Miks?! Enamusel ei ole nii palju raha ja laenuvõimekust, et osta üksi korralik perekorter, rääkimata ridakast või majast. Mis on siis parem variant, elada kogu perega kahetoalises?Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 19:44Püha taevas, miks peaks üldse kellegagi ühise kinnisvara ostma? Kinnisvaral peaks ikka olema vaid 1 omanik.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 17:44 Kui on valida päris ekstreemse ihnuskoi ja ekstreemse laristaja vahel, siis ei valiks kumbagi, parem oleks üksi elu lõpuni.
Et kui teha skaala 0 - 10, kus 0 on äärmuslik ihnur ja 10 - äärmuslik laristaja, siis 0-1 ja 9-10 tegelasi välistaks kohe, tõesti sureks enne üksinduses.
Äärmuslikul laristajal on ju väga suure tõenäosusega ka võlad - kui leivad ühte kappi panna, siis see muutuks ka minu probleemiks. Siis ei saaks ühist kodu osta, sest talle ei anta kodulaenu. Ja kui isegi õnnestuks, siis varsti ta ei saaks enam oma osa maksta, kõik läheks võlgade katteks.
Äärmuslik ihnur on teistpidi väga halb variant, sest siuke tegelane ei raatsi ka vajalikule kulutada, mitte ainult elu nautimisele. Sellisel oleks talvel toas 15 kraadi, sest küte on kallis. Vett ei tohi ka raisata, duši all tohib korra nädalas käia. Toidud ka ainult kõige odavamad ja need ka soodukaga...
Minu mees on sellel skaalal kuskil 7/10, tutvudes oli 8/10. Minuga muutus mõistlikumaksMina olen kuskil äkki 4/10. Nii on isegi täitsa talutav. Endasuguse säästlikuma mehega (kooselu) kogemusi pole, oleks vast igavam.
Partneri valik, kumba eelistate, ihnurit või laristajat?
-
Külaline
Noh, praegu pole selles enam midagi imelikku. Avalike asutuste tualettruumide kraanid nii töötavadki. 2 sekundit vett, hea kui käed märjaks saad.
Mul on sugulane selline, kes kurdab, et kaaslane hambapesu ajal (2 minutit!) laseb veel niriseda, kuigi võiks kraani kinni vajutada.
Ma valiks igal juhul laristaja. Mul selline keskmine laristaja kaasa ongi. Ei mingeid võlgu, nagu keegi siin kahtlustas, ta lihtsalt käib rahaga lõdvalt ringi. Selle rahaga, mis tal on. Ei laena sentigi. Aga kui ta oleks ihnur, siis oleks ilmselt mitmeidkümneid tuhandeid raiskamata jätnud.
-
Külaline
Laen on tavaliselt 30 aastaks. Enamik paare nii kaua koos ei ela. Jube mõelda, et hakka müüma ja oma kodust veel kuhugi kolima. Siis pole jälle raha, et midagi norrmaalset osta, pead kuhugi urkasse minema.Gitsa kirjutas: ↑08 Dets 2024 21:24Miks?! Enamusel ei ole nii palju raha ja laenuvõimekust, et osta üksi korralik perekorter, rääkimata ridakast või majast. Mis on siis parem variant, elada kogu perega kahetoalises?Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 19:44Püha taevas, miks peaks üldse kellegagi ühise kinnisvara ostma? Kinnisvaral peaks ikka olema vaid 1 omanik.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 17:44 Kui on valida päris ekstreemse ihnuskoi ja ekstreemse laristaja vahel, siis ei valiks kumbagi, parem oleks üksi elu lõpuni.
Et kui teha skaala 0 - 10, kus 0 on äärmuslik ihnur ja 10 - äärmuslik laristaja, siis 0-1 ja 9-10 tegelasi välistaks kohe, tõesti sureks enne üksinduses.
Äärmuslikul laristajal on ju väga suure tõenäosusega ka võlad - kui leivad ühte kappi panna, siis see muutuks ka minu probleemiks. Siis ei saaks ühist kodu osta, sest talle ei anta kodulaenu. Ja kui isegi õnnestuks, siis varsti ta ei saaks enam oma osa maksta, kõik läheks võlgade katteks.
Äärmuslik ihnur on teistpidi väga halb variant, sest siuke tegelane ei raatsi ka vajalikule kulutada, mitte ainult elu nautimisele. Sellisel oleks talvel toas 15 kraadi, sest küte on kallis. Vett ei tohi ka raisata, duši all tohib korra nädalas käia. Toidud ka ainult kõige odavamad ja need ka soodukaga...
Minu mees on sellel skaalal kuskil 7/10, tutvudes oli 8/10. Minuga muutus mõistlikumaksMina olen kuskil äkki 4/10. Nii on isegi täitsa talutav. Endasuguse säästlikuma mehega (kooselu) kogemusi pole, oleks vast igavam.
Mis see laen siia puutub? On see ära makstud või mitte, jagama peab ikka. Ja ei pea kindlasti kolima, võib teise poole eksi käest välja osta. Oma tutvusringkonnas on päris mitu lahku läinud paari, kes just niimoodi asja lahendanud.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 00:06Laen on tavaliselt 30 aastaks. Enamik paare nii kaua koos ei ela. Jube mõelda, et hakka müüma ja oma kodust veel kuhugi kolima. Siis pole jälle raha, et midagi norrmaalset osta, pead kuhugi urkasse minema.Gitsa kirjutas: ↑08 Dets 2024 21:24Miks?! Enamusel ei ole nii palju raha ja laenuvõimekust, et osta üksi korralik perekorter, rääkimata ridakast või majast. Mis on siis parem variant, elada kogu perega kahetoalises?Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 19:44
Püha taevas, miks peaks üldse kellegagi ühise kinnisvara ostma? Kinnisvaral peaks ikka olema vaid 1 omanik.
Teiseks, minu arust on natuke imelik alustada kooselu nii, et mõtled juba lahkuminekule. Siis võib ka mõelda, et ei hakka lapsi saama, see on ju kohustus vähemalt paarikümneks aastaks - enamus paare ei püsi nii kaua koos, äkki meie läheme ka lahku, hakka siis veel lapsi jagama.
-
Külaline
Loomulikult tuleb enne ühise elu alustamist mõelda kõik aspektid läbi. Kas teha varaleping, kelle kinnisvara müüa, kelle oma rendile jne.Gitsa kirjutas: ↑09 Dets 2024 09:13Mis see laen siia puutub? On see ära makstud või mitte, jagama peab ikka. Ja ei pea kindlasti kolima, võib teise poole eksi käest välja osta. Oma tutvusringkonnas on päris mitu lahku läinud paari, kes just niimoodi asja lahendanud.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 00:06Laen on tavaliselt 30 aastaks. Enamik paare nii kaua koos ei ela. Jube mõelda, et hakka müüma ja oma kodust veel kuhugi kolima. Siis pole jälle raha, et midagi norrmaalset osta, pead kuhugi urkasse minema.
Teiseks, minu arust on natuke imelik alustada kooselu nii, et mõtled juba lahkuminekule. Siis võib ka mõelda, et ei hakka lapsi saama, see on ju kohustus vähemalt paarikümneks aastaks - enamus paare ei püsi nii kaua koos, äkki meie läheme ka lahku, hakka siis veel lapsi jagama.
-
Külaline
Ei ole ju nii, et kui teaks ette lahkumineku, siis lapsi ei teeks. Lahkuminek või mitte, laps on suurim armastus, kes jääb.Gitsa kirjutas: ↑09 Dets 2024 09:13Mis see laen siia puutub? On see ära makstud või mitte, jagama peab ikka. Ja ei pea kindlasti kolima, võib teise poole eksi käest välja osta. Oma tutvusringkonnas on päris mitu lahku läinud paari, kes just niimoodi asja lahendanud.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 00:06Laen on tavaliselt 30 aastaks. Enamik paare nii kaua koos ei ela. Jube mõelda, et hakka müüma ja oma kodust veel kuhugi kolima. Siis pole jälle raha, et midagi norrmaalset osta, pead kuhugi urkasse minema.
-
Külaline
No aga ongi õige ju. Miks peab vesi jooksma, kui ise lihtsalt 2minti nühid hambaid. Ma näopesuga teen sama moodi. Nägu veega märjaks, vesi kinni, näopesuvaht peale, nühin nägu ja silmi, ja kui valmis olen loputama, siis jälle vesi lahti. Miks see puhas vesi peab kogu selle aja siis august alla jooksma?
Duši all ka. Juuksed märjaks, kraan kinni, šampoon pähe. Kui pea ära sügatud šampooniga, siis kraan lahti ja loputama. Sama ka kerega. Sel ajal, kui enda kere nühin puhtaks on vesi kinni. Kui hakkan loputama, jälle lahti.
Ma nii harjunud nii. Kas see läheb ka koonerluse alla?
Kui teaksid 100% kindlalt ette, et tuleb lahkuminek, siis saaksid ikkagi lapsed selle mehega??! Mina küll ei saaks.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 12:05Ei ole ju nii, et kui teaks ette lahkumineku, siis lapsi ei teeks. Lahkuminek või mitte, laps on suurim armastus, kes jääb.Gitsa kirjutas: ↑09 Dets 2024 09:13Mis see laen siia puutub? On see ära makstud või mitte, jagama peab ikka. Ja ei pea kindlasti kolima, võib teise poole eksi käest välja osta. Oma tutvusringkonnas on päris mitu lahku läinud paari, kes just niimoodi asja lahendanud.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 00:06
Laen on tavaliselt 30 aastaks. Enamik paare nii kaua koos ei ela. Jube mõelda, et hakka müüma ja oma kodust veel kuhugi kolima. Siis pole jälle raha, et midagi norrmaalset osta, pead kuhugi urkasse minema.
Ok, kui oleksin 30-ndate lõpus ja lastetu, siis ehk tõesti, sest ei saa enam pikalt oodata seda härra õiget. Aga 20-ndates? Kogu elu veel ees, miks peaks lapsed saama kellegagi, kui tead kindlalt, et nt 5 aasta pärast on lahkuminek? Üksikvanemlus või lapse jagamine, kärgpere tulevikus, milleks?
-
Külaline
Inimesed muidugi ei mõtlegi enamasti ratsionaalselt, aga siiski on üsna sinisilmne mitte mõelda lahkuminekule suurte otsuste puhul. Laste tegemine tuleks veel ERITI läbi mõelda. “Tee nii palju lapsi kui suudad üksi üles kasvatada” on väga elutark soovitus.Gitsa kirjutas: ↑09 Dets 2024 09:13Mis see laen siia puutub? On see ära makstud või mitte, jagama peab ikka. Ja ei pea kindlasti kolima, võib teise poole eksi käest välja osta. Oma tutvusringkonnas on päris mitu lahku läinud paari, kes just niimoodi asja lahendanud.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 00:06Laen on tavaliselt 30 aastaks. Enamik paare nii kaua koos ei ela. Jube mõelda, et hakka müüma ja oma kodust veel kuhugi kolima. Siis pole jälle raha, et midagi norrmaalset osta, pead kuhugi urkasse minema.
-
Külaline
Ei valiks kumbagi. Üksi on parem. Natuke laristaja või natuke ihnuri vahel valides võtaks natuke ihnuri.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Semrush [Bot] ja 4 külalist