töölt lahkumine - mis oli viimane piir?
-
Külaline
töölt lahkumine - mis oli viimane piir?
niisama ajaviiteteema. mis on olnud tõukeks, et viimaks pikalt peetud töökohast lahkusite? mul on selline tunne hetkel, et iga päev saab mingi piir ületatud, aga mingi haiglaslik huvi on, kuhu edasi
minu probleemiks perefirma ja hetkel olukord selline, et ma olen ainus nn pereväline töötaja ja sisuliselt üksi käingi tööl, teised ka töölepingute ja töötundidega, aga lihtsalt ei tule kui ei soovi.
-
Külaline
No perefirmas ongi nii, et sina oled seal ainuke koer, kes kõik ära peab tegema. Aga mul näiteks oli nii, et läksin kooli sotsiaalpedagoogiks, aga hakati panema muudkui mingeid tunde, asendamisi ja jumal teab mida. Neid nõustatavaid lapsi pandi ka aina juurde ja juurde muudkui, lisaks toodi kõik kooli kaklejad mulle lahendamiseks. Lõpuks oli tunde juba pandud praktiliselt õpetaja koormusest pool kohta, lisaks tee veel mingeid jõuluüritusi, projekte, huvitunde. Siis mul juba viskas küll üle.Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 10:39 niisama ajaviiteteema. mis on olnud tõukeks, et viimaks pikalt peetud töökohast lahkusite? mul on selline tunne hetkel, et iga päev saab mingi piir ületatud, aga mingi haiglaslik huvi on, kuhu edasiminu probleemiks perefirma ja hetkel olukord selline, et ma olen ainus nn pereväline töötaja ja sisuliselt üksi käingi tööl, teised ka töölepingute ja töötundidega, aga lihtsalt ei tule kui ei soovi.
Ma tean, et see pole täpselt see vastus, mida sa ootad, aga minu jaoks oli piir teise töökoha leidmine. Ehk siis tasapisi põlesin läbi, pool aastad käisin tööl hambad risti ja nutumaitse suus, kandideerisin järjest igale poole, kuhu vähegi oleks kannatanud tööle minna, ka poole madalama palgaga kohale. Lõpuks sain uue töö teises maakonnas, see andis võimaluse ära minna. Mul lihtsalt ei olnud majanduslikult võimalust ust enne seljataga kinni lüüa, kui uus töökoht olemas oli.
-
Külaline
Alati on lahkumise põhjus olnud sama. Palgasoovile tuleb sein ette ja pole kuskile edasi areneda ja pürgida.
Ühes kohas sai töökoha grupivestlus viimaseks naelaks kirstus. Sõnumid välkusid seal kella 7st hommikul kuni kella 23ni õhtul. Kui oli küsimus või probleem siis eeldati, et vähemalt paari tunni jooksul vastav inimene loeb ja lahendab. Jube tüütu, kui tööjura niimoodi eraellu tungib.
Ühes kohas sai töökoha grupivestlus viimaseks naelaks kirstus. Sõnumid välkusid seal kella 7st hommikul kuni kella 23ni õhtul. Kui oli küsimus või probleem siis eeldati, et vähemalt paari tunni jooksul vastav inimene loeb ja lahendab. Jube tüütu, kui tööjura niimoodi eraellu tungib.
Kas Teid häirib üksi tööl olemine? Kas te vajate mingit tuge, näiteks moraalset, IT alast, erialast, vmt?Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 10:39 ... sisuliselt üksi käingi tööl, teised ka töölepingute ja töötundidega, aga lihtsalt ei tule kui ei soovi.
-
Külaline
Pole eales soovinud lahkuda, 25 aastat sai täis. Elu esimene ja viimane töökoht oma ettevõtte kõrvalt. Kui peaks olema vaja lahkuda, siis mujale enam tööle ei läheks, Väga rahul.
Teema polegi selles, kas "väga rahul", ikka selles, et kus on viimane piir. Fuktsionaalne lugemisoskus?Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 18:19 Pole eales soovinud lahkuda, 25 aastat sai täis. Elu esimene ja viimane töökoht oma ettevõtte kõrvalt. Kui peaks olema vaja lahkuda, siis mujale enam tööle ei läheks, Väga rahul.
-
Külaline
Viimane piir oli siis, kui uus töötaja võeti tööle suurema palgaga, aga mul palka ei tõstetud. Öeldi, et pole võimalik, eelarve läheks lõhki. No päriselt!! Panin avalduse lauale, siis tuldi küll uue palga pakkumisega, aga siis oli mul juba hing täis. Sain kohe uue koha ka ja veel parema palgaga 
-
Külaline
Sellist asja tehakse pidevalt. Ei hoita vanu töötajaid, kellel kõik juba selge, vaid hakatakse otsast jälle uut õpetama suurema palgaga. Paljudel ametikohtadel siiski on nii, et enne kolme aastat korralikult ametit selgeks ei saa, võib isegi kauem minna. Lihttöö puhul muidugi kama kaks.Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 20:07 Viimane piir oli siis, kui uus töötaja võeti tööle suurema palgaga, aga mul palka ei tõstetud. Öeldi, et pole võimalik, eelarve läheks lõhki. No päriselt!! Panin avalduse lauale, siis tuldi küll uue palga pakkumisega, aga siis oli mul juba hing täis. Sain kohe uue koha ka ja veel parema palgaga![]()
-
Külaline
Mul on olnud üks kord selline viimane piir, ülemus oli kas parim sõber või siis hüppas klientide ees peale mingite halvustavate väljenditega (umbes nagu sina pole kunagi millegagi rahul või kas sa siis ei tea kuidas seda tehakse vms), selle asemel et enda kabinetti kutsuda ja siis rääkida, mis talle ei meeldi. Kui tuju oli hea siis oli mesimagus.
Viimaseks piiriks sai see, kui ta süüdistas mind kassarahast 5 euro võtmises., kirjutasin lahkumisavalduse, selline elu ameerika mägedel oli juba ammu ära tüüdanud. Järgmisel päeval leidis ta selle 5 eurot muidugi üles ja vabandas, aga minu mõõt oli täis.
Viimaseks piiriks sai see, kui ta süüdistas mind kassarahast 5 euro võtmises., kirjutasin lahkumisavalduse, selline elu ameerika mägedel oli juba ammu ära tüüdanud. Järgmisel päeval leidis ta selle 5 eurot muidugi üles ja vabandas, aga minu mõõt oli täis.
-
Külaline
Sul endal see lugemisoskus väheke puudeline. Kui pole olnud põhjust lahkuda, ju siis olen hästi ja õigesti teinud. Ainult rumal paneb kõik ettevõtte õlgadele ja ootab käsi pikal, selle asemel, et kohe kõigist probleemidest rääkida. Ei viitsiks mingit närvilisust tekitadagi, kohe ütleks, mis häirib ning mida tuleks muuta.Ants kirjutas: ↑06 Dets 2024 18:35Teema polegi selles, kas "väga rahul", ikka selles, et kus on viimane piir. Fuktsionaalne lugemisoskus?Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 18:19 Pole eales soovinud lahkuda, 25 aastat sai täis. Elu esimene ja viimane töökoht oma ettevõtte kõrvalt. Kui peaks olema vaja lahkuda, siis mujale enam tööle ei läheks, Väga rahul.
-
Külaline
Jajah. Kas arvad, et töötajad ei tee seda? Või et kõigi ettevõtete juhtkond võtabki kuulda ja muudkui hakkabki töökorraldust muutma vastavalt iga töötaja erinevale arusaamisele?
Kui sinu firmas nii on, ülitore. Enamasti siiski pole juhtkond nii vastutulelik ja enamasti pole ka iga töötaja ettepanek firmale üldse kasulik.
-
Külaline
Tänapäeval ei ole inimestel fraseologismide tähendusest vist mingit aimu. Kahju, eesti keelele see kasuks ei tule.Külaline kirjutas: ↑06 Dets 2024 16:34 Alati on lahkumise põhjus olnud sama. Palgasoovile tuleb sein ette ja pole kuskile edasi areneda ja pürgida.
-
Külaline
Mitte ma ei arva, vaid ei tehta. Samas ettevõttes on mitmed töötajad, kes kiruvad kolleegidele oma aastaid suurendamata palka, aga midagi selle jaoks ise ei tee. Ei küsi juurde, ei tee end kasulikumaks, ei pinguta. Kõik saab siiski alguse inimesest endast. Kui oled väärtuslik töötaja, saad peaaegu alati kõik, mida soovid.Külaline kirjutas: ↑07 Dets 2024 00:17Jajah. Kas arvad, et töötajad ei tee seda? Või et kõigi ettevõtete juhtkond võtabki kuulda ja muudkui hakkabki töökorraldust muutma vastavalt iga töötaja erinevale arusaamisele?
Kui sinu firmas nii on, ülitore. Enamasti siiski pole juhtkond nii vastutulelik ja enamasti pole ka iga töötaja ettepanek firmale üldse kasulik.
-
Külaline
vale suhtumine töötajasse. tööandja peab ise märkama, et palka tõsta, mitte, et töötaja peab lunima, et kullla tööandja, oole niii hea, kas sa paluun saaksid mullle palka tõsta.Külaline kirjutas: ↑07 Dets 2024 14:52 Ei küsi juurde, ei tee end kasulikumaks, ei pinguta. Kõik saab siiski alguse inimesest endast. Kui oled väärtuslik töötaja, saad peaaegu alati kõik, mida soovid.
Kui tööandja märkab alles siis kui mimema minaskse, siis on hilja. kus sa enne olid, miks peab asja niikaugele laskma, et heast töötajast lahti saada.
On mul õigus?
-
Külaline
Ei ole nõus. Kui on teenindajal palga maksimum nähtud ette 7€ tund, siis võid sa olla kui tahes hea ja kohusetundlik tahes, su palka ei tõsteta. Ainuke asi minna teise firmasse tööle, kus rohkem makstakse. Muidugi kaotab selline kooner firma oma head töötajad, kes sellise süsteemiga nõus pole. Ja asemele saadakse mingid pooletoobised, kes kuidagi selle töö ikkagi ära teevad kuigi puudujääkidega. Ja siis on juhajad närvis, sest norm töötajaid pole ja nad peavad pooletoobistega jagama. Siis lahkuvad norm juhatajad, kelle närvid vastu ei pea jne. Lõpuks kaotab sellise palgapoliitikaga ikkagi firma, sest töötajad on lippadi-loppadi.
-
Külaline
Naljamutt, ühes suures telekomifirmas koondatakse need kärmelt ära, kes oma rahulolematust välja näitavad. Ole saa nii püüdlik ja tubli kui tahes, kui sa õhinaga kõiki "värskeid ideid" takka ei kiida, saad varsti sule sappa.Külaline kirjutas: ↑07 Dets 2024 14:52 Mitte ma ei arva, vaid ei tehta. Samas ettevõttes on mitmed töötajad, kes kiruvad kolleegidele oma aastaid suurendamata palka, aga midagi selle jaoks ise ei tee. Ei küsi juurde, ei tee end kasulikumaks, ei pinguta. Kõik saab siiski alguse inimesest endast. Kui oled väärtuslik töötaja, saad peaaegu alati kõik, mida soovid.
-
Külaline
Päris tihti on nii, et seda head tööd märgatakse alles siis, kui on oht töötajast ilma jääda. Muidu on kõik ju hästi, aina pannakse inimesele ülesandeid juurde, palka visatakse ehk näpuotsaga. Kahjuks ei ole see, kes kõige rohkem kisab ja oma tööd kiidab, sugugi mitte alati see kõige parem töötaja. Ei ole need omanikud ja juhid mitte alati kõige professionaalsemad, et nad alati õigesti käituks. Tihti tehakse väga suuri vigu ja ei õpita nendest ka. Ka ei ole kõik tööd üheselt mõõdetavad, et just selle tulemus on parem kui teisel. Meil tööl läks üks seitse aastat töötanud väga hea professionaal minema. Aasta otsa nüüd tööandja räägib, et noh, näe, see läks ju minema, see on nüüd halvasti tehtud, see on halvasti tehtud jne. Aga kui see inimene oli, siis ei kiitnud kunagi, palka pani vähe juurde, pigem ladus aina ülesandeid juurde, sest tema tegi ju kõik ideaalselt ära.Mitte ma ei arva, vaid ei tehta. Samas ettevõttes on mitmed töötajad, kes kiruvad kolleegidele oma aastaid suurendamata palka, aga midagi selle jaoks ise ei tee. Ei küsi juurde, ei tee end kasulikumaks, ei pinguta. Kõik saab siiski alguse inimesest endast. Kui oled väärtuslik töötaja, saad peaaegu alati kõik, mida soovid.
-
Külaline
Ei ole õigus. Tööandja ei pea tõstma palka, sest töötaja kasumlikkus väheneb. Olen ise ka tööandja ning miks sellist lollust teha? Kes premeerib taandarengut?Külaline kirjutas: ↑07 Dets 2024 15:05vale suhtumine töötajasse. tööandja peab ise märkama, et palka tõsta, mitte, et töötaja peab lunima, et kullla tööandja, oole niii hea, kas sa paluun saaksid mullle palka tõsta.Külaline kirjutas: ↑07 Dets 2024 14:52 Ei küsi juurde, ei tee end kasulikumaks, ei pinguta. Kõik saab siiski alguse inimesest endast. Kui oled väärtuslik töötaja, saad peaaegu alati kõik, mida soovid.
Kui tööandja märkab alles siis kui mimema minaskse, siis on hilja. kus sa enne olid, miks peab asja niikaugele laskma, et heast töötajast lahti saada.
On mul õigus?
Enamikel töötajatel on mingi ootus, et vahet pole, mida nad teevad, neil on liisingud ja laenud ja inflatsioon ja tööandja peab seda arvestama. Ega ikka ei pea küll. Inimene peab olema kasulik.
-
Külaline
Sa räägid nüüd alampalga teenijatest, siin ma ei oska küll midagi kaasa rääkida. Räägin sellistest 2000-3000 neto töötajatest.Külaline kirjutas: ↑07 Dets 2024 15:26Ei ole nõus. Kui on teenindajal palga maksimum nähtud ette 7€ tund, siis võid sa olla kui tahes hea ja kohusetundlik tahes, su palka ei tõsteta. Ainuke asi minna teise firmasse tööle, kus rohkem makstakse. Muidugi kaotab selline kooner firma oma head töötajad, kes sellise süsteemiga nõus pole. Ja asemele saadakse mingid pooletoobised, kes kuidagi selle töö ikkagi ära teevad kuigi puudujääkidega. Ja siis on juhajad närvis, sest norm töötajaid pole ja nad peavad pooletoobistega jagama. Siis lahkuvad norm juhatajad, kelle närvid vastu ei pea jne. Lõpuks kaotab sellise palgapoliitikaga ikkagi firma, sest töötajad on lippadi-loppadi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist