Kes te olete kasvanud üksikvanema lapsena

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 20:59
Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 20:07 Oli alles eliitklass, puha rikkurite lapsed koos :D
Mu tuttav Eesti tüdruk käib gümnaasiumis, mitte Eestis, mille aastamaks on 50 000 eurot. Kujutad sa ette-ongi tema klassis ja koolis vaid rikkurid. Magic, eks!
Ja kuidas see puutub nendesse nõukaaegsetesse juttudesse?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 21:01
Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 20:07 Oli alles eliitklass, puha rikkurite lapsed koos :D
Mu tuttav Eesti tüdruk käib gümnaasiumis, mitte Eestis, mille aastamaks on 50 000 eurot. Kujutad sa ette-ongi tema klassis ja koolis vaid rikkurid. Magic, eks!
Kui käid väheke paremas koolis, on tõenäosus, et sinna satub jõukam kontingent, päris suur.
Külaline

Mingi vaene pingutab siin nõukaaega ilusaks, heaks kirjutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 21:28
Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 21:01
Kui käid väheke paremas koolis, on tõenäosus, et sinna satub jõukam kontingent, päris suur.
Nõukaajal mingeid jõukurite koole eriti ei olnud. Mingi praegusaja 50 000 aastamaksuga kooliga võrdlemine ei ole kohane.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 20:27
Anonymous kirjutas: 24 Dets 2024 13:16Kui töötasid mitmel kohal, töötasid juhina, oli elu väga hea. Mugavustega korter, auto, kapp süüa täis, basseiniga suvila-kõik oli meil olemas.
Ametlikult ei saanud mitmel kohal töötada. Pidid vaba tööraamatuga inimese hankima, et teisel kohal ka töötada. Aga kuna kõik pidid töötama, siis vabu tööraamatuid väga võtta ei olnud. Ülemustel ei olnud mingeid ulmepalkasid. Hästi elasid need, kes said tööd koju kaasa võtta (varastada), lihakombinaadi, poodide jms defitsiidiga äritsejad.
Vene ajal sai ametlikult mitmel kohal töötada, selle nimi oli kohakaaslus, mul sugulane töötas väga edukalt, sai mitu palka. Kapp süüa täis ei kõla reaalselt, poodides polnud saadagi midagi. Ja juhid pidid ka minu arust parteilased olema. Mugavustega korter oli paljudel.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 22:02 Mingi vaene pingutab siin nõukaaega ilusaks, heaks kirjutada.
Katsu nüüd veidi loogilisemalt mõelda. Vaene oled sa ise, olid siis ja oled kindlasti ka nüüd.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 25 Dets 2024 08:10
Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 20:27
Anonymous kirjutas: 24 Dets 2024 13:16Kui töötasid mitmel kohal, töötasid juhina, oli elu väga hea. Mugavustega korter, auto, kapp süüa täis, basseiniga suvila-kõik oli meil olemas.
Ametlikult ei saanud mitmel kohal töötada. Pidid vaba tööraamatuga inimese hankima, et teisel kohal ka töötada. Aga kuna kõik pidid töötama, siis vabu tööraamatuid väga võtta ei olnud. Ülemustel ei olnud mingeid ulmepalkasid. Hästi elasid need, kes said tööd koju kaasa võtta (varastada), lihakombinaadi, poodide jms defitsiidiga äritsejad.
Vene ajal sai ametlikult mitmel kohal töötada, selle nimi oli kohakaaslus, mul sugulane töötas väga edukalt, sai mitu palka. Kapp süüa täis ei kõla reaalselt, poodides polnud saadagi midagi. Ja juhid pidid ka minu arust parteilased olema. Mugavustega korter oli paljudel.
Toidukapp sai täis selliselt, et kõigepealt töötasid õigel kohal. Seal, kus liikus defitsiitset kaupa. Siis omasid tutvuseid ning nagu teada, liikus toona kõik tutvuste kaudu-mina sulle, sina mulle.

Üldpilt võis nutune ja vaene olla, see ei tähenda, et kõik niiviisi elasid.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 18:53
Anonymous kirjutas: 24 Dets 2024 17:36Minu klassis elasid vähemalt kolmandik inimesi hästi-omad majad Tallinnas, sugulased välismaal, raha piisavalt.
See, et sina või su tutvuskond vaene olid, ei tähenda, et ka teised nii elasid.
Räägin 70-80-ndatest aastatest.
Täpselt see kelkimistekst oli ammu perekoolis. Kooliks pidi siis olema Westholm. Siis ilmus teisi kommenteerijaid ka, pk-s oli ju rohkem rahvast. Tõestati ära, et valetab. Täpselt ei mäletagi kas, et selle gümnaasiumi lähedal eramaju väga ei olnud või mis.
Olen käinud 22. KK. Tundsin sealt ka ühe legendaarse laulja lapselast. Tema elas väga lihtsat elu, kooli lähedal nn. tallinna tüüpi maja korteris. Ka teised lapsed, suuremalt jaolt, olid tavalistest peredest. Sisse lasti katsetega, mitte raha või peenuse alusel.
Külaline

Anonymous kirjutas: 25 Dets 2024 11:17Toidukapp sai täis selliselt, et kõigepealt töötasid õigel kohal.
Minu olin mõttetu intelligent, aga paar korda oli õnne asjaliku inimesega koos toidupoe tagaruumis käia. Uskumatu mida kõike sealt osta sain!
Külaline

Mina olin Tartus ülikooli ajal järjest kolmes eramajas üüriliseks. Üheski ei olnud pesemiseks muud võimalust kui külmavee kraan. Tsentraalset kuuma vett eramajade piirkonnas ei olnud ja boilereid ka ei müüdud. Boilerit nägin esimest korda mõni aasta enne Eesti vabanemist ühe töökoha WC-s. See oli ka rohkem rikkis kui töötas.
Külaline

Boilereid ei saanud tollel ajal kasutada, sest elektrijuhtmed oli alumiiniumist ja need oksudeerusid ära, boiler oleks olnud suur koormus. Miks nõukajal vasest juhtmeid ei toodetud, kuigi vaske vedeles igal pool... Eramajade elektrijuhtmed olid veel hullemad. Kätte saadud juhtmetest tehtud.
Venelased ei osanud toota väiksema võimsusega boilereid, puudus ka vahupõhine soojustus.
Külaline

Sellised kopsikuid toodeti küll kraanide otsa, tuli vesi jooksma ja panna, juhe stepslisse ja sai kaussi kuuma vett teha. Need jubinad kärssasid ruttu läbi.
Külaline

Meil oli gaasiboiler. Neid nõukaajal oli küll. Vanaema ja ühe tädi majas oli vanniahi, köeti puudega. Hommikul tehti tuli alla ja jätkus piisavalt, päris suur oli.
Külaline

Selle pärast müüsidki paljud oma eramu maha ja läksid korteritesse elama. Seal olid mugavused, soe vesi ja vesiklosett. Hiljem muidugi kahetsesid, et oma maja maha müüsid.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 14:36 Selle pärast müüsidki paljud oma eramu maha ja läksid korteritesse elama. Seal olid mugavused, soe vesi ja vesiklosett. Hiljem muidugi kahetsesid, et oma maja maha müüsid.
Need lagunenud majad on need samad majad mille müümisega ostja kenasti müüja kotti tõmbab varjatud puuduste teemal. Paneelika müüd naksti maha.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 14:43
Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 14:36 Selle pärast müüsidki paljud oma eramu maha ja läksid korteritesse elama. Seal olid mugavused, soe vesi ja vesiklosett. Hiljem muidugi kahetsesid, et oma maja maha müüsid.
Need lagunenud majad on need samad majad mille müümisega ostja kenasti müüja kotti tõmbab varjatud puuduste teemal. Paneelika müüd naksti maha.
Kui kirjutad juurde, et vajab kapitaalremonti, pole siin midagi varjatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 14:45
Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 14:43
Kui kirjutad juurde, et vajab kapitaalremonti, pole siin midagi varjatud.
Ei päästa see sind ka. Notaris kokkulepitud lepe ei kehti ammu enam, kõike saab vaidlustada. Soovitan neid lugusid lugeda, vana maja omamine ei ole tore asi enam.
Külaline

Ma rääkisin ikka 70-80 aastal müüdud majadest. Mu oma vanaema müüs ka ära oma maja nüüdse loomaaia taga. Sai korteri Mustamäele. Pärast käis aastaid oma aia taga vaatamas, kuidas tema istutatud õunapuud õitsesid ja õunu kandsid ja sirelihekk lõhnas. Nii kahju oli tast, aga sel ajal tuli moodi, et kortermajad on popid ja mugavustega ja oma maja on väikekodanlik.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 15:15 Ma rääkisin ikka 70-80 aastal müüdud majadest. Mu oma vanaema müüs ka ära oma maja nüüdse loomaaia taga. Sai korteri Mustamäele. Pärast käis aastaid oma aia taga vaatamas, kuidas tema istutatud õunapuud õitsesid ja õunu kandsid ja sirelihekk lõhnas. Nii kahju oli tast, aga sel ajal tuli moodi, et kortermajad on popid ja mugavustega ja oma maja on väikekodanlik.
Eks sa ise ei elanud tollel ajal külmas majas, soojustust ei olnud. Igat tuba tuli pmst eraldi kütta, puid teha, riita laudada, talvel tuppa vedada. Kuivkäimlad jne. Keskküttega paneelmajas elada oli palju parem. Näha on et sa mõtled ainult rahale mida oleks võinud saada, aga nõukaajal need eramajad maksnud suurt midagi. Võid oma raha ise teenida ja maja osta või ehitada.
Külaline

Anonymous kirjutas: 25 Dets 2024 15:18Näha on et sa mõtled ainult rahale mida oleks võinud saada, aga nõukaajal need eramajad maksnud suurt midagi. Võid oma raha ise teenida ja maja osta või ehitada.
Mida sa põrkad siin. Mul kõik olemas, ära muretse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist