Mis mõnes mõttes on veelgi ebaõiglasem- ausat inimest vaevab, kui ta nt märkab kunagi hiljem, et unustas poes kauba läbi piiksutada või andis müüja rohkem tagasi vms. Aga pätt teeb seda meelega ja tihti ja neid tavaliset "hästi treneeritud südametunnistus" kaugeltki ei piina.
Kas usute, et karma toimib?
-
Külaline
Toon ka ühe näite mu perest.
Aastakümneid tagasi sõitis veoautojuht purjus peaga mu isa venna surnuks. Isa vend oli vaid 17.
Veoautojuht karistada ei saanud. Nüüd mõni aasta tagasi hukkus roolijoodiku süül selle sama veoautojuhi 15.aastane tütar samamoodi avariis.
Karma, mis muud.
Aastakümneid tagasi sõitis veoautojuht purjus peaga mu isa venna surnuks. Isa vend oli vaid 17.
Veoautojuht karistada ei saanud. Nüüd mõni aasta tagasi hukkus roolijoodiku süül selle sama veoautojuhi 15.aastane tütar samamoodi avariis.
Karma, mis muud.
-
Külaline
Eks võib juhust ka karmaks nimetada, kes keelab. Aga võib minna ka teisiti, et ei tule seda karmat. Mu enda sõbranna on kõva karmauskuja. Näiteks jättis ta mees ta noorema naise pärast maha. Ja tema oli vihane selle naise peale, mehe peale mitte eriti. Siis leidis mingil ajal mees hoopis veelgi noorema naise ja jättis selle naise ka maha, sõbranna hõõrus käsi, et näe, karma. Minu arust on ta mees lihtsalt liiderdaja, kellele pole iial küllalt. Samahästi oleks võinud mõelda, et kus siis mehe karma on, kes paljudele naistele haiget teeb? Ei, tema ainult naudib nooremaid ja nooremaid kehasid oma voodis ja on väga rahul eluga.Borabora kirjutas: ↑04 Dets 2024 13:25 Toon ka ühe näite mu perest.
Karma, mis muud.
Mingeid eelmisi ja järgmisi elusid ei usu, meil on see üks elu, mida praegu elame, ja enne ja peale seda elavad muud inimesed oma muid elusid.
Ja mingit müstilist saatuse kättemaksu ka ei usu, aga seda, et varem või hiljem on halbadel tegudel ja mõtetel tegija jaoks mingid tagajärjed, usun küll, sest see, mida mõtleme, ütlema ja teeme, mõjutab meid ümbritsevat reaalsust, meie suhteid, väljavaateid, vaimset ja füüsilist tervist jne.
Ja mingit müstilist saatuse kättemaksu ka ei usu, aga seda, et varem või hiljem on halbadel tegudel ja mõtetel tegija jaoks mingid tagajärjed, usun küll, sest see, mida mõtleme, ütlema ja teeme, mõjutab meid ümbritsevat reaalsust, meie suhteid, väljavaateid, vaimset ja füüsilist tervist jne.
-
Külaline
Ja selle kõrval hukkub kümneid lapsi ja noori, kelle vanemad pole midagi halba teinud. Puhas juhus.Borabora kirjutas: ↑04 Dets 2024 13:25 Toon ka ühe näite mu perest.
Karma, mis muud.
-
Külaline
Täpselt nii.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 13:22Mis mõnes mõttes on veelgi ebaõiglasem- ausat inimest vaevab, kui ta nt märkab kunagi hiljem, et unustas poes kauba läbi piiksutada või andis müüja rohkem tagasi vms. Aga pätt teeb seda meelega ja tihti ja neid tavaliset "hästi treneeritud südametunnistus" kaugeltki ei piina.
Ja mina nüüd veidikene olen õppinud mitte nii hea olema ja põdema. Sest vahet pole, kui hea sa oled, siis lüüakse ikka nuga selga. Ja minu kogemus näitab, mida vastutulelikum ja heasoovlik oled, seda rohken s***a vastu saad ja ära kasutatakse.
Meelega ma jah paha ei ole. Aitan vaid väga lähedasi inimesi edaspidi.
-
Külaline
Mis jutt see on et ei ole. Mina näiteks elasin oma eelmises elus mungana ühes Alpi mägede kloostris.
No see on küll karma moodi. Siia sobib lause Kõike, mis sa teed, teed sa endale.Borabora kirjutas: ↑04 Dets 2024 13:25 Toon ka ühe näite mu perest.
Karma, mis muud.
-
Külaline
Vana rokimees võttis kunagi selle asja hästi kokku: only the good die young. All the evil seems to live forever.
Tundub, et nii ongi. Karma toimib neile, kes ise põevad. Neid, kel enda peas on oma sigadustest suva, ei puuduta ka karma. Kahjuks.
Tundub, et nii ongi. Karma toimib neile, kes ise põevad. Neid, kel enda peas on oma sigadustest suva, ei puuduta ka karma. Kahjuks.
Noo, on see siis "hea" inimene kes iga tühise asja pärast (mis pole isegi nt tema põhjustatud) väga palju kannatab. Pigem on sellel "väga ausal inimesel" halb karma äkki, sest ta on näiteks teiste inimeste väikseid ja kogemata tehtud vigu väga üle tähtsustanud. Näit tahtnud et teised inimesed, kes millegiga eksisid, ennast väga halvasti tunneks vms, kuigi ega mingi endavihkamine ju niikuinii midagi paremaks ei tee.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 13:22
Mis mõnes mõttes on veelgi ebaõiglasem- ausat inimest vaevab, kui ta nt märkab kunagi hiljem, et unustas poes kauba läbi piiksutada või andis müüja rohkem tagasi vms. Aga pätt teeb seda meelega ja tihti ja neid tavaliset "hästi treneeritud südametunnistus" kaugeltki ei piina.
Karma põhjustavad ka mõtted ja emotsioonid mitte ainult teod.
-
Külaline
Kes tõesti karmat tõsiselt usub, see teab ka, et see saabub alles järgmises elus, mitte ei taba see inimest oma praeguses elus. Praeguse elu kohta on "karma" lihtsalt sõnakõlks, mida armastatakse kasutada.
-
Külaline
Sul võib õigus olla, aga ma jälkegi olen kuulnud, et mingis asjades ka selles elus.Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 02:07 Kes tõesti karmat tõsiselt usub, see teab ka, et see saabub alles järgmises elus, mitte ei taba see inimest oma praeguses elus. Praeguse elu kohta on "karma" lihtsalt sõnakõlks, mida armastatakse kasutada.
-
Külaline
Kust sa seda kuulsid? Ja et kellegi mingi ebaõnn või õnnetus just "karma" on?Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 20:27Sul võib õigus olla, aga ma jälkegi olen kuulnud, et mingis asjades ka selles elus.Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 02:07 Kes tõesti karmat tõsiselt usub, see teab ka, et see saabub alles järgmises elus, mitte ei taba see inimest oma praeguses elus. Praeguse elu kohta on "karma" lihtsalt sõnakõlks, mida armastatakse kasutada.
-
Külaline
Kui sa just küsid, siis vist youtubes eesnimi algab I-ga ja peremimi algab V-ga jutus.Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 22:17 Kust sa seda kuulsid? Ja et kellegi mingi ebaõnn või õnnetus just "karma" on?
Aga ebaõnne või õnnetuse kohta ma seda ei tea.
-
Külaline
Nojah. Ega ei hakka YTst mingeid Isid ja Vsid otsima.
Mis sind takistab linki panemast?
-
Külaline
Ingmar Villido võis seda mingis saates rääkida, aga millises seda ei mäleta. Ja kuidas täpselt ütles ei mäleta ka.Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 23:08 Nojah. Ega ei hakka YTst mingeid Isid ja Vsid otsima.
Mis sind takistab linki panemast?
Vähemalt mina nii aru sain.
-
Külaline
Ema.
-
Külaline
Mina jälle tean, et puudega SÜNDIMINE on karmavõlg.
-
Külaline
Kui see on tõsi, siis see on küll ikka väga õudne.Borabora kirjutas: ↑04 Dets 2024 13:25 Toon ka ühe näite mu perest.
Karma, mis muud.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 21:51Mis jutt see on et ei ole. Mina näiteks elasin oma eelmises elus mungana ühes Alpi mägede kloostris.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bubbletea, Google [Bot], Semrush [Bot] ja 14 külalist