Mu 8-a laps hakkas kaks nädalat tagasi järsku öösiti norskama. Enne seda oli natuke nohu, aga mitte eriti hullusti ja palavikku pole olnud. Aga tunda on, et tal on nagu midagi kurgus, röga äkki? hommikuti on hääl natuke ära. Ei köhi. Ei kaeba valusid. Laps on muidu ok, aga hommikuti on suu tihti kuiv ja huultel valge kiht, sest ta on öösel suu kaudu hinganud. Sööb tavapäraselt. Viimased kaks päeva on ühest sõõrmest see vähene nohu, mis tuleb, pruunikas olnud nagu oleks verine.
Arst keeldub kinnitamast minu põskkoopapõletiku kahtlust ja ajab, et talvel ongi nii, mitu kuud võib kesta, üks viirus läheb, teine tuleb. Andke aga ninapsreid ja niisutage nina. Verine olevat kuivast õhust. Mul on mõõdik olemas, meil EI OLE kunagi kodus kuiv õhk, pidevalt on 50-60 vahel. Ninasprei pudel on juba tühjaks saamas, minu teada seda ei tohi üle nädala panna, aga arst arvas, et võib küll, kui panna ainult õhtul. Lapsel ei ole nina kinni tegelikult ja öösel ta ka ei norska kinnise nina pärast, vaid midagi on nagu kurgus. Adenoidid ja mandlid on ära lõigatud aasta tagasi, kõrvas olid aasta aega šundid, millest üks juba kukkus välja. Olen andnud Prospani ja Sinupreti röga lahtistamiseks, pannud seda kuradi spreid, see kõik ei muuda midagi, ta ikka norskab.
Viimases kõrvaarsti kontrollis oli kõik tavapärane, mandlid tagasi kasvanud ei ole. Adenoidi kohta muidugi ei tea, seda kurku vaadates ei näe, aga kuna norskamine algas üleöö, pole ju tõenäoline, et adenoid järsku uuesti põhjuseks on.
Norskamine rikub unekvaliteeti ja ta ärarab iseennast sügavast unest pidevalt üles sellega. Kas tõesti peabki lihtsalt kevadet ootama või mis toimub? Mida ma veel teha saaks, et last aidata?
Laps hakkas öösel norskama
Mandlid muidugi tagasi kasvada ei saagi...
aga see selleks. Kui kõrge või madal teil õhuniiskus on? Aga suure tõenäosusega on see ikkagi veel põetud haiguse jääk, anna veel aega.
-
Külaline
Palun enne vastamist postitus ka mõttega läbi lugeda. Ja mis nalja teeb? Mandlid ja adenoidid võivad mõlemad tagasi kasvada, eriti kuna tänapäeval enamasti ei lõigata mandlitel enam ära kogu kudet, vaid ainult lõigatakse väiksemaks. Paluks mitte levitada valeinfot.
Ootan edaspidi sisulisi vastuseid.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 11:24Palun enne vastamist postitus ka mõttega läbi lugeda. Ja mis nalja teeb? Mandlid ja adenoidid võivad mõlemad tagasi kasvada, eriti kuna tänapäeval enamasti ei lõigata mandlitel enam ära kogu kudet, vaid ainult lõigatakse väiksemaks. Paluks mitte levitada valeinfot.
Ootan edaspidi sisulisi vastuseid.
Tõsi. Võivad küll tagasi kasvada. Eelnev info õige. Tänapäeval lõigatakse ära vaid väljaularuvad vohandid, mitte ei karvata sügavalt kudet ära. Seda kinnitas ka mulle knk arst 4 aastat tagasi, kui mu laps opil käis.
Äkki aitab padjavahetus. Lapsel kaal korras?
-
Külaline
Üle nädala ei või panna ksülometasoliini, oksümetasoliini vm tugeva toimeainega ninaspreid, mis on mõeldud nohu raviks (Xymelin, Sudafed, Septanazal jne). Nina niisutamiseks kasutatavat spreid võib panna nii kaua kui vaja, kasvõi suveni välja. Ninasiseseks kasutamiseks on ka näiteks salvid (Nisita). Pruunikas sekreet viitab kuivanud verele ehk siis nina limaskest on kuskilt natuke katki ja veritseb, nohuga ja selle järgselt sage nähtus ning nina niisutamine on siinkohal õige. Põskkoopapõletiku sümptomeid sinu jutust ei tähelda mitte ühtegi, pigem on sekreet valgunud kurku, neelu ja/või alumistesse hingamisteedesse ning seal võib esineda röga, eriti kui laps ka kuuldavalt köhatab või on kuulda raskendatud hingamist. Kui enam tugevat nohu ei esine, siis võib ninas ikkagi esineda limaskesta turset, mis raskendab hingamist ning võib põhjustada ka suuhingamist ja norskamist öösel. Siinkohal samuti sobivad ninaspreid, mis limaskesta turset alandavad (ei pea olema keemilise toimeainega, hüpertoonilised merevee baasil looduslikud spreid sobivad ka). Lisaks kõrgendada peaalust magamisel kõrgema padjaga. Arsti soovitustes viga ei näe.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist