan 2025 17:41 Ega ID-kaarte toimeta Selverisse mõni tavaline kullerfirma nagu Bolt ja Wolt. Selleks on ikka spetsiaalselt dokumentide transpordiga tegelevad kullerteenuse pakkujad. Samuti ei anna Selveris iga infoleti tädi inimesele ID-kaarti kätte vaid ainult selleks volitatud isikud, kes on läbinud vastava koolituse. See kõik maksab. Mina ei leia sugugi, et 7 eurot viis aastat kehtiva dokumendi eest palju oleks. Te kulutate aastas nõudepesulappidegi peale rohkem.
Mis sa tahad öelda, et mingi eraldi tädi võetakse selle peale tööle või? Infoleti Svetlanale tehakse väike koolitus, kirjutab alla ja ongi kõik. Ei erine tema muudest koolitustest, ka lotopileteid vms asjade kohta on vajalik mõningane koolitus. Su jutt on ikka päris jabur.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 20:36
Arutleja kirjutas: 02 Jaan 2025 17:41 Ega ID-kaarte toimeta Selverisse mõni tavaline kullerfirma nagu Bolt ja Wolt. Selleks on ikka spetsiaalselt dokumentide transpordiga tegelevad kullerteenuse pakkujad. Samuti ei anna Selveris iga infoleti tädi inimesele ID-kaarti kätte vaid ainult selleks volitatud isikud, kes on läbinud vastava koolituse. See kõik maksab. Mina ei leia sugugi, et 7 eurot viis aastat kehtiva dokumendi eest palju oleks. Te kulutate aastas nõudepesulappidegi peale rohkem.
Mis sa tahad öelda, et mingi eraldi tädi võetakse selle peale tööle või? Infoleti Svetlanale tehakse väike koolitus, kirjutab alla ja ongi kõik. Ei erine tema muudest koolitustest, ka lotopileteid vms asjade kohta on vajalik mõningane koolitus. Su jutt on ikka päris jabur.
Ja selle võrra teeb ta Selveri, oma tööandja tööd vähem. Kes talle selle peaks palgana maksma, Selver?
Hakkan juba mõtlema, et siin mingid naljaninad koos, ei raatsi korra 10 a jooksul passi saades 7 eur maksta ega 5a jooksul ID eest. Uskumatu!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 21:53
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 20:36
Ja selle võrra teeb ta Selveri, oma tööandja tööd vähem. Kes talle selle peaks palgana maksma, Selver?
Hakkan juba mõtlema, et siin mingid naljaninad koos, ei raatsi korra 10 a jooksul passi saades 7 eur maksta ega 5a jooksul ID eest. Uskumatu!
Mis mõttes ta vähem teeb, need tädid seal nagunii pool aega passivad. Kas sa arvad, et nemad saavad nüüd rohkem palka või? Loomulikult mitte. Kui tulevad infoletti mingid uued asjad müüki, kas iga kord ütled, et noh, nüüd sul jääb teiste asjade peale aega vähem. Ise oled naljanina.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist