Kuidas tugevdada kaela- ja kuklalihaseid

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Kuidas tugevdada kaela- ja kuklalihaseid

Postitus Postitas Külaline »

Arvutitööst on pidevad kuklapinged, millega kaasnevad valud, raginad, surinad ja uimasus. Teen küll igapäevaselt mingeid Internetist leitud harjutusi, aga vajalik oleks ilmselt korralik lihaste tugevdamise programm. Kas kellelgi on edulugusid, nii et olete sellistest kaebustest päriselt lahti saanud?
Külaline

Keha on tervik, vaja on tugevdada kogu lihaskonda, alustades alaseljast.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 18:31 Arvutitööst on pidevad kuklapinged, millega kaasnevad valud, raginad, surinad ja uimasus. Teen küll igapäevaselt mingeid Internetist leitud harjutusi, aga vajalik oleks ilmselt korralik lihaste tugevdamise programm. Kas kellelgi on edulugusid, nii et olete sellistest kaebustest päriselt lahti saanud?
Jah, olen abi saanud just lihaste lõdvestamise harjutustega. Et veri pääseks hästi ringlema ja lihased sooni kokku ei pressiks. Kui arvuti taga sundasendis oled, siis iga veidi aja tagant lõdvestavad harjutused ja liigutused.
Massaaž aitab hästi.
Miks sul lihaseid tugevdada oleks vaja, et kael ei ragiseks? Hakka lõdvestavaid harjutusi tegema vähemalt 5 minutit pooles tunnis.
Külaline

Pole mingeid kaelalihaseid olemas, on seljalihased. Kael jääb kangeks kui seljalihased on nõrgad. Treeni seljalihaseid ja kaelavalud kaovad koheselt. Kaela ja pead hoiavad otsas ikka seljalihased.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Nov 2024 01:46 Pole mingeid kaelalihaseid olemas, on seljalihased. Kael jääb kangeks kui seljalihased on nõrgad. Treeni seljalihaseid ja kaelavalud kaovad koheselt. Kaela ja pead hoiavad otsas ikka seljalihased.
No see on küll uus ja huvitav seisukoht, et kaelalihaseid ei olegi olemas :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Nov 2024 18:49
Külaline kirjutas: 06 Nov 2024 01:46 Pole mingeid kaelalihaseid olemas, on seljalihased. Kael jääb kangeks kui seljalihased on nõrgad. Treeni seljalihaseid ja kaelavalud kaovad koheselt. Kaela ja pead hoiavad otsas ikka seljalihased.
Ma mõtlesin sama 😂

Ma olen küll ja veel kaelalihase ära tõmmanud ja käinud ringi nagu Parts.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Nov 2024 18:49
No aga treeni seljalihaseid ja näed isegi. Seni võid lolli mängida, pole keelatud
Külaline

Mul on sarnane probleem. Aga teistpidi. Just kaasneb treenimisega. Nii kui ma treenin kuidagi neid kaela-õla lihaseid, jäävad nad valusaks ja tekitavad peavalu. Väga teadlikult pean jälgima et treenides nt alaselga, ei tõmbaks raskuse puhul kompensatoorselt pingesse kõrgemal olevaid lihaseid. Venitustega pean ka vaatama, et lihas venituses ei teeks tööd, vaid venitus oleks kerge. Sest olen kogenud et nt strechingu trennis, kus ongi venitused, on pärast lihased nii valusad, nagu oleks teinud jõutrenni.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 08:26 Mul on sarnane probleem. Aga teistpidi. Just kaasneb treenimisega. Nii kui ma treenin kuidagi neid kaela-õla lihaseid, jäävad nad valusaks ja tekitavad peavalu. Väga teadlikult pean jälgima et treenides nt alaselga, ei tõmbaks raskuse puhul kompensatoorselt pingesse kõrgemal olevaid lihaseid. Venitustega pean ka vaatama, et lihas venituses ei teeks tööd, vaid venitus oleks kerge. Sest olen kogenud et nt strechingu trennis, kus ongi venitused, on pärast lihased nii valusad, nagu oleks teinud jõutrenni.
Ära kujuta ette, sul pole lihaseid, vaid mingid lihasalged, mis jäävad valusaks(piimhape). Kui nõrk peab olema, et isegi venitus need valusaks teeb.
Äkki treeniks siis rohkem...
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 09:30
Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 08:26 Mul on sarnane probleem. Aga teistpidi. Just kaasneb treenimisega. Nii kui ma treenin kuidagi neid kaela-õla lihaseid, jäävad nad valusaks ja tekitavad peavalu. Väga teadlikult pean jälgima et treenides nt alaselga, ei tõmbaks raskuse puhul kompensatoorselt pingesse kõrgemal olevaid lihaseid. Venitustega pean ka vaatama, et lihas venituses ei teeks tööd, vaid venitus oleks kerge. Sest olen kogenud et nt strechingu trennis, kus ongi venitused, on pärast lihased nii valusad, nagu oleks teinud jõutrenni.
Ära kujuta ette, sul pole lihaseid, vaid mingid lihasalged, mis jäävad valusaks(piimhape). Kui nõrk peab olema, et isegi venitus need valusaks teeb.
Esiteks, ühest teemast lugedes, et tuleb öelda, kui öeldakse üleolevalt või solvavalt....Su vastus on solvava tooniga. Aga pole hullu. Lihtsalt, et sa teaks.
Teiseks on mul suur probleem tõesti selle piirkonna valudega, mida vallandab ka füüsiline pingutus ja venitus ja massaz
Külaline

Kas äkki kuvar on liiga kõrgele seatud? Kui päev otsa pea kuklas hoida soonib jah kinni. Sea kuvar madalamale, pääsevad mahlad liikuma.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 10:28
Esiteks, ühest teemast lugedes, et tuleb öelda, kui öeldakse üleolevalt või solvavalt....Su vastus on solvava tooniga. Aga pole hullu. Lihtsalt, et sa teaks.
Teiseks on mul suur probleem tõesti selle piirkonna valudega, mida vallandab ka füüsiline pingutus ja venitus ja massaz
Ei, minu vastus on aus. Et see sulle ei meeldi, on sinu probleem, aga see ei tee vastust valeks. Ja sa ei ole eriline, igaühel on treenimine alguses valus. Igaühel. Mõni lihtsalt annab kohe alla ja räägib, kuidas ta midagi teha ei saa, sest ta on nii eriline. Ja teised teevad edasi, on järjekindlad.
Külaline

Seda ausat vastust saab viisakamalt öelda. Samas on see nagu õpikunäide "aususe" kohta. Aus- see on kõige tavalisem õigustus.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 10:53
Ei, minu vastus on aus. Et see sulle ei meeldi, on sinu probleem, aga see ei tee vastust valeks. Ja sa ei ole eriline, igaühel on treenimine alguses valus. Igaühel. Mõni lihtsalt annab kohe alla ja räägib, kuidas ta midagi teha ei saa, sest ta on nii eriline. Ja teised teevad edasi, on järjekindlad.
Eks taktitundetud inimesed õigustagi alati oma sõnu aususega. Ei, see ei ole ausus, kui sa teistele halvasti ütled.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 20:46
Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 10:53
Eks taktitundetud inimesed õigustagi alati oma sõnu aususega. Ei, see ei ole ausus, kui sa teistele halvasti ütled.
Minupoolest võite nüüd käest kinni võtta ja koos nutta. Minul ei ole valusid, teil on. Aga igasugust õpetust, kuidas asju paremaks saada, peetakse ebaviisakuseks. Nevermind, kannatage edasi. Ärge lihtsalt reostage avalikku ruumi oma halaga.
Külaline

solkija oled ikka ise. Lõpeta nüüd ehk.

Teemasse: "nutikaela" jaoks on harjutused ja kindlad venitused: https://www.spine-health.com/conditions ... prevention
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist