Kui teil oleks raha nagu ratsahobuse essu…

Külaline

Kui teil oleks raha nagu ratsahobuse essu…

Postitus Postitas Külaline »

….mida ostaksite, kus elaksite, milliseid brände kannaksits, millise autoga sõidaksite…millistes huviringides käiksid lapsed
Külaline

Suvevilla lõuna euroopasse ja espressomasina
Külaline

Remondiks linnakodu ära, asukohaga olen rahul (kesklinna äärel), ehitaks maakodu lõpuni valmis ja ostaks seda ümbritseva üsnagi suure kinnistu ära kui senistel omanikel oleks soov müüa, et vältida arenduste teket aia taga, tahaks senist vaikust ja rahu säilitada. Auto sobib see, mis siiani on, ilmselt vahetaks uuema mudeli vastu umbes iga 5 aasta tagant. Lapsed on juba täiskasvanud, aga aitaks neile osta korteri (tasuks sissemaksu ja ka laenumaksed nii kaua kui nad õpivad), maksaks lastele nii palju kuluraha, et nad saaksid rahulikult lõunat süüa ülikooli sööklas, pragusest jatkub vabalt ühika köögis ise toidu valmistamiseks, aga iga päev väljas süüa läheb liiga kalliks. Kui neil oleks soov õppida kursus või semester välismaa ülikoolis, siis maksaks nende sealsed elamiskulud. Et ma ise väga rohida ja koristada ei viitsi, siis umbes korra nädalas võiks käia aednik ja koristaja. Brändid mind ei huvita, aga riided ja jalatsid peaksid olema kvaliteetsed ja funktsionaalsed (seda ma järgin üsna palju niigi). Tööl käiks umbes 0,5 koormusega, päris kodus istuda ei taha, aga rohkem vaba aega sooviks hobidega tegelemiseks. Reisiks rohkem, see ei jää küll otseselt raha vaid pigem vaba aja puuduse taha, lennupiletite ostmisel ei balanseeriks odavuse ja mugavuse vahel vaid valikski kõige mugavamad piletid, reisiks äriklassis. Reisil olles käiks söömas seal kus tundub hea koht olevat, mitte ei uuriks enne hindu, kas ikka rahakotile ka sobib.
Kokkuvõtteks, teeks seda mis praegugi ilma hinnasilte vaatamata ja eelnevalt raha säästmata mingiks suuremaks väljaminekuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 16:25 Remondiks linnakodu ära, asukohaga olen rahul (kesklinna äärel), ehitaks maakodu lõpuni valmis ja ostaks seda ümbritseva üsnagi suure kinnistu ära kui senistel omanikel oleks soov müüa, et vältida arenduste teket aia taga, tahaks senist vaikust ja rahu säilitada. Auto sobib see, mis siiani on, ilmselt vahetaks uuema mudeli vastu umbes iga 5 aasta tagant. Lapsed on juba täiskasvanud, aga aitaks neile osta korteri (tasuks sissemaksu ja ka laenumaksed nii kaua kui nad õpivad), maksaks lastele nii palju kuluraha, et nad saaksid rahulikult lõunat süüa ülikooli sööklas, pragusest jatkub vabalt ühika köögis ise toidu valmistamiseks, aga iga päev väljas süüa läheb liiga kalliks. Kui neil oleks soov õppida kursus või semester välismaa ülikoolis, siis maksaks nende sealsed elamiskulud. Et ma ise väga rohida ja koristada ei viitsi, siis umbes korra nädalas võiks käia aednik ja koristaja. Brändid mind ei huvita, aga riided ja jalatsid peaksid olema kvaliteetsed ja funktsionaalsed (seda ma järgin üsna palju niigi). Tööl käiks umbes 0,5 koormusega, päris kodus istuda ei taha, aga rohkem vaba aega sooviks hobidega tegelemiseks. Reisiks rohkem, see ei jää küll otseselt raha vaid pigem vaba aja puuduse taha, lennupiletite ostmisel ei balanseeriks odavuse ja mugavuse vahel vaid valikski kõige mugavamad piletid, reisiks äriklassis. Reisil olles käiks söömas seal kus tundub hea koht olevat, mitte ei uuriks enne hindu, kas ikka rahakotile ka sobib.
Kokkuvõtteks, teeks seda mis praegugi ilma hinnasilte vaatamata ja eelnevalt raha säästmata mingiks suuremaks väljaminekuks.
ma lugesin alguses teemat ja mõtlesin, et päh, mida ma ikka rohkem teeksin, kui praegu. aga siit sain idee - reisiksin äriklassis, seda ei raatsi. lapsed on mul jõukamad, kui ma ise, nii et nendel pole abi vaja.
Külaline

Ostaksin endale oma saare, või muidu ligipääsmatu ookeanivaate ja kõrgete kaljudega maavalduse. Ehitaks sinna kääbikla sarnase pooleldi maa-all (või kalju sees) oleva maaküttega, 0energia eluaseme. Transpordivahendiks isiklik helikopter või kaater. Seal elaksin püsivalt.

Londonisse võiks ka korteri osta, kui linnaelu iseu peale tuleb.

Ja loomulikult (täiskasvanud)laste elu edendaksin, just nii nagu nemad soovivad.

Mõned heategevusfondid asutaks kah.
Külaline

Ostaks endale linna maja (praegu elan maal.) Auto jätaks sama margi, aga vahetaks uuema mudeli vastu. Lapsele ostaks ka korteri.
Külaline

Sööksin iga päev kuskil väljas, sest vihkan kokkamist.
Külaline

Loen ja imestan. Need soovid, mida te siin kõik kirrja panete, on ju tavalise, keskmist palka teeniva inimese võimalused, suurema rahaga pole siin mingit pistmist.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 18:20 Loen ja imestan. Need soovid, mida te siin kõik kirrja panete, on ju tavalise, keskmist palka teeniva inimese võimalused, suurema rahaga pole siin mingit pistmist.
Millise riigi keskmise palga eest sa Londonisse korteri või üksiku saare ostaksid? Või pidevalt 1. klassis lendaksid?
Külaline

Kui oleks 100 miljonit, siis hakkaks Eestis maavarasid kaevandama, looks töökohti ja oleks kohalik kunn.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 18:28
Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 18:20 Loen ja imestan. Need soovid, mida te siin kõik kirrja panete, on ju tavalise, keskmist palka teeniva inimese võimalused, suurema rahaga pole siin mingit pistmist.
Millise riigi keskmise palga eest sa Londonisse korteri või üksiku saare ostaksid? Või pidevalt 1. klassis lendaksid?
Ohjahh, see Londoni-kirjutaja oli ainus, kes kirjutas elust, kui raha on piiramatult. Pidasin teiste kirjutisi silmas.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 16:31
Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 16:25 Remondiks linnakodu ära, asukohaga olen rahul (kesklinna äärel), ehitaks maakodu lõpuni valmis ja ostaks seda ümbritseva üsnagi suure kinnistu ära kui senistel omanikel oleks soov müüa, et vältida arenduste teket aia taga, tahaks senist vaikust ja rahu säilitada. Auto sobib see, mis siiani on, ilmselt vahetaks uuema mudeli vastu umbes iga 5 aasta tagant. Lapsed on juba täiskasvanud, aga aitaks neile osta korteri (tasuks sissemaksu ja ka laenumaksed nii kaua kui nad õpivad), maksaks lastele nii palju kuluraha, et nad saaksid rahulikult lõunat süüa ülikooli sööklas, pragusest jatkub vabalt ühika köögis ise toidu valmistamiseks, aga iga päev väljas süüa läheb liiga kalliks. Kui neil oleks soov õppida kursus või semester välismaa ülikoolis, siis maksaks nende sealsed elamiskulud. Et ma ise väga rohida ja koristada ei viitsi, siis umbes korra nädalas võiks käia aednik ja koristaja. Brändid mind ei huvita, aga riided ja jalatsid peaksid olema kvaliteetsed ja funktsionaalsed (seda ma järgin üsna palju niigi). Tööl käiks umbes 0,5 koormusega, päris kodus istuda ei taha, aga rohkem vaba aega sooviks hobidega tegelemiseks. Reisiks rohkem, see ei jää küll otseselt raha vaid pigem vaba aja puuduse taha, lennupiletite ostmisel ei balanseeriks odavuse ja mugavuse vahel vaid valikski kõige mugavamad piletid, reisiks äriklassis. Reisil olles käiks söömas seal kus tundub hea koht olevat, mitte ei uuriks enne hindu, kas ikka rahakotile ka sobib.
ma lugesin alguses teemat ja mõtlesin, et päh, mida ma ikka rohkem teeksin, kui praegu. aga siit sain idee - reisiksin äriklassis, seda ei raatsi. lapsed on mul jõukamad, kui ma ise, nii et nendel pole abi vaja.
ah, üks mõte tuli veel - ostaksin ära maakodu ümbritseva metsa - no nii tuhat hektarit ja kehtestaksin seal "lennukeelu" kõigile peale kohalike loomade ja lindude.
Külaline

ma ei oska ka midagi paremat välja tuua, kui kauglennud äriklassis.
Linnakodu on uus, ilus ja heas kohas, maakodus oleks küll üht-teist teha, aga see jääb ka nüüd pigem tegijate leidmise taha. Ettevõtjana töötan niikuinii umbes poole koormusega, selles osas ei muudaks midagi. Täiskasvanud laps saab ise hakkama ja vanemad hetkel ka.
Külaline

Oi, kui mul oleks raha nagu ratsahobuse essu, siis elaksin kuskil luksuslikus lossis, kus hommikukohv serveeritakse kuldsel kandikul ja äratuskellaks oleks privaatne orkester. Kannaksin ainult kõige uhkemaid brände, mille nimed oleksid nii pikad ja keerulised, et ise ka aru ei saaks, mida seljas on. Autoks? Loomulikult midagi, mis näeks rohkem välja nagu kosmoselaev kui tavaline auto – sest miks mitte? Ja mu lapsed käiksid huviringides, kus nad õpiksid midagi tõeliselt kasulikku, nagu ‘Kuidas leida oma isiklik saar’ ja ‘Pannkookide kunst šampanjaga’!”
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 18:08 Oi, kui mul oleks raha nagu ratsahobuse essu, siis elaksin kuskil luksuslikus lossis, kus hommikukohv serveeritakse kuldsel kandikul ja äratuskellaks oleks privaatne orkester. Kannaksin ainult kõige uhkemaid brände, mille nimed oleksid nii pikad ja keerulised, et ise ka aru ei saaks, mida seljas on. Autoks? Loomulikult midagi, mis näeks rohkem välja nagu kosmoselaev kui tavaline auto – sest miks mitte? Ja mu lapsed käiksid huviringides, kus nad õpiksid midagi tõeliselt kasulikku, nagu ‘Kuidas leida oma isiklik saar’ ja ‘Pannkookide kunst šampanjaga’!”
Kas see pidi olema naljakas või on see mingi vaese inimese unistus?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 18:35
Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 18:08 Oi, kui mul oleks raha nagu ratsahobuse essu, siis elaksin kuskil luksuslikus lossis, kus hommikukohv serveeritakse kuldsel kandikul ja äratuskellaks oleks privaatne orkester. Kannaksin ainult kõige uhkemaid brände, mille nimed oleksid nii pikad ja keerulised, et ise ka aru ei saaks, mida seljas on. Autoks? Loomulikult midagi, mis näeks rohkem välja nagu kosmoselaev kui tavaline auto – sest miks mitte? Ja mu lapsed käiksid huviringides, kus nad õpiksid midagi tõeliselt kasulikku, nagu ‘Kuidas leida oma isiklik saar’ ja ‘Pannkookide kunst šampanjaga’!”
Ah, muidugi, sest kõigil meil siin on äratuskellaks oma privaatne orkester, eks ole? Ja loomulikult peab auto olema pigem kosmoselaev – sest miks piirduda millegi nii igava ja tavalisega nagu tavaline auto! Ja need huviringid… noh, “Kuidas leida oma isiklik saar” ja “Pannkoogikunst šampanjaga” – absoluutselt hädavajalikud oskused eluks, mida igaüks vajab, et läbi lüüa! Täpselt nii, nagu kõik lihtsurelikud siin teeksid oma plaanid.
Külaline

Kui suur su arvates keskmine palk Eestis on?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 19:12
Kui suur su arvates keskmine palk Eestis on?
Umbes 1500-1600 neto.
Külaline

Teeksin korda oma hambad, mis nõukaaegsete antibiootikumide tõttu on terve elu kehvad ja nüüd vajavad kapitaalremonti. Teenin küll kahekordset kesist, aga kolme lapse vanemana ei ole 12 000 suutnud kokku hoida.
Ühtegi muud unistust ei ole, kõik muu on olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Okt 2024 18:35
Unustasin ühe asja. Mind lõbustaks selles lossis 16 aastat noorem mees, kes elaks vastutasuks minu kulul. :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Roosad tulbid ja 2 külalist