Miks te mõne teise inimesega ei suhtle ja kas see võib muutuda

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 14:16
Tolmukübe kirjutas: 05 Dets 2024 14:01 Mõned aastad kirjutasin mingitel kordadel, nüüd pole paar aastat enam kirjutanud. Vbl on mõtet head uut aastat soovida, ei muud. Ei mul seda usku hästi enam pole, et vastab. Õnnitlusi võib ikka saata, see nii süütu ja neutraalne tegevus. Aga ma pole kindel, et sedagi enam teen. Samas, võib ju teha, miks mitte..
Palun ära tee seda. Kui inimene ei taha suhelda, siis nii on. Mul on väga ammusest ajast üks meesterahvas, kes tundus üsna sümpaatne aga peale vähest suhtlemist muutus väga kiiresti väga ebameeldivaks ja ahistavaks ning ma soovisin mitte edasi suhelda. Ta saadab mulle juba viimased 10 aastat igal sünnipäeval, aastavahetusel, jõuludel ja nimepäeval õnnesoovid/tervitused. See on nii kohutavalt vastik aga ma ei taha talle ka öelda, et palun jäta mind rahule, sest ma juba tean, et sealt tuleks mingisugune viieleheküljeline monoloog teemal "miks ei või lihtsalt õnne soovida, see ei tee ju kellelegi halba, ma tahan ainult head, kuidas sul läinud on, mõtlen su peale, oled mul hinges" ja bla bla bla. Ühesõnaga lihtsam on need kirjad koheselt kustutada ja päevaga edasi minna.
Lihtsam on ta ära blokeerida ja mitte vastikust tunda. Kui blokeeringut pole, eks ta siis vaatab, et saab edasi saata, ja saadabki. Suhtes on alati kaks poolt, sina omaosalust ei likvideeri, nii tema kirjutamist ei jäta. Lihtne.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 05 Dets 2024 15:05
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 14:22 Ebameeldivalt inimeselt pole mingi rõõm kuitahes "süütut ja neutraalset" uusaastasoovi jms saada, palun ära pressi ennast peale, kui teine ei näita välja mingit huvi suhelda ja seda juba AASTAID. Järjeks haigemaks läheb see jutt. Sa oled ju ahistaja.
Kus ma siis ahistaja olen, kui ma pole aastaid temaga kontakti võtnud? Sul on endal täitsa haige jutt ju. Kui inimene teisega ei suhtle, siis ta teda niiviisi ahistab? Mõtled ka, mis sa suust välja ajad. Mõni ei saa aru, mida ta räägib, need on haiged inimesed. Ennast selline haigeks muidugi ei pea. Ikka ja alati teistel on mingi viga küljes, praegu antud juhul siis minul. Kahjuks ma ei saa teda kuidagi ahistada, kui ma temaga ei suhtlegi. Sa ikka väga lihtsast asjast ju saad aru ometigi? Kui mõni vana tuttav aastate tagant välja ilmub ja mulle Head uut aastat peaks soovima, pole see ahistamine, see ongi see, mis ta on - Head uut aastat. Kui inimene ei saa aru, mis see ahistamine on, ja käib teist inimest alusetult süüdistamas... Kusjuures ilma kasutajanimeta, muide. Et ise ikka võimalikult anonüümne saaks olla.
Ära pane tähele. Siin ongi üks tädi, kes iga asja peale kujutab ette, et kõik hullusti mehi ahistavad ja üksi mees ise naistest huvitatud ei ole. No ju ta oma kogemust laiendab kõigile.
Kunagi võttis ühe minu teema ka üle oma ahistamiseluuludega. Kõige parem on lihtsalt ignoreerida teda.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 15:10
Tolmukübe kirjutas: 05 Dets 2024 15:07
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 15:02 Tekkis küsimus, Tolmukübe, et kas sul mõni diagnoos on ka pandud?
Aga kus sul on diagnoos, kui sa anonüümselt siin võõra inimese järgi nuhid, tema teemat risustad ja sul oma päevaga midagi muud teha pole? Või oled diagnoosimata?
Nuhin? Mis mõttes ma nuhin, kui ma loen seda juttu, mis sa siia ise oled kirjutanud. Tundub, et on küll sul mingi diagnoos tõepoolest, et selline küsimus sind nii närvi ajab. Aga oleks võind sellest alustadagi, siis teised ei hakkaks sulle vastama nii, nagu tavalise inimesega oleks tegemist. Siis on su võimetus sotsiaalsetest situatsioonidest adekvaaatselt aru saada täiesti mõistetav.
Õige, minul on ikka diagnoos ja mina olen see, kes adekvaatselt aru ei saa, aga sina oled õige ja hea ja tark, sa oled meil kahel ilusti vahe sisse teinud. Ikka ennast ei väsi ülistamast, kuidas siis muidu, ja teist maha tegemast. Võrdsemaga pole mul mõtet suhelda.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 15:15
Tolmukübe kirjutas: 05 Dets 2024 15:05
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 14:22 Ebameeldivalt inimeselt pole mingi rõõm kuitahes "süütut ja neutraalset" uusaastasoovi jms saada, palun ära pressi ennast peale, kui teine ei näita välja mingit huvi suhelda ja seda juba AASTAID. Järjeks haigemaks läheb see jutt. Sa oled ju ahistaja.
Kus ma siis ahistaja olen, kui ma pole aastaid temaga kontakti võtnud? Sul on endal täitsa haige jutt ju. Kui inimene teisega ei suhtle, siis ta teda niiviisi ahistab? Mõtled ka, mis sa suust välja ajad. Mõni ei saa aru, mida ta räägib, need on haiged inimesed. Ennast selline haigeks muidugi ei pea. Ikka ja alati teistel on mingi viga küljes, praegu antud juhul siis minul. Kahjuks ma ei saa teda kuidagi ahistada, kui ma temaga ei suhtlegi. Sa ikka väga lihtsast asjast ju saad aru ometigi? Kui mõni vana tuttav aastate tagant välja ilmub ja mulle Head uut aastat peaks soovima, pole see ahistamine, see ongi see, mis ta on - Head uut aastat. Kui inimene ei saa aru, mis see ahistamine on, ja käib teist inimest alusetult süüdistamas... Kusjuures ilma kasutajanimeta, muide. Et ise ikka võimalikult anonüümne saaks olla.
Ära pane tähele. Siin ongi üks tädi, kes iga asja peale kujutab ette, et kõik hullusti mehi ahistavad ja üksi mees ise naistest huvitatud ei ole. No ju ta oma kogemust laiendab kõigile.
Kunagi võttis ühe minu teema ka üle oma ahistamiseluuludega. Kõige parem on lihtsalt ignoreerida teda.
Tänud! Jah, ma ingoreeringi, lihtsam tõesti, ei ole mõtet vastata. Juba kirjutasin, et võrdsemaga pole mõtet suhelda (ja see on täiesti tõsi, see on ju ebavõrdsetel alustel).
Külaline

Neid ahistavalt käituvaid naisterahvaid on siis siin mitu. Kas ei ole arusaadav, et kui inimene aastaid ei vasta, ise mingit huvi välja ei näita, on endiselt abielus vms, siis ta pole teist huvitatud. Ei ole vaja selleks veendumiseks talle aastaid kirjutada. Kui teie arust võrdub mitteblokeerimine suured tunded ja armastus, siis see on ju täiesti ebaadekvaatne kirjeldus asjale. Igal naisel on vist mõni kogemus sellise meesterahvaga oma elus olemas, kes ei jäta järgi ja aastaid kirjutab, kuigi tähelepanu pole teretulnud. Ma ei teadnud, et neid naisi on ka päris mitmeid, kes nii käituvad.
Külaline

Tolmukübe, milles need tugevad tunded seisnesid kui isiklikku suhtlemist ei olnudki?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 15:20
Neid ahistavalt käituvaid naisterahvaid on siis siin mitu. Kas ei ole arusaadav, et kui inimene aastaid ei vasta, ise mingit huvi välja ei näita, on endiselt abielus vms, siis ta pole teist huvitatud. Ei ole vaja selleks veendumiseks talle aastaid kirjutada. Kui teie arust võrdub mitteblokeerimine suured tunded ja armastus, siis see on ju täiesti ebaadekvaatne kirjeldus asjale. Igal naisel on vist mõni kogemus sellise meesterahvaga oma elus olemas, kes ei jäta järgi ja aastaid kirjutab, kuigi tähelepanu pole teretulnud. Ma ei teadnud, et neid naisi on ka päris mitmeid, kes nii käituvad.
Ah, keera kinni. Sa mõtled ju pool lugu ise välja. Mingi ahistamine, abielu ja aastaid kirjutamine jne..
Minu teemas, mis kunagi selle ahistamishullu poolt üle võeti, oli üsna sama case. Seal see mõtles ka välja, kuidas ma meest pole tundnudki ja on lähenemiskeeld ja abikaasale ähvarduste saatmine ja ma ei tea, mida kõike ma tema arvates tegin. Kusjuures ühtegi kolmandat osapoolt, saati siis mingit abikaasat, keda ähvardada, polnud päriselt olemaski. Oligi klassikaline suhe ja “hot and cold” olukord, aga siin foorumis oli küll vaata ja imesta, mis värviline elu inimeste peades toimub.
Nii et ärge ahistage teise inimesi oma ahistamise luuludega palun..
Külaline

Ah, keera kinni. Sa mõtled ju pool lugu ise välja. Mingi ahistamine, abielu ja aastaid kirjutamine jne..
Mina räägin praegusest teemast. Siin ma ei mõtle mitte midagi välja, täpselt siin nii ju on, et inimene ajab aastaid abielus meest taga, keda on tööl vilksamisi näinud. Kirutab ja kirjutab, kuigi vastust ei tule. Mis mul sinuga peaks asja olema, et ennast siia sisse tood.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 17:58Nii et ärge ahistage teise inimesi oma ahistamise luuludega palun..
Aga ega pole siia kirjutada ju ka nii väga vaja.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 18:00Mina räägin praegusest teemast. Siin ma ei mõtle mitte midagi välja, täpselt siin nii ju on, et inimene ajab aastaid abielus meest taga, keda on tööl vilksamisi näinud. Kirutab ja kirjutab, kuigi vastust ei tule. Mis mul sinuga peaks asja olema, et ennast siia sisse tood.
Tolmukübe pooldus :D
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 05 Dets 2024 15:12
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 14:16
Tolmukübe kirjutas: 05 Dets 2024 14:01 Mõned aastad kirjutasin mingitel kordadel, nüüd pole paar aastat enam kirjutanud. Vbl on mõtet head uut aastat soovida, ei muud. Ei mul seda usku hästi enam pole, et vastab. Õnnitlusi võib ikka saata, see nii süütu ja neutraalne tegevus. Aga ma pole kindel, et sedagi enam teen. Samas, võib ju teha, miks mitte..
Palun ära tee seda. Kui inimene ei taha suhelda, siis nii on. Mul on väga ammusest ajast üks meesterahvas, kes tundus üsna sümpaatne aga peale vähest suhtlemist muutus väga kiiresti väga ebameeldivaks ja ahistavaks ning ma soovisin mitte edasi suhelda. Ta saadab mulle juba viimased 10 aastat igal sünnipäeval, aastavahetusel, jõuludel ja nimepäeval õnnesoovid/tervitused. See on nii kohutavalt vastik aga ma ei taha talle ka öelda, et palun jäta mind rahule, sest ma juba tean, et sealt tuleks mingisugune viieleheküljeline monoloog teemal "miks ei või lihtsalt õnne soovida, see ei tee ju kellelegi halba, ma tahan ainult head, kuidas sul läinud on, mõtlen su peale, oled mul hinges" ja bla bla bla. Ühesõnaga lihtsam on need kirjad koheselt kustutada ja päevaga edasi minna.
Lihtsam on ta ära blokeerida ja mitte vastikust tunda. Kui blokeeringut pole, eks ta siis vaatab, et saab edasi saata, ja saadabki. Suhtes on alati kaks poolt, sina omaosalust ei likvideeri, nii tema kirjutamist ei jäta. Lihtne.
Kuidas ma saan meile ära blokeerida muidu? Jah, spam kausta on ta kirjad juba ammu suunatud aga ka sinna tuleb märge kui sinna midagi satub ning vahel läheb ka mitte spame sinna kausta seega selle avamine on paratamatu. Ja siis see kiri seal tilbendabki ja päriselt häiribki. Selline suhtumine on küll ausaltöeldes vastuvõetamatu, et kui keegi ahistab, siis las ahistab, lihtsalt ignoreeri. Täiskasvanud inimene võiks suuta ennast nii palju ju kontrollida, et ta ei ahista. Kui seesugune enesekontroll puudub, siis tuleb pöörduda vastavate spetsialistide poole. Mingit suhet meil ei ole, ta on selles kujutletavas suhtes üksi ja tundub, et sina niisamuti.
Külaline

No ma ei tea, mõne jaoks on vist iga asi kohe ahistamine. Mul on ka üks meestuttav, kellega ühel üritusel tutvusime ja kes mulle igaks võimalikuks tähtpäevaks õnnitlusi saadab, vahel helistab jne. Ta on minust oma 25 aastat vanem muuseas. Mingiks ahistamiseks ma seda küll ei pea - inimene lihtsalt suhtleb.
Külaline

Ahistav on siis kui sa ei taha temalt kirju.
Oleneb kuhu kirjad tulevad. Mul gmailis kui olen suunanud spammi või prügikasti, siis ei tule mingit märget, et on kiri ja 30 päevaga on sealt ka läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 21:48 No ma ei tea, mõne jaoks on vist iga asi kohe ahistamine. Mul on ka üks meestuttav, kellega ühel üritusel tutvusime ja kes mulle igaks võimalikuks tähtpäevaks õnnitlusi saadab, vahel helistab jne. Ta on minust oma 25 aastat vanem muuseas. Mingiks ahistamiseks ma seda küll ei pea - inimene lihtsalt suhtleb.
See on täiesti teine asi ju.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 22:09 Ahistav on siis kui sa ei taha temalt kirju.
Oleneb kuhu kirjad tulevad. Mul gmailis kui olen suunanud spammi või prügikasti, siis ei tule mingit märget, et on kiri ja 30 päevaga on sealt ka läinud.
OK. Ja ollakse siis selgelt väljendanud, et palun ära mulle kirjuta? Enamasti mitte, paraku.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 21:48No ma ei tea, mõne jaoks on vist iga asi kohe ahistamine. Mul on ka üks meestuttav, kellega ühel üritusel tutvusime ja kes mulle igaks võimalikuks tähtpäevaks õnnitlusi saadab, vahel helistab jne. Ta on minust oma 25 aastat vanem muuseas. Mingiks ahistamiseks ma seda küll ei pea - inimene lihtsalt suhtleb.
Kui talle vastad ka, siis ok. Kui ainult tema kirjutab, siis väga imelik.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 22:17
Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 21:48No ma ei tea, mõne jaoks on vist iga asi kohe ahistamine. Mul on ka üks meestuttav, kellega ühel üritusel tutvusime ja kes mulle igaks võimalikuks tähtpäevaks õnnitlusi saadab, vahel helistab jne. Ta on minust oma 25 aastat vanem muuseas. Mingiks ahistamiseks ma seda küll ei pea - inimene lihtsalt suhtleb.
Olen viisakas ja tänan ikka. Kui tänaval kohtuks, räägiks juttu ka. Aga ei midagi enamat. Mise seal imelikku on?
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 22:19
Olen viisakas ja tänan ikka. Kui tänaval kohtuks, räägiks juttu ka. Aga ei midagi enamat. Mise seal imelikku on?
Loe homme kainena.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 21:48 No ma ei tea, mõne jaoks on vist iga asi kohe ahistamine. Mul on ka üks meestuttav, kellega ühel üritusel tutvusime ja kes mulle igaks võimalikuks tähtpäevaks õnnitlusi saadab, vahel helistab jne. Ta on minust oma 25 aastat vanem muuseas. Mingiks ahistamiseks ma seda küll ei pea - inimene lihtsalt suhtleb.
Ahistamise kogemuseta inimesel ongi väga raske seda tunnet ilmselt mõista. Loomulikult on ka minul tuttavaid, kellega tihedalt ei suhtle kuid kes tähtpäevadel meeles peavad ja vastupidi, aga see ongi vastastikune ning sellele ei ole eelnenud mingisugust kahtlast eellugu. Mina näiteks pea 10 aastat tagasi meie suhtluse lõpus ütlesin välja, et ma ei soovi enam suhelda, sest ta käitus väga imelikult. Kui peale seda tulevad aastaid kirjad, et ma ikka mõtlen su peale ja palun vasta, oleme lihtsalt sõbrad jne siis see on tõesti äärmiselt ebameeldiv ning ma ei soovi vastata läbi aastate iga kord uuesti, et palun ära otsi suhtlust.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 17:20 Tolmukübe, milles need tugevad tunded seisnesid kui isiklikku suhtlemist ei olnudki?
Ma pole küll Tolmukübe, aga pakun, et vaatas silma või avas ukse. Üksikutel vanatüdrukutel sellest täiesti piisab, et armuda ja obsessida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist