Kuidas puhastada pesumasinat

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Teadjanaine kirjutas: 02 Nov 2024 14:44 :roll:
Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 11:45 Minul on nii vana masin, et mingeid masina puhastuse tsükleid seal ei ole. Küll aga olen täheldanud, et kui iga kord pesemise alguses paar liitrit vett sahtlist juurde valada, siis püsib pesumasin kauem puhtam. Masinad on ehitatud veega koonerdama ja ei loputa pesu kunagi täielikult puhtaks ja siis jääb see saasta kiht sinna.
Mis see tähendab, sahtlist juurde valada? Minul on pealtlaetav masin, ekstra valisin veel ilma elektroonilise näidikuta (nüüd ei tea, kas enam tehaksegi selliseid), vett võtab ikka vastavalt pesu kaalule. Kui ma sinna alguses juba vett sisse kallan ise, võtaks ta lihtsalt veevärgist vähem juurde, sest saab ilmselt aru, kui piir käes. Ma küll ei oska ette kujutada, kuidas saab ise rohkem vett juurde toppida. Kuidas sa nt tead, et liiga raskeks ei lähe, nii et enam pöörelda ei jõua?
Intensiivloputuse panen küll iga kord, tõesti. Sellest sain aru siis, kui ükskord pesin 0 pööret tsentrifuugiga. Võtsin trumlist pestud esemed, mis olid väga märjad ja ... kergelt vahused. Need lollakad tõesti ei loputa pesuvahendit välja, ainult me ei saa midagi aru, sest poolkuivaks pekstud pesu ju ei vahuta enam. Sellest ajast saadik olen pannud teadlikult vähem pesuvahendit ja intensiivloputuse. Kas tegelikult kasu ka on, ei ole julgenud proovida, sest rohkem ma midagi teha ei oska ja vihastan seaks, kui IKKA neid vahuseid riideid näen.
Kas keegi oskab soovitada pesuvahendit, mis hästi välja loputuks?
Ja veel on muidugi see tarkus, et ära topi masinasse pesupehmendajat, see on mingi kleepekas löga ja jääb igale poole külge ja ajab umbe kõik.
Ja veel mina oma masinal midagi pulbrisahtlisse ei pane, kõik läheb otse trumlisse. Eelpesu niiviisi kasutada ei saa jah, aga minu meelest on enamasti pesutsüklid niigi pikad.
Muidu küttekeha peaks need katlakivieemaldiga puhastusvahendid küll puhtaks tegema. Vana voodilina ja 90 kraadi, päriselt muidugi saad vähem kraade, aga seda soovitatakse kord aastas teha.
No mul on eest laetav ja sellel saab sahtli igal ajal lahti tõmmata ja vett juurde valada. Mul vana masin, mis ei võta pesu kaalu järgi vett. Ma ei pane kunagi masinasse liiga palju riideid, seega sellevõrra võin vett rohkem lisada küll.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Millega te pesete, ega ometi pesupulbri ja loputusvahendiga?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 21:41 Millega te pesete, ega ometi pesupulbri ja loputusvahendiga?
Loputusvahendit ma ei kasuta ja pesupulber maksis 6,5eur/10kg.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline