Nii tore,et abi saite!Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 19:38 Olen TA ja kirjutan, mis siis sai, ehk on kellelgi samas olukorras infoks. Aitäh kõigile soovituste eest.
Alustuseks helistasin Confidosse, nägin, et neil on ka digikliinik. Küsisin, kas seal saab ka esmase retsepti kirjutada, neil on kirjas, et pikendavad. Teenindaja: ei tea, aga viist iiikkaaa mitte. Küsisin, kas kiirkliinikus saab teha ultraheli, eii teaaa, ei, vist ei ole. Küsisin, kas sealne arst saab kontrollida lapsel põskkoopapõletiku kahtlust, eeeei teeea, seal on üldarst, no vist peaks ikka oskama, see selgub kohapeal. Otsustasin, et sinna ei lähe.
Valvekliinik asub meist väga kaugel, kuskil Ülemistes.
Otsustasin helistada enne lastehaigla emosse. Rääkisin jutu ära, et kas selliste sümptomitega võetakse vastu. Öeldi lahkesti, et võtame ikka, aga aega läheb 2h. Läksime kohale, täitsin täpselt ühe paberi, maksin 5 eurot, triaaži sai jumala kähku, sealt käisime näpuotsast verd andmas, võeti ikka rohkem kui ainult põletik, mingi 15-20 väärtust oli. Ja siis ootasime tõesti vist 2-3h. Raviks sai laps antibiootikumi-ninatilgad ja mulle avaldas eriti muljet, et ma läksin tema EU ravikindlustuskaardiga apteeki, suskasin selle apteekrile ette ja digiretsept toimis nagu Eestiski!
Riigis kus me elame, see kindlasti nii libedalt poleks läinud.
Keegi ei öelnud mulle kordagi, et tulin liiga lihtsa asjaga, soovitati hoopis esmaspäeval tagasi tulla, kui hullemaks peaks minema, et siis on lor-arst ka tööl. Veel nägin, et kõik beebid võeti välgukiirusel ilma igasuguse ooteajata kohe ette ja ringi liikus eraldi töötaja, kes võttis kohe ukse peal tuulde ähmis välismaalastest lapsevanemad, kes eesti keelt ei osanud ja näitas neile, mis edasi tegema peab. Ootamine on muidugi haigele lapsele vaevarikas, aga nägin ka, et mõned väga lötsid hädise olemisega lapsed tõsteti järjekorras ettepoole. Tööl oli neil kas 3 või 4 valvearsti. Igatahes, mul on hea meel, et saime käidud ja EU ravikindlustus tegi täpselt seda, mida ta tegema peab.
Tasulise arstiabi koha pealt Tallinnas olen veidi kahtleval seisukohal...![]()
Kuidas saan lapsega arstile?
-
Külaline
Sa googelda seda Rapla EMO-tKülaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 19:55 Hea lugeda, et nii libedalt läks asi.
Me ise elame ka mujal ja üks suvi oli laps Eestis vanaema juures hoida.
Tekkis äkitselt öösel larüngiit ja siis oli küll igavene jama vanaemal, sest Euroopa ravikindlustuskaarti mitte kohe üldse ei tahetud aksepteerida emos. Lõpuks ta ikka sai, kui kurja häält tegi.
Tegu Rapla emoga![]()
Viimati muutis Uudistaja, 09 Jaan 2025 23:24, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
See info ei vasta tõele. Mulle öeldi juba registratuuris, et kui arst kirjutab rohtu, siis see läheb lapse haigekassakaardi numbriga ja rakenduvad ka kõik samad ravimisoodustused, mis Eestis kindlustatul. Ma ütlesin, et lapsel on Eesti isikukood olemas, aga vastati, et selle kaudu ei tehta, sest tal pole Eestis ravikindlustust. Välja printida seal arst ja tema arvuti taga istuv abiline proovisid igaks juhuks, aga ei õnnestunud. Pärast apteeker ajas ka alguses, et ei, ärge andke seda kaarti, ainult isikukoodi on vaja, oih, hmm, siin isikukoodi all pole ühtegi retsepti. Andsin siis uuesti kaardi, lõi sisse seal peal oleva kindlustatu numbri ja oligi retsept näha. Eesti süsteem ilmselt võimaldab lisaks isikukoodile väljastada retsepte ka muude koodide põhjal. Ühine digiretsepti süsteem, ma tean, on ainult Soome ja Horvaatiaga, aga meie ei ela kummaski neist riikidest ja ikkagi oli võimalik kohaliku kaardiga Eesti digiretsept saada.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 20:28Digisild retseptide osas on Eestil loetud riikidega, seega see alati ei toimi aga arst ju küsib kus te elate ja vajadusel saab ka paberretsepti väljastada. Või kui inimesel on ka eesti isikukood, siis tõesti ei ole vahet, siis väljastatakse retsept sellele.
-
Külaline
No said ikka selle, mida sa nii kartsid: näpuotsast kiirveri, tavaline hemogramm ja antibiootikumitilgad, üldarsti vastuvõtt. Täpselt sama oleks saanud absoluutselt igalt poolt. Sellepärast see EMO üle koormatud on, et osad arvavad, et iga nohuga on ikka parem sinna minna.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 19:38 Olen TA ja kirjutan, mis siis sai, ehk on kellelgi samas olukorras infoks. Aitäh kõigile soovituste eest.
Alustuseks helistasin Confidosse, nägin, et neil on ka digikliinik. Küsisin, kas seal saab ka esmase retsepti kirjutada, neil on kirjas, et pikendavad. Teenindaja: ei tea, aga viist iiikkaaa mitte. Küsisin, kas kiirkliinikus saab teha ultraheli, eii teaaa, ei, vist ei ole. Küsisin, kas sealne arst saab kontrollida lapsel põskkoopapõletiku kahtlust, eeeei teeea, seal on üldarst, no vist peaks ikka oskama, see selgub kohapeal. Otsustasin, et sinna ei lähe.
Valvekliinik asub meist väga kaugel, kuskil Ülemistes.
Otsustasin helistada enne lastehaigla emosse. Rääkisin jutu ära, et kas selliste sümptomitega võetakse vastu. Öeldi lahkesti, et võtame ikka, aga aega läheb 2h. Läksime kohale, täitsin täpselt ühe paberi, maksin 5 eurot, triaaži sai jumala kähku, sealt käisime näpuotsast verd andmas, võeti ikka rohkem kui ainult põletik, mingi 15-20 väärtust oli. Ja siis ootasime tõesti vist 2-3h. Raviks sai laps antibiootikumi-ninatilgad ja mulle avaldas eriti muljet, et ma läksin tema EU ravikindlustuskaardiga apteeki, suskasin selle apteekrile ette ja digiretsept toimis nagu Eestiski!
Riigis kus me elame, see kindlasti nii libedalt poleks läinud.
Keegi ei öelnud mulle kordagi, et tulin liiga lihtsa asjaga, soovitati hoopis esmaspäeval tagasi tulla, kui hullemaks peaks minema, et siis on lor-arst ka tööl. Veel nägin, et kõik beebid võeti välgukiirusel ilma igasuguse ooteajata kohe ette ja ringi liikus eraldi töötaja, kes võttis kohe ukse peal tuulde ähmis välismaalastest lapsevanemad, kes eesti keelt ei osanud ja näitas neile, mis edasi tegema peab. Ootamine on muidugi haigele lapsele vaevarikas, aga nägin ka, et mõned väga lötsid hädise olemisega lapsed tõsteti järjekorras ettepoole. Tööl oli neil kas 3 või 4 valvearsti. Igatahes, mul on hea meel, et saime käidud ja EU ravikindlustus tegi täpselt seda, mida ta tegema peab.
Tasulise arstiabi koha pealt Tallinnas olen veidi kahtleval seisukohal...![]()
-
Külaline
Siis läks välismaa isikukoodile, mis oli sellel kaardil.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 11:07See info ei vasta tõele. Mulle öeldi juba registratuuris, et kui arst kirjutab rohtu, siis see läheb lapse haigekassakaardi numbriga ja rakenduvad ka kõik samad ravimisoodustused, mis Eestis kindlustatul. Ma ütlesin, et lapsel on Eesti isikukood olemas, aga vastati, et selle kaudu ei tehta, sest tal pole Eestis ravikindlustust. Välja printida seal arst ja tema arvuti taga istuv abiline proovisid igaks juhuks, aga ei õnnestunud. Pärast apteeker ajas ka alguses, et ei, ärge andke seda kaarti, ainult isikukoodi on vaja, oih, hmm, siin isikukoodi all pole ühtegi retsepti. Andsin siis uuesti kaardi, lõi sisse seal peal oleva kindlustatu numbri ja oligi retsept näha. Eesti süsteem ilmselt võimaldab lisaks isikukoodile väljastada retsepte ka muude koodide põhjal. Ühine digiretsepti süsteem, ma tean, on ainult Soome ja Horvaatiaga, aga meie ei ela kummaski neist riikidest ja ikkagi oli võimalik kohaliku kaardiga Eesti digiretsept saada.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 20:28Digisild retseptide osas on Eestil loetud riikidega, seega see alati ei toimi aga arst ju küsib kus te elate ja vajadusel saab ka paberretsepti väljastada. Või kui inimesel on ka eesti isikukood, siis tõesti ei ole vahet, siis väljastatakse retsept sellele.
-
Külaline
Meil seal ei ole isikukoode. On kindlustusnumber, mis on trükitud haigekassakaardile.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 21:09Siis läks välismaa isikukoodile, mis oli sellel kaardil
-
Külaline
Tundub, et siis põskkoopapõletikku ei olnud, UH ka vaja ei olnud, põletikku polnud, lihtsalt määrati pikaleveninud nohu tõttu need tilgad.
-
Külaline
No vahet ei ole, mis koodile arst selle retsepti kirjutab kui eesti ravikindlustust pole, võib kasvõi tänase kuupäeva panna või passi numbri või mis iganes. Põhiline et apteegis selle sama koodi oskaksid ette näidata, Kõik võimalikd numbrid saab muidugi ka läbi proovida mis esitatud dokumendil kirjas on.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: roosaroos ja 9 külalist