Ja veelgi rohkem tõstab geneetika. Peab seetõttu vastusündinud tüdrukud ära tapma? Me kõik saame tänapäeval elu jooksul mõne rõveda haiguse külge, lihtsalt aja küsimus. Kui soovid veerandi oma elust veritseda, valutada ja krambitad, mis siis ikka. Alternatiivid on siiski olemas.Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2024 19:38Antibeebipillide tarvitamine üle kümne aasta tõstab sünnitamata naistel rinnavähi riski. Kas siis teatud positsioonidel töötavad naised panevad töö nimel oma tervise panti?Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2024 18:58Need inimesed kasutavad meditsiini abi, nt beebipille või spiraali.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 21:32 Esimesed päevad elan üle tänu valuvaigistile. Mina olen ka mõelnud, et kas neid naisi, kes on sportlased, juhid, politseinikud, sõjaväelased jne on õnnistatud kergete päevadega? Mina küll ei kujuta ette, et peaksid sel ajal valges kleidis laval tantsima, tähtsal koosolekul ettekannet pidama või kuulivest seljas ringi jooksma jne.
teie päevade valu
-
Külaline
-
Külaline
Ei kasuta ühtegi vahendit. Ei meditsiinilist ega ka mingeid teisi.Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2024 18:58Need inimesed kasutavad meditsiini abi, nt beebipille või spiraali.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 21:32 Esimesed päevad elan üle tänu valuvaigistile. Mina olen ka mõelnud, et kas neid naisi, kes on sportlased, juhid, politseinikud, sõjaväelased jne on õnnistatud kergete päevadega? Mina küll ei kujuta ette, et peaksid sel ajal valges kleidis laval tantsima, tähtsal koosolekul ettekannet pidama või kuulivest seljas ringi jooksma jne.
Mul täpselt sama.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 15:20Minul oli enne sünnitust päevade valu hullem kui sünnitus. Pärast sünnitust kadus päevade valu ära.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 15:16Päevade valus siiski nii hullus veel ei ole, et sünnitama kipuks. Seal veel tuhat häda mis võib tervisega juhtuda, pole väärt see loterii. Pärast muidugi veel mingi laps kelle järgi 20 aastat oma elu seada.Barbara kirjutas: ↑09 Juun 2024 15:09
Tegelikult võib olla nii, et sünnitamine on ainus asi, mis neid päevade valusid raviks... Paljudel on nooruses päevad valulikud ja peale sünnitust/i tunduvalt talutavamad või üldse mitte. Garantiid muidugi keegi anda ei saa, aga nii see naise elu on. Või hormoonspiraal, pillid, mis limaskesta ja krampe vähendaks, no-spa jms?
Siiski ainult raviefekti pärast ei sünnitaks jah
-
eeeeeeee
Minul ei ole päevadega kaasnenud valu. Sünnitusi olnud kolm, aga selles mõttes võrrelda ei saa, et sünnitus kestab piiratud aja ja ei sünnita ju iga kuu.
Mingid muutused enesetundes siiski on. Esiteks, mul on kahe esimese päeva jooksul, kui on see kõige suurem vereeritus, alati kerge nõrkus ja suur väsimus, vahel ka külmavärinad (nagu hakkas palavik tulema, kuigi tegelikult ei tule).Kui päevade algus satub nädalavahetusele, siis meelsasti lasen ennast lõdvaks ja puhkan ja magan rohkem. Ei plaani mingeid labidaga maa kaevamisi, näiteks. Kui on tööpäev, siis lähen tööle, kuigi kahel esimesel päeval, just selle väsimuse tõttu, meelsamini ei teeks üldse mingit tööd
Kui trennis käisin, siis jätsin päevade alguses trennid lihtsalt vahelt ära.
Kunagi üks naine, kellega elasime noorena ühes toas, rääkis, et tema nipp on see, et hakkab valuvaigistist võtma hakkama juba nii kaks päeva enne oodatavate päevade algust. Siis võtvat valu ära. Kui alustab alles esimesel päeval, siis nii hästi ei aitavat.
Mingid muutused enesetundes siiski on. Esiteks, mul on kahe esimese päeva jooksul, kui on see kõige suurem vereeritus, alati kerge nõrkus ja suur väsimus, vahel ka külmavärinad (nagu hakkas palavik tulema, kuigi tegelikult ei tule).Kui päevade algus satub nädalavahetusele, siis meelsasti lasen ennast lõdvaks ja puhkan ja magan rohkem. Ei plaani mingeid labidaga maa kaevamisi, näiteks. Kui on tööpäev, siis lähen tööle, kuigi kahel esimesel päeval, just selle väsimuse tõttu, meelsamini ei teeks üldse mingit tööd
Kunagi üks naine, kellega elasime noorena ühes toas, rääkis, et tema nipp on see, et hakkab valuvaigistist võtma hakkama juba nii kaks päeva enne oodatavate päevade algust. Siis võtvat valu ära. Kui alustab alles esimesel päeval, siis nii hästi ei aitavat.
-
Külaline
[/quote]
Sa sööd söögiga rohkem hormoone, pestitsiite ja väertst sisse, kui oskad ettegi kujutada.või arvad, et valuvaigustid on ohutud?
Beebipill on olemuselt rasedushormoon.
[/quote]
Beebipill sisaldab sünteetilist, kehaomastele hormoonidele mitte identset hormooni, millel on kehaomaste hormoonidega sarnane (ei ole kindel, et päris sama) toime. Need sünteetilised hormoonid võivad jõuda näiteks reoveepuhastist läbi veekogusse ja mõjutada veeloomi; nüüd pidi hakatama neid spetsialselt heitveest välja puhastama). Inimese loomulikud keha poolt toodetavad hormoonid niimoodi veekogusid ei mõjutanud (ei ole püsivad ilmselt).
Sünteetiline hormoon surub alla kehaomaste hormoonide tootmist, aga pole kindel, kas "ersats" suudab kõiki funktsioone sama hästi täita kui vastav loomulik, kehaomane hormoon. Muidugi, kui oleks meeletud päevade valud, siis haaraks võibolla millest iganes, et pääseda. Kuid ma püüdsin seletada, miks mõned inimesed sünteetilisi hormoone, kui vähegi võimalik, ei taha.
Sa sööd söögiga rohkem hormoone, pestitsiite ja väertst sisse, kui oskad ettegi kujutada.või arvad, et valuvaigustid on ohutud?
[/quote]
Beebipill sisaldab sünteetilist, kehaomastele hormoonidele mitte identset hormooni, millel on kehaomaste hormoonidega sarnane (ei ole kindel, et päris sama) toime. Need sünteetilised hormoonid võivad jõuda näiteks reoveepuhastist läbi veekogusse ja mõjutada veeloomi; nüüd pidi hakatama neid spetsialselt heitveest välja puhastama). Inimese loomulikud keha poolt toodetavad hormoonid niimoodi veekogusid ei mõjutanud (ei ole püsivad ilmselt).
Sünteetiline hormoon surub alla kehaomaste hormoonide tootmist, aga pole kindel, kas "ersats" suudab kõiki funktsioone sama hästi täita kui vastav loomulik, kehaomane hormoon. Muidugi, kui oleks meeletud päevade valud, siis haaraks võibolla millest iganes, et pääseda. Kuid ma püüdsin seletada, miks mõned inimesed sünteetilisi hormoone, kui vähegi võimalik, ei taha.
-
nospa
Muide, kas keegi No-Spad päevade ajal ei kasuta?
No-Spa on siseelundite (sooled, kuseteed, emakas jne) kramplike kokkutõmmete lõõgastaja. Kuna päevade valud võivad olla ka põhjustatud emaka pinegest ja kramplikest liigutustest, siis peaks ju No-Spa asja parandama. Kuigi alati jääb võimalus, et mõju on individuaalne, muidugi.
No-Spa on siseelundite (sooled, kuseteed, emakas jne) kramplike kokkutõmmete lõõgastaja. Kuna päevade valud võivad olla ka põhjustatud emaka pinegest ja kramplikest liigutustest, siis peaks ju No-Spa asja parandama. Kuigi alati jääb võimalus, et mõju on individuaalne, muidugi.
-
Külaline
Sa sööd söögiga rohkem hormoone, pestitsiite ja väertst sisse, kui oskad ettegi kujutada.või arvad, et valuvaigustid on ohutud?Külaline kirjutas: ↑15 Juun 2024 01:49
[/quote]
[/quote]
Jah, nemad söövad heameelega pihutäite viisi muid tablette.
-
külaline
[/quote]
[/quote]
Kui kuus paaril päeval ongi valuvaigistist vaja? Samas, hormoone tarbitakse kolm nädalat kuus iga päev ja nii aastakümneid järjest. Kumb siis rohkem "pihuga" on.
Muidugi ma saan aru, et hormoonivahendid peavad valikus olema. Lihtsalt häirib natuke suhtumine, et hormoonvahend oleks nagu püha asi, et kui sa seda ei taha, oled imelik.
[/quote]
Kui kuus paaril päeval ongi valuvaigistist vaja? Samas, hormoone tarbitakse kolm nädalat kuus iga päev ja nii aastakümneid järjest. Kumb siis rohkem "pihuga" on.
Muidugi ma saan aru, et hormoonivahendid peavad valikus olema. Lihtsalt häirib natuke suhtumine, et hormoonvahend oleks nagu püha asi, et kui sa seda ei taha, oled imelik.
-
Külaline
Jah, nemad söövad heameelega pihutäite viisi muid tablette.külaline kirjutas: ↑15 Juun 2024 13:00
[/quote]
[/quote]
Mis suhtumine? Küsimus oli, et kuidas küll juhtivtöötajad või sportlased päevade valuga hakkama saavad. Vastus on, et niimoodi saavadki. Sportlaste võistlusgraafil on kah ette teada, saavad pillidega mängida ja päevi ajastada.
-
Külaline
Et küll küllale liiga ei tee? Keskkonnamürkidele veel beebipille ka otsa? Muidugi on põhjavesi ka neid beebipillide tõttu hormoone täis ja elusolendid muutuvad viljatuks, mehed kaasa arvatud. Tegemist on sünteetilise hormooniga, mida sul keha kindlasti normaalseks funktsioneerimiseks ei vaja. Sellega lülitatakse välja sinu enda kehaomane hormonaalne süsteem. Sa naine elad aastat aastasse mingite kunsthormoonide peal, mis ei ole osa sinu normaalsest füsioloogiast. Need on pseudohormoonid. Sünteetilised hormoonid ei ole rasedushormoonid ja neil ei ole sama toime. Hormonaalpillide kõrvalmõjud ei ole kökimöki. Rinnavähk, trombid, vähenenud libiido, kaalutõus, depressioon.Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2024 20:49Sa sööd söögiga rohkem hormoone, pestitsiite ja väertst sisse, kui oskad ettegi kujutada.või arvad, et valuvaigustid on ohutud?Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2024 19:35No aga need ei sobi teps mitte kõigile, sest neilgi võivad olla ebameeldivad kõrvalmõjud. Või lihtsalt ei soovi aastakümneid oma organismi kunstlike hormoone manustada.Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2024 18:58
Need inimesed kasutavad meditsiini abi, nt beebipille või spiraali.
-
Külaline
Ja enamusel naistel neid ei esine.Külaline kirjutas: ↑16 Juun 2024 09:48Et küll küllale liiga ei tee? Keskkonnamürkidele veel beebipille ka otsa? Muidugi on põhjavesi ka neid beebipillide tõttu hormoone täis ja elusolendid muutuvad viljatuks, mehed kaasa arvatud. Tegemist on sünteetilise hormooniga, mida sul keha kindlasti normaalseks funktsioneerimiseks ei vaja. Sellega lülitatakse välja sinu enda kehaomane hormonaalne süsteem. Sa naine elad aastat aastasse mingite kunsthormoonide peal, mis ei ole osa sinu normaalsest füsioloogiast. Need on pseudohormoonid. Sünteetilised hormoonid ei ole rasedushormoonid ja neil ei ole sama toime. Hormonaalpillide kõrvalmõjud ei ole kökimöki. Rinnavähk, trombid, vähenenud libiido, kaalutõus, depressioon.Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2024 20:49Sa sööd söögiga rohkem hormoone, pestitsiite ja väertst sisse, kui oskad ettegi kujutada.või arvad, et valuvaigustid on ohutud?Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2024 19:35
No aga need ei sobi teps mitte kõigile, sest neilgi võivad olla ebameeldivad kõrvalmõjud. Või lihtsalt ei soovi aastakümneid oma organismi kunstlike hormoone manustada.
Fine, keelame kõik ravimid ära, ka kummelitee ja kibuvitsamarjad. Fui. Elame kannatustega. Pole vaja põhjavett mürgitada.
-
külaline
[/quote]
Ja enamusel naistel neid ei esine.
Fine, keelame kõik ravimid ära, ka kummelitee ja kibuvitsamarjad. Fui. Elame kannatustega. Pole vaja põhjavett mürgitada.
[/quote]
Milleks selline kiusujutt?
Mitte keegi pole väitnud, et ravimid tuleks ära keelata vms.
Ja enamusel naistel neid ei esine.
[/quote]
Milleks selline kiusujutt?
Mitte keegi pole väitnud, et ravimid tuleks ära keelata vms.
-
Külaline
Alguses ei tundud ma päevade ajal üldse mitte midagi, aastaid täiesti 0 kõrvalmõju. Täiskasvanuna lisandusid valud, kui eluolu läks keerulisemaks. Olen tähele pannud, et minul on need väga otseselt seotud stressi ja seedimisega.
Vaimselt kõige hullemal perioodil elus olid mul sellised valud, et ma vedelesin külmal WC põrandal maas, silme eest must, vett voolas mööda keha alla, sest mul käisid ka kuumahood. Olen muidu inimene, kes peaaegu üldse ei higista. Kõhulahtisus oli siis ka tavapärane, nii et olin vaheldumisi potil ja põrandal veeloigus, oodates, et vererõhk normaliseeruks ja ma suudaks end uuesti tagasi poti peale vedada. Päeva esimene vetsuskäik võis mul seetõttu kasvõi tund aega võtta. Loomulikult nendel päevadel ma kodust välja ei läinud, olin täiesti siruli.
Samal perioodil, ühel suvel maakodus olles tekkisid need kuumahood ajal, kui ka väljas oli kuumalaine. Toas konditsioneeri ei olnud ja niimoodi iiveldas, et mõtlesin, et kui ma juba oksendan, siis teen seda vähemalt väljas. Tahtsin minna maja taha varju. Jõudsin enne valuvaigistid sisse võtta, kui õue vaarudes tabas mind sama tunne, nagu eelmises lõigus kirjeldatud. Olin vilus mullase rohu peal pikali, pilt oli peaaegu taskus, süda nii paha. Ilmselt oli mul kuumarabandus, aga ma ei suutnud end liigutada, veel vähem püsti tõusta, et toast telefon võtta ja kiirabi kutsuda. Ma ei tea, kui kaua ma seal maas lõpuks olin, jäin vist vahepeal magama või olin sellises poolunes, enne kui kuumahood stabiliseerusid ja kehatemperatuur langema hakkas.
Seedimise puhul on tunda, et kui mingid protsessid sees käivad, siis tekitab see vahepeal väga tugevaid valusid, nt vahetult enne aega, kus ma tavaliselt vetsu lähen. Mul käib see kõik alati nagu kellavärk, nii et tean juba, et kohe, kui ärkan, tuleb valuvaigisti sisse võtta, muidu juba mõni minut hiljem on põrgu, kui seedetegevus muutub aktiivsemaks. Peab jälgima, et ei sööks midagi, mis tekitab nt gaase või raskendab kuidagi seedimist. Juba mitu päeva enne menstruatsiooni algust hakkan võtma psülliumit (kiudaine) probiootikumidega ja seedeensüüme, sest ma ei suuda nii puhtalt toituda, et ükski asi mulle vaevusi ei põhjustaks. Muidu peaks välja jätma nii suhkru, gluteeni, piimatooted kui ka igasuguseid lisaaineid täis toidu, sest mingist vanusest muutus mul seedimine tundlikuks.
Valude puhul on ka nipp selles, et valuvaigisti tuleb võtta ära enne, kui valud pihta hakkavad. Toimib mul 95% ajast, nii et pärast on talutav olla. Kui valud juba alanud on, siis minul need enam ei aita, söö või peoga, aga ei mingit efekti.
Praeguseks on seis selline, et 1. ja 2. päev on kõige valusamad, mõnikord käivad kerged kuumahood, aga mitte sellised, et nahk seljas märg oleks, vaid niisugused, et riietuse pealiskihid tuleb maha koorida või külmaga väljas korraks lukk lahti teha. Olen endiselt teovõimeline, liigun ja tegutsen tavapäraselt. Mingit intensiivset füüsilist asja ei tee, selles mõttes võtan ikka rahulikumalt. Kahel esimesel päeval kasutan valuvaigisteid. 3. päeval nii palju valu pole, aga alles on jäänud raskustunne alakõhus. 4.-6. päeval pole sisuliselt mitte midagi enam.
Igaks juhuks mainin ka, et pole kunagi ühtegi hormonaalset ravimit kasutanud ega sünnitanud.
Vaimselt kõige hullemal perioodil elus olid mul sellised valud, et ma vedelesin külmal WC põrandal maas, silme eest must, vett voolas mööda keha alla, sest mul käisid ka kuumahood. Olen muidu inimene, kes peaaegu üldse ei higista. Kõhulahtisus oli siis ka tavapärane, nii et olin vaheldumisi potil ja põrandal veeloigus, oodates, et vererõhk normaliseeruks ja ma suudaks end uuesti tagasi poti peale vedada. Päeva esimene vetsuskäik võis mul seetõttu kasvõi tund aega võtta. Loomulikult nendel päevadel ma kodust välja ei läinud, olin täiesti siruli.
Samal perioodil, ühel suvel maakodus olles tekkisid need kuumahood ajal, kui ka väljas oli kuumalaine. Toas konditsioneeri ei olnud ja niimoodi iiveldas, et mõtlesin, et kui ma juba oksendan, siis teen seda vähemalt väljas. Tahtsin minna maja taha varju. Jõudsin enne valuvaigistid sisse võtta, kui õue vaarudes tabas mind sama tunne, nagu eelmises lõigus kirjeldatud. Olin vilus mullase rohu peal pikali, pilt oli peaaegu taskus, süda nii paha. Ilmselt oli mul kuumarabandus, aga ma ei suutnud end liigutada, veel vähem püsti tõusta, et toast telefon võtta ja kiirabi kutsuda. Ma ei tea, kui kaua ma seal maas lõpuks olin, jäin vist vahepeal magama või olin sellises poolunes, enne kui kuumahood stabiliseerusid ja kehatemperatuur langema hakkas.
Seedimise puhul on tunda, et kui mingid protsessid sees käivad, siis tekitab see vahepeal väga tugevaid valusid, nt vahetult enne aega, kus ma tavaliselt vetsu lähen. Mul käib see kõik alati nagu kellavärk, nii et tean juba, et kohe, kui ärkan, tuleb valuvaigisti sisse võtta, muidu juba mõni minut hiljem on põrgu, kui seedetegevus muutub aktiivsemaks. Peab jälgima, et ei sööks midagi, mis tekitab nt gaase või raskendab kuidagi seedimist. Juba mitu päeva enne menstruatsiooni algust hakkan võtma psülliumit (kiudaine) probiootikumidega ja seedeensüüme, sest ma ei suuda nii puhtalt toituda, et ükski asi mulle vaevusi ei põhjustaks. Muidu peaks välja jätma nii suhkru, gluteeni, piimatooted kui ka igasuguseid lisaaineid täis toidu, sest mingist vanusest muutus mul seedimine tundlikuks.
Valude puhul on ka nipp selles, et valuvaigisti tuleb võtta ära enne, kui valud pihta hakkavad. Toimib mul 95% ajast, nii et pärast on talutav olla. Kui valud juba alanud on, siis minul need enam ei aita, söö või peoga, aga ei mingit efekti.
Praeguseks on seis selline, et 1. ja 2. päev on kõige valusamad, mõnikord käivad kerged kuumahood, aga mitte sellised, et nahk seljas märg oleks, vaid niisugused, et riietuse pealiskihid tuleb maha koorida või külmaga väljas korraks lukk lahti teha. Olen endiselt teovõimeline, liigun ja tegutsen tavapäraselt. Mingit intensiivset füüsilist asja ei tee, selles mõttes võtan ikka rahulikumalt. Kahel esimesel päeval kasutan valuvaigisteid. 3. päeval nii palju valu pole, aga alles on jäänud raskustunne alakõhus. 4.-6. päeval pole sisuliselt mitte midagi enam.
Igaks juhuks mainin ka, et pole kunagi ühtegi hormonaalset ravimit kasutanud ega sünnitanud.
-
Külaline
Jube elu ju. Ma küll pöörduks arsti poole ja laseks mingid ravimid välja kirjutada.
-
Külaline
Arusaamatu tõesti, miks selliseid kannatusi vaja kannatada on, see pole kuskilt otsast normaalne. Mul on päevade ajal vaja tihedamini s*tal käia, muidu ei saa arugi, et midagi oleks.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2024 20:16 Jube elu ju. Ma küll pöörduks arsti poole ja laseks mingid ravimid välja kirjutada.
Pakun, et eespool kirjutanul on mingi häda diagnoosimata. Väike krambitamine võib ok olla, aga selline asi küll mitte.
-
Külaline
Ma eeldan, et see oli mulle suunatud (11:39), ma see n-ö viimane, kes teemasse kirjutas. Arvan, et kui mingi tõsisem häda oleks olnud, siis see olukord poleks ise lahenenud. Nagu ka kommenteerisin, siis vaimne pool mõjutab palju. Olin sel ajal vaimselt väga halvas seisus ning see päevade teema ei olnud ainuke tervisemure, mis välja lõi. Kehas hakkasid erinevad põletikud tunda andma, nii et aastaringi maadlesin mingi hädaga, ravisin selle välja, tuli järgmine. Sedasi pea viis aastat. Nüüd on kõik ok.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2024 21:34Arusaamatu tõesti, miks selliseid kannatusi vaja kannatada on, see pole kuskilt otsast normaalne. Mul on päevade ajal vaja tihedamini s*tal käia, muidu ei saa arugi, et midagi oleks.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2024 20:16 Jube elu ju. Ma küll pöörduks arsti poole ja laseks mingid ravimid välja kirjutada.
Pakun, et eespool kirjutanul on mingi häda diagnoosimata. Väike krambitamine võib ok olla, aga selline asi küll mitte.
-
Külaline
Minul läks peale sünnitusi hullemaks. Verejooksud muutusid selliseks, et wc-st välja ei saanud. Ja need valud, jube. 2 super tampooni ja paks ööside olid hetkega läbiimbunud, kui see plumps jälle tuli. Suured limaakesta tükid olid sees, nagu hiiri oleks sünnitanud. Lasin hormoonspiraali panna, nüüd on nii mureta - päevad on, aga isegi super tampooni pole vaja. Mingeid tükke pole, valud õrnad.
-
Külaline
Pole kunagi mingit päevade valu kogenud. Sünnitused olid ikka natuke valusad, aga kiired ja valust karjuma ei ajanud. Ainus asi, mis võiks mulle kogemusena olla päevade valu, olid paari päeva vältel peale sünnitust emaka kokkutõmbed. Vot need olid väga vastikud ja peale igat sünnitust iga kord ikka hullemad. Sünnituse ajal valuvaigiteid ei kasutanuid, aga peale sünnitust kasutasin küll mitu päeva ibuprofeni, kuna imetamine oli üsna talumatu muidu.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2024 10:11 Kergete päevadega naistele: kas sünnitus vähevalusam, on seos?
-
Külaline
Valu konkreetselt ei ole, aga see, et tuju läheb halvaks, on väga ebameeldiv. Kuskil neli päeva enne päevi juba hakkan veisistama iga suva asja peale ja meel on must mis must. Kakun tüli üles perega iga asja peale. Päris nõme:( Peale sünnitusi tuleb verd ka rohkem, ikka nagu liiter korraga ja super suuruses tampoone läheb palju. Ja väsimus tekib ka, aga sellega olen juba harjunud. Kõige ebameeldivam ongi just see tujukõikumine. Lambist on kõik halb mingi viis päeva kuus. See võiks olemata olla.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 3 külalist