Valimistulemused?

vana hea klassika
Vasta
Panter002

Valimistulemused?

Postitus Postitas Panter002 »

Olete valimistulemustega rahul?
Üleeurooopaline suund liigub parempoolsuse suunas tasahilju, muretsete?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina valisin Isamaad ja mulle see tulemus meeldib, ka üle-euroopa EPP võit mulle sobib. 🙂 Mille üle muretsema peaks?
Külaline

Mina valisin Parempoolseid. Seekord nad kohta ei saanud, aga on tuleviku tegijad.
Külaline

Mina valisin samuti Parempoolseid, rõõmustav oli näha nende % hüppelist kasvu ka statistikaküsitlustes. Arvata on, et päris tuntav osa potentsiaalsetest Parempoolsete valijatest tegelikult oleks tahtnud küll, aga valisid kindlamaid variante, sest "nagunii nad ei saa..."
Külaline

Panter002 kirjutas: 12 Juun 2024 00:12 Olete valimistulemustega rahul?
Ei ole väga rahul, aga annan endale aru, et mingil põhjusel on rahvas sellise valiku teinud.
Mul endal oli seekord väga raske valikut teha. Mõnedes küsimustes ühtisid mu vaated Keskiga, mõnedes EKREga ja mõnedes ka Reformi omadega.

Olen vastu tuumaenergiale, tahaks rangemat sisserändepoliitikat ja läbipaistvamat sotsiaalabi süsteemi. Pooldan reguleeritud sisserännet, aga keeleoskuse nõudeid tuleb kindlasti tõsta. Olen vastu koolide, ravi-ja hoolekandeasutuste erakätesse andmisele, sest olen oma elukohariigis näinud, kuhu see viib. Samuti ei meeldi mulle EL suur otsustusõigus liikmesriikide siseküsimuste osas. Ja ma kardan, et neis küsimustes läheb asi E-liidus ja eriti põhjamaades ainult halvemuse suunas. Seetõttu mõistan, miks parempoolsed tõusuteel on. Ise ma neid ei valinud, aga saan aru, miks isegi need, kes nendega sajaprotsendiliselt ei nõustu neid ikkagi valivad.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2024 12:10 Mina valisin samuti Parempoolseid, rõõmustav oli näha nende % hüppelist kasvu ka statistikaküsitlustes. Arvata on, et päris tuntav osa potentsiaalsetest Parempoolsete valijatest tegelikult oleks tahtnud küll, aga valisid kindlamaid variante, sest "nagunii nad ei saa..."
Täpselt nii. Olen üks sellistest. Lisaks soovisin valida juba Euroopas kogemust omava inimese.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2024 17:38
Ei ole väga rahul, aga annan endale aru, et mingil põhjusel on rahvas sellise valiku teinud.
Mul endal oli seekord väga raske valikut teha. Mõnedes küsimustes ühtisid mu vaated Keskiga, mõnedes EKREga ja mõnedes ka Reformi omadega.

Olen vastu tuumaenergiale, tahaks rangemat sisserändepoliitikat ja läbipaistvamat sotsiaalabi süsteemi. Pooldan reguleeritud sisserännet, aga keeleoskuse nõudeid tuleb kindlasti tõsta. Olen vastu koolide, ravi-ja hoolekandeasutuste erakätesse andmisele, sest olen oma elukohariigis näinud, kuhu see viib. Samuti ei meeldi mulle EL suur otsustusõigus liikmesriikide siseküsimuste osas. Ja ma kardan, et neis küsimustes läheb asi E-liidus ja eriti põhjamaades ainult halvemuse suunas. Seetõttu mõistan, miks parempoolsed tõusuteel on. Ise ma neid ei valinud, aga saan aru, miks isegi need, kes nendega sajaprotsendiliselt ei nõustu neid ikkagi valivad.
Täpselt samad mõtted siin.
Külaline

Miks täpselt peaks muretsema? Elades Kesk-Euroopas, ei ole ma enam lihtsalt mitte mures, vaid kohati pigem paanikas: mida kõike need vasakpoolsed on teinud.
Külaline

Valisin samuti Parempoolseid. Ka viimastel valimistel valisin, sest nende programm sobib mu vaadetega enim.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2024 10:47
Miks täpselt peaks muretsema? Elades Kesk-Euroopas, ei ole ma enam lihtsalt mitte mures, vaid kohati pigem paanikas: mida kõike need vasakpoolsed on teinud.
Mida nad siis teinud on?
Mul endal sama paanika ja jälgin hirmuga, kui kaugele on parem(äärmuslased) nõus minema, et oma tahtmist saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2024 11:06
Külaline kirjutas: 17 Juun 2024 10:47
Mida nad siis teinud on?
Mul endal sama paanika ja jälgin hirmuga, kui kaugele on parem(äärmuslased) nõus minema, et oma tahtmist saada.
Mida täpselt parempoolsete tahtmise all silmas pead? Ja selguse mõttes ehk proovid ka verbaliseerida, milles sinu hirmud seisnevad, mis puudutab paremäärmuslasi? Ning millises Kesk-Euroopa riigis on antud hetkel paremÄÄRMUSlased võimul?

Vasakpoolsed: Pariisi äärelinnadesse ma isegi ei soovita minna, sest sealt saab ainult kiiresti lukustatud ustega läbi sõita. Üldine pilt on, et oled kas mustas aafrikas või kuskil marokko täielikus slummis. Võib nt Malmösse minna. Saksa väikelinnades, pigem Põhja-Saksas nt, aga juba ka lõuna-saksa pilt on muutunud, hollandist rääkimata, kus nt Amsterdamis ja Rotterdamis on kohalikud elanikud juba vähemuses. Saksa ühes suuremas linnas käies ei oleks tõesti enam osanud öelda ka, mis mandril oled. Pooled mustad, pooled araablased. Mõned idaeurooplased-rumeenlased jne vahele. Minusugust blondi sinisilmset teisi ei näinud. Asi pole nahavärvis ega isegi mitte ka usus. Asi on selles, et ilmselgelt need sisserännanud ei panusta mitte kuidagi ühiskondlikku ellu ei moraalset ega ka finantsiliselt: nendelt kellegi pensionifondi sentigi ei tiksu. tiksutavad ca 2000-3000 ulatuses miinust IGA KUU, per capita. Mitme riigi jaoks (Prantsusmaa, Holland, Saksa) on juba hilja.
Külaline

Ei valinud, laias laastus tugeva tulemuse sai keegi kellega valimismootorite järgi vaated ühtisid.
Vasta