Kas töötate efektiivsemalt Balil või kontoris?

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 20:01
Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 21:08 Mina töötan kindlasti efektiivsemalt kodukontoris. Õnneks on see meil ka lubatud (Eesti piires, Balil me ei tööta) ja hetkel ei tundu, et see muutuma hakkab. Töötan suures rahvusvahelises firmas. Minu meeskonnas, kellega igapäevaselt koostööd teen, on inimesi kolmest eri riigist ja kokku neljast asukohast (Eestis on meil osad Tallinnas, osad Tartus). Seega mingi iganädalane paaripäevane kontoris käimine ei annaks tiimitööle midagi juurde. Meil korraldatakse iga paari kuu tagant paaripäevasei üritusi ühes asukohas, kuhu siis kõik kokku tulevad. Päeval teeme tööd, arutame mingeid teemasid läbi, õhtul mingi vaba üritus, koos õhtusöök või midagi muud. Minu arvates sellistest vahel kohtumistest piisab täiesti, et tiimitunnet hoida. Midagi ei annaks juurde, kui 3 põhikohaga Tallnnas töötajat kaks päeva nädalas kontoris oleksid, enamus meeskonda on ju ikka mujal.

Loodan, et mu tööandja on piisavalt mõistlik ja ei hakka iga hinna eest inimesi kontorisse ajama. Kui kelleggai peaks problemee tekkima, et töö tegemata või ei ole kättesaadav, kui teda vaja, eks temaga siis suheldakse eraldi ja otsustatakse kuidas edasi. Aga mileks sundida kontorisse kõiki neid, kes oma töö kenasti kodukontoris ära teevad?
Õh, ma oleks enne nõus kontoris käima kui regulaarselt kuhugi karupeppu sõitma, et omast vabast ajast töökaaslasega sotsialiseeruda. Või teil makstakse kinni need tunnid?
Ma olen teine kägu aga meil vormistatakse need lähetuseks. Tööpäeva eest palk+ lähetuseraha + õhtusöök ja jook tehakse välja. Transport hüvitatakse. Täiesti adekvaatne tasustamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 20:01
Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 21:08 Mina töötan kindlasti efektiivsemalt kodukontoris. Õnneks on see meil ka lubatud (Eesti piires, Balil me ei tööta) ja hetkel ei tundu, et see muutuma hakkab. Töötan suures rahvusvahelises firmas. Minu meeskonnas, kellega igapäevaselt koostööd teen, on inimesi kolmest eri riigist ja kokku neljast asukohast (Eestis on meil osad Tallinnas, osad Tartus). Seega mingi iganädalane paaripäevane kontoris käimine ei annaks tiimitööle midagi juurde. Meil korraldatakse iga paari kuu tagant paaripäevasei üritusi ühes asukohas, kuhu siis kõik kokku tulevad. Päeval teeme tööd, arutame mingeid teemasid läbi, õhtul mingi vaba üritus, koos õhtusöök või midagi muud. Minu arvates sellistest vahel kohtumistest piisab täiesti, et tiimitunnet hoida. Midagi ei annaks juurde, kui 3 põhikohaga Tallnnas töötajat kaks päeva nädalas kontoris oleksid, enamus meeskonda on ju ikka mujal.

Loodan, et mu tööandja on piisavalt mõistlik ja ei hakka iga hinna eest inimesi kontorisse ajama. Kui kelleggai peaks problemee tekkima, et töö tegemata või ei ole kättesaadav, kui teda vaja, eks temaga siis suheldakse eraldi ja otsustatakse kuidas edasi. Aga mileks sundida kontorisse kõiki neid, kes oma töö kenasti kodukontoris ära teevad?
Õh, ma oleks enne nõus kontoris käima kui regulaarselt kuhugi karupeppu sõitma, et omast vabast ajast töökaaslasega sotsialiseeruda. Või teil makstakse kinni need tunnid?
No tööreisid on mu elu osa alati olnud. Mingil ajal enne koroonat käisin keskmiselt kord kuus nii kolmepäevastel välislähetustel. Prageune kord 3 kuu tagant on ikka palju harvem. Makstakse päevaraha 50 eurot päev, kui välisriigis olen. Kui Tallinnas on, siis on see ju tavaline tööpäev, õhtune osa ei ole kohustuslik, kui ei taha. No kui Tartus on, siis jah päevaraha ei saa, aga mingi mõnus hotell ja õhtusöök kolleegidega on ikka tore. Neid käimisi ei ole nii tihti, et häirivaks muutuks. Pigem on ikka tore kodust välja minna, hotellis ööbida, kuskil mõnusas kohas söömas käia ja välisriigi korral veel päevaraha ka palgale lisaks.

Ja kohe kindlasti olen ma pigem nõus kord 3 kuu tagant kaks päeva kontoris/lähetuses käima, kui iganädalaselt 2 päeva kontoris veetma. Mul tööle umbes 40 km, see aja- ja raha kokkuhoid on ikka suur, kui kodust töötan. Ja töö saab tehtud, hästi tehtud. Just täna lugesin tagaissisdet, mida kollegid mulle andnud on (aasta lõpu arenguvestluste jaoks kogutakse) ja tunnen ennast ikka lausa kõrvust tõstetuna sellest positiivsusest, mis sealt tuli.
Külaline

Anonymous kirjutas: 30 Okt 2024 20:53Mingil ajal enne koroonat käisin keskmiselt kord kuus nii kolmepäevastel välislähetustel.
Mis sellistel lähetustel tehakse?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 21:32
Anonymous kirjutas: 30 Okt 2024 20:53Mingil ajal enne koroonat käisin keskmiselt kord kuus nii kolmepäevastel välislähetustel.
Mis sellistel lähetustel tehakse?
Kuna meeskond on laiali eri riikides, siis on kasulik aegajalt asju näost näkku suheldes läbi rääkida. Vahel mingid koolitused-seminarid ka.
Külaline

Ja peale õhtusööki ja veini kolleegid leiavad teineteist. Varjudes vaikselt hotellitubadesse ja.....
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:55 Ja peale õhtusööki ja veini kolleegid leiavad teineteist. Varjudes vaikselt hotellitubadesse ja.....
….peeretame võidu.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 22:18
Külaline kirjutas: 31 Okt 2024 21:55 Ja peale õhtusööki ja veini kolleegid leiavad teineteist. Varjudes vaikselt hotellitubadesse ja.....
….peeretame võidu.
Totaalselt leiame üksteist! Kui keskealised nohikud lastakse kodust välja, mängivad nad D&Dd ja lauamänge poole ööni ja järgmisel hommikul teevad nn isanaöju hommikusöögilauas.

Tavaliselt on osakonnas sarnased inimesed koos. Kuidas see leidminevälja peaks nägema- 50ndates raamatupidajad hakkavad lesbiseksi harrastama omavahel?
Külaline

Jälle üks artikkel kodukontoritest tavakontorisse sundimise kohta. Seekord siis Ericsson. Ma ei saa aru, kas mingi kampaania on käimas ja mis selle kampaania eesmärk on? Ses mõttes, et arusaadavalt on igal ettevõttel õigus ise otsustada. Aga milleks igast sellisest artikkel tehakse? Proovitakse mingil moel kõiki neid ka veenda, kes veel kodukontoreid lubavad? Mu meelest on seal Ericssoni artiklis ühe argumendina toodud välja ikka väga naeruväärne põhjendus: "Tühjalt seisevad kontorid, töölauad, koosolekuruumid ei ole efektiivne ressursside kasutamine,“ - jah loomulikult ei ole. Aga kontoripinda võikski ju ettevõttel olla niipalju, et see kasutust leiaks. Ehk siis kontoripinda saab alati nii vähendada kui suurendada sõltuvalt sellest, palju seda vaja on. Mitte ei ole mõistlik tekitada hulk kontoripinda ja siis selle argumendiga hakata inimesi kontorisse pressima, et muidu seisab kontor tühjalt.

Et no kui see meeskonnatöö jaoks vajalik on, siis on mõistlik käia kontoris, arusaadav. Aga niipalju, kui ma sellest Ericssoni artiklist aru saan, siis ei pruugi need meeskonnad seal üldse samasse kontorisse kokku jõuda, ollakse neljas erinevas asukohas Ja sel juhul käi lihtsalt kontoripinda täitmas samal ajal kollegidega ikka elektroonilis kanaleid mööda suheldes ma küll mõtet ei näe.

Endseslt loodan, et minu tööandja on piisavalt mõistlik, et selle rumalusega mitte kaasa minna. Et kontoris käimise osas lastaks teha otsuseid igal meeskonnal eraldi. Et meeskond, kes ka virtuaalsena hästi toimib, võiks seda ka jätkata. Ja kui on neid, kes paremini ühes ruumis toimivad (ja kel ei ole inimesi mitmes eri aukohas), siis need võivad kohal käia. Ja siis loomulikult peaks olema võimalus sel meeskonnal ka koos ühes kohas töötada, mitte ei tähendaks see personaalse töölaua puudus, et reaalselt istub igaüks, kuhu saab ning ka kontoris kohal käies koos tööd teha ei saa.
Külaline

Töötaks eemalt, kus kontor pole koht kus sõprussuhteid otsida ja eesmärk on ikkagi tööd teha, mitte seal pläkutada kellegagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 19:28 Töötaks eemalt, kus kontor pole koht kus sõprussuhteid otsida ja eesmärk on ikkagi tööd teha, mitte seal pläkutada kellegagi.
Ei viitsiks sellises kohas töötadagi, kus sõprussidemeid pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 22:16
Jah, siin foorumis käivad ainult need, kellel oma jutu järgi on tööpakkujatest järjekord ukse taga. Huvitav, kus foorumis need käivad, kelle ametikohale praegu 100-200 tahtjat on?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Nov 2024 06:23
Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 22:16
Jah, siin foorumis käivad ainult need, kellel oma jutu järgi on tööpakkujatest järjekord ukse taga. Huvitav, kus foorumis need käivad, kelle ametikohale praegu 100-200 tahtjat on?
No see on praegu. Sõprussuhted on loodud aastatega, tööpuudust pole enne olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Okt 2024 12:58 Bolti juht Markus Villig tahab kodukontori võimalust vähendada, väites, et töötamine Balil pole töötamine, vaid puhkus. Kui inimese tööülesanded on täidetud, siis miks ta ei võiks neid Balil teha? Või kas Balil sündinud inimesed ei saagi tööl käia, sest seal saab ainult puhata?
Kõige efektiivsemalt töötan kodukontoris.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline