Kui ei saa mööda vaadata

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Kui ei saa mööda vaadata

Postitus Postitas Külaline »

Korraldasin aiapeo. Aed oli minu jaoks suht ok. Muru niidetud. Oli asju, mis täiuslikkusest jäi puudu, aga tegelikult olin ma ikka vaeva näinud. Tulid külalised ja... ma nüüd ei teagi, mis see oli, aga mulle mõjus see tuju rikkuvalt. Kindlasti nad tahtsid head, aga ikka mõjus halvasti. Kuule, sa pead hekki pügama. Kuule, sa pead kuivanud õied ära noppima. Kuule, vaarikate all on sul palju naati. Sa pead kivide vahelt survepesuriga sambla ära võtma. Sa oleks pidanud kasvuhoone klaasid kevadel ära pesema. Oi, seda aiamööblit peaks õlitama. Oi, sul kasvab palju vesiheina. Kas asi on minu tundlikkuses? Saan aru küll, et parema heki, saagi, lilleilu ja kivide kestvuse nimel nad ilmselt seda ütlesid. Tahtes mulle head. Äkki ma ise ei tea? Tean küll. Aga see mõjus tuju rikkuvalt. Kas te jagate selliseid soovitusi?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:13 Korraldasin aiapeo. Aed oli minu jaoks suht ok. Muru niidetud. Oli asju, mis täiuslikkusest jäi puudu, aga tegelikult olin ma ikka vaeva näinud. Tulid külalised ja... ma nüüd ei teagi, mis see oli, aga mulle mõjus see tuju rikkuvalt. Kindlasti nad tahtsid head, aga ikka mõjus halvasti. Kuule, sa pead hekki pügama. Kuule, sa pead kuivanud õied ära noppima. Kuule, vaarikate all on sul palju naati. Sa pead kivide vahelt survepesuriga sambla ära võtma. Sa oleks pidanud kasvuhoone klaasid kevadel ära pesema. Oi, seda aiamööblit peaks õlitama. Oi, sul kasvab palju vesiheina. Kas asi on minu tundlikkuses? Saan aru küll, et parema heki, saagi, lilleilu ja kivide kestvuse nimel nad ilmselt seda ütlesid. Tahtes mulle head. Äkki ma ise ei tea? Tean küll. Aga see mõjus tuju rikkuvalt. Kas te jagate selliseid soovitusi?
Mina selliseid soovitusi ei jaga ja minu vastus kõigile neile oleks: “ei viitsi”.
Saan sinust aru küll muidu, aga ainus variant siin ongi ennast ülbelt kehtestada
Külaline

Kasvuhoone klaase ei pesta, ja naat vaarikate all hoiab niiskust, vihm eriti vaarikaid ei kasta. Ehk suht lollid tuttavad sul. Just, tuttavad, mitte sõbrad. Sõbrad ei halvusta.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Üpris nõme neist külalistest. Mul käib aiastegutsemine üsna kuidas kunagi, mõnel aastal teen kohe õhinaga, aga siis teistel perioodidel jälle üldse ei ole mahti ja siis ongi naati ja vesiheina ja pügamata hekke ja rohimata peenraid. Veits silmanurgast häirib küll ennast ka, aga ma keeldun ennast stressi viimast selle pärast või võtmast kohustusi, mis parasjagu üle jõu käivad. Kui aega saan, siis jälle teen ja rõõmustan ilusa tulemuse üle.
Üks hea vastus lisaks "Ma tean, aga ei viitsi teha!"-le on et "Aga palun, kõik, kes soovivad, võivad rohida/pügada/...!" Päriselt, keda häirib nii väga, et peab kommenteerima, see tehku aga ise paremaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:13 Korraldasin aiapeo. Aed oli minu jaoks suht ok. Muru niidetud. Oli asju, mis täiuslikkusest jäi puudu, aga tegelikult olin ma ikka vaeva näinud. Tulid külalised ja... ma nüüd ei teagi, mis see oli, aga mulle mõjus see tuju rikkuvalt. Kindlasti nad tahtsid head, aga ikka mõjus halvasti. Kuule, sa pead hekki pügama. Kuule, sa pead kuivanud õied ära noppima. Kuule, vaarikate all on sul palju naati. Sa pead kivide vahelt survepesuriga sambla ära võtma. Sa oleks pidanud kasvuhoone klaasid kevadel ära pesema. Oi, seda aiamööblit peaks õlitama. Oi, sul kasvab palju vesiheina. Kas asi on minu tundlikkuses? Saan aru küll, et parema heki, saagi, lilleilu ja kivide kestvuse nimel nad ilmselt seda ütlesid. Tahtes mulle head. Äkki ma ise ei tea? Tean küll. Aga see mõjus tuju rikkuvalt. Kas te jagate selliseid soovitusi?
Ei tee ise nii ja ei luba ka endale teha. Kui keegi arvab, et ta võib minu koju mind kritiseerima tulla, siis rohkem tal siia asja ei ole. Hoidu suu kinni või tõmmaku tuld.
Külaline

Ei kannata ise selliseid nõuandeid seega ka annan nõu ainult siis kui seda küsitakse, inimesel võib olla mis iganes põhjuseid miks miski just nii on (on see siis sammal kivide vahel, mõni noppimata kuiv õis, pesemata aknad või tolmurull diivani all) see võib ka hiljem jutu käigus välja tulla, et oleks millegagi abi vaja või midagi. Kui võimalik aitan hea meelega.

Kasvuhoone klaase pestakse küll, siis kui taimi veel või enam sees ei ole. Aitab hallitust jmt. eemal hoida
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:26 Ei kannata ise selliseid nõuandeid seega ka annan nõu ainult siis kui seda küsitakse, inimesel võib olla mis iganes põhjuseid miks miski just nii on (on see siis sammal kivide vahel, mõni noppimata kuiv õis, pesemata aknad või tolmurull diivani all) see võib ka hiljem jutu käigus välja tulla, et oleks millegagi abi vaja või midagi. Kui võimalik aitan hea meelega.

Kasvuhoone klaase pestakse küll, siis kui taimi veel või enam sees ei ole. Aitab hallitust jmt. eemal hoida
Ei pesta. Säravpuhas klaas kombineerituna päikesega tekitab taimedele sees põlemiskahjustusi. Hoia ise nt suurendusklaasi päikese käes vastu nahka, vaata, kas põletab.
Hallitust pole 40+a jooksul kasvuhoones veel täheldanud
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:39
Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:26 Ei kannata ise selliseid nõuandeid seega ka annan nõu ainult siis kui seda küsitakse, inimesel võib olla mis iganes põhjuseid miks miski just nii on (on see siis sammal kivide vahel, mõni noppimata kuiv õis, pesemata aknad või tolmurull diivani all) see võib ka hiljem jutu käigus välja tulla, et oleks millegagi abi vaja või midagi. Kui võimalik aitan hea meelega.

Ei pesta. Säravpuhas klaas kombineerituna päikesega tekitab taimedele sees põlemiskahjustusi. Hoia ise nt suurendusklaasi päikese käes vastu nahka, vaata, kas põletab.
https://kodu-aed.ee/artikkel/kasvuhoone ... aks-kuidas
Rohelise seebi ja veega või ka ainult veega ei saagi klaasi selliseks säravpuhtaks. Ega mingi Ajaxiga klaasipesu siin mõeldud.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:47

Rohelise seebi ja veega või ka ainult veega ei saagi klaasi selliseks säravpuhtaks. Ega mingi Ajaxiga klaasipesu siin mõeldud.
Jumal sinuga, kui sul klaasid hallitavad, eks sa pese neid siis veega.
Külaline

Olen end vahest arvustamast leidnud küll. Peamiselt on olnud tegu igavusega või suutmatusega teemasid leida. Kas võis olla tegu seltskonnaga, kes üksteist ei tunne ja mingeidki ühiseid teemasid püüdsid leida?
Külaline

Eks temperamendid ongi erinevad
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 11:02 Olen end vahest arvustamast leidnud küll. Peamiselt on olnud tegu igavusega või suutmatusega teemasid leida. Kas võis olla tegu seltskonnaga, kes üksteist ei tunne ja mingeidki ühiseid teemasid püüdsid leida?
Kõik tundsid üksteist. Kõigil on ka oma aiad.
Külaline

Ei jaga kunagi, pigem proovin leida positiivsed mida kiita. Kui inimene on teinud ettevalmistusi ja võtnud vaevaks inimesed külla kutsuda, siis ei kujuta üldse ette miks minna kritiseerima. Pole normaalne. Aga ma pakun, et nad ei saa ise arugi, et käituvad täiesti kohatult. Mul on ema ka selline, et igat asja kommenteerib ja tema oleks läinud ise sul neid naate vaarikate alt välja kiskuma. Ise mõtleb, et ainult aitab ja annab nõu. Samas kummaline, et nad kõik juhtisid sellised olevat.
Muud ei oska soovitada, kui et kui järgmine kord samad tegelased kutsuda, siis küsi endalt, kas oled valmis uuteks kommentaarideks ja kui ei, siis ehk mõtled uuesti kas kutsuda ikka või ei….
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 10:28
Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:47

Jumal sinuga, kui sul klaasid hallitavad, eks sa pese neid siis veega.
Pestakse küll! Ja eesmärk on eelkõige võimalikest pisikutest lahti saada, mitte niivõrd ilu pärast. Pestakse vee ja rohelise seebiga.

Päikesepõletuse vastu soovitatakse juulis või suure põua ajal (kui põletuseoht on suur) tõmmata klaasi peale katteloor. Samuti võib klaasid üle lubjata.
Külaline

Jah, asi on sinu tundlikkuses. Ei ütle, et külalised õigesti käitusid, aga sinu solvumisest ka aru ei saa. Väga tüütud on liiga kergelt solvuvad inimesed. Mul endal on üks selline lähedane tuttav ja ausalt, nii raske on suhelda, kui iga asja peale solvutakse ja võetakse hinge.

Ma ise küll ei kujutaks ette, et selliste ütlemiste peale solvuks. Ma ju tean ja näen ise ka, kui see või teine asi ei ole piisavalt hästi.
Külaline

Minu arust on need virisejad väga ebaviisakad. Kui maja valmis saime, siis oli neid arvustajaid ikka hulgi. Et miks te ei teinud nii või naa, miks on vannituba nii suur, see asi on vähe viltu. No ikka täiesti jubedad on sellised inimesed. Ma ise alati kiidan teiste elamist, et nii ilus kodu, proovin leida asju, mis mulle päriselt meeldivad, et ei oleks ka silmakirjalik, mis on samuti tobe. Maja ja aia korras hoidmine on väga suur töö ja praegu ongi see aeg, et rohid kõik ära, teed kividest tee vahelt kõik puhtaks, aga paari nädala pärast jälle samasugune kõik. Inimesed võiks õppida natuke viisakust ja tänulikkust, et inimene neid külla kutsus, nägi vaeva, proovib teha nende olemise mõnusaks ja võiks seda siis hinnata ka, mitte kritiseerida ja viriseda. Oma lastele olen ka õpetanud, et iialgi ei tohi kritiseerida teiste kodu, pakutavat toitu, välimust, lapsi, koduloomi. Inimestele meeldivad need inimesed, kes panevad neid ennast hästi tundma, mitte need, kes tekitavad halva enesetunde.
Külaline

Jah, asi on sinu tundlikkuses. Ei ütle, et külalised õigesti käitusid, aga sinu solvumisest ka aru ei saa. Väga tüütud on liiga kergelt solvuvad inimesed. Mul endal on üks selline lähedane tuttav ja ausalt, nii raske on suhelda, kui iga asja peale solvutakse ja võetakse hinge.
Tundud paras mats olevat. Ei ole asi tundlikkuses, vaid sinu ebaviisakuses.
Hüpik

Postitus Postitas Hüpik »

Mul ei ole aeda ja kui mind keegi aiapeole kutsub, võivad tal seal naadid kasvada kasvõi trepi ette välja, mina olen ikka rõõmus, et kutsuti, küsin, kus, mis ja kuidas ja kui kirun, siis ainult sääski. Mis kuradi sammal kivide vahel, sambaga kaetud kivi on looduslik, väga ilus vaadata ja pehme taguotsa toetada. Kutsu paremaid külalisi, nt kutsu mind!
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Ma olen seda nägemata kindel, et sul on väga ilus aed!
Külaline

Kas ei või olla nii, et nad suhtusid taimedesse suurema murega, kui taimede omanikku? Lill kannab paremini kui närbunud õied ei koorma enam. Vaarikas ajab järgmiseks aastaks võsusid, kui naat ei varja ta päikest. Ka teod ei ela päikese käes. Küll aga naadi varjus. Aga kui aednik seda teab, ja hoolib, siis on on saak parem. On ta ju need taimed sinna istutanud, eesmärgiga saada parimat, on ehk nõuannete eesmärk.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist