ID kaardi poodi tellimine maksab 7 eurot lisaks
-
Külaline
ID kaardi poodi tellimine maksab 7 eurot lisaks
Mind ajab see rahanöörimine ikka ilgelt närvi. Just tuli teade, et üks PPA teeninduspunkt pannakse kinni, et jääb ainult Tammsaare teeninduspunkt. Et kasutage iseteenindust, siis ei pea sinna kohale ronima. No ma siis mõtlesin, et okei, ei lähe sinna kohale. Kuna foto kehtib vaid 6 kuud, siis foto pidin uue tegema, Photopointis maksab see nüüd 13 eurot. 2023 oli 6 eurot. Siis tellisin kaardi lähimasse poodi, et ei peaks Tammsaarensse minema, selle teenustasu on lisaks 7 eurot. Ehk et 20 eurot maksa lisaks, et sinna MITTE minna. Minu arust peaks siis tegema selle just odavamaks, et inimesed kohale ei roniks, 20 eurot pole just väike raha.
-
Külaline
No aga vaatame asja teise külje pealt. Mingi kuller pidi selle id kaardi sinna poodi ju viima. Kuller tasuta ei tööta, keegi peab selle kinni maksma. Kas teised maksumaksjad või siis see kes tellis. Riik valis selle teise variandi.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 14:35Siis tellisin kaardi lähimasse poodi, et ei peaks Tammsaarensse minema, selle teenustasu on lisaks 7 eurot.
-
Külaline
No vaatame selle kandi pealt, et riik ise tahab, et ei tuldaks sinna Tammsaare teeninduspunkti ummistama. Siis peaks seda soodustama. Ma maksan juba riigilõivu, mis pealekauba kahekordistub homsest. Mitu korda peab kodanikku nöörima? Kandku oma kulud sealt. Ja pangu siis neid putkasid üles ka kuskile mujale kui sinna Tammsaaresse.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 14:38No aga vaatame asja teise külje pealt. Mingi kuller pidi selle id kaardi sinna poodi ju viima. Kuller tasuta ei tööta, keegi peab selle kinni maksma. Kas teised maksumaksjad või siis see kes tellis. Riik valis selle teise variandi.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 14:35Siis tellisin kaardi lähimasse poodi, et ei peaks Tammsaarensse minema, selle teenustasu on lisaks 7 eurot.
-
Külaline
Ega riik seda 20 eurot ju saa ja neid tasusid ei kehtesta.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 14:35 Mind ajab see rahanöörimine ikka ilgelt närvi. Just tuli teade, et üks PPA teeninduspunkt pannakse kinni, et jääb ainult Tammsaare teeninduspunkt. Et kasutage iseteenindust, siis ei pea sinna kohale ronima. No ma siis mõtlesin, et okei, ei lähe sinna kohale. Kuna foto kehtib vaid 6 kuud, siis foto pidin uue tegema, Photopointis maksab see nüüd 13 eurot. 2023 oli 6 eurot. Siis tellisin kaardi lähimasse poodi, et ei peaks Tammsaarensse minema, selle teenustasu on lisaks 7 eurot. Ehk et 20 eurot maksa lisaks, et sinna MITTE minna. Minu arust peaks siis tegema selle just odavamaks, et inimesed kohale ei roniks, 20 eurot pole just väike raha.
-
Külaline
Riik kehtesttab lõivu, mis on tunduvalt suurem kui kulud, teenib selle pealt raha. Ja kaotab ära kõik teeninduspunktid, jätab terve linna peale ainult ühe. Hoiab selle pealt miljoneid aastas kokku. Ja siis ütleb ülbelt, et ärge tulge sinna teeninduspunkti, kõik on võimalik teha ka ilma kohale tulemata. Aga miks ma pean selle eest veel lisakulusid kandma. Pangu üles oma putkasid rohkem, kus saab tasuta pilti teha ja maksku ise oma teenustasud poodidele. Mitu korda seda inimest peab nöörima? Riik on teinud kohustuslikuks, et kõigil peab ID kaart olema ja see kehtib vaid viis aastat.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 14:56Ega riik seda 20 eurot ju saa ja neid tasusid ei kehtesta.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 14:35 Mind ajab see rahanöörimine ikka ilgelt närvi. Just tuli teade, et üks PPA teeninduspunkt pannakse kinni, et jääb ainult Tammsaare teeninduspunkt. Et kasutage iseteenindust, siis ei pea sinna kohale ronima. No ma siis mõtlesin, et okei, ei lähe sinna kohale. Kuna foto kehtib vaid 6 kuud, siis foto pidin uue tegema, Photopointis maksab see nüüd 13 eurot. 2023 oli 6 eurot. Siis tellisin kaardi lähimasse poodi, et ei peaks Tammsaarensse minema, selle teenustasu on lisaks 7 eurot. Ehk et 20 eurot maksa lisaks, et sinna MITTE minna. Minu arust peaks siis tegema selle just odavamaks, et inimesed kohale ei roniks, 20 eurot pole just väike raha.
-
Külaline
id kaart ei kesta 5 aastat enam, sest klemmid kuluvad ära, sest nii paljudeks asjadeks on nüüd vaja id kaart lugejasse sisestada.
-
Külaline
Kuhu? Ma ei mäletagi, kuhu ma selle viimati sisestasin.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:09 id kaart ei kesta 5 aastat enam, sest klemmid kuluvad ära, sest nii paljudeks asjadeks on nüüd vaja id kaart lugejasse sisestada.
-
Külaline
What? Mul tuleb seda teha paar korda aastas, apteegi kliendikaardiks kasutamisel. Kuhu ja miks sa seda sisestad?Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:09 id kaart ei kesta 5 aastat enam, sest klemmid kuluvad ära, sest nii paljudeks asjadeks on nüüd vaja id kaart lugejasse sisestada.
-
Külaline
On ikka inimesel mured! No mine sinna kohale siis, ega see pole ära keelatud. Kes soovib mugavamalt elada, maksab. Lihtne.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:03Riik kehtesttab lõivu, mis on tunduvalt suurem kui kulud, teenib selle pealt raha. Ja kaotab ära kõik teeninduspunktid, jätab terve linna peale ainult ühe. Hoiab selle pealt miljoneid aastas kokku. Ja siis ütleb ülbelt, et ärge tulge sinna teeninduspunkti, kõik on võimalik teha ka ilma kohale tulemata. Aga miks ma pean selle eest veel lisakulusid kandma. Pangu üles oma putkasid rohkem, kus saab tasuta pilti teha ja maksku ise oma teenustasud poodidele. Mitu korda seda inimest peab nöörima? Riik on teinud kohustuslikuks, et kõigil peab ID kaart olema ja see kehtib vaid viis aastat.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 14:56Ega riik seda 20 eurot ju saa ja neid tasusid ei kehtesta.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 14:35 Mind ajab see rahanöörimine ikka ilgelt närvi. Just tuli teade, et üks PPA teeninduspunkt pannakse kinni, et jääb ainult Tammsaare teeninduspunkt. Et kasutage iseteenindust, siis ei pea sinna kohale ronima. No ma siis mõtlesin, et okei, ei lähe sinna kohale. Kuna foto kehtib vaid 6 kuud, siis foto pidin uue tegema, Photopointis maksab see nüüd 13 eurot. 2023 oli 6 eurot. Siis tellisin kaardi lähimasse poodi, et ei peaks Tammsaarensse minema, selle teenustasu on lisaks 7 eurot. Ehk et 20 eurot maksa lisaks, et sinna MITTE minna. Minu arust peaks siis tegema selle just odavamaks, et inimesed kohale ei roniks, 20 eurot pole just väike raha.
-
Külaline
Ema maksab sul arveid, millega sa pangas käid, riigiametitesse sisse logid, ettevõtjana toimetad? Noh sa ei toimetagi.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:30What? Mul tuleb seda teha paar korda aastas, apteegi kliendikaardiks kasutamisel. Kuhu ja miks sa seda sisestad?Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:09 id kaart ei kesta 5 aastat enam, sest klemmid kuluvad ära, sest nii paljudeks asjadeks on nüüd vaja id kaart lugejasse sisestada.
-
Külaline
Mina login panka smardiga, arved tasuvad end ise püsimaksekorraldusega.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:39
Ema maksab sul arveid, millega sa pangas käid, riigiametitesse sisse logid, ettevõtjana toimetad? Noh sa ei toimetagi.
Kliendikaardina kadutan vana id kaarti.
-
Külaline
Eks elu ongi selline, et maksad siin ja maksad seal. Tasuta on siin maailmas vähesed asjad. Näiteks juust hiirelõksu vahel 
-
Külaline
Hää küllKülaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:56Mina login panka smardiga, arved tasuvad end ise püsimaksekorraldusega.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:39
Ema maksab sul arveid, millega sa pangas käid, riigiametitesse sisse logid, ettevõtjana toimetad? Noh sa ei toimetagi.
Kliendikaardina kadutan vana id kaarti.
-
Külaline
Id kaarte eestis ei tehtagi, neid valmistatakse Prantsusmaal. Eesti saadab andmed sinna, nemad teevad kaardid valmis ja postiga tulevad eesti.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:57 Eks elu ongi selline, et maksad siin ja maksad seal. Tasuta on siin maailmas vähesed asjad. Näiteks juust hiirelõksu vahel![]()
-
Külaline
Lihtsalt käib närvidele see riigipoolne lõputu nöörimine. Lõivud pandi kaks korda kallimaks, aga teenus läheb halvemaks. Milleks seletada, et kõik on väga tore, teeninduse sulgemisega muutub kõik vaid paremaks, kõike saab teha ka kohale tulemata. Aga sellest nad ei räägi, et see tähendab ju suurt lisakulu. Järelikult kodanikku kooritakse peale suurema riigilõivu veel ka teist korda. See poe teenustasu on täiesti liiast, selle peaks võtma riik enda kanda. Ise ei võimalda dokumendi kättesaamist normaalse ajakuluga, siis leidkugi alternatiiv, mida ei pea mitte kodanik kinni maksma, vaid riik oma röövellikest lõivudest.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:57 Eks elu ongi selline, et maksad siin ja maksad seal. Tasuta on siin maailmas vähesed asjad. Näiteks juust hiirelõksu vahel![]()
-
Külaline
Ettevõtja saab kõik asjad mobiil-IDga tehtud. Ei tea ühtki ametkonda, mis seda ei tunnistaks. Pankadesse sisenen äpis sõrmejäljega, arvutis mIDga.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:39Ema maksab sul arveid, millega sa pangas käid, riigiametitesse sisse logid, ettevõtjana toimetad? Noh sa ei toimetagi.
-
Külaline
Tee nüüd 5 samasugust postitust veel eks. Lase nüüd vanemad inimesed ka räägivad.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 16:23Ettevõtja saab kõik asjad mobiil-IDga tehtud. Ei tea ühtki ametkonda, mis seda ei tunnistaks. Pankadesse sisenen äpis sõrmejäljega, arvutis mIDga.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:39Ema maksab sul arveid, millega sa pangas käid, riigiametitesse sisse logid, ettevõtjana toimetad? Noh sa ei toimetagi.
-
Külaline
See ongi ju vanem inimene. Noor inimene ei kasuta mobiil-Id-d, vaid smart-id-d.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 16:24Tee nüüd 5 samasugust postitust veel eks. Lase nüüd vanemad inimesed ka räägivad.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 16:23Ettevõtja saab kõik asjad mobiil-IDga tehtud. Ei tea ühtki ametkonda, mis seda ei tunnistaks. Pankadesse sisenen äpis sõrmejäljega, arvutis mIDga.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:39Ema maksab sul arveid, millega sa pangas käid, riigiametitesse sisse logid, ettevõtjana toimetad? Noh sa ei toimetagi.
-
Külaline
Esimese postituse tegin. Sa, vanem inimene, räägi siis, kuhu ettevõtjal ID-kaarti vaja on sisestada?Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 16:24Tee nüüd 5 samasugust postitust veel eks. Lase nüüd vanemad inimesed ka räägivad.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 16:23Ettevõtja saab kõik asjad mobiil-IDga tehtud. Ei tea ühtki ametkonda, mis seda ei tunnistaks. Pankadesse sisenen äpis sõrmejäljega, arvutis mIDga.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:39Ema maksab sul arveid, millega sa pangas käid, riigiametitesse sisse logid, ettevõtjana toimetad? Noh sa ei toimetagi.
-
Külaline
Küsi ema käest. Sest sa ju pole ettevõtja.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 16:27Esimese postituse tegin. Sa, vanem inimene, räägi siis, kuhu ettevõtjal ID-kaarti vaja on sisestada?Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 16:24Tee nüüd 5 samasugust postitust veel eks. Lase nüüd vanemad inimesed ka räägivad.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 16:23
Ettevõtja saab kõik asjad mobiil-IDga tehtud. Ei tea ühtki ametkonda, mis seda ei tunnistaks. Pankadesse sisenen äpis sõrmejäljega, arvutis mIDga.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist