Valgusravi
-
Külaline
Valgusravi
Kas kellelgi on kogemust valgusravi lambiga? Või üldse valgusraviga? On need erinevad asjad? Guugeldades tuleb välja, et kliinikud pakuvad sellist ravi, aga mõistlikum tundub koju osta, kui iga päev pole võimalik teenusel käia. On välja kujunenud rütm, et igal sügisel algab järjekordne depressioonitsükkel, kus antidepressandid jm ei aita. Energiat pm üldse pole, raske on isegi hingata, kevadel hakkab vaikselt paremaks minema ja septembris jälle uus tsükkel. Psühhiaater ei oska aidata, aga oma peaga siin mõtlen, et äkki on valguse puudumisega seotud. Sest ka sombustel suvepäevadel on on energia nii maas, et ei suuda väljagi minna kodust, kõik surub, silmad kipuvad kipitama ja kinni vajuma. Juurdlen, et kas see on mingi väheesinev omapära, kus valguse puudus nii ekstreemselt väljendub? Igasugu D3 vitamiinid jms asjad on normis, perearst ütleb, et ilmselt kroonilise väsimuse sündroom, aga sellega ei oska midagi peale hakata.
-
Külaline
D vitamiin oli ka minul normis(näit oli mingi 80).Kuid perearst ütles et see on normi alumine ots kõigest.Depressioonile kalduvale inimesele pole see näit piisav.Ja ütles et ma peaks ikka D vitamiini juurde võtma.Peale D vitamiini(4000 IU) kuuri tõusis D vitamiin 125 peale ja meeleolu ning tervis üldiselt paranes silmnähtavalt.Ja AD´d tuleb ikka edasi võtta.AD toime saabub 2 kuu pärast alles.See pole kiiretoimeline ravim.Parim ravim depressioonile on ka kiirkõnd värskes õhus(8000 sammu päevas) Kiirkõnd tõstab dopamiini taset ikka korralikult.Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2024 23:57 Kas kellelgi on kogemust valgusravi lambiga? Või üldse valgusraviga? On need erinevad asjad? Guugeldades tuleb välja, et kliinikud pakuvad sellist ravi, aga mõistlikum tundub koju osta, kui iga päev pole võimalik teenusel käia. On välja kujunenud rütm, et igal sügisel algab järjekordne depressioonitsükkel, kus antidepressandid jm ei aita. Energiat pm üldse pole, raske on isegi hingata, kevadel hakkab vaikselt paremaks minema ja septembris jälle uus tsükkel. Psühhiaater ei oska aidata, aga oma peaga siin mõtlen, et äkki on valguse puudumisega seotud. Sest ka sombustel suvepäevadel on on energia nii maas, et ei suuda väljagi minna kodust, kõik surub, silmad kipuvad kipitama ja kinni vajuma. Juurdlen, et kas see on mingi väheesinev omapära, kus valguse puudus nii ekstreemselt väljendub? Igasugu D3 vitamiinid jms asjad on normis, perearst ütleb, et ilmselt kroonilise väsimuse sündroom, aga sellega ei oska midagi peale hakata.
-
Külaline
Mina olen valgusravi saanud, mul see üldse ei aidanud, lihtsalt lamp põles üleval.
-
Külaline
Ega see lamp paha ka ei tee! Proovida tasub, eriti kui ravimid jne ei aita, sessoonne depresioon on täiesti olemas.
-
Külaline
Ideaalis peaksid sa elama kuskil lõunamaal, näiteks Kreekas. Teine hädapärane võimalus on talvel paar korda odaval Egiptuse reisil käia.
-
Külaline
Ma ei sea teemaalgatust kahtluse alla. Ainult mõtlen, et kuidas me esivanemad elasid. Kas neil olid samad probleemid. Kuidas nemad selle pimeda ajaga hakkama said. Isegi päikesekapsleid polnud. Või polnud neil üldse aega mõelda ega tunda, sest kui polnud ka elektrit, tuli väljas ja sees selle 8 tunniga toimetused kiiresti ära teha ja edasi olla tares. Hämaras. Selge see, et kõik on juba võõrdunud sellest vana aja elust, see oli mitu põlvkonda tagasi. Meil on ju elekter. Ja palju meelelahutusi tänu või " tänu" sellele. Kuidas see ikka saab meid mõjutada.
-
Külaline
ma arvan, et esivanemad olidki suht meeleheitel suur osa ajast. joodi ka meeletult - kui loed kasvõi romaane mitte väga vanast ajast, aga a la 1800 lõpp-1920: juuakse nii et maa must. sellist idüllilist taluelu nagu a la Rootsi filmides, ei usu üldse. mis idüll meil seal mustuses, kasimatuses olla sai? oligi ränkraske elu kuniks said ära taevariiki.
-
Külaline
Minul on Beureri lamp, mudelit ei mäleta, 10 000 luksi. Vist selline: https://areaal.ee/beurer-tl50/?utm_sour ... gn=hind.ee
Miks ostsin - sama põhjus, metsik masendus sombustel päevadel. Mina ütleks, et kui õigesti kasutada, siis aitab küll. Mina töötan kodus, seega ma õnneks ei pea enne kukke ega koitu ärkama, kuskil 8-9 vahel ärkan, siis panen kohe ka lambi tööle mõnikord 15 min, mõnikord pooleks tunniks. Lambi mõte ei ole mitte lihtsalt valgusega sinu masenduse vastu võidelda, vaid mina saan aru nii, et pigem on see vahend melatoniinitootmise lõpetamiseks hommikul. Melatoniin on see, mis deprekat ja und tekitab. Kui on pime, siis niriseb seda poole päevani, kui hommikul lamp tööle panna, siis lõikab tsükli läbi ja ärkad päriselt üles. Lamp on küll väga ere, aga vahetevahel tuleb otse lambisse vaadata korraks, et valgus pääseks silmapõhjadele, just sealtkaudu käib info andmine ajule melatoniini niristamise lõpetamiseks.
See on nüüd küll väga populaarteaduslik ümberjutustus ilmselt selle lambi kasutusest, vast spetsialistid korrigeerivad, kui millestki valesti olen aru saanud, aga sellisena tundub lambi mõte loogiline ning enesetunne on peale lambi kasutamist normaalne - ei tea, kas sellest, et valgus aitas või lihtsalt sellest, et midagi enda aitamiseks tegin.
Miks ostsin - sama põhjus, metsik masendus sombustel päevadel. Mina ütleks, et kui õigesti kasutada, siis aitab küll. Mina töötan kodus, seega ma õnneks ei pea enne kukke ega koitu ärkama, kuskil 8-9 vahel ärkan, siis panen kohe ka lambi tööle mõnikord 15 min, mõnikord pooleks tunniks. Lambi mõte ei ole mitte lihtsalt valgusega sinu masenduse vastu võidelda, vaid mina saan aru nii, et pigem on see vahend melatoniinitootmise lõpetamiseks hommikul. Melatoniin on see, mis deprekat ja und tekitab. Kui on pime, siis niriseb seda poole päevani, kui hommikul lamp tööle panna, siis lõikab tsükli läbi ja ärkad päriselt üles. Lamp on küll väga ere, aga vahetevahel tuleb otse lambisse vaadata korraks, et valgus pääseks silmapõhjadele, just sealtkaudu käib info andmine ajule melatoniini niristamise lõpetamiseks.
See on nüüd küll väga populaarteaduslik ümberjutustus ilmselt selle lambi kasutusest, vast spetsialistid korrigeerivad, kui millestki valesti olen aru saanud, aga sellisena tundub lambi mõte loogiline ning enesetunne on peale lambi kasutamist normaalne - ei tea, kas sellest, et valgus aitas või lihtsalt sellest, et midagi enda aitamiseks tegin.
-
Külaline
olen ka mõelnud sellise lambi ostmisele, sobiks ju päris hästi ka kontorisse - kasu mitmel inimesel korraga.
Hommikuseks ärkamiseks kasutan äratuslampi, see läheb poole tunni jooksul nullist päevavalguseks. Samuti imeline vidin, nii stressivaba ärkamine võrreldes äratuskella või telefoniga. Kui rangelt aja peale minek hommikul, siis panen igaks juhuks päriskella ka.
Hommikuseks ärkamiseks kasutan äratuslampi, see läheb poole tunni jooksul nullist päevavalguseks. Samuti imeline vidin, nii stressivaba ärkamine võrreldes äratuskella või telefoniga. Kui rangelt aja peale minek hommikul, siis panen igaks juhuks päriskella ka.
-
Külaline
Sellele lambile peab päris lähedal istuma, et efekt töötaks. Vist oli nii, et kui istud 20-30 cm (!!) kaugusel lambist, siis piisab poolest tunnist valgusest, mida kaugemal istud, seda kauem vajab põlemist ja kuskilmaal kaob ka efekt üldse. Seega ega üks lamp väga paljusid ei aita - no ehk valgemaks teeb ruumi, nii palju aitabKülaline kirjutas: ↑13 Dets 2024 11:22 olen ka mõelnud sellise lambi ostmisele, sobiks ju päris hästi ka kontorisse - kasu mitmel inimesel korraga.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist