Laste kingituste eelarve

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Laste kingituste eelarve

Postitus Postitas Külaline »

Milline on Teie peres laste jõulukinkidele kulutatud summa? €€€ lapse kohta?
Külaline

Oma pere lastele 50-100, täiskasvanutele 100+.
Sugulaste sõprade lastele 20-50. Väljaspoil pere suurtele kinke ei tee.

Teadlikult naudin laste ära hellitamist jõulude ajal. Lapsepõlv on lühike aeg ja endal on ka tore, kui lapsed on kinkide üle rõõmsad.
Külaline

Umbes 200 eurot lapse kohta, peres kaks last.
Külaline

Meil ei ole konkreetset eelarvet. Oleneb ostetavast esemest. Mõni mänguasi maksab vähe, aga teeb lapsele palju rõõmu. Ja vastupidi. Pole mõtet vaadata asja niipidi, et minu eelarve lapse sünnipäevakingituseks on 200 eurot ja nüüd peangi leidma nui neljaks kingi just selles vääringus. Kui aga lapsel on näiteks jalgratas väikseks jäänud ja vajab uut, ning sünnipäev on just sobivalt tulemas, siis võib selle eelarve ka kahekordselt ületada.
Külaline

2 last, kingieelarve kuni 2000€ lapse kohta. Kui saavad uue telefoni või kallima tehnikavidina on pool või enamgi eelarvest kulunud, 500€ eest saavad muud väikest
Külaline

Alla 10 000 ei tule välja. Uued tossud, tehnika, paar kontserti ja kõik lännu.
Külaline

On ikka ihnuskoid siin. Ma ei hakka oma lapsi üldse alla 100000 maksvate kingitustega tülitamagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 16:55 On ikka ihnuskoid siin. Ma ei hakka oma lapsi üldse alla 100000 maksvate kingitustega tülitamagi.
Proportsionaalsuse küsimus. Üle keskmise palgasaajale ei ole 2000€ kinkide tegemine ihnutsemine. Vastavalt mida palk võimaldab eksole
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 17:20
Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 16:55 On ikka ihnuskoid siin. Ma ei hakka oma lapsi üldse alla 100000 maksvate kingitustega tülitamagi.
Proportsionaalsuse küsimus. Üle keskmise palgasaajale ei ole 2000€ kinkide tegemine ihnutsemine. Vastavalt mida palk võimaldab eksole
Sa vist irooniast üldse aru ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 13:51 Meil ei ole konkreetset eelarvet. Oleneb ostetavast esemest. Mõni mänguasi maksab vähe, aga teeb lapsele palju rõõmu. Ja vastupidi. Pole mõtet vaadata asja niipidi, et minu eelarve lapse sünnipäevakingituseks on 200 eurot ja nüüd peangi leidma nui neljaks kingi just selles vääringus. Kui aga lapsel on näiteks jalgratas väikseks jäänud ja vajab uut, ning sünnipäev on just sobivalt tulemas, siis võib selle eelarve ka kahekordselt ületada.
Me räägime siin jõulukingitustest :roll:
Külaline

Ei ole otsest eelarvet, oleneb lapse soovist. On olnud üks aasta kindel nukk (80€) ja teistel aastatel näiteks nutikell (300€) ja iphone (800€) ehk siis täiesti seinast seina soovid ja sellest tulenevalt summad.
Külaline

Me üldiselt vaatame, et oleks enam-vähem võrdselt kahe lapse vahel, aga eelmisel aastal juhtus nii, et noorem laps tahtis isiklikku arvutit ja siis oli küll nii, et ühe kingitus oli 300 ringis ja teisel 1000. Suuremal oli oma arvuti juba olemas.
Külaline

Mingi sa vastustest siin on naljad aga mingi osa tundub ka päris vastuseid olevat

Päriselt neete nii kallid kinke? Kas te väljaspool jõule ja sünnipäeva vajalikke asju ei osta, et jõuluks peate kalleid kodumasinaid ostma?

Meil on jõuluks kõigile mingi tore kingitus. Lastele 1 raamat ja 1 mängiasi, pere peale lauamäng, suurtele raamat või midagi söödavat. Rohkem sümboolsed kingid, summad üle 100 naljalt ei lähe. Kui kellelegi telefoni vaja on , ei pea ta selle pärast pool aastat jõule ootama
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 18:23
Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 17:20
Sa vist irooniast üldse aru ei saa.
Miks ei saanud. Aimasin. Kuid kunagi ei tea inimeste lolluste piire, kas irooniast aru saamiseni küünditatakse
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 12:24 Mingi sa vastustest siin on naljad aga mingi osa tundub ka päris vastuseid olevat

Päriselt neete nii kallid kinke? Kas te väljaspool jõule ja sünnipäeva vajalikke asju ei osta, et jõuluks peate kalleid kodumasinaid ostma?

Meil on jõuluks kõigile mingi tore kingitus. Lastele 1 raamat ja 1 mängiasi, pere peale lauamäng, suurtele raamat või midagi söödavat. Rohkem sümboolsed kingid, summad üle 100 naljalt ei lähe. Kui kellelegi telefoni vaja on , ei pea ta selle pärast pool aastat jõule ootama
See vajadus või soov tihti selgubki enne tähtpäeva, kui lapselt ju küsida. Ma ei usu, et päris nii on, et lapsel on väga telefoni vaja juunis ja siis öeldakse, et ootame nüüd pool aastat ja jõuluvana toob. Pigem hakatakse detsembris ääri-veeri uurima, et noh mis siis jõuluvana soovid on ja siis selgubki, et tahaks uut telefoni/arvutit või mida iganes. Kui lapsel on juba näiteks töökorras vanem telefon või arvuti olemas, siis tõesti ma ei küsi mingil suvalisel 29ndal oktoobril, et kuule, mis sa arvad, läheme ostame täna sulle uue 1000 eurose läpaka.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 12:24 Mingi sa vastustest siin on naljad aga mingi osa tundub ka päris vastuseid olevat

Tütre soovid on uus iphone pro max, dyson, parfüüm, kosmeetikat ja riideid. No ei tule alla 2000€ see, kaugeltki mitte, võib ülegi minna oodatavast eelarvest.
Poiss tahab drooni, kaamerat, kaameraobjektiive, teatud brändi jopet ja tosse.
Aasta jooksul saavad väiksemaid asju, kuid suuremad kingid on ikka jõuludel ja sünnipäevadel. Miks mitte kui on võimalus, ei hakka ju põhimõtte pärast teiste järgi tegema.
Külaline

Oh, ma siis olen eriline ihnuskoi. Ma ei julge öeldagi, kui tagasihoidlike soovidega mu lapsed on 🫣
Külaline

Kadeduseuss närib et ikkagi miinuse pidi lajatama?
Külaline

Riided jõulukingituseks on ikka üliveider. See on ju põhivajadus, kas tõesti ei või niisama osta. Minu lapsed küll riiete üle jõuludel mingit rõõmu ei tunneks. Mäletan isegi, kui pettunud olin kui vanaema villased sokid kinkis, seda juhtus paar korda. Riided on umbes sama.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 13:47 Riided jõulukingituseks on ikka üliveider. See on ju põhivajadus, kas tõesti ei või niisama osta. Minu lapsed küll riiete üle jõuludel mingit rõõmu ei tunneks. Mäletan isegi, kui pettunud olin kui vanaema villased sokid kinkis, seda juhtus paar korda. Riided on umbes sama.
Mis sa arvad et muidu on lapsed paljas ja riieteta või? No minu lapsed soovivad ralph laureni kampsunit, north face jopet, uggse….no tunnevad rõõmu kui saavad reaalselt asja mida nad ka ise tahavad…. Mingi suvaline allahindluse lötakampsunit ei taha keegi oma jõulupakist leida. Kinkide tegemine on ka oskus
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 22 külalist