Kes te olete kasvanud üksikvanema lapsena

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Kes te olete kasvanud üksikvanema lapsena

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kas te tunnete, et olete millestki ilma jäänud?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Vaat ei ole kasvanud, nüüd olengi kogemuse võrra vaesem.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2024 16:06 Kas te tunnete, et olete millestki ilma jäänud?
Ei tunne. Mida ei ole saanud proovida, seda ei oska ka tahta.
Külaline

Olen, olen paljudest keretäitest ilma jäänud, mis oleks koos vägivaldse isaga saanud.
Külaline

Minu isa jättis mu ema maha kohe pärast minu sündimist ja varsti nad oma abielu ka ära lahutasid. Ma ei tunne oma isa peaaegu üldse. Nägin teda esimest korda kolmeaastasena, siis vist kord aastas, ja kui teises klassis käisin, rääkisin oma isaga viimast korda. Seega olen üksikema laps.
Ja ma olen võtnud seda elu sellisena nagu ta on, mingit kurvastamist pole kunagi olnud. Jah, vahel kadestasin küll sõbrannat, tal oli imetore isa, kes küpsetas laupäeviti küpsiseid ja tõi neid taldrikul meile lastetuppa. Kuid võtsin seda nii, et mis seal ikka - nii on.

Seda mäletan küll, kuidas sugulased ikka norisid mu ema kallal, et näe, su lapsel ei ole isa! Kõik koerused aeti isa puudumise süüks - märkamata, et isaga peres kasvavad lapsed tegid koerusi samapalju ja veel rohkemgi. Samuti ennustasid kõik, et üksikema peres kasvanud tütrest saavat kindlapeale samamoodi üksikema - kuna temal ju puudub mehe eeskuju!

Ometi läks elus kõik täiesti vastupidi - mul on tore abikaasa, kellega koos juba aastakümneid. Oskasin luua perekonna ja seda hoida, mingit probleemi ei tekkinud. Alles siis, kui ise lapsed sain, tekkis võrdlusmoment ja hakkasin mõtlema, et kui palju ikka suudab lastele anda hea isa.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 22:52 Minu isa jättis mu ema maha kohe pärast minu sündimist ja varsti nad oma abielu ka ära lahutasid. Ma ei tunne oma isa peaaegu üldse. Nägin teda esimest korda kolmeaastasena, siis vist kord aastas, ja kui teises klassis käisin, rääkisin oma isaga viimast korda. Seega olen üksikema laps.
Ja ma olen võtnud seda elu sellisena nagu ta on, mingit kurvastamist pole kunagi olnud. Jah, vahel kadestasin küll sõbrannat, tal oli imetore isa, kes küpsetas laupäeviti küpsiseid ja tõi neid taldrikul meile lastetuppa. Kuid võtsin seda nii, et mis seal ikka - nii on.

Seda mäletan küll, kuidas sugulased ikka norisid mu ema kallal, et näe, su lapsel ei ole isa! Kõik koerused aeti isa puudumise süüks - märkamata, et isaga peres kasvavad lapsed tegid koerusi samapalju ja veel rohkemgi. Samuti ennustasid kõik, et üksikema peres kasvanud tütrest saavat kindlapeale samamoodi üksikema - kuna temal ju puudub mehe eeskuju!

Ometi läks elus kõik täiesti vastupidi - mul on tore abikaasa, kellega koos juba aastakümneid. Oskasin luua perekonna ja seda hoida, mingit probleemi ei tekkinud. Alles siis, kui ise lapsed sain, tekkis võrdlusmoment ja hakkasin mõtlema, et kui palju ikka suudab lastele anda hea isa.
Kuidas tead nagu isa sinu ema maha jättis, äkki oli vastupidi?
Külaline

Rahaliselt olen kindlasti paljust ilma jäänud - 90-ndatel olime väga-väga vaesed, kaks sissetulekut oleks kindlasti parem kui üks. Näljas päris ei olnud, aga söök oli väga üksluine. Uusi riideid mulle ei ostetud peaaegu kunagi, kõik oli kellegi käest tasuta saadud - tihti olid kulunud, vales suuruses, koledad. Ägedatest mänguasjadest, mis teistel lastel olid, sain ka ainult und näha. Klassis olid peaaegu kõigil isad olemas ja enamusel oli elujärg palju parem. Tegi ikka kadedaks küll.
Külaline

Kasvasin ema ja isaga. Olime ka väga vaesed. Ema ja isa kaklesid kogu aeg. Iga päev. Lapsepõlve üks suuremaid soove oli, et vanemad lahutaks. Ei lahutanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 00:23 Kasvasin ema ja isaga. Olime ka väga vaesed. Ema ja isa kaklesid kogu aeg. Iga päev. Lapsepõlve üks suuremaid soove oli, et vanemad lahutaks. Ei lahutanud.
Täpselt sama - olid nii ema, isa ja pidev hirm uue tüli ees. Hea õhtu oli see, kui isa väljas oli. Ka unistasin, et vanemad lahutaks, ka ei lahutanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 11:12
Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 00:23 Kasvasin ema ja isaga. Olime ka väga vaesed. Ema ja isa kaklesid kogu aeg. Iga päev. Lapsepõlve üks suuremaid soove oli, et vanemad lahutaks. Ei lahutanud.
Täpselt sama - olid nii ema, isa ja pidev hirm uue tüli ees. Hea õhtu oli see, kui isa väljas oli. Ka unistasin, et vanemad lahutaks, ka ei lahutanud.
Mind huvitab, et kes paneb sellele kommentaarile “ei meeldi”. Et mis täpsemalt selle juures ei meeldi? See, et lapsel ema ja isa tülitsesid? Või see, et laps tahtis, et nad enam ei tülitseks? Või see, et see laps, nüüdseks täiskasvany, polegi vaimustuses oma lapsepõlvest.. Või mis siin see “ei meeldi” on?
Külaline

Huvi pärast küsin, mis nendest kaklevatest vanematest edasi sai? Lapsed said suureks, kolisid välja, ja isa ema kaklesid edasi. Nii või?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 22:43 Huvi pärast küsin, mis nendest kaklevatest vanematest edasi sai? Lapsed said suureks, kolisid välja, ja isa ema kaklesid edasi. Nii või?
Jah, just nii oligi. Siiamaani sama. Abielus 50+ aastat.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 23:09
Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 22:43 Huvi pärast küsin, mis nendest kaklevatest vanematest edasi sai? Lapsed said suureks, kolisid välja, ja isa ema kaklesid edasi. Nii või?
80 aastane oled?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 00:07
80 aastane oled?
No laps, kes kirjutab oma vanematest, kes on 50 aastat abielus olnud, on ehk ikka veidi noorem kui 80 aastat 😀
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 00:12

80 aastane oled?
No laps, kes kirjutab oma vanematest, kes on 50 aastat abielus olnud, on ehk ikka veidi noorem kui 80 aastat 😀
Kui vanemad astusid abiellu ja on 50 aastat olnud abielus, on nad vähemalt 70 aastased. + lisab aastaid juurde. Kas teist keegi arvutada ei oskagi, lihtsalt huupi litsute neid vanuseid?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 00:14

80 aastane oled?
Kui vanemad astusid abiellu ja on 50 aastat olnud abielus, on nad vähemalt 70 aastased. + lisab aastaid juurde. Kas teist keegi arvutada ei oskagi, lihtsalt huupi litsute neid vanuseid?
Siis on see laps ka ca 50, mitte 80.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 00:22

Siis on see laps ka ca 50, mitte 80.
Mis lapsest sa räägid?
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Dets 2024 00:0780 aastane oled?
Ja siis, kas ei tohi olla?
Külaline

Vana olemine on ju siinsete meelest tohutu häbi :D
Külaline

80 aastane oled?
Muidugi on mulle hullult oluline valetada anonüümses foorumis selle kohta kui kaua mu vanemad on abielus olnud. Kui … võib olla, ausalt.
Mu isa sündis 1941, ema sündis 1943. Abiellusid 1971. Mina sündisin 1980. Arvutamine pidi sul hästi välja tulema, arvuta siis ise.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Mammut ja 5 külalist