kui töötasu hilineb

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Anonymous kirjutas: 11 Dets 2024 09:46Raamatupidaja peaks andma vastuse, miks ta ei täida lepinguga ettenähtud kohustust.
Sul on leping raamatupidajaga?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 13:49
Anonymous kirjutas: 11 Dets 2024 09:46Raamatupidaja peaks andma vastuse, miks ta ei täida lepinguga ettenähtud kohustust.
Kas raamatupidaja ei tunne seadust?
Külaline

Meil laekub ka palk tihti paar päeva hiljem. Põhjus pole mitte raamatupidamises vaid selles et ülemused uurivad puurivad kõikide tööajatabeleid et kas keegi äkki puudus jne. Küsimus pole ka mitte rahas vaid maniakaalses kontrollis. Minu arvates kui on raamatupidaja lohakus siis muidugi võib küsida et kas ülekanded juba tehtud vms aga kui asi on omanikes siis polegi muud teha kui oodata ja loota et nad ikka varsti need palgad tehtud saavad. Või siis firmat vahetada.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 15:40 Meil laekub ka palk tihti paar päeva hiljem. Põhjus pole mitte raamatupidamises vaid selles et ülemused uurivad puurivad kõikide tööajatabeleid et kas keegi äkki puudus jne. Küsimus pole ka mitte rahas vaid maniakaalses kontrollis. Minu arvates kui on raamatupidaja lohakus siis muidugi võib küsida et kas ülekanded juba tehtud vms aga kui asi on omanikes siis polegi muud teha kui oodata ja loota et nad ikka varsti need palgad tehtud saavad. Või siis firmat vahetada.
See, mis teil toimub, on absoluutselt lubamatu. Võtku keegi tööle, kui hakkama ei saa. Palk ei tohi mingil juhul hilineda.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 15:33
Millist seadust? Sa oled see ühisvara sundosamutt?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 17:47

Töölepingu seadus, paragrahv 5. Ma olen see, kes saab palka ettenähtud ajal.
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Dets 2024 19:06Töölepingu seadus, paragrahv 5. Ma olen see, kes saab palka ettenähtud ajal.
Kirjutab, et raamatupidaja peab sinule selgitusi andma või?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 19:06
Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 17:47

Töölepingu seadus, paragrahv 5. Ma olen see, kes saab palka ettenähtud ajal.
(1) Töölepingu kirjalikus dokumendis peavad sisalduma vähemalt järgmised andmed:
1) tööandja ja töötaja nimi, isiku- või registrikood, elu- või asukoht;
2) töölepingu sõlmimise ja töötaja tööle asumise aeg;
3) tööülesannete kirjeldus;
4) ametinimetus, kui sellega kaasneb õiguslik tagajärg;
5) töö eest makstav tasu, milles on kokku lepitud (töötasu), sealhulgas majandustulemustelt ja tehingutelt makstav tasu, töötasu arvutamise viis, maksmise kord ning sissenõutavaks muutumise aeg (palgapäev), samuti tööandja makstavad ja kinnipeetavad maksud ja maksed, sealhulgas viide makse ja makseid saavate asutuste ja nende maksmisega kaasneva kaitse kohta;
[RT I, 30.04.2022, 1 - jõust. 01.08.2022]
6) tööandja pakutav koolitus ja muud hüved, kui nendes on kokku lepitud;
7) aeg, millal töötaja täidab kokkulepitud tööülesandeid (tööaeg);
8) töö tegemise koht;
9) põhipuhkuse kestus ja viide muule tööandja hüvitatavale puhkusele;
10) viide töölepingu ülesütlemise kirjalikku taasesitamist võimaldavale vormile ja põhjendamiskohustusele ning etteteatamistähtaegadele;
11) viide tööandja kehtestatud töökorralduse reeglitele;
[RT I, 10.02.2012, 1 - jõust. 20.02.2012]
12) viide kollektiivlepingule, kui töötaja suhtes kohaldatakse kollektiivlepingut;
13) viide ületunnitöö tegemise ja hüvitamise korrale;
14) katseaja kestus.

(2) Tööandja teavitab töötajat andmetest heauskselt, selgelt ja arusaadavalt. Töötajal on igal ajal õigus andmetega tutvuda. Tööandja võib nõuda töötajalt kinnitust käesolevas paragrahvis nimetatud andmete esitamise kohta.

(3) Kui töötajale ei ole andmeid enne tööle asumist esitatud, võib ta neid igal ajal nõuda. Tööandjal on kohustus esitada andmed kahe nädala jooksul nõude saamisest arvates.

(4) Andmete muudatused esitatakse töötajale kirjalikult hiljemalt muudatuste jõustumise päeval, arvestades käesoleva paragrahvi lõigetes 2 ja 3 sätestatut.

(5) Tööandja säilitab käesolevas paragrahvis nimetatud andmeid ja teavet andmete edastamise või vastuvõtmise kohta töölepingu kehtivuse ajal ning kümme aastat töölepingu lõppemisest arvates.

(6) Tööandja ei pea töötajat andmetest kirjalikult teavitama, kui töötajaga kokkulepitud ja tegelikult töötatud tööaeg ei ületa keskmiselt kolme tundi nädalas nelja järjestikuse nädala jooksul.

Võtad vastutuse?
Külaline

Ja milline lause räägib hilinemisest teavitamise vajadusest?
Külaline

On ikka tõesti väga nõme oma välja teenitud töötasu niimoodi nuiamas käia ja meelde tuletamas, et hei nüüd täna on lepingus märgitud palgapäev ette nähtud.

Ma Eesti asutuste ja seadustega enam väga kursis pole aga ehk aitab kaebus Tööinspektsiooni(või sarnasesse asutusse), et töötasu maksmine ei vasta lepingus olevale ajale.
Külaline

See aitab sul töökohast vabaneda jah.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 13:33
Anonymous kirjutas: 11 Dets 2024 13:29Lihtsalt viisakus ehk?
Selle viisakuse tulemusel võib raamatupidaja oma töö kaotada. Kust tema peaks oskama ette ennustada millal ülemus ülekanded kinnitab või millal selleks firmal piisavalt raha saab olema?
Ma olen mitmes firmas raamatupidaja.
Lihtsalt remargina - suhtlen kõigi juhatajatega pidevalt, näen pangaseisu, annan pidevalt teada, palju järgnevateks päevadeks raha vaja on. Vahel kipub väheks jääma, kui tehakse juurdeehitusi või firma muul moel areneb.
Enamasti oskan ennustada küll, millal firmale kuskilt raha laekub. Nii mõnigi juhataja küsib prognoosi, arutame läbi.
Juhataja võib teha ettepaneku, kellele esimeses järjekorras ülekanded teha, kellega viivitada, mina teen väljamaksed vastavalt juhataja nägemusele, tema ei kinnita rohkem midagi.
Ja on ka volitus vastata kõikidele töötajate küsimustele, ka töötasu puudutavatele.
Enamasti küll vaid mõni üksik töötaja on mulle kirjutanud, kui palk pole laekunud, ikka kirjutatakse otse juhatajatele. Minu poole pöördutakse pigem summade arvutustest aru saamiseks.
trikimiki
Kontakt:

Postitus Postitas trikimiki »

huvitav, et siin jutt raamatupidajatele läinud.. ma ise ei usu, et asi raamatupidajas, nemad tithi pakuvad nö taustateenust, nad ei tee väikeettevõtte eest kandeid
Külaline

Palgaarvestust ei pea üldse raamatupidaja tegema, selle saab ka ettevõtja ise ära teha kui ei ole väga palju töötajaid. Programmid ammu olemas.
Külaline

Anonymous kirjutas: 12 Dets 2024 14:55Palgaarvestust ei pea üldse raamatupidaja tegema, selle saab ka ettevõtja ise ära teha kui ei ole väga palju töötajaid. Programmid ammu olemas.
No mis ettevõtja sina ka oled kui nii odavale tööle oma aega raiskad.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 15:01
Anonymous kirjutas: 12 Dets 2024 14:55Palgaarvestust ei pea üldse raamatupidaja tegema, selle saab ka ettevõtja ise ära teha kui ei ole väga palju töötajaid. Programmid ammu olemas.
Raamatupidamisprogrammid on piisavalt lihtsaks tehtud ja pole keeruline ise neid arveid sinna sisestada, müügiarveid teha. Milleks üle maksta?
Külaline

Enamasti küll vaid mõni üksik töötaja on mulle kirjutanud, kui palk pole laekunud, ikka kirjutatakse otse juhatajatele.
Enamasti? Kas selles firmas on see siis igapäevane asi, et ei maksta palka õigel ajal välja? Ma mõtlesin, et sellise asjaga tegeleb veel mõni põlve otsas tegutsev mikrofirma, kus sellist asja juhtub, aga mitte normaalne firma.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 18:24
Enamasti küll vaid mõni üksik töötaja on mulle kirjutanud, kui palk pole laekunud, ikka kirjutatakse otse juhatajatele.
Enamasti? Kas selles firmas on see siis igapäevane asi, et ei maksta palka õigel ajal välja? Ma mõtlesin, et sellise asjaga tegeleb veel mõni põlve otsas tegutsev mikrofirma, kus sellist asja juhtub, aga mitte normaalne firma.
No suures kaubandusettevõttes võib see juhtuda küll, sest alati on mingi segadus, kas töötaja oli tööl või ei olnud, palju ta tunde kokku tegi. Need andmed ei pruugi ise raamatupidamisse õigel ajal laekuda, sest kusagil jäi keegi haigeks jne. Selleks ei peagi olema mikroettevõte.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 18:24
Tsiteerisid mind. Kirjutasin, et olen raamatupidaja mitmes firmas. 20+ aasta jooksul on mõnes ette tulnud tõesti, et palk hilineb. Pole üheski neist "igapäevane asi".
Mina teen ülekandeid vastavalt juhatajate juhistele, ise ei otsusta. Ja ei, need pole mikrofirmad olnud, kel vahel rahaga on probleeme. Mikrofirmas on lausa vastupidi olnud - kui firma arvel õigeks päevaks vajalikku summat pole, on omanik sinna ise raha juurde kandnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 15:01
Vast sa tead, millise töötasuga sa kellegi palkasid? Paned need väljamaksed TSD-sse ja kogu lugu. Maksad ära palgad ja riigimaksu. Mul on küll raamatupidaja, aga annan talle dokumendid kord aastas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 1 külaline