Miks te mõne teise inimesega ei suhtle ja kas see võib muutuda

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Miks te mõne teise inimesega ei suhtle ja kas see võib muutuda

Postitus Postitas Tolmukübe »

No näiteks pole huvi, või ei taha, vms. On miskit, mis muudaks teie meelt?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Suhtlen endale meeldivate inimestega, kellega on ühiseid teemasid, sarnane ellusuhtumine ja kellega koos tunnen end mugavalt. Minul vähemalt läheb aega, enne kui üldse soovin kellegagi lähemalt suhelda, enne jälgin eemalt. Kui klappi ei ole, siis mingil suhtlusel mõtet ei näe. Seda siis vabal ajal ja oma vabast tahtest - vajadusel loomulikult suudan viisakalt ja normaalselt suhelda ka endale ebameeldivate inimestega.
Külaline

Enamasti suhtlen kõigiga vabalt, olenemata asjaolust, et olen introvert ja vajan palju ka oma üksiolemise aega. Aga on vähemalt üks inimene noorusajast, kellega ei suhtle, kuna tema väärtushinnangud ja suhtlusmaneer on mulle vastuvõetamatud ja lihtsalt ei näe mõtet enda elust kas või mõne minuti kulutamiseks, et juba ette teada olevalt kuhjaga negatiivseid emotsioone saada.

Väga ei usu, et see muutuda võiks.
Külaline

Maailmas on 8 miljardit inimest ja ka parima tahtnmise juures ei jõua ma kõigiga suhelda. Vabal ajal suhtlen lähedaste ja sõpradega ja elan oma elu. Eks muidugi juhuslik small talk võib olla vahel täiesti juhuslike inimestega ka, aga sealt mingit sügavamat suhtlust ei tule. Kellega ma veel suhtlema peaksin? Kes on see mõi teine inimene, kellega ma suhtlema peaksin? Eks ikka vahel tuleb ellu inimesi juurde, kellega suhtlema hakkan, nii et teoorias muidugi võib see muutuda. Aga sa vist ei mõtle seda, et kas inimestele võib uusi tutvusi tekkida?

Milles su probleem muidu on? Tahad hirmsasti olla sõber kellegagi, kes sinu sõber olla ei taha? No ega vägisi ennast peale suruda ei saa. Kui see keegi vaatamata sinu püüdlustele ei ole leidnud, et sina see tore oled, kellega sõbrustada tahaks, siis ma ei usu, et se muutuma hakkaks. Vaata parem ringi, ehk ikka leiad sõbraks kellegi, kellega vastastikku hea klapp ja suhtlussoov on.
Tolmukübe
Kontakt:

Nojaa, just, tahan suhelda, aga tema ei reageeri minu kontakti võtmistele. Nüüd pole mitu aastat kirjutanud ka. Kaua sa ikka kirjutad, kui ei vastata. Ometigi näitas suuri tundeid ja sõprust välja kunagi. Ei tea, kas need kaovad siis ära? Mõtled ju, et nii on loogiline, et ta minuga tegemist teeks. Ma saan aru, kui oleks minu suhtes kogu aeg ükskõikne olnud, mis sealt siis ikka oodata..
Külaline

Ah, jäta see inimene rahule. Ära ahista!
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Dets 2024 15:33 Nojaa, just, tahan suhelda, aga tema ei reageeri minu kontakti võtmistele. Nüüd pole mitu aastat kirjutanud ka. Kaua sa ikka kirjutad, kui ei vastata. Ometigi näitas suuri tundeid ja sõprust välja kunagi. Ei tea, kas need kaovad siis ära? Mõtled ju, et nii on loogiline, et ta minuga tegemist teeks. Ma saan aru, kui oleks minu suhtes kogu aeg ükskõikne olnud, mis sealt siis ikka oodata..
Siis ta ilmselgelt ei soovi enam suhelda. Inimesed kasvavad lahku, muutuvad ja arenevad, tunded kustuvad ja suhtlus sinuga ei paku talle enam seda, mida varem. Kas pole enam ühised teemasid või lihtsalt huvi. Jäta inimene rahule.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Dets 2024 14:59 No näiteks pole huvi, või ei taha, vms. On miskit, mis muudaks teie meelt?
Samahästi võib küsida, et miks te mõne teise inimesega suhtlete. Pole olemas seadust, mis kohustaks teise inimesega oma vabal ajal suhtlema.

No jah, on küll olemas seadused, mis kohustavad suhtlema mõne teise inimesega mingi asja raames - no näiteks, sa ei saa kiiruseületamise eest sulle trahvi tegevat politseinikku eirata, samuti ei saa laps koolis eirata õpetajat või sina oma tööl ülemust või kolleegi. Seega - inimesi, kellega sa lihtsalt pead suhtlema isegi kui nad sulle väga ei meeldi, on meie elus üllatavalt palju. Kui see sinule ei sobi, siis pead kolima metsa sisse elama ja elatuma naturaalmajandusest.

Kui aga vaba aja veetmise juurde tagasi tulla, siis ma ei suhtle inimestega, kes on mulle millegi poolest vastukarva. Kas on nende jutt igav, kogu aeg ühte väravasse, või on nad pahatahtlikud või kipuvad valetama vms. Ja samuti seab omad piirid tänapäevane kiire elu. Kui ikka oled 8 tundi tööl ja seejärel perega rakkes, ning ka nädalavahetused mööduvad lastega mööda nende üritusi käies, ei jäägi seltsielu jaoks eriti aega. Või siis kohtud vaid parima sõbrannaga mõnikord.
Tolmukübe
Kontakt:

Äkki on gaslighting? Ma täpselt ei tea, mida see sõna tähendab, aga nii palju, kui ma olen aru saanud, mingi aeg on suhtluses kõik ilus ja roosa ja (suured) tunded ka veel ja siis saab asi otsa. Umbes nagu gaasileek pliidi peal põleb ilusa sinise tulega, annab sooja, saab süüa teha jne, aga keerad pliidi kinni ja ongi finito. Võib ju nii olla? Siis pole ju midagi mõelda. Et gaslighting on ajutine nähtus.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Dets 2024 17:40 Äkki on gaslighting? Ma täpselt ei tea, mida see sõna tähendab, aga nii palju, kui ma olen aru saanud, mingi aeg on suhtluses kõik ilus ja roosa ja (suured) tunded ka veel ja siis saab asi otsa. Umbes nagu gaasileek pliidi peal põleb ilusa sinise tulega, annab sooja, saab süüa teha jne, aga keerad pliidi kinni ja ongi finito. Võib ju nii olla? Siis pole ju midagi mõelda. Et gaslighting on ajutine nähtus.
Kui räägid suurtest tunnetest, siis ilmselgelt ta leidis kellegi, kelle vastu on suuremad tunded. Või siis õppis sind paremini tundma ja arvas, et sa ikka pole see, kelleks ta sind pidas. Minu arust sa väga ei taju sobivat sotsiaalset suhtlust, kui sa ikka pidevalt edasi kirjutad, kuigi teine ei taha suhelda. Gaslighting on muidu ka teine asi.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Dets 2024 17:40 Äkki on gaslighting? ... Et gaslighting on ajutine nähtus.
Ei-ei-ei. Gaslighting on umbes nagu eesti keeles "puid alla panema" ja see ei ole positiivses tähenduses. Gaslighting tähendab, et ajad soga eesmärgiga teine segadusse ajada, nii et ta ise ka enam ei tea, mis on tõde või vale. Inimest asju teistmoodi mäletama panna, endale sobivas suunas või võtmes.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Dets 2024 15:33 Nojaa, just, tahan suhelda, aga tema ei reageeri minu kontakti võtmistele. Nüüd pole mitu aastat kirjutanud ka. Kaua sa ikka kirjutad, kui ei vastata. Ometigi näitas suuri tundeid ja sõprust välja kunagi. Ei tea, kas need kaovad siis ära? Mõtled ju, et nii on loogiline, et ta minuga tegemist teeks. Ma saan aru, kui oleks minu suhtes kogu aeg ükskõikne olnud, mis sealt siis ikka oodata..
Kas teil oli varem mingi suhe ka? Tema näitas tundeid aga sina?
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Dets 2024 20:33Nojaa, just, tahan suhelda, aga tema ei reageeri minu kontakti võtmistele. Nüüd pole mitu aastat kirjutanud ka. Kaua sa ikka kirjutad, kui ei vastata.
Sina aastaid aina kirjutad? Äkki inimene surnud.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Dets 2024 17:40 Äkki on gaslighting? Ma täpselt ei tea, mida see sõna tähendab, aga nii palju, kui ma olen aru saanud, mingi aeg on suhtluses kõik ilus ja roosa ja (suured) tunded ka veel ja siis saab asi otsa. Umbes nagu gaasileek pliidi peal põleb ilusa sinise tulega, annab sooja, saab süüa teha jne, aga keerad pliidi kinni ja ongi finito. Võib ju nii olla? Siis pole ju midagi mõelda. Et gaslighting on ajutine nähtus.
Gaslighting´u eestikeelne vaste on sohutamine. St, teine püüab sinu reaalsustaju muuta, püüab panna sind uskuma, et sinul on luulud ja et sa mõtled ja tunned täitsa valesti. See on teine asi.
Külaline

Ghosting on see, kui kaob ära ja ei reageeri ja siis äkki ilmub uuesti välja.
Mitte gaslighting.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Dets 2024 20:33
Oli teil varem suhe või mitte?
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 17:44
Eraelus ei olnud. Töö juures mõlemad näitasid väga suuri tundeid välja, aga sealt edasi ei läinud. Mõlemad näitasid välja ka pooldavat suhtlust ja sõprust. Mina mõtlesin, et kui nii, siis võib ju asja edasi viia, kirjutasin talle (iga nädal kokku ei saanud), kutsusin välja, aga tema ei reageerinud. See-tõttu mõtlengi, mis see oli. Võib-olla lihtsalt selline inimene, tunded käivad peal ja siis kaovad ära. Igasuguseid inimesi ju on. Mõni armub ehk tihti või tugevalt, ei pruukinud ma tal ju esimene juhus olla, aga siis teab juba kogemustest, et varsti asjaga finito, et seega pole mõtet edasi sebida (aus inimene, ei kasutanud mind ära). Võib ju selline inimene olla.. ?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 04 Dets 2024 10:27
Eraelus ei olnud. Töö juures mõlemad näitasid väga suuri tundeid välja, aga sealt edasi ei läinud. Mõlemad näitasid välja ka pooldavat suhtlust ja sõprust. Mina mõtlesin, et kui nii, siis võib ju asja edasi viia, kirjutasin talle (iga nädal kokku ei saanud), kutsusin välja, aga tema ei reageerinud. See-tõttu mõtlengi, mis see oli. Võib-olla lihtsalt selline inimene, tunded käivad peal ja siis kaovad ära. Igasuguseid inimesi ju on. Mõni armub ehk tihti või tugevalt, ei pruukinud ma tal ju esimene juhus olla, aga siis teab juba kogemustest, et varsti asjaga finito, et seega pole mõtet edasi sebida (aus inimene, ei kasutanud mind ära). Võib ju selline inimene olla.. ?
Võib-olla lugesid neid signaale valesti. Mis tähendab näitad suuri tundeid välja?
Mõni peab igasugust lahket ja sõbralikku suhtlust kohe mingiks värgiks. Ehk ehmatasid hoopis ära teise?

Või siis see teine pool lõi ise hoppis põnnama.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 04 Dets 2024 10:27
Mulle tundub, et mõtlesid ise kõik välja ja ei olnudki mingeid tundeid. Muidu oleks need ka eraelus ju edasi läinud. Kuidas käib suurte tunnete välja näitamine tööl, kui midagi ei juhtunudki? Väljaspool tööd ei saanud kordagi kokku, tööl mõned korrad kuus. Sina kirjutasid talle, kutsusid välja ja tema ei vastanud kunagi. Millest sa arvad, et tal üldse mingid tunded olid? ütles sõbralikult tere ja rääkis veidi juttu? Veel enam on kummaline aastaid hiljem ikka selle peale mõelda ja talle edasi kirjutada.
Tolmukübe
Kontakt:

Ma seda parem ei täpsustaks, mis tähendab, näitas suuri tundeid välja, aga näitas küll. Aga selle peale ei tulnud jah, et vbl lõi põnnama. Ega siis pole midagi teha. Vbl, kui aeg on nö edasi läinud, et siis tal need tunded kadunud ja ehk huvitub minust kui inimesest (suhtlemiseks). No ja vbl mitte. Hakkan ise tast tasapisi üle saama, kui ikka eemale hoitakse, kaua siis minagi siin tundlen jne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 7 külalist