Kompromissid suhetes
Kompromissid suhetes
Kas on vaja neid teha palju, vähe, keskmiselt või üldse mitte? Selleks, et suhe toimiks? Millest olete pidanud loobuma ja millega leppima? Või on reaalne see, et suhe loksub paika ilma kompromissideta (inimesed sobivad omavahel hästi, öeldakse vist selle kohta)?
Kompromisse peab ikka tegema, kui kellega tahes ühes leibkonnas tahta elada - ka laste, oma vanematega tuleb ju kompromisse teha, iga päev, pisiasjades, neid ei märkagi sageli. Aga selleks, et end suhtes hästi tunda, ei tohi need kompromissid olla peaaegu võimatult rasked või no inimeste tahtmised ei peaks olema nii erinevates äärmustes, et kompromiss hakkaks rohkem sundvalikuna tunduma.
-
Külaline
Mingeid kompromisse tuleb kooselus ikka teha, ise ei loksu midagi paika. Näiteks kelle vanemate juurde sõidame jõululaupäeva õhtul? Kas mehe või naise? Aga seda meelt ma olen, et sarnastel inimestel on kooselus lihtsam. Sarnased sobivad paremini.Tolmukübe kirjutas: ↑16 Nov 2024 15:41 Kas on vaja neid teha palju, vähe, keskmiselt või üldse mitte? Selleks, et suhe toimiks? Millest olete pidanud loobuma ja millega leppima? Või on reaalne see, et suhe loksub paika ilma kompromissideta (inimesed sobivad omavahel hästi, öeldakse vist selle kohta)?
-
Külaline
Ei suuda praegu ühtegi kompromissi või selle teemalist vaidlust meenutada, kooselu on väga pikk. Ei ole ise vist ka väga suur kompromissitegija tüüpi ka, kui midagi ei meeldi, siis ei tee, ei lähe, ei kohtu jne. Kompromiss on ju see, et kumbki ei saa oma tahtmist ja mis siis üldse selle mõte on.
No ei.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2024 16:07 Ei suuda praegu ühtegi kompromissi või selle teemalist vaidlust meenutada, kooselu on väga pikk. Ei ole ise vist ka väga suur kompromissitegija tüüpi ka, kui midagi ei meeldi, siis ei tee, ei lähe, ei kohtu jne. Kompromiss on ju see, et kumbki ei saa oma tahtmist ja mis siis üldse selle mõte on.
Kompromiss on ka see, et nt asju, mida kumbki ei taha teha, tehakse kordmööda. Sellest võidavad mõlemad ju võimaluse teha ebameeldivaid või tüütuid asju ainult vahel.
Kompromiss on ka, et vahel tehakse nii, nagu üks soovib, ja teinekord nii, nagu teine. Jälle mõlemad võidavad.
Ma ei usu, et pika kooselu puhul oleks võimalik ilma ainsagi kompromissita elada, pigem sa ei taju neid väikesi vastutulekuid kompromissidena, sest need pole sulle nii vastumeelsed ja tõenäoliselt saad omakorda ka midagi vastu. Ja nii võikski hea suhe toimida.
-
Külaline
Näiteks on tore "kompromissteema"- kas saada laps?
Kas elada korteris või majas, kas võtta koer või kass jnejne
Loomulikult tuleb teha suhtes läbiraöökimisi, kokkuleppeid, kompromisse vähem, sest ka minu silmis tähendab see "ei liha ega kala " lahendust, kus kumbki ei saa seda, mida tahtis.
-
Külaline
Pidasin silmas, et selliste otsuste puhul ei saa teha "vahel nii ja vahel naa" või kord üks, kord teine ehk kompromiss kui selline on võimatu, ikka tuleb kellelgi oma eelistusest loobuda, kui kergelt-raskelt, see on iseasi.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2024 11:12 Näiteks on tore "kompromissteema"- kas saada laps?Kas elada korteris või majas, kas võtta koer või kass jnejne
![]()
-
Külaline
Eks oleneb kui sobivad inimesed kokku satuvad...
Eelmises suhtes ei olnud seda eriti vaja, aga praegune partner on suht minu vastand. Ei ole peeagu üldse ühiseid soove, aga tõmme on tohutu. Nii et eks nii mõnestki soovist tuleb loobuda või mingi lahendus leida. Eks see, kellel suhet rohkem vaja, peab rohkemast loobuma. Ilmselt väga kaua vastu ei pea, aga hetkel oleme lahendanud isegi küsimuse, kas saada lapsi või mitte. Ta saab need lihtsalt kellegi teisega.
Eelmises suhtes ei olnud seda eriti vaja, aga praegune partner on suht minu vastand. Ei ole peeagu üldse ühiseid soove, aga tõmme on tohutu. Nii et eks nii mõnestki soovist tuleb loobuda või mingi lahendus leida. Eks see, kellel suhet rohkem vaja, peab rohkemast loobuma. Ilmselt väga kaua vastu ei pea, aga hetkel oleme lahendanud isegi küsimuse, kas saada lapsi või mitte. Ta saab need lihtsalt kellegi teisega.
See on küll kompromissikunsti kõrgem tase juba... kuidas edasine pereelu välja hakkab nägema või pigem suhtutegi praegusesse kui ajutisse suhtesse? Mil moel teise naisega saadavad lapsed seda nägema hakkavad?Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2024 20:03 Eks oleneb kui sobivad inimesed kokku satuvad...
-
Külaline
Ainult seksile rajatud suhe kaua ei kesta. Aasta või kaks pakun. Siis mees tüdineb ja leiab uue naise, kellega "tõmme on tohutu".
-
Külaline
Kõik suhted ei peagi olema "kuni surm lahutab", niikaua kui on tore, ollakse koos. Sellises suhtes muidugi on kompromisse vähem, sest pikaajalisi elumuutvaid otsuseid on vähem vaja teha. Vot pikaajalises suhtes tulevad mängu pikemaajalise mõju ja kaaluga otsused- kas minna välismaale tööle, kas minna pere kõrvalt õppima jnejne.
-
Külaline
Paluks konkreetseid näiteid, mina nimetan tüütute kohustuste ära jagamist tööjaotuseks mitte kompromissiks. Kus elada, mitu last saada, millist elustiili harrastada jms kooselu põhiküsimusi kompromissiga lahendada samuti ei tahaks, kui nii erinevad inimesed on koos, siis pikas perspektiivis midagi head küll loota pole. Pole ka seda, et mees tahab hirmsasti mingit asja omale saada ja mina ei taha, et ta selle saaks või vastupidi.iiR kirjutas: ↑17 Nov 2024 11:03No ei.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2024 16:07 Ei suuda praegu ühtegi kompromissi või selle teemalist vaidlust meenutada, kooselu on väga pikk. Ei ole ise vist ka väga suur kompromissitegija tüüpi ka, kui midagi ei meeldi, siis ei tee, ei lähe, ei kohtu jne. Kompromiss on ju see, et kumbki ei saa oma tahtmist ja mis siis üldse selle mõte on.
Kompromiss on ka see, et nt asju, mida kumbki ei taha teha, tehakse kordmööda. Sellest võidavad mõlemad ju võimaluse teha ebameeldivaid või tüütuid asju ainult vahel.
Kompromiss on ka, et vahel tehakse nii, nagu üks soovib, ja teinekord nii, nagu teine. Jälle mõlemad võidavad.
Ma ei usu, et pika kooselu puhul oleks võimalik ilma ainsagi kompromissita elada, pigem sa ei taju neid väikesi vastutulekuid kompromissidena, sest need pole sulle nii vastumeelsed ja tõenäoliselt saad omakorda ka midagi vastu. Ja nii võikski hea suhe toimida.
Lühike kompromissi mõiste suhtes - “Kompromiss suhetes tähendab kesktee leidmist partnerite erinevate seisukohtade või soovide vahel. See hõlmab üksteise vajaduste ja soovide võrdset väärtustamist ja austamist ning mõlemat osapoolt rahuldavate lahenduste leidmist.”
Pole nagu selliseid suuri seisukohtade erinevusi, milles keskteed leidma hakata, sellepärast koos ju elamegi, et oleme ühel meelel olulistes küsimustes ja meil on sarnane maailmavaade. Kui on mingi tühine asi, siis kummalegi jääb tema soov, tahe ja arvamus ja keegi seda “lahendama” küll ei asu.
-
Külaline
Kõlab, kui madala vaimse võimekusega inimeste retriit.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2024 20:03 Eks oleneb kui sobivad inimesed kokku satuvad...
-
Külaline
Ei suhtu kui ajutisse. Normaalsed inimesed ei seksigi laste nähes. Muus osas mul ausalt öeldes täiesti ükskõik. Ma arvan, et lapsi ei huvitagi, kellega nende vanemad seksivad. Hipisid ennegi olnud.iiR kirjutas: ↑18 Nov 2024 09:33See on küll kompromissikunsti kõrgem tase juba... kuidas edasine pereelu välja hakkab nägema või pigem suhtutegi praegusesse kui ajutisse suhtesse? Mil moel teise naisega saadavad lapsed seda nägema hakkavad?Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2024 20:03 Eks oleneb kui sobivad inimesed kokku satuvad...
-
Külaline
Kui inimeste soovid elule on niivõrd erinevad, siis mingit pikaajalist suhet ei saa ju mõttessegi tulla.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2024 11:12 Näiteks on tore "kompromissteema"- kas saada laps?Kas elada korteris või majas, kas võtta koer või kass jnejne
Loomulikult tuleb teha suhtes läbiraöökimisi, kokkuleppeid, kompromisse vähem, sest ka minu silmis tähendab see "ei liha ega kala " lahendust, kus kumbki ei saa seda, mida tahtis.
Kui mina plaanin oma elu elada mitme lapsega maal toredas talumajas keset metsa ja olen koerte fänn, siis ei alustagi suhet inimesega, kes on õnnelik linnakorteris lastetuna papagoi seltsis. Mitte, et mul papagoide vastu midagi oleks.
Neil teemadel kompromissid ei tuleks kõne allagi, me lihtsalt ei sobiks üldse kokku.
Pereelus on väikesed kompromissid tavalised, need pole sugugi "ei liha ega kala" tüüpi. Pole nii, et üks pool peaks alati loobuma oma oma soovidest ja millestki tema jaoks olulisest või keegi end pidevalt ohverdaks.
Võtmesõna on õige kaaslane. Tee õige valik, kui otsustad kellegagi koos elada - ära torma niisama kokku kolima. Ja ei tule ka mingeid suuri kompromisse, mis häiriksid.
-
Külaline
"A vat, ma ei taha olla sulle lihtsalt naine. Tahan olla nagu tõeline sõber! Istuda maha, rääkida hingest, ja päriselt kohe" Mees sellepeale toob klaasid ja pudeli välja "kujuta ette tead sõber...mu naine on tõeline nõid! Kalale minna ei luba, meestega kuhugi minna ei saa, ei baari, ei restorani, ei kuhugi.."
Samalaadne katse naise poolt varasemalt "Kõik on minu õlul - majapidamine, lapsed, kass, toitlustamine....mulle aitab, kõik, lähen minema" Mees ärkab- tulen sinuga, kuhu sa,ma ka! kes kurat mu trussikud siis üles leiab, kui sind pole!
Krt, naine peseb oma tsikli puhtaks, ja läheb sõbraga....kuhu iganes vaid
Samalaadne katse naise poolt varasemalt "Kõik on minu õlul - majapidamine, lapsed, kass, toitlustamine....mulle aitab, kõik, lähen minema" Mees ärkab- tulen sinuga, kuhu sa,ma ka! kes kurat mu trussikud siis üles leiab, kui sind pole!
Krt, naine peseb oma tsikli puhtaks, ja läheb sõbraga....kuhu iganes vaid
-
Külaline
Nendelt tohutu tõmbega meestel on tavaliselt samal ajal veel üksikuid või pikaajalisi sutsakaid naistega, kellega kah samasugune tõmme.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2024 20:03 Eks oleneb kui sobivad inimesed kokku satuvad...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Mammut, Nõiamoor, Semrush [Bot] ja 8 külalist