Nõukaaegsed mänguasjad
-
Külaline
-
Külaline
Sellised vesikad olid ka nii ägedad

Need vesikad lõhnasid trükivärvide järgi.

-
Külaline
Ma tean, et täna on mingi printeripaber olemas, prindid sinna värvilise laserprinteriga oma pildid ja siis saad vees lahustades selle kuhugi pinnale kanda. Ise pole proovinud. Aga piltide järgi vene ajal tehti vesikaid siiditrükiga, markeri värvid pole kohakuti ja värvid on natuke paigast läinud.
-
Külaline
Ma nii fännasin neid vesipilte! See mõnus lõhn- see on mul siiani ninas.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 22:10 Sellised vesikad olid ka nii ägedad
-
Külaline
Need ei ole papist, plastist on. See hõbedane värv kulub maha, järele jääb valge plast.
-
Külaline
Seepärast ei leia, et need olid Norma toodang. Siin piltidel on venelase kogutud venemaal olnud mänguasjad, mis osaliselt ilmselgelt ka meie kauplustesse jõudsid.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 18:56 Ma mäletan, et mu vennal oli paar mänguautot, mis olid megasuured. Ei, ma ei mõtle seda, kuhu sisse istuti ja jalgadega lükati. Sellest ikka väiksemad. Aga vot ma ei leia pilte taolistest.
Kollane plastikust nukuserviis oli mul ja üks punasetriibuline komplekt ka.
Mu esimene pinal kui 6-aastaselt kooli läksin. Õpetaja oli lastevanemate koosolekul öelnud, et need on halvad sest kolisevad ja siis sain jõulukingiks nahast pinali. Sarnase aga pruuni värvi:

-
Külaline
Ma tahtsin hirmsasti sellist
aga ei saanud, toodi teistsugune ja 4 aastat nooremale õele veel kolmandat moodi Buratiino. Sellega, mis kingiti, polnud midagi peale hakata sest mina tahtsin konkreetset nukku seepärast, et sellel liikusid ka põlve- ja küünarliigesed. Nõukaajal oli see midagi ennenägematut. Õe Buratiinol olid üldse jalad ka koos ühes tükis, mingi palstkärakas. Ema ütles veel õe Buratiino kohta, et see meeldib talle rohkemgi kui minu oma. Mul jäi küsimus, mis heapärast nad üldse selle ostsid siis. Pärast öeldi - näed, kaupleb ja kaupleb ja kui kätte saab siis üldse ei mängi. Et see polnud sama asi mida ma "kauplesin", ei huvitanud kedagi.
aga ei saanud, toodi teistsugune ja 4 aastat nooremale õele veel kolmandat moodi Buratiino. Sellega, mis kingiti, polnud midagi peale hakata sest mina tahtsin konkreetset nukku seepärast, et sellel liikusid ka põlve- ja küünarliigesed. Nõukaajal oli see midagi ennenägematut. Õe Buratiinol olid üldse jalad ka koos ühes tükis, mingi palstkärakas. Ema ütles veel õe Buratiino kohta, et see meeldib talle rohkemgi kui minu oma. Mul jäi küsimus, mis heapärast nad üldse selle ostsid siis. Pärast öeldi - näed, kaupleb ja kaupleb ja kui kätte saab siis üldse ei mängi. Et see polnud sama asi mida ma "kauplesin", ei huvitanud kedagi.-
Külaline
Nõukaajal olid asjad nii suur väärtus, et sageli hoiti neid avamata pakendis või klaasi taga ja lastele ei antud. Samamoodi serviise, mida kunagi ei kasutatudki. Ei raatsitud.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 22:55 Huvitav, et inimestel on siiani alles pakendis selliseid asju https://www.osta.ee/nouka-aegne-plastma ... 69728.html
Nõuka aegne plastmassist kokkuliimitav lennuk TU-104
20 eurot
![]()
-
Külaline
Osta.ee müüakse ka hästi palju nõukaaja mänguasju ja mõtlesingi, äkki osad inimesed käivadki mingeid vanu majajäetud maju läbi otsimas ja pööningutel kindlasti sellist kola on jäetud alles. Kunagi ühes puumajas elasin, seal pööningul liiva sees oli ise nõukaaegseid kopikaid ja päris palju laste mänguasjade osi. Korjatakse kõik korralik kokku ja osta.ee müüki, kui ikka 20-30 eurot saab küsida mingi vana asja eest. Tasuta raha.
-
Külaline
Mitte, et ma siin nüüd uut vaidlust käima tahaks tõmmata, aga olid küll mingist papisarnasest materjalist. Panime need õues asuvale kuusepuule ja peale sula ei jäänud neist suurt midagi järgi.
-
Külaline
-
Külaline
Majad on kellegi omad ja see, et nendes igapäevaselt ei elata, ei tähenda, et sinna võiks kolama ja asju võtma minna. See on vargus.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 13:47 Osta.ee müüakse ka hästi palju nõukaaja mänguasju ja mõtlesingi, äkki osad inimesed käivadki mingeid vanu majajäetud maju läbi otsimas ja pööningutel kindlasti sellist kola on jäetud alles. Kunagi ühes puumajas elasin, seal pööningul liiva sees oli ise nõukaaegseid kopikaid ja päris palju laste mänguasjade osi. Korjatakse kõik korralik kokku ja osta.ee müüki, kui ikka 20-30 eurot saab küsida mingi vana asja eest. Tasuta raha.
-
Külaline
Mul oli see luik vasakult ülevalt võtmehoidjaks. Väga kiiresti jäi sellest valge plastjunn järgi. Seega jah, ikka plastist. Võib-olla tehti mingeid papist ka.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 17:10Mitte, et ma siin nüüd uut vaidlust käima tahaks tõmmata, aga olid küll mingist papisarnasest materjalist. Panime need õues asuvale kuusepuule ja peale sula ei jäänud neist suurt midagi järgi.
-
Külaline
Mis seos on nõukogude okupatsioonil mänguasjadega? Miks ei või lihtsalt kirjutada, et vanad mänguasjad või vahemikust 1944-1991, kui nii kindlasti just kogu okupatsiooniaega silmad pead.Külaline kirjutas: ↑15 Dets 2024 21:55 Nõukaaegsed mänguasjad
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Triibu ja 11 külalist