Mida head ja huvitavat 31.12 lauale panete? Jagage häid retsepte
Ks teil on mingidnkindlad traditsioonidnseoses aasta lõpuga?
Ilusat aasta lõppu kõigile!
TA olen.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 09:25 Hei!
Mida head ja huvitavat 31.12 lauale panete? Jagage häid retsepte
Ks teil on mingidnkindlad traditsioonidnseoses aasta lõpuga?
Ilusat aasta lõppu kõigile!![]()
Tubli! Rõõmsat pidu!Mauno kirjutas: ↑30 Dets 2024 20:57 Ma teen soojaks toiduks lõhet ja küülikut, kõrvale juurvilju, kartulit ja riisi. Külmlaud tuleb klassikaline (kartulisalat, rosolje, lihavaagen, täidetud munad, singirullid, magus ja soolane kringel) ja selle kupatuse otsa tellime ka sushit - nagu sadul sea seljas) aga siis on kõigile külalistele midagi. Öiseks näksimiseks varutud ka juustu-krõpsu snäkki, kui peaks isu tulema. (Tean, tean, mul ongi komme üle vaaritada, aga kuna külalised jäävad ka ööseks, siis kulub hommikul ka ära).
Mis riigis siis elad et kanamuna, keedetud peeti ja kala ei müüda? Mis see rosolje muud on kui heeringas ja peet? Must leib, seda isegi eestis enam ei müüda, enamus on nisu+rukki jahu ja musta värvi tootev juuretis.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 20:54 Olen juba aastaid Eestist ära ja seetõttu pole traditsioonilist eesti toitu kaua söönud. Sel aastal on kavas rosolje ja kartulisalt. Must leib, kilud ja munaviilud. Eestlase jaoks tavaline, minu jaoks haruldane ja väga oodatud söömaaeg.
Head aastalõppu!![]()
Öösel pool kaks selline novell? Aga kuhu jäi kaerakile?Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 01:23 Oleme vaid oma perega sel aastal, 7 inimest. Tegin täna maksapasteeti, vasardasin seafilee väikesteks šnitsliteks ja tegin peale marinaadi. Paari päeva eest keetsin süldi ja soolasin lõhe. Keel tarrendis herneste ja porganditega jääb hommikul teha, nagu ka singirullid, täidetud munad ja ahjupraad porgandi ja nuikapsaga. Ahju lähevad veel verivorstid. Oleme aastavahetuseks maal ja toidu saab panna puudega köetud ahju hauduma. Ema teeb kringlit ja rosiljet, mul on Praha tordiks põhi küpsetatud. Sahvrist võtan enda tehtud hoidised - kirsstomatid omas mahlas, kõrvits ja pohlamoos ning kukeseened. Tundub, et sööme nagu homset poleks, aga tegelikult valmistame suure valiku, aga väikesed kogused. Nt hoidised on mul 0,2l purkides. Uusaastapäeval ka ei keeda-küpseta. Retseptid koik klassikalised, katsetada ei viitsi.
Minu ema oskab veel pikemalt rääkida, kuidas ta ühepajatoitu tegi.Ants kirjutas: ↑31 Dets 2024 02:17Öösel pool kaks selline novell? Aga kuhu jäi kaerakile?Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 01:23 Oleme vaid oma perega sel aastal, 7 inimest. Tegin täna maksapasteeti, vasardasin seafilee väikesteks šnitsliteks ja tegin peale marinaadi. Paari päeva eest keetsin süldi ja soolasin lõhe. Keel tarrendis herneste ja porganditega jääb hommikul teha, nagu ka singirullid, täidetud munad ja ahjupraad porgandi ja nuikapsaga. Ahju lähevad veel verivorstid. Oleme aastavahetuseks maal ja toidu saab panna puudega köetud ahju hauduma. Ema teeb kringlit ja rosiljet, mul on Praha tordiks põhi küpsetatud. Sahvrist võtan enda tehtud hoidised - kirsstomatid omas mahlas, kõrvits ja pohlamoos ning kukeseened. Tundub, et sööme nagu homset poleks, aga tegelikult valmistame suure valiku, aga väikesed kogused. Nt hoidised on mul 0,2l purkides. Uusaastapäeval ka ei keeda-küpseta. Retseptid koik klassikalised, katsetada ei viitsi.
Tore ju. Mulle meeldib instas vaadata igasugu toiduvalmistamise lehti. Alati õpin midagi uut juurde.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 10:36 Minu ema oskab veel pikemalt rääkida, kuidas ta ühepajatoitu tegi.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline