Hamba väljatõmbamine, kaua toibumine?

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 02:06
Minul on seda tehtud. Hamba tõmbamine võttis aega pea 2 tundi ja mingil hetkel ütles arst, et see saab ka hiljem julm valu olema. Lõualuu oli puruks ja iget õmmeldi. 2 päeva oligi hull valu.
Mehel opereeriti haiglas tarkusehammas välja, lõhuti nii ige kui ka luu, et kätte saada. Eelnevalt oli juba röntgenis näha, et on väga keeruline. Mitu päeva oli tugevate valuvaigistite all, ei saanud töötada, kuna tema töö sisaldas ka auto juhtimist, aga selle ravimiga polnud see lubatud.
Miks keegi arvab, et kui temal läks kiirelt ja valutult, siis kõigil teistel läheb samuti? Nagu kõigi hambad oleks samamoodi juurdunud või need saakski ühe tõmbega kätte...
See, et teie olete mingi perekond ebardhammastega, ei tähenda, et selline asi laiemalt levinud oleks! Ilmselt ka liialdada siin oma 2 tunni jutuga, mille eesmärk on teiste hirmutamine. On mingid sellised inimesed siin, kes terviseteemades alati hirmu- ja õudusejutte hakkavad ajama.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 02:06
Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 21:56
Külaline kirjutas: 22 Nov 2024 21:16

Järjekordselt millel põhineb sinu teadmine? Minu sugulasel oli tarkusehamba juurtel konksud taga ja tal opereeriti juured luust välja. Neid teistmoodi luust kätte ei saagi. Pärast kulus tal terve nädal enne kui valu järgi andis.
Sinul oli sugulasel, minul oli endal mitu sellist hammast, mis välja opereeriti. Mingit lõualuud ei sae keegi.
Minul on seda tehtud. Hamba tõmbamine võttis aega pea 2 tundi ja mingil hetkel ütles arst, et see saab ka hiljem julm valu olema. Lõualuu oli puruks ja iget õmmeldi. 2 päeva oligi hull valu.
Mehel opereeriti haiglas tarkusehammas välja, lõhuti nii ige kui ka luu, et kätte saada. Eelnevalt oli juba röntgenis näha, et on väga keeruline. Mitu päeva oli tugevate valuvaigistite all, ei saanud töötada, kuna tema töö sisaldas ka auto juhtimist, aga selle ravimiga polnud see lubatud.
Miks keegi arvab, et kui temal läks kiirelt ja valutult, siis kõigil teistel läheb samuti? Nagu kõigi hambad oleks samamoodi juurdunud või need saakski ühe tõmbega kätte...
Minul on olnud mitu rasket hambatõmbamist, kus juured on konksus, mitu tundi on sellega aega läinud jne, on tükkhaaval siis välja neid sealt opereeritud. Sellegipoolest sa jubedalt liialdad, et lõualuu lõhutakse ära ja pärast oled suremas. Mõni lihtsalt teebki igast asjast mingi meeletu numbri ja paneb pool veel juurde ka.
Külaline

Kõik inimesed ei ole nagu sina. Kõigil inimestel ei tõmmata tarkushambaid välja. Inimestel on hambajuurepõletikud ka teistel hammastel ja siis tõmmatakse hammas välja. Hambajuurepõletikust võib edasi areneda südamelihase põletik, seepärast üldiselt hambajuurepõletikke ei soovitata väga ravida, põletik jääb varjatult alles. Kui hambajuurel on looduse iseärasusest konks arenenud, siis teda lõualuust kätte ei saagi, sest konksu ei ole võimalik välja tõmmata. Muud võimalust polegi kui see lõigatakse lõualuust välja, lõualuu paraneb ära ja see koht kasvab kenasti kinni. Konksu ei tohi luusse jätta, sest siis hakkab terve lõualuu mädanema. See kuidas inimene operatsioonist taastub, on individuaalne.
Külaline

Teemaalgataja olen. Pärast neid kommentaare 2 tundi kestvatest väljatõmbamistest, luu puurimisest ja konksus juurtega hammastest plaanin ma nüüd kindlalt haiguslehe võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 19:45 Teemaalgataja olen. Pärast neid kommentaare 2 tundi kestvatest väljatõmbamistest, luu puurimisest ja konksus juurtega hammastest plaanin ma nüüd kindlalt haiguslehe võtta.
Ma usun, et mõistlik on küsida hambaarstilt. Enne tõmbamist tehakse alati ülesvõte, et näha juurte asetust jm ehk siis arst oskab öelda täpsemalt kas on keeruline eemaldus või mitte. Mul oli ühe alumise tarkusehamba eemaldus keeruline, kestis ka mitu tundi ning eemaldati ka veidi luud selle käigus, lisaks oli vaja teha päris suur sisselõige ja mõned õmblused kuid haigusleht ei olnud sellele vaatamata vajalik aga samal päeval tööle tagasi ei läinud. Kahe ülemise tarkusehambaga öeldi, et läheb 10min ja nii läkski, tõmbamise järgselt ei esinenud ei valu, paistetust vm ja läksin tööle tagasi, polnud häda midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 19:45 Teemaalgataja olen. Pärast neid kommentaare 2 tundi kestvatest väljatõmbamistest, luu puurimisest ja konksus juurtega hammastest plaanin ma nüüd kindlalt haiguslehe võtta.
Võta-võta. Esimese kolme päeva eest. ei maksta midagi ja ega vast rohkem lehte ei anta ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2024 21:54
Võta-võta. Esimese kolme päeva eest. ei maksta midagi ja ega vast rohkem lehte ei anta ka.
Ei ole TA aga meil ettevõttes on nt haiguspäevad tasustatud esimesest päevast tööandja poolt. Küll aga jah niisama HL ei võeta ehk siis TA võiks jooksvalt vaadata seda vajadust.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline