Kas töötate efektiivsemalt Balil või kontoris?

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Anonymous kirjutas: 25 Okt 2024 20:33Tööpäeva algus kell 8 oli nõuka komme, tulge tänapäeva!
Kui sul on lepingus kirjas, et tööpäev hakkab kell 8, siis ka kodukontoris olles alustad sa kell 8, mitte ei ärka alles kell 10. Kui sul on töö vabagraafikuga, peaasi, et tehtud on ükskõik, mis kell, siis on teine asi.
Külaline

Anonymous kirjutas: 25 Okt 2024 22:59Postitus on kustutatud
Riigiametnikud kodus - no sellest võiks unistada tõesti. Kahjuks mitte. Kui palju majanduskulusid jääks riigil vähemaks, kui neist vähemalt pooled saaks pidevalt kodus töötada!

Töötan kodus mitme erafirma jaoks. Üht tööandjat näen kord kvartalis, teist kord paari aasta tagant, mõnda tihemini. Suhtlen kõigiga pidevalt.
Kollektiivi tunne tegelikult ikka on. Ei vaja mina ega firma seda rohkem. Kõik teevad oma töö ära vastavalt kokkulepetele.
Balil ma ei tahaks olla, aga ükski reis pole kunagi tööd seganud.
Keegi kirjutas maksudest, mis peaksid minema riiki, kus töö toimub - no mu viimased maksud peaksid siis jagunema 7 riigi vahel. Autotripp ja igapäevane töö samuti.
Kodukontori fänn

Postitus Postitas Kodukontori fänn »

Külaline kirjutas: 25 Okt 2024 22:59
Kodukontori fänn kirjutas: 25 Okt 2024 20:52 Kodukontor on tulnud selleks, et jääda. Ise olen ka palju produktiivsem kodukontorist ja vaimselt on see kuidagi palju parem. Kontorist eemal olles pole ka mingit mõttetut nn kontoriklatši, millest muidu ikka paratamatult pidi osa saama. Aeg-ajalt satun kontorisse ka, ja kuna meil kõik töötavad kodukontoris ja/või käivad kontoris nii nagu neile endale sobib, siis üksteisest kaugenemist pole toimunud. Ideaalne lahendus minu ja ka paljude teiste jaoks! Lisaks on kodukontoril positiivne mõju ka regionaalarengule - inimesed ei koondu ainult suurematesse keskustesse, vaid julgevad kolida ka väiksematesse linnadesse. Õnneks on piisavalt selliseid tööandjaid, kes saavad aru, et nii saab talente hoida. Kui mulle satuks juhiks mingi yuppie-jumal, kes nõuaks, et me peame hakkama kontoris tema suhtlemis- ja kontrollivajadust käima rahuldamas, lahkuksin töölt ja otsiksin kasvõi madalama palgaga, aga kodukontori võimalusega töö. Usaldus on samuti üks kodukontori märksõna. Kodukontor forever! :mrgreen: <3
Postitus on kustutatud
Miks sa arvad, et ma maksumaksja kulul töötan avalikus sektoris? Ma pole poole sõnagagi seda maininud. Ka erasektoris on selliseid töökohti pakkuda, kui eriala seda soosib. Pigem ongi just erasektor rohkem motiveeritud talente hoidma.
Külaline

Anonymous kirjutas: 26 Okt 2024 00:41Miks sa arvad, et ma maksumaksja kulul töötan avalikus sektoris? Ma pole poole sõnagagi seda maininud. Ka erasektoris on selliseid töökohti pakkuda, kui eriala seda soosib. Pigem ongi just erasektor rohkem motiveeritud talente hoidma.
Ta niisama trollib ju. Üritab suhtlusvajadust rahuldada.
Külaline

Jättes välja BAli, seal ma PUHKAN, mitte ei tee kodukontorit, eksole.
Koduskontor on sama efektiivne kui kontor, töö paindlikkus aitab väga palju selle töö- ja pereelu ühendamisele kaasa, meil on kõik rahul, et kovid kodukontori normaliseeris. Töö ise on nagunii 100% sama ja tööajal 9-18 peab kohal olema arvuti taga, keegi ei maga lõunani. Kui lastakse magada, siis on laisad töötajad ülemusele pähe astunud, see pole kodukontori probleem.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 05:18 Kui lastakse magada, siis on laisad töötajad ülemusele pähe astunud, see pole kodukontori probleem.
Ja milline oleks siis lahendus peale kontorisse tagasi kupatamise?! Ülemus ei saa ju koju kontrollima tulla, kas töötaja teeb tööd või magab voodis teki all.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 06:57
Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 05:18 Kui lastakse magada, siis on laisad töötajad ülemusele pähe astunud, see pole kodukontori probleem.
Ja milline oleks siis lahendus peale kontorisse tagasi kupatamise?! Ülemus ei saa ju koju kontrollima tulla, kas töötaja teeb tööd või magab voodis teki all.
Kui töötajale saadetakse kell 9 ülesanne ja ta ei tee seda kohe, vaid alles mitme tunni pärast, siis ta ju ei tee korralikult oma tööd ja ülemus tegeleb selle probleemiga.
Külaline

mina töötan väga tõhusalt kodukontoris (lisaks saan kodu koristatud, toidu valmis ja koera jalutatud - kontoris pausi pidades lihtsalt surfasid või lobisesid). Tihti tuleb läpakas kaasa võtta töö pärast ka reisile, ja vot seal ma küll teen absoluutse miinimumi ja üldse ei viitsi.
Võibolla kui elaks pikemalt kuskil, siis poleks vahet.
Kodus vastan meilidele tihti juba 8 paiku (kuigi tööpäev algab 9-st).
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Okt 2024 22:56
Anonymous kirjutas: 25 Okt 2024 20:33Tööpäeva algus kell 8 oli nõuka komme, tulge tänapäeva!
Kui sul on lepingus kirjas, et tööpäev hakkab kell 8, siis ka kodukontoris olles alustad sa kell 8, mitte ei ärka alles kell 10. Kui sul on töö vabagraafikuga, peaasi, et tehtud on ükskõik, mis kell, siis on teine asi.
Tänapäeval on väga paljudel stanrdardsete kellaaegadega lepingud, see ei tähenda, et reaalselt mngi töö kell 8 algaks. Võib alata ka kell 7 või kell 10. Ja enamikul ongi oluline see, et töö oleks tehtud. Ega see ei ole tükitöö mingi liini taga.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 09:18
Kui töötajale saadetakse kell 9 ülesanne ja ta ei tee seda kohe, vaid alles mitme tunni pärast, siis ta ju ei tee korralikult oma tööd ja ülemus tegeleb selle probleemiga.
Kui töötajale saadetakse kell 9 ülesanne ja ta hakkab kohe seda tegema, siis see tähendab, et ilma selliste ühekordsete ülesanneteta tal muud tööd ei olegi ja ma sügavalt kahtlen sellise ametikoha vajalikkuses. Normaalne on see, et kui tuleb ülesanne, siis see prioriseeritakse ja tehakse ära siis, kui tööde järjekord selleni jõuab.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 11:38

Kui töötajale saadetakse kell 9 ülesanne ja ta hakkab kohe seda tegema, siis see tähendab, et ilma selliste ühekordsete ülesanneteta tal muud tööd ei olegi ja ma sügavalt kahtlen sellise ametikoha vajalikkuses. Normaalne on see, et kui tuleb ülesanne, siis see prioriseeritakse ja tehakse ära siis, kui tööde järjekord selleni jõuab.
Kui ülemus ütleb, et see ülesanne olgu kell 9 tehtud, siis töötaja ei otsusta, kuidas tema seda prioritiseerib. Ja kui kell 9 telefoni vastu ei võta, kuigi tema tööpäev peaks siis algama, on samuti probleem. Kui inimene ei saa kodus töötatud, siis peab ta kontorisse ennast kohale vedama, ei tea, kuidas see sulle arusaamatuks jääb.
Külaline

Anonymous kirjutas: 26 Okt 2024 06:57Ja milline oleks siis lahendus peale kontorisse tagasi kupatamise?! Ülemus ei saa ju koju kontrollima tulla, kas töötaja teeb tööd või magab voodis teki all.
Kas sul elab kontoris ülemus seljas ja tema ainus töö ongi jälgida, et ta alluvad päev otsa tööd vihuksid ja niisama ei logeleks või 2-tunniseid lõunapause ei teeks?
Ja kujuta ette, on ettevõtteid, millel on rohkem kui üks kontor ning ülemus ja tema alluvad ei pruugi üldse ühes asukohas olla.
Külaline

Ja kujuta ette, on ettevõtteid, millel on rohkem kui üks kontor ning ülemus ja tema alluvad ei pruugi üldse ühes asukohas olla.
Ei puutu asjasse. Mingit ajakasutust keegi muidugi jälgima ei hakka, aga kui sa oma asju tehtud ei saa, ei ole kättesaadav, alati vastad ei tea millal, siis usu mind, see hakkab silma, vahet ei ole, kus see ülemus sul asub.
Külaline

Minu ülemus on ise kogu aeg kodukontoris ja saadab pidevalt Teams'i sõnumeid, millele peab kohe vastama. Ei saa kümneks minutiks sööma ka minna, juba kukub siis helistama, kui sõnumile kohe vastust ei tule. Reageerima peab hakkama kella kaheksast alates minuti pealt. Mingi kümneni magamine ja rannas peesitamine tööajal ei tule kõne allagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 11:56

Kui ülemus ütleb, et see ülesanne olgu kell 9 tehtud, siis töötaja ei otsusta, kuidas tema seda prioritiseerib. Ja kui kell 9 telefoni vastu ei võta, kuigi tema tööpäev peaks siis algama, on samuti probleem. Kui inimene ei saa kodus töötatud, siis peab ta kontorisse ennast kohale vedama, ei tea, kuidas see sulle arusaamatuks jääb.
Sa vist ei ole õppinud ei ajajuhtimist ega strateegilist juhtimist. Loodetavasti ei tööta sa juhtival ametikohal. Töötajal on vastavalt ametijuhendile tööülesanded, mille täitmiseks töötaja teeb endale plaani. Talle antud ülesanded peavad ära täitma tema töötunnid. Kui nüüd antakse talle lisaülesanne, siis ta lülitab selle oma tegemist vajavate tööde plaani vastavalt selle ajakriitilisusele. Kui tal ei ole võimalik seda nii kiiresti teha, kui ülemus tahaks, siis peab ülemus aru saama, et töötajal on juba nii palju sama kõrge olulisusega ülesandeid, mida ta peab ära tegema, nii et ta ei jõua seda uut ülesannet nõutud ajaks teha. Sellisel juhul ülemus kas teeb ise, leiab teise töötaja või kui leiab, et kõnealusel töötajal on liiga palju ülesandeid, siis annab mõne teise talle määratud ülesande kellelegi teisele, kui on oluline, et just see viimane ülesanne saaks tema poolt tehtud (nt valdab ainult tema mingit konkreetset keelt vmt).

Ülemus ei ole jumal ja eelkõige on tema ülesandeks juhtida oma alluvate tööd, st teha kõik endast olenev, et alluvad saaksid võimalikult heades tingimustes võimalikult hästi oma tööd teha ja oma võimekust tööandja heaks rakendada.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 12:36
Sa vist ei ole õppinud ei ajajuhtimist ega strateegilist juhtimist. Loodetavasti ei tööta sa juhtival ametikohal. Töötajal on vastavalt ametijuhendile tööülesanded, mille täitmiseks töötaja teeb endale plaani. Talle antud ülesanded peavad ära täitma tema töötunnid. Kui nüüd antakse talle lisaülesanne, siis ta lülitab selle oma tegemist vajavate tööde plaani vastavalt selle ajakriitilisusele. Kui tal ei ole võimalik seda nii kiiresti teha, kui ülemus tahaks, siis peab ülemus aru saama, et töötajal on juba nii palju sama kõrge olulisusega ülesandeid, mida ta peab ära tegema, nii et ta ei jõua seda uut ülesannet nõutud ajaks teha. Sellisel juhul ülemus kas teeb ise, leiab teise töötaja või kui leiab, et kõnealusel töötajal on liiga palju ülesandeid, siis annab mõne teise talle määratud ülesande kellelegi teisele, kui on oluline, et just see viimane ülesanne saaks tema poolt tehtud (nt valdab ainult tema mingit konkreetset keelt vmt).

Ülemus ei ole jumal ja eelkõige on tema ülesandeks juhtida oma alluvate tööd, st teha kõik endast olenev, et alluvad saaksid võimalikult heades tingimustes võimalikult hästi oma tööd teha ja oma võimekust tööandja heaks rakendada.
Õpikunäide teoreetikust. Arvamus, et saadud baka diplom teeb temast tegija. Reaalsuses sa ei priotiseeri midagi. Muidu prioriseeritakse sind jalajälg tagumikul tänavale. Seda sa ju ei taha.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 12:16
Ei puutu asjasse. Mingit ajakasutust keegi muidugi jälgima ei hakka, aga kui sa oma asju tehtud ei saa, ei ole kättesaadav, alati vastad ei tea millal, siis usu mind, see hakkab silma, vahet ei ole, kus see ülemus sul asub.
Hoopis sinu vastus ei puutu asjasse. Minu kommentaar oli vastus sellele, kes arvas, et ainult kontoris olles on võimalik töötegemist kontrollida. Miks sa minuga plõksid?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 13:00

Õpikunäide teoreetikust. Arvamus, et saadud baka diplom teeb temast tegija. Reaalsuses sa ei priotiseeri midagi. Muidu prioriseeritakse sind jalajälg tagumikul tänavale. Seda sa ju ei taha.
Vastupidi. Mul on magistrikraad ja ma olen aastaid töötanud juhtivatel ametikohtadel. Rumalate juhtide aeg on loodetavasti ümber saamas, kuigi Eestil on siin veel pikk tee minna. Aga teie andke oma alluvatele endiselt jalaga tagumikku ja vaadake, kui efektiivne see pikas perspektiivis on.
Külaline

Irw, balil. Kontoris on segajad (teised inimesed)
Keegi aevastab köhib, laseb peeru, röhitseb, sokid haisevad, rasvase peaga, valjult mäludes, jutustades. No mis produktiivsus….
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 13:34
Külaline kirjutas: 26 Okt 2024 13:00

Vastupidi. Mul on magistrikraad ja ma olen aastaid töötanud juhtivatel ametikohtadel. Rumalate juhtide aeg on loodetavasti ümber saamas, kuigi Eestil on siin veel pikk tee minna. Aga teie andke oma alluvatele endiselt jalaga tagumikku ja vaadake, kui efektiivne see pikas perspektiivis on.
Juhtivatel kohtadel? Magistrikraadiga? Eks see ikka mõni riigiamet ole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline