Väikesel lapsel uneapnoe

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Väikesel lapsel uneapnoe

Postitus Postitas Külaline »

Laps käis aasta tagasi 2.5 aastaselt adenoidi operatsioonil kuna norskas magades ja oli väga rahutu unega. Peale operatsiooni ei paranenud olukord. Pool aastat tagasi eemaldati ka kurgumandlid kuna need olid kohutavalt suured ja arst arvas, et need takistavad samuti hingamist. Opp oli 11 juuni. Juba 5 kuud möödas ja asi läheb ainahullemaks. Lapsel on öösel hingamispausid. Ärkab üles ja vahetab aina asendeid. Suu vajuta magades lahti ja hingab läbi suu. Kui suud kinni hoian siis hingab läbi nina ilusti. Ma ei tea enam mida teha. Laps ei suuda magada öösel poolt tundigi järjest ärkamata. Unearsti aeg on alles kuu lõpus. Mida enam üldse annab teha et laps saaks öösiti hingata ? Mis põhjustab siiani uneapnoed ? Peale operatsioone pole olukord üldse paremaks läinud. Ei leidnud googlest ka laste kohta sellist teemat. Olen hullumas ja abielu kannatab terve pere magamatuse tõttu. Lapsest kõige rohkem kahju. :(
Külaline

Olen kuulnud, et laste suud teibitakse ööseks kinni. Müüakse isegi spetsiaalseid teipe.
Külaline

Leidsin selleteemalise artikli
https://epl.delfi.ee/artikkel/120266194 ... d-arvamusi
Külaline

Uneapnoega kogemus puudub, seega selles osas aidata ei oska. Kuid tahaksin öelda, et suu teipimine sobib lastele, kes suudavad selle ise eemaldada ja on kindel, et saavad nina kaudu hingata. Lingitud artiklis räägitakse müofunktsionaalsest teraapiast. Mina sain soovituse sinna pöörduda LOR-ilt. Terapeut annab harjutused suu- ja keelelihaste tugevdamiseks ning keele õige puhkeasendi harjutamiseks. Seegi sobib lastele, kes suudavad neid harjutusi teha (2-aastane ei pruugi selleks võimeline olla). Teraapia nõuab suurt pingutust vanemalt, kes seda lapsega kodus hakkab tegema. Kindlasti vajalik saatekiri, muidu väga kulukas.
Kas laps hoiab ka päeval suud lahti? Sööb suu lahti?
Hmm?

Postitus Postitas Hmm? »

Selle suu teipimise osas on ju spetsialistid juba selgitanud, et tegu on ohtliku uhuundusega. Kas tõesti mõni lapsevanem ikka veel ei ole informeeritud ja soovitab seda jura? Või käivad "terapeudid" ise siin ohvreid nillimas?
Külaline

Hmm? kirjutas: 07 Nov 2024 14:50 Selle suu teipimise osas on ju spetsialistid juba selgitanud, et tegu on ohtliku uhuundusega. Kas tõesti mõni lapsevanem ikka veel ei ole informeeritud ja soovitab seda jura? Või käivad "terapeudid" ise siin ohvreid nillimas?
On sul mingi parem lahendus? Kui TA kirjutab, et lapse suud kinni hoides hingab normaalselt, siis see on üks võimalik lahendus, mida kaaluda. Seda soovitavad ka päris spetsialistid, mitte isehakanud tervendajad. Minul isiklikult on täiesti ükskõik, mida TA oma probleemiga ette võtab, lihtsalt kirjutasin, millest lugenud olin. Minu lapsed magavad nagu kotid ja mingi “terapeut” ma ka pole.
Hmm?

Postitus Postitas Hmm? »

Anonymous kirjutas: 07 Nov 2024 17:17On sul mingi parem lahendus?
Jah. Nt mitte lasta oma lapsel öösel kinnikleebitud suuga surnuks lämbuda on palju parem lahendus. Ja mitte võtta sõna teemadel, mida sa ei valda, aga "ma kuskilt lugesin" on ka päris palju abiks.
Külaline

Ma olen ise sellega hädas. Ma ei kujuta ette, kuidas seda saaks ravida. Kui ma olen nt selili, magama jäädes, on mul suu kinni. Ja ma ärkan magama jäädes uuesti üles sel hetkel kui mu suu vajub lahti. Sest magama jäädes on kinnise suuga, ma ärkan suu lahti vajumise heli või kõdi tunde peale, kui suus nagu vaakum kaob. muidugi pole see mingi vali heli, pigem nagu maigutus huultega. Kuidas saaks nii et suu ei vajuks lahti?
Külaline

Lugesin veel su kirjutise läbi. Ma see kes magab lahtise suuga. Ma küll norskan, ütleb mees. Siis kui olen väga väsinud. Samas ma magan ise ka norsates hästi. Ka läbi suu hingates magan hästi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist