Arumõistmatu on, kuidas saab nii abitu olla?Külaline kirjutas: ↑22 Nov 2024 13:35 Mul on paar päeva nohu olnud, loputasin ninakannuga ja võtsin nohutabletti. Eile hakkas olemine vahelduma - umbes veerandtunni olin täiesti terve ja seejärel nii haige, et vajusin padjale poolunne. Palavikku ei ole, lihasvalu ega nõrkust ka mitte, ainsad kaebused on ninakinnisus ja vahelduvväsinud olemine.
Tegin paar aastat tagasi lapse koolist saadud koroonatesti ja see osutus positiivseks... Olen esimest korda koroonas ega oska selle uudisega mitte midagi pihta hakata. Kas ma peaks perearstile helistama, tööle teada andma? Kas antakse haigusleht? Aga perearst ju nakkusega haigeid vist ei võta vastu.. Netist ei leidnudki muud kui jooge sooja teed...
Kaaskannatajad, kui kaua see "jama" kestab? Mees ja laps on terved - üks tööl, teine koolis. Lähikontaktsete kohta ka ei leia uuemat infot, kas nad peaks koju tulema ja jääma?
Ohkan, et pandeemia elasime puutumatult ja nüüd olen täiesti rumal.
Mul on koroona
-
Külaline
Arumõistmatu on hoopis, miks sa siin käid? Kas arvad, et nõrgemate veel madalamale surumine tõstab kuidagi su enda väärtust? Aina halvustad teisi, proovi nõu anda, mitte igas teemas äh ja pähh teha. Ole inimene, mitte ärapanija.Ants kirjutas: ↑25 Nov 2024 11:55Arumõistmatu on, kuidas saab nii abitu olla?Külaline kirjutas: ↑22 Nov 2024 13:35 Mul on paar päeva nohu olnud, loputasin ninakannuga ja võtsin nohutabletti. Eile hakkas olemine vahelduma - umbes veerandtunni olin täiesti terve ja seejärel nii haige, et vajusin padjale poolunne. Palavikku ei ole, lihasvalu ega nõrkust ka mitte, ainsad kaebused on ninakinnisus ja vahelduvväsinud olemine.
Tegin paar aastat tagasi lapse koolist saadud koroonatesti ja see osutus positiivseks... Olen esimest korda koroonas ega oska selle uudisega mitte midagi pihta hakata. Kas ma peaks perearstile helistama, tööle teada andma? Kas antakse haigusleht? Aga perearst ju nakkusega haigeid vist ei võta vastu.. Netist ei leidnudki muud kui jooge sooja teed...
Kaaskannatajad, kui kaua see "jama" kestab? Mees ja laps on terved - üks tööl, teine koolis. Lähikontaktsete kohta ka ei leia uuemat infot, kas nad peaks koju tulema ja jääma?
Ohkan, et pandeemia elasime puutumatult ja nüüd olen täiesti rumal.
Miks Teid peaks huvitama, et ma seda foorumit loen?Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 12:13Arumõistmatu on hoopis, miks sa siin käid? Kas arvad, et nõrgemate veel madalamale surumine tõstab kuidagi su enda väärtust? Aina halvustad teisi, proovi nõu anda, mitte igas teemas äh ja pähh teha. Ole inimene, mitte ärapanija.
Kuidas Teie arvates väljendub "nõrgemate veel madalamale surumine"? Kuidas Te defineerite nõrgemad (kas ainult nohu kaudu?)? Mis asi on madalamale surumine? Milles seisneb halvustamine, sh ärapanemine? Argumenteerige, ärge lahmige!
Minu loogika ütleb, et kui on tervisehäda siis ei pöörduta foorumi poole vaid siiski esmalt perearst. Või Teie eelistate torujüri/günekoloogi/uroloogi, sest no tilgub ju (nina antud juhul!)?
-
Külaline
Miks astud üldse arutellu selle lapsega? See ju trollib kõigis teemades kõiki.Ants kirjutas: ↑25 Nov 2024 12:43Miks Teid peaks huvitama, et ma seda foorumit loen?Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 12:13Arumõistmatu on hoopis, miks sa siin käid? Kas arvad, et nõrgemate veel madalamale surumine tõstab kuidagi su enda väärtust? Aina halvustad teisi, proovi nõu anda, mitte igas teemas äh ja pähh teha. Ole inimene, mitte ärapanija.
Kuidas Teie arvates väljendub "nõrgemate veel madalamale surumine"? Kuidas Te defineerite nõrgemad (kas ainult nohu kaudu?)? Mis asi on madalamale surumine? Milles seisneb halvustamine, sh ärapanemine? Argumenteerige, ärge lahmige!
Minu loogika ütleb, et kui on tervisehäda siis ei pöörduta foorumi poole vaid siiski esmalt perearst. Või Teie eelistate torujüri/günekoloogi/uroloogi, sest no tilgub ju (nina antud juhul!)?
Mina ei astu kuhugi. Anna lapsele kommi, laps rahul. Ilmselt ta hetkel AI abil mõtleb uut vastust välja. Seniks on ta ju vait ja ei trolli.Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 17:55Miks astud üldse arutellu selle lapsega? See ju trollib kõigis teemades kõiki.Ants kirjutas: ↑25 Nov 2024 12:43Miks Teid peaks huvitama, et ma seda foorumit loen?Külaline kirjutas: ↑25 Nov 2024 12:13
Arumõistmatu on hoopis, miks sa siin käid? Kas arvad, et nõrgemate veel madalamale surumine tõstab kuidagi su enda väärtust? Aina halvustad teisi, proovi nõu anda, mitte igas teemas äh ja pähh teha. Ole inimene, mitte ärapanija.
...
-
Külaline
Tead, miks su loogika siinkohal lonkab? Perearstile pole paljudel kerge pääseda. Minu oma näiteks e-lahendustega liitunud pole, telefonile ei vasta ja visiidile pääseksin nädala pärast. Selleks ajaks olen kas terve või surnud.
Oletame, et lähengi visiidile. Kuna kaal ja eluviisid on korras, laiutab see perearst käsi "a ega teil pole ju midagi viga ka". Jääbki ise end diagnoosida ja ravi välja mõelda.
Mul ei ole meditsiinilist eriettevalmistust, aga tundub ikka sinna "polkovniku lese" sündroomi poole asi minevat ...Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 09:47Tead, miks su loogika siinkohal lonkab? Perearstile pole paljudel kerge pääseda. Minu oma näiteks e-lahendustega liitunud pole, telefonile ei vasta ja visiidile pääseksin nädala pärast. Selleks ajaks olen kas terve või surnud.
Oletame, et lähengi visiidile. Kuna kaal ja eluviisid on korras, laiutab see perearst käsi "a ega teil pole ju midagi viga ka". Jääbki ise end diagnoosida ja ravi välja mõelda.
Tooge mõni reaalne näide, kus "Perearstile pole paljudel kerge pääseda ...", selmet lihtsalt lahmida. Minu puhul perearst helistab ise mulle, pole probleeme.
-
Külaline
Pole mitte mingit vahet, mis haigus on, ravitakse ikka ühtmoodi. Tänapäeval ei tee enam keegi mingeid teste.
-
Külaline
Kas nüüd on koroonavaktsiinist rääkimine vabaks lastud?
https://www.ohtuleht.ee/1118655/suri-aa ... peainsener
Eks tal hakkas tervis ka kehvemaks minema, aga eriti pärast koroonavaktsiini.
-
Külaline
Vaene sina. Millesse vanasti vanaininimesed surid, kui veel koroonavaktsiine polnud?Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 14:47 Kas nüüd on koroonavaktsiinist rääkimine vabaks lastud?
-
Külaline
Apteeker naeris ja ütles, et pole vahet, kas koroona või midagi muud, ravi ikka sama.
-
Külaline
Veidi loll apteeker siis. Koroona jaoks on ka ravim, aga tõesti meil vaid riskigruppidele. Perearst on ehk targem.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 22:37 Apteeker naeris ja ütles, et pole vahet, kas koroona või midagi muud, ravi ikka sama.
Kes siin kirjutas, et tänapäeval enam keegi et testi - no ikka vastupidi. Testid on igas apteegis ja toidupoes kättesaadavad ja odavad, kõik mu tuttavad testivad, kui haigestuvad. Ka laste tuttavad ja lastelaste klassikaaslaste vanemad, olen kuulnud. Eriti praegusel aastaajal, kui ka gripp levib.
Test hõlmab mõlemat haigust.
Gripp on väga nakkav, koroona veel kergemalt. Igaühel võib kulgeda kuidas iganes, raskelt või kergelt. Keegi ei taha teisi nakatada. Kui tavalise kerge nohuga käidi poes või saadeti lapsed kooli, siis nüüd hoolitakse rohkem.
Põdesin septembris. Testimisest oli mitmelgi moel kasu.
Mul oli samaks nädalaks kokku lepitud nii korstnapühkija, koerte juuksur kui ka ühe seadme hooldus.
Helistasin hoiatuseks kõigile, ainult üks ütles, et just ise põdes ka läbi, tuleb ikka. Teistega leppisime uued ajad.
Sain ise teada, et oligi koroona ja käin nüüd rahuliku südamega teatris ja muudel rahvarohketel üritustel, 4-5 kuud kindlalt ei haigestu. Nii kaua peaks immuunsus püsima.
Kui poleks testinud ega teada saanud, oleks ilmselt oma enesetunde parakaga paremaks teinud ja ühele suurele sünnipäevale läinud ja paljusid nakatanud. Sest kutsujad käisid ikka peale, et unusta ära, mis koroona, see ammu lõppenud.
-
Külaline
Kui sa oled haige, siis istud nagunii kodus. Kas on koroona või gripp, mingit vahet pole, kui sa ei roni teisi nakatama.Külaline kirjutas: ↑27 Nov 2024 01:20Veidi loll apteeker siis. Koroona jaoks on ka ravim, aga tõesti meil vaid riskigruppidele. Perearst on ehk targem.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 22:37 Apteeker naeris ja ütles, et pole vahet, kas koroona või midagi muud, ravi ikka sama.
Kes siin kirjutas, et tänapäeval enam keegi et testi - no ikka vastupidi. Testid on igas apteegis ja toidupoes kättesaadavad ja odavad, kõik mu tuttavad testivad, kui haigestuvad. Ka laste tuttavad ja lastelaste klassikaaslaste vanemad, olen kuulnud. Eriti praegusel aastaajal, kui ka gripp levib.
Test hõlmab mõlemat haigust.
Gripp on väga nakkav, koroona veel kergemalt. Igaühel võib kulgeda kuidas iganes, raskelt või kergelt. Keegi ei taha teisi nakatada. Kui tavalise kerge nohuga käidi poes või saadeti lapsed kooli, siis nüüd hoolitakse rohkem.
Põdesin septembris. Testimisest oli mitmelgi moel kasu.
Mul oli samaks nädalaks kokku lepitud nii korstnapühkija, koerte juuksur kui ka ühe seadme hooldus.
Helistasin hoiatuseks kõigile, ainult üks ütles, et just ise põdes ka läbi, tuleb ikka. Teistega leppisime uued ajad.
Sain ise teada, et oligi koroona ja käin nüüd rahuliku südamega teatris ja muudel rahvarohketel üritustel, 4-5 kuud kindlalt ei haigestu. Nii kaua peaks immuunsus püsima.
Kui poleks testinud ega teada saanud, oleks ilmselt oma enesetunde parakaga paremaks teinud ja ühele suurele sünnipäevale läinud ja paljusid nakatanud. Sest kutsujad käisid ikka peale, et unusta ära, mis koroona, see ammu lõppenud.
-
Külaline
-
Külaline
Milleks see näitestamine sulle hea on?
"Elvi helistas Perearstikeskusesse teisipäeval kell 8.50, et saada aeg oma perearst Pähkel juurde. Perearstikeskusest pakuti talle esimest vaba aega konsultatsioonile tulemiseks nädal aega hiljem, järgmisel teisipäeval kell 13.40 või 15.20"?
Mõttetu näide ju? Ei?
Nüüd tõesta, et perearst sulle ise helistab!
Ehk meil kummalgi pole sellise infoga midagi peale hakata (kui veebis targutamine välja arvata). Elvi ei saa kiiremini perearstile ja minu (ega sinu) perearst ei hakka mulle helistama.
-
Külaline
Tunne seadust. Patsient peab arsti vastuvõtule pääsema ravijärjekordade maksimummäära piires ja saama tervishoiuteenuse sellise aja jooksul, mil tema tervislik seisukord oluliselt ei halvene. Perearsti vastuvõtule peab pääsema ägeda terviseprobleemi korral samal päeval ning kõigil teistel juhtudel 5 päeva jooksul.Külaline kirjutas: ↑27 Nov 2024 12:09Milleks see näitestamine sulle hea on?![]()
"Elvi helistas Perearstikeskusesse teisipäeval kell 8.50, et saada aeg oma perearst Pähkel juurde. Perearstikeskusest pakuti talle esimest vaba aega konsultatsioonile tulemiseks nädal aega hiljem, järgmisel teisipäeval kell 13.40 või 15.20"?
Mõttetu näide ju? Ei?
Ehk meil kummalgi pole sellise infoga midagi peale hakata (kui veebis targutamine välja arvata). Elvi ei saa kiiremini perearstile ja minu (ega sinu) perearst ei hakka mulle helistama.
-
Külaline
Nohuga ei ole vaja minna perearsti konsultatsioonile, jumal halasta. Ravi on sümptomaatiline, ravid ennast ja istud kodus. Perearstile annad teada, et too avaks vajadusel haiguslehe ja siis ühtlasi pannakse visiidiaeg ka, jah kindlasti mitte samaks päevaks, sest nohu ei ole mingisugune erakorraline ja tervist ohustav probleem.Külaline kirjutas: ↑27 Nov 2024 12:09Milleks see näitestamine sulle hea on?![]()
Mõttetu näide ju? Ei?
-
Külaline
Aga nii ju ongi. Jah, on olemas retseptiravim ka aga see väljastatakse eriolukordades riskirühmas olevatele patsientidele, kellel põdemine on raskem ja kes tihtilugu juba viibivad nt haiglaravil. Ma küll ei ole maksumaksjana sellega nõus, et riik hakkaks kompenseerima muidu tervele täiskasvanule kallist ravimit lihtsalt seetõttu, et nohuga on paha. Tegu on viirusnakkusega, mis haarab eeskätt ülemisi hingamisteid, selliseid viiruseid liigub meil väga palju. Ravi on kõigil sümptomaatiline, lihtne.Külaline kirjutas: ↑26 Nov 2024 22:37 Apteeker naeris ja ütles, et pole vahet, kas koroona või midagi muud, ravi ikka sama.
-
Külaline
Minu endist perearsti/-õde ei saa 5 päevaga kättegi!Anonymous kirjutas: ↑27 Nov 2024 12:34Tunne seadust. Patsient peab arsti vastuvõtule pääsema ravijärjekordade maksimummäära piires ja saama tervishoiuteenuse sellise aja jooksul, mil tema tervislik seisukord oluliselt ei halvene. Perearsti vastuvõtule peab pääsema ägeda terviseprobleemi korral samal päeval ning kõigil teistel juhtudel 5 päeva jooksul.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist