Mida pakute jõuluõhtusöögil?
-
Külaline
Mida pakute jõuluõhtusöögil?
Mida kavatsete pakkuda perele-sugulastele jõulude koosviibimis(t)el?
Ma tahan teha valget kala apelsinikastmes, kuna tavalist seapraadi ja verivorsti rasvase hapukapsaga saab talvel ikka ja küllalt.
Ja piparkoogitorti kohupiima-vahukoorega, selle saab varem valmis teha. Üldiselt ma seltskonnale teengi plaadi/ahju/poti jms toite, mida saab ette valmistada ja peo ajal ainult lauale tõsta.
Välismaal on hoopis teistsugused jõuluauad, prantsusmaal nt mereannid, eksootilised puuviljad, fondüü, snäkid jms.
Ma tahan teha valget kala apelsinikastmes, kuna tavalist seapraadi ja verivorsti rasvase hapukapsaga saab talvel ikka ja küllalt.
Ja piparkoogitorti kohupiima-vahukoorega, selle saab varem valmis teha. Üldiselt ma seltskonnale teengi plaadi/ahju/poti jms toite, mida saab ette valmistada ja peo ajal ainult lauale tõsta.
Välismaal on hoopis teistsugused jõuluauad, prantsusmaal nt mereannid, eksootilised puuviljad, fondüü, snäkid jms.
-
Külaline
Meil see aasta verivorste ei tulegi. Paar noort veganid, nad lubasid teha norivorstid (ongi midagi põnevat, ootan), täidisega portobello seened ja magusast piparkoogipõhjal tordi. Mul on plaanis kala suitsutada ja võibolla ka kana, ahjus röstitud porgandid mee ja fetajuustuga, bataadi ja pekaanipähklitega lehtkapsa põhjal salat, küpsetan jõululeiva pähklite ja kuivatatud jõhvikate-aprikoosidega, sinna juurde ilmselt maitsevõi vm määre. Kapsas tuleb lihata ja kindlasti ka laual enda tehtud hapukurk ja seened.
-
Külaline
Seapraadi ja hapukapsast, kuna see on ainus kord aastas, kus ma seda valmistan ja söön.
-
Külaline
Sama, juba tunnen notsu ihaldusväärset maitset.
-
Külaline
teeme täpipealt nagu eelnevad 10+ jõulu, toidud mitmepeale jagatud.
Külmlaud rosolje + poesült + seened.
Soe laud verivorst+pohlamoos+ahjukartul+kapsas+liha (seda süüakse järgmisel päeval pigem).
Magus sidruni-jogurti tarretis ja mingi jõulukeeks.
Ongi täiesti eksootilised toidud meie jaoks, igapäevaselt ei söö neist mitte midagi. Ja jõul pole Jõul ilma nende toitudeta.
Külmlaud rosolje + poesült + seened.
Soe laud verivorst+pohlamoos+ahjukartul+kapsas+liha (seda süüakse järgmisel päeval pigem).
Magus sidruni-jogurti tarretis ja mingi jõulukeeks.
Ongi täiesti eksootilised toidud meie jaoks, igapäevaselt ei söö neist mitte midagi. Ja jõul pole Jõul ilma nende toitudeta.
-
Külaline
Tore, et oma jõulumenüüd jagasid!
-
Külaline
Külmlaua jaoks kogun veel mõtteid.
Soe toit on ikka ahjukartulid, kahte sorti liha: kana ja ahjupotis pehmeks haudunud lammas. Lihakaste. Mingit rohelist kraami kõrvale.
Jõulud on ainuke kord kui teen kartulisalatit originaalretsepti järgi. Kartulid, kurk või hapukurk, lehtsalat, vähisabad, metsiseliha asendan suitsutatud pardi viiludega, kanasüldikuubikud, kapparid, oliivid, salatikaste. Keele viib alla.
Magustoiduks teen alati midagi idamaist ja väikest, mida hea näpu vahel hoida ja kohvi või tee kõrvale süüa, selline huvitav traditsioon meil. Seekord siis maisijahust, jogurtist ja kookoshelvestest ruudukesed pistaatsiapähklikaunistusega.
Soe toit on ikka ahjukartulid, kahte sorti liha: kana ja ahjupotis pehmeks haudunud lammas. Lihakaste. Mingit rohelist kraami kõrvale.
Jõulud on ainuke kord kui teen kartulisalatit originaalretsepti järgi. Kartulid, kurk või hapukurk, lehtsalat, vähisabad, metsiseliha asendan suitsutatud pardi viiludega, kanasüldikuubikud, kapparid, oliivid, salatikaste. Keele viib alla.
Magustoiduks teen alati midagi idamaist ja väikest, mida hea näpu vahel hoida ja kohvi või tee kõrvale süüa, selline huvitav traditsioon meil. Seekord siis maisijahust, jogurtist ja kookoshelvestest ruudukesed pistaatsiapähklikaunistusega.
Millest või endast Te järeldasite, et see minu jõulumenüü on? Miks selline pahatahtlikkus? Mehepuudulikkus?
-
Külaline
Jõululaud on meil traditsiooniline - seapraad ja hapukapsas, keedukartulid, verivorstid, kõrvitsasalat, pohlamoos, koduõlu jne. Iga pere korraldab kordamööda ja nii juba mitukümmend aastat ja ka edasi paneme samamoodi.
Igasugused muud tulede ja viledega udupeened näputoidud ja muu taoline jääb vanaaastaõhtu menüüsse.
Igasugused muud tulede ja viledega udupeened näputoidud ja muu taoline jääb vanaaastaõhtu menüüsse.
-
Külaline
Meil sama. Jõululaud traditsiooniline, aastavahetus erinevad värgid.Anonymous kirjutas: ↑16 Dets 2024 19:12Jõululaud on meil traditsiooniline - seapraad ja hapukapsas, keedukartulid, verivorstid, kõrvitsasalat, pohlamoos, koduõlu jne. Iga pere korraldab kordamööda ja nii juba mitukümmend aastat ja ka edasi paneme samamoodi.
-
Külaline
Mul on sel aastal umbes 50 suud lauas. Otsustasin sel aastal teha pisut teisiti. Jõululõuna värskes õhus. Tellisin kohalikust kaitseliidust välikatla ning tuttavalt talunikult seajalgu. Sinna juurde keedukartul ja hapukapsas. Leiba saab ka igaüks kõrvale võtta. Joogiks kuum tee, alkoholi ei paku.
Teen ahjus lammast ja röstbeefi, kõrvale ahjukartulit, köögivilju, üks lemmikuid retsepte on see https://noadkahvlid.ee/2019/12/krobedad ... ljad.html/
Kapsad keedan ikka ka, meeldib tumeda õllega. Külmlaud klassikaline (täidetud munad, singirullid, kartulisalat, rosolje), snäkkimiseks juustu, vorstikesi. Magusast meil eriti ei hoolita, aga võib-olla teen küpsisetordi, mis meeldib nii suurtele kui väikestele
Kapsad keedan ikka ka, meeldib tumeda õllega. Külmlaud klassikaline (täidetud munad, singirullid, kartulisalat, rosolje), snäkkimiseks juustu, vorstikesi. Magusast meil eriti ei hoolita, aga võib-olla teen küpsisetordi, mis meeldib nii suurtele kui väikestele
Küla kogukonna jõule peate või?Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 19:46 Mul on sel aastal umbes 50 suud lauas. Otsustasin sel aastal teha pisut teisiti. Jõululõuna värskes õhus. Tellisin kohalikust kaitseliidust välikatla ning tuttavalt talunikult seajalgu. Sinna juurde keedukartul ja hapukapsas. Leiba saab ka igaüks kõrvale võtta. Joogiks kuum tee, alkoholi ei paku.
-
Külaline
Aga kaasa ise ikka võtta tohib? Kas sul on jõulutalgud?
-
Külaline
Natuke siga ja natuke parti, natuke verivorsti, loomulikult kartul-kapsas. Pisut külma lauda (seened, kala, pasteet, sült, juustud ja tsitrusesalat). Ja magustoiduks tiramisu ning läbi põlvkondade päritud retsepti järgi leivatort. Kõlab, nagu oleks väga palju süüa, aga lauas on 10 täiskasvanut ja jäägid lähevad kõik vanavanematele koju kaasa, nad on väga rõõmsad, kui ei pea ise nädal aega süüa endale tegema.
-
Külaline
Mul on suur suguselts ja eks mõni külaelanik tuleb kah.
-
Külaline
Ei ole talgud. Alkohol ei käi minu arvates jõuludega kokku. Kes muidugi salaja hõlma alt trimpab, siis las see olla.
-
Külaline
Huvitav lihtsalt, et kuidas terve suguselts ei tule selle peale, et veidi ebanormaalne on 50nkesi kellelegi külla minna? Suguvõsakokkulekuid tehakse sellises mahus ja kuskil renditud pinnal, ühiselt tellitud/makstud söökide ja jookidega. Sorri, aga see tundub absurd
-
Külaline
Mis siin ebanormaalset? Kõik ei pea ju ühtemoodi jõule pidama? Või on kohustuslik, et kuni 10 inimest ja kindlasti toas laua taga kartulit ja hapukapsast süüa?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Nõiamoor ja 3 külalist