Kuidas puhastada pesumasinat
-
pesunaine
Kuidas puhastada pesumasinat
Palun andke nippe ja soovitusi, kuidas puhastada pesumasinat. Käsitsi muidugi olen alati kõik ligipääsetavad kohad mingi aja tagant üle käinud aga tahaks põhjalikumalt. Kas on olemas mingeid eraldi tooteid, mida masinasse panna ja siis tühjalt käima panna? Internetist otsides leidsin veel, et soovitatakse kasutada sidrunhapet, söögisoodat ja äädikat ja siis üks pesutsükkel teha koos käterätikuga. Kas keegi on seda proovinud? Kas toimib?
-
Külaline
Kas sa siis reklaami poola torumehega ei ole näinud. Galgon või mis ta oli?
-
Külaline
-
Külaline
Jah poes on vastavad keemiatooted, mis mõeldud pesumasina puhastamiseks. Nii pulbrit kui ka vedelikke. Leiab pesupulbrite või nõudepesuvahendite riiulitelt. Tegelikult mõjub päris hästi, kui aeg-ajalt pesta pesu kõrgel kuumusel nende vängelt lõhnavate pesupulbritega, mis kõik plekid ära võtavad.
Minu kogemus, et mitte üks vahend ühe korraga puhtaks ei tee.
Minu kogemus, et mitte üks vahend ühe korraga puhtaks ei tee.
-
Külaline
Mu masinal on trumlipuhastuse tsükkel, peale 25 pesu viskab selle ise ette. Mõne korra lubab veel pesta, aga tuletab kogu aeg meelde. Valan spets vahendi trumlisse ja käima. Vahel olen sidrunhappega ka teinud.
-
Külaline
Masinatel on masinapesu programmid. Tasuks oma masina õpetus läbi lugeda. Soovitatakse seda teha iga paari kuu tagant. Või peale teatud kasutuskordi.
-
Külaline
No mine seisa ükskõik millises toidupoes kodukeemia leti ette ja leiad igasuguseid puhastusvahendeid igasuguse asjade jaoks. Kaasa arvatud pesumasinad.
-
Külaline
Mis vahend see selline on?Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 14:51 Mu masinal on trumlipuhastuse tsükkel, peale 25 pesu viskab selle ise ette. Mõne korra lubab veel pesta, aga tuletab kogu aeg meelde. Valan spets vahendi trumlisse ja käima. Vahel olen sidrunhappega ka teinud.
-
Külaline
Päh. Eelvaates näitas pilti ilusti.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2024 18:5020241101_184841.jpg
-
Külaline
Minul on nii vana masin, et mingeid masina puhastuse tsükleid seal ei ole. Küll aga olen täheldanud, et kui iga kord pesemise alguses paar liitrit vett sahtlist juurde valada, siis püsib pesumasin kauem puhtam. Masinad on ehitatud veega koonerdama ja ei loputa pesu kunagi täielikult puhtaks ja siis jääb see saasta kiht sinna.
-
Külaline
Kas sa siis lisaloputust ise panna ei saa?
Põhiliselt on ikka katlakivi, mida peaks regulaarselt eemaldama.
Enamasti on nende puhastusvahendite juhendites kirjas, kuidas kasutada ja lõpus lause: vajadusel korrata. No kuidas ma peaks aru saama, kas sai katlakivist puhtaks või mitte? Ma ju ei näe, mis küttekeha või sisemusega toimus. Trummel läigib ja särab ka puhastusvahendeid kasutamata.
Põhiliselt on ikka katlakivi, mida peaks regulaarselt eemaldama.
Enamasti on nende puhastusvahendite juhendites kirjas, kuidas kasutada ja lõpus lause: vajadusel korrata. No kuidas ma peaks aru saama, kas sai katlakivist puhtaks või mitte? Ma ju ei näe, mis küttekeha või sisemusega toimus. Trummel läigib ja särab ka puhastusvahendeid kasutamata.
-
Külaline
Kas sa siis iga loputuse alguses valad vett juurde või?
-
Teadjanaine
Mis see tähendab, sahtlist juurde valada? Minul on pealtlaetav masin, ekstra valisin veel ilma elektroonilise näidikuta (nüüd ei tea, kas enam tehaksegi selliseid), vett võtab ikka vastavalt pesu kaalule. Kui ma sinna alguses juba vett sisse kallan ise, võtaks ta lihtsalt veevärgist vähem juurde, sest saab ilmselt aru, kui piir käes. Ma küll ei oska ette kujutada, kuidas saab ise rohkem vett juurde toppida. Kuidas sa nt tead, et liiga raskeks ei lähe, nii et enam pöörelda ei jõua?Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 11:45 Minul on nii vana masin, et mingeid masina puhastuse tsükleid seal ei ole. Küll aga olen täheldanud, et kui iga kord pesemise alguses paar liitrit vett sahtlist juurde valada, siis püsib pesumasin kauem puhtam. Masinad on ehitatud veega koonerdama ja ei loputa pesu kunagi täielikult puhtaks ja siis jääb see saasta kiht sinna.
Intensiivloputuse panen küll iga kord, tõesti. Sellest sain aru siis, kui ükskord pesin 0 pööret tsentrifuugiga. Võtsin trumlist pestud esemed, mis olid väga märjad ja ... kergelt vahused. Need lollakad tõesti ei loputa pesuvahendit välja, ainult me ei saa midagi aru, sest poolkuivaks pekstud pesu ju ei vahuta enam. Sellest ajast saadik olen pannud teadlikult vähem pesuvahendit ja intensiivloputuse. Kas tegelikult kasu ka on, ei ole julgenud proovida, sest rohkem ma midagi teha ei oska ja vihastan seaks, kui IKKA neid vahuseid riideid näen.
Kas keegi oskab soovitada pesuvahendit, mis hästi välja loputuks?
Ja veel on muidugi see tarkus, et ära topi masinasse pesupehmendajat, see on mingi kleepekas löga ja jääb igale poole külge ja ajab umbe kõik.
Ja veel mina oma masinal midagi pulbrisahtlisse ei pane, kõik läheb otse trumlisse. Eelpesu niiviisi kasutada ei saa jah, aga minu meelest on enamasti pesutsüklid niigi pikad.
Muidu küttekeha peaks need katlakivieemaldiga puhastusvahendid küll puhtaks tegema. Vana voodilina ja 90 kraadi, päriselt muidugi saad vähem kraade, aga seda soovitatakse kord aastas teha.
-
Külaline
Pesumasin 13 a vana, pole kordagi midagi puhastanud, töötab siiani suurepäraselt, Bosch. Mingeid pesupulbreid ning loputusvahendit loomulikult ei kasuta, ainult kapsleid.
-
Külaline
Siis piisab 90 kraadiga pikk pesu tühja masinaga. Vanad masinad lubavad ka tühjalt pesta. Uued, osad mitte.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 11:45 Minul on nii vana masin, et mingeid masina puhastuse tsükleid seal ei ole. Küll aga olen täheldanud, et kui iga kord pesemise alguses paar liitrit vett sahtlist juurde valada, siis püsib pesumasin kauem puhtam. Masinad on ehitatud veega koonerdama ja ei loputa pesu kunagi täielikult puhtaks ja siis jääb see saasta kiht sinna.
-
Külaline
Minul on uue pesumasinaga vahuseks jäänud kui pesen väikese koguse trenniriideid, selliseid väga õhukkesi, mis vett sisse ei ima praktiliselt. Enda arvates panen pesuvahendit ka ainult lonksu, aga ilmselt siiski liiga palju. 0 pööret pole proovinud kasutada, tsentriguugin tavaliselt väikseima võimalikuga. Mul eelmine pesumasin (AEG) valis siis mingid endale meelepärased pöörded kui ma nulli keerasin.Teadjanaine kirjutas: ↑02 Nov 2024 14:44
Mis see tähendab, sahtlist juurde valada? Minul on pealtlaetav masin, ekstra valisin veel ilma elektroonilise näidikuta (nüüd ei tea, kas enam tehaksegi selliseid), vett võtab ikka vastavalt pesu kaalule. Kui ma sinna alguses juba vett sisse kallan ise, võtaks ta lihtsalt veevärgist vähem juurde, sest saab ilmselt aru, kui piir käes. Ma küll ei oska ette kujutada, kuidas saab ise rohkem vett juurde toppida. Kuidas sa nt tead, et liiga raskeks ei lähe, nii et enam pöörelda ei jõua?Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 11:45 Minul on nii vana masin, et mingeid masina puhastuse tsükleid seal ei ole. Küll aga olen täheldanud, et kui iga kord pesemise alguses paar liitrit vett sahtlist juurde valada, siis püsib pesumasin kauem puhtam. Masinad on ehitatud veega koonerdama ja ei loputa pesu kunagi täielikult puhtaks ja siis jääb see saasta kiht sinna.
Intensiivloputuse panen küll iga kord, tõesti. Sellest sain aru siis, kui ükskord pesin 0 pööret tsentrifuugiga. Võtsin trumlist pestud esemed, mis olid väga märjad ja ... kergelt vahused. Need lollakad tõesti ei loputa pesuvahendit välja, ainult me ei saa midagi aru, sest poolkuivaks pekstud pesu ju ei vahuta enam. Sellest ajast saadik olen pannud teadlikult vähem pesuvahendit ja intensiivloputuse. Kas tegelikult kasu ka on, ei ole julgenud proovida, sest rohkem ma midagi teha ei oska ja vihastan seaks, kui IKKA neid vahuseid riideid näen.
Kas keegi oskab soovitada pesuvahendit, mis hästi välja loputuks?
Ja veel on muidugi see tarkus, et ära topi masinasse pesupehmendajat, see on mingi kleepekas löga ja jääb igale poole külge ja ajab umbe kõik.
Ja veel mina oma masinal midagi pulbrisahtlisse ei pane, kõik läheb otse trumlisse. Eelpesu niiviisi kasutada ei saa jah, aga minu meelest on enamasti pesutsüklid niigi pikad.
Muidu küttekeha peaks need katlakivieemaldiga puhastusvahendid küll puhtaks tegema. Vana voodilina ja 90 kraadi, päriselt muidugi saad vähem kraade, aga seda soovitatakse kord aastas teha.
Pesen ainul geeliga, kui sa pulbrit kasutad, siis seal on mingi lisaaine (kseoliit vist oli), mida tavaloputusega välja ei saagi, aga paneb kuiva pesu pärast tolmama.
Pesumasina puhastamisega olen ka kunagi kokku puutunud, mind 15+ aastat teeninud UPOsse tekkisid ka mingid mustad kollid. Ostsin pesumasina puhastamise vahendi (dr.oetker vist oli või midagi sarnast), mustad kollid kadusid peaaegu ära aga masin haises keemia järgi päris pikalt.
-
Külaline
Minu Samsungil on ka trumlipuhastuse programm, kui masin märku annab siis panen selle käima. Selleks tsükliks kallan masinasse ka paar pakki sidrunihapet.
-
Külaline
Kui suured need pakid on?Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 19:04 Minu Samsungil on ka trumlipuhastuse programm, kui masin märku annab siis panen selle käima. Selleks tsükliks kallan masinasse ka paar pakki sidrunihapet.
-
Külaline
Esimene asi, pane pesumasinale vahele lubjakivi filter, need on sellised pärlid. Seda filtrit ei toi panna joogiveele!pesunaine kirjutas: ↑01 Nov 2024 13:45 Palun andke nippe ja soovitusi, kuidas puhastada pesumasinat. Käsitsi muidugi olen alati kõik ligipääsetavad kohad mingi aja tagant üle käinud aga tahaks põhjalikumalt. Kas on olemas mingeid eraldi tooteid, mida masinasse panna ja siis tühjalt käima panna? Internetist otsides leidsin veel, et soovitatakse kasutada sidrunhapet, söögisoodat ja äädikat ja siis üks pesutsükkel teha koos käterätikuga. Kas keegi on seda proovinud? Kas toimib?
See filter puhastab vee lubjast mis on meie kraanivees, teeb vee pehmeks ja pesu peseb ka paremini. Kui vees ei ole enam lubjakivi, siis ei saa ka küttekeha lubjakivi korjata ja sinna lubjakivi pooridesse ei saa jääda mustus mis hakkab haisema.
Aga neid pärleid tuleb siis mingi aja tagant juurde lisada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: libakägu ja 4 külalist