“Vari”

käsitöö, kunst, raamatud jm
Külaline

“Vari”

Postitus Postitas Külaline »

On siis nii halb nagu kirjutatakse?

https://kultuur.err.ee/1609503511/arvus ... juhan-liiv
Külaline

Mine alati vaatama filmi, mida kriitik laidab. Kui kiidab, siis on tegemist tavaliselt mingi eriti diip kunstilise filmiga a la "Püha Tõnu kiusamine", millest lihtinimesel on võimatu sotti saada. Ma pole "Varju" veel näinud, aga kindlasti plaanis kinno minna ja usun, et on hea film. Vähemalt Pääru Oja teeb sajandi rolli.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 15:47 Mine alati vaatama filmi, mida kriitik laidab. Kui kiidab, siis on tegemist tavaliselt mingi eriti diip kunstilise filmiga a la "Püha Tõnu kiusamine", millest lihtinimesel on võimatu sotti saada.
Tõsijutt.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 15:47 Mine alati vaatama filmi, mida kriitik laidab. Kui kiidab, siis on tegemist tavaliselt mingi eriti diip kunstilise filmiga a la "Püha Tõnu kiusamine", millest lihtinimesel on võimatu sotti saada. Ma pole "Varju" veel näinud, aga kindlasti plaanis kinno minna ja usun, et on hea film. Vähemalt Pääru Oja teeb sajandi rolli.
Nii ta kipub olema tõesti. Kindlasti vaatan selle filmi ära, aga kuna ma ei ela Eestis, siis ootan kuni see vabalevisse tuleb. Mulle eesti filmid meeldivad.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 17:33
Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 15:47 Mine alati vaatama filmi, mida kriitik laidab. Kui kiidab, siis on tegemist tavaliselt mingi eriti diip kunstilise filmiga a la "Püha Tõnu kiusamine", millest lihtinimesel on võimatu sotti saada.
Tõsijutt.
Diip eesti filmi kontekstis tähendab pikki kaadreid sügistaevast, kolletavatest puulatvadest ja kellegi vanamehe raskest pilgust, ja kõige selle kõrvale improviseeritud disharmoonia viiulil. :lol: ;)
Külaline

Egalitaar kirjutas: 26 Okt 2024 19:18
Tõsijutt.
Diip eesti filmi kontekstis tähendab pikki kaadreid sügistaevast, kolletavatest puulatvadest ja kellegi vanamehe raskest pilgust, ja kõige selle kõrvale improviseeritud disharmoonia viiulil. :lol: ;)
Jaa ja lõputut vaikimist ja nagu "Kevades" Arno pikalt mõtles ja vaatas kaugusesse. Ühesõnaga pikk mölutamine 🫣.

Ma ei ole viimased 10a ühtegi normaalset, tempokat ja sisukat eesti filmi näinud. Isegi nende kiidetud hulgast 🥲
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 19:24

Tõsijutt.
Jaa ja lõputut vaikimist ja nagu "Kevades" Arno pikalt mõtles ja vaatas kaugusesse. Ühesõnaga pikk mölutamine 🫣.

Ma ei ole viimased 10a ühtegi normaalset, tempokat ja sisukat eesti filmi näinud. Isegi nende kiidetud hulgast 🥲

Parandan. Üks parim viimane film oli lastefilm "Eia jõulud Tondikakul"
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 19:24

Tõsijutt.

Apteeker Melhior filmid mulle tegelikult meeldisid sedavõrd, et käisin isegi kinos vaatamas. Need lähevad kuidagi klassikalisest eesti filmist välja, pole üritatud teha midagi diipi (või erakordselt lolli nagu "klassikokkutulekud") vaid norm filmi.
Külaline

Minu jaoks oli Melchior liiga lihtne ja etteaimatav, selline suuremate laste film vanusele 10 - 15.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 26 Okt 2024 19:29Apteeker Melhior filmid mulle tegelikult meeldisid sedavõrd, et käisin isegi kinos vaatamas. Need lähevad kuidagi klassikalisest eesti filmist välja, pole üritatud teha midagi diipi (või erakordselt lolli nagu "klassikokkutulekud") vaid norm filmi.
Ma olen kõik raamatud läbi lugenud ja filmides pettusin täiega.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 21:24
Egalitaar kirjutas: 26 Okt 2024 19:29Apteeker Melhior filmid mulle tegelikult meeldisid sedavõrd, et käisin isegi kinos vaatamas. Need lähevad kuidagi klassikalisest eesti filmist välja, pole üritatud teha midagi diipi (või erakordselt lolli nagu "klassikokkutulekud") vaid norm filmi.
Raamatud on alati paremad kui filmid.
Külaline

No kes käskis raamatuid lugeda. Polnud midagi muud teha?
Poleks lugenud, poleks ka pettunud olnud.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 26 Okt 2024 21:31
Raamatud on alati paremad kui filmid.
Nõustun. Ilmselt on asi selles, et raamatut lugenuna tekib "oma film" ehk oma fantaasia. Ja kõigil on see erinev.
Melchior ei meeldinud mulle filmi/sarjana. Raamatut ma ka lugenud ei ole. Ilmselt ei ole mulle üldse.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 15:15 On siis nii halb nagu kirjutatakse?

Käisin täna vaatamas. Ongi tõesti nii halb! Pääru Oja oli väga hea, kahju et see kõik raisku läks 🥹
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 22:49

Käisin täna vaatamas. Ongi tõesti nii halb! Pääru Oja oli väga hea, kahju et see kõik raisku läks 🥹
Pääru ju lausa nälgis selle rolli jaoks 🥲(Anu saates rääkis). Kahju tõesti.
Ise veel näinud ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 22:49

Mis selle filmi halvaks teeb?
Külaline

See on nagu põnevik, mille peategelaseks on võetud teada ja tuntud kultuuritegelane? 2 asja, põnevusfilm ja dokfilm Liivist on kokku pandud ja saanud kokku... mis zanr?
Külaline

Anonymous kirjutas: 26 Okt 2024 21:50Nõustun. Ilmselt on asi selles, et raamatut lugenuna tekib "oma film" ehk oma fantaasia. Ja kõigil on see erinev.
Melchior ei meeldinud mulle filmi/sarjana. Raamatut ma ka lugenud ei ole. Ilmselt ei ole mulle üldse.
Kusjuures osatäitjad mulle sobisid ja filmides olid tegelikult samad lood, mis raamatutes. Aga tegelasi ja nende taustu on seal muudetud ning kuigi mõrvalood ise on põhimõtteliselt samad, mis raamatutes, siis peategelase enda elu on põhjalikult muudetud. Ilmselt neid filme rohkem ei tule, kuigi algul oli ka sellest juttu. Aga kui tuleks, siis oleks need raamatutest veel erinevamad. Ilma raamatuid lugenuna oleks ma vast filmidega rahul. Aga siis tahaks ikka raamatuid ka lugeda ja lõpuks pettuks ikka.
Uut raamatut aga ootan.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 08:45 See on nagu põnevik, mille peategelaseks on võetud teada ja tuntud kultuuritegelane? 2 asja, põnevusfilm ja dokfilm Liivist on kokku pandud ja saanud kokku... mis zanr?
See žanr on ajalooline põnevik. Minu jaoks kõlab väga ägedalt, kuna mulle meeldib nii ajalugu, kirjandus kui põnevusfilmid.
Külaline

Mulle see film väga meeldis! Visuaalselt kuidagi nii efektne. Ja Päärul on kahtlemata filmigeen.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline