Kes te olete kasvanud üksikvanema lapsena

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina ei kasvanud üksikema lapsena, aga sellegipoolest oli suhtlemine isaga väga minimaalne. Tema arust olid lapsed ja kodu naise teema. Mingeid sügavaid vestlusi ei olnud, midagi koos me ei teinud. Kodus oli teda üldse vähe, pigem istus garaažis sõpradega ja jõi õlut, kui tööl ei olnud. Hommikul vara läks, õhtul hilja tuli, nädalavahetustel oli kalal või kuskil ära. Mina oma laste isast elan ka lahus, aga nende isa suhtleb lastega palju rohkem. Käib reisidel, teeb midagi koos, igapäevaselt helistab neile, küsib, kuidas läheb, viib kooli igal hommikul, siis räägivad ka juttu.
annaleen
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas annaleen »

Tunnen küll, et olen ilma jäänud või siis liiga palju saanud.
Ükskiku lapsena sain kogu ema vägivalla enda kaela, oleks mul õdesid-vendi olnud, ehk oleks ema ka neid peksnud ja mulle oleks vähem jagunud.
Isast puudust ei osanud tunda, pole olnud, pole ka puudu olnud.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Dets 2024 10:18Mina ei kasvanud üksikema lapsena, aga sellegipoolest oli suhtlemine isaga väga minimaalne. Tema arust olid lapsed ja kodu naise teema.
Nii oligi ja kuna siin vaevalt 15-20 aastaseid on, siis me ei oska ka isa puudumise üle väga nutta. Ok, kalal jäi issiga käimata. Muud toimetasid kõigil emad. Vaesed olime ka ühtmoodi kõik nõukaajal. Riiete poolest, süüa ikka maakatel jätkus.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Dets 2024 13:36Postitus on kustutatud
Miks sa nii teed, kurat küll? Milleks? Põhjenda?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 15:53
Anonymous kirjutas: 23 Dets 2024 10:18Mina ei kasvanud üksikema lapsena, aga sellegipoolest oli suhtlemine isaga väga minimaalne. Tema arust olid lapsed ja kodu naise teema.
Nii oligi ja kuna siin vaevalt 15-20 aastaseid on, siis me ei oska ka isa puudumise üle väga nutta. Ok, kalal jäi issiga käimata. Muud toimetasid kõigil emad. Vaesed olime ka ühtmoodi kõik nõukaajal. Riiete poolest, süüa ikka maakatel jätkus.
Mis jutt see nüüd on? Mul oli maailma parim isa, käisime igal pool koos, reisisime nõuka ajal palju ja mingit vaesust pole eales näinud-ei nõukaajal, ega hiljem. Ema suri ära, isa jäi väikest mind ja venda üksi kasvatama. Elasime väga hästi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 22:46
Mis jutt see nüüd on? Mul oli maailma parim isa, käisime igal pool koos, reisisime nõuka ajal palju ja mingit vaesust pole eales näinud-ei nõukaajal, ega hiljem. Ema suri ära, isa jäi väikest mind ja venda üksi kasvatama. Elasime väga hästi.
No kui ema suri ära, mis siis isal muud üle jäi. Ja erandeid on igal ajal. Aga paljudel oli asi nii, et praegused lahusolevad isad suhtlevad lastega rohkem kui selleaegsed kooselavad isad. Seega kõik oleneb ikka isast, kas teda on laste jaoks olemas või ta on olemas ainult nime poolest.
Külaline

Ma pigem arvan, et olen ikkagi üksikvanemaga kasvanud. Sest isa küll füüsiliselt kohal vahel oli aga erilist suhet temaga polnud. Ei tahtnud ta eriti rahaliselt ka ema aidata. Seega ema pidi kõigega ise hakkama saama.

Ilma olen jäänud isaeeskujust. Poleks teda kodus niimoodi vahepeal kuuvarjutusena olnud oleks ilmselt lihtsam olnud. Siis poleks ka isa-tütre suhet osanud igatseda.
Külaline

Ausalt öeldes see kõlab tõesti veids kommunistliku partei kõrgema mutrikese moodi. Üldiselt oli vene ajal siiski vaesus ja hallus igal pool ümberringi. 90’datel enam mitte kui olid võitjate põlvkonnast ja ise tegus, aga vene ajal oli tegusad inimesed kas vangis, siberis või parteiladvikus.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 09:56
Ausalt öeldes see kõlab tõesti veids kommunistliku partei kõrgema mutrikese moodi. Üldiselt oli vene ajal siiski vaesus ja hallus igal pool ümberringi. 90’datel enam mitte kui olid võitjate põlvkonnast ja ise tegus, aga vene ajal oli tegusad inimesed kas vangis, siberis või parteiladvikus.
Ega ikka ei olnud küll. Kui töötasid mitmel kohal, töötasid juhina, oli elu väga hea. Mugavustega korter, auto, kapp süüa täis, basseiniga suvila-kõik oli meil olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 13:16
Ega ikka ei olnud küll. Kui töötasid mitmel kohal, töötasid juhina, oli elu väga hea. Mugavustega korter, auto, kapp süüa täis, basseiniga suvila-kõik oli meil olemas.
Nojah, see tähendab, et su vanemad olidki kommunistlikus parteis heas kirjas. Ei olnud sellist asja, et juht ilma poliitilise taustata.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 13:54

Nojah, see tähendab, et su vanemad olidki kommunistlikus parteis heas kirjas. Ei olnud sellist asja, et juht ilma poliitilise taustata.
Unusta ära. Küüditatute lapsena vihkas mu isa vene võimu, kodus tähistasime lisaks nääridele ka jõule.
Minu klassis elasid vähemalt kolmandik inimesi hästi-omad majad Tallinnas, sugulased välismaal, raha piisavalt.
See, et sina või su tutvuskond vaene olid, ei tähenda, et ka teised nii elasid.
Räägin 70-80-ndatest aastatest.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 17:36
Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 13:54
Unusta ära. Küüditatute lapsena vihkas mu isa vene võimu, kodus tähistasime lisaks nääridele ka jõule.
Minu klassis elasid vähemalt kolmandik inimesi hästi-omad majad Tallinnas, sugulased välismaal, raha piisavalt.
Mina oma klassidest, tavalise mammutkooli klassidest, seda ei mäleta. Mõne vanematel olid suvilad, aga üldiselt elati kortermajades, või isegi lausa puulobudikes. Võimalik, et see sõltub koolist ja selle asukohast. Jõuludest valjusti ei räägitud, mina teadsin mõnda üksikut kes kodus ka jõule tähistasid.

Mõned elasid võimalust mööda paremini kui teised. Ühel oli isa keevitaja kes kõvasti haltuurat tegi, teisel oli isa taksojuht kes mustal turul lausa valuutat teenis, mille eest võis nõuka ajal pikaks ajaks kinni minna. Oh, ja ühe isa oli väga tuntud kunstitegelane (nime ei nimeta siin, mind võidakse ära tunda), tema elas oma tuntusele vaatamata puulobudikus paaritoalises korteris.
Külaline

Minu vanemad olid hambaarstid, elasid ka päris hästi, aga mitte rikkalt. Auto oli, aga maja ehitasid ikkagi üle kümne aasta. Lisaks kasvatasid veel mingeid lilli naistepäevaks pärast põhitööd. Teistest peenem rahvas olime hoopis sellepärast, et isa sugulane elas Rootsis ja see saatis välismaa riideid ja muud kraami.
Külaline

Anonymous kirjutas: 24 Dets 2024 17:36Minu klassis elasid vähemalt kolmandik inimesi hästi-omad majad Tallinnas, sugulased välismaal, raha piisavalt.
Täpselt see kelkimistekst oli ammu perekoolis. Kooliks pidi siis olema Westholm. Siis ilmus teisi kommenteerijaid ka, pk-s oli ju rohkem rahvast. Tõestati ära, et valetab. Täpselt ei mäletagi kas, et selle gümnaasiumi lähedal eramaju väga ei olnud või mis.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 18:53
Anonymous kirjutas: 24 Dets 2024 17:36Minu klassis elasid vähemalt kolmandik inimesi hästi-omad majad Tallinnas, sugulased välismaal, raha piisavalt.
Täpselt see kelkimistekst oli ammu perekoolis. Kooliks pidi siis olema Westholm. Siis ilmus teisi kommenteerijaid ka, pk-s oli ju rohkem rahvast. Tõestati ära, et valetab. Täpselt ei mäletagi kas, et selle gümnaasiumi lähedal eramaju väga ei olnud või mis.
Päris imelik. Miks need eramajad kooli ümber pidid olema? Meie klassis õppis lapsi nii kooli ümbruskonnast, kui Tabasalust, Rannamõisast kui Veskimetsast. Meie perel EI olnud maja. Hoia oma luulud endale. Tõesti asi, mida valetada. Kes üldse anonüümses foorumis valetaks?
Külaline

Oli alles eliitklass, puha rikkurite lapsed koos :D
Külaline

Anonymous kirjutas: 24 Dets 2024 13:16Kui töötasid mitmel kohal, töötasid juhina, oli elu väga hea. Mugavustega korter, auto, kapp süüa täis, basseiniga suvila-kõik oli meil olemas.
Ametlikult ei saanud mitmel kohal töötada. Pidid vaba tööraamatuga inimese hankima, et teisel kohal ka töötada. Aga kuna kõik pidid töötama, siis vabu tööraamatuid väga võtta ei olnud. Ülemustel ei olnud mingeid ulmepalkasid. Hästi elasid need, kes said tööd koju kaasa võtta (varastada), lihakombinaadi, poodide jms defitsiidiga äritsejad.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 20:27
Anonymous kirjutas: 24 Dets 2024 13:16Kui töötasid mitmel kohal, töötasid juhina, oli elu väga hea. Mugavustega korter, auto, kapp süüa täis, basseiniga suvila-kõik oli meil olemas.
Ametlikult ei saanud mitmel kohal töötada. Pidid vaba tööraamatuga inimese hankima, et teisel kohal ka töötada. Aga kuna kõik pidid töötama, siis vabu tööraamatuid väga võtta ei olnud. Ülemustel ei olnud mingeid ulmepalkasid. Hästi elasid need, kes said tööd koju kaasa võtta (varastada), lihakombinaadi, poodide jms defitsiidiga äritsejad.
No just, tööline sai rohkem palkagi kui juht. Minu isa oli suures vabrkus tootmisdirektor, ei saanud ta mingit suurt palka. Mõne teise isa oli traktorist või keevitaja, sai rohkem.
Külaline

Maaparanduse masinamehed, lüpsjad jms said head palka.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 20:07 Oli alles eliitklass, puha rikkurite lapsed koos :D
Mu tuttav Eesti tüdruk käib gümnaasiumis, mitte Eestis, mille aastamaks on 50 000 eurot. Kujutad sa ette-ongi tema klassis ja koolis vaid rikkurid. Magic, eks!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Kirile ja 3 külalist