Instagramist ja mujalt leiab reklaame, hakka UGC (user-generated content) sisuloojaks, sul on vaja vaid paar tundi päevas, ei pea olema jälgijaid, pead ainult mõned fotod ja videod tegema ja lisaraha hakkabki sisse tulema. Sellele järgneb tasuta brošüüri saatmine, millega ahvatletakse ostma videokoolitust paarisaja euro eest. Esiteks, kas siis selle sisuloomega ei lähe nii hästi, et peab koolitusi promoma? Ja tihti ei taheta näidata enda tehtud töid, kui keegi küsib. Õnneks osad sisuloojad ka oma näiteid lisavad.
Teiseks mulle tundub (puudub endal kogemus, aga olen skeptiline), et päris nii lihtne see ei ole, et "leia enda nišš, loo portfoolio ja hakka aga teenima". See eeldab ikka mingisugust loomingulisust, fotode ja videote tegemise oskust. Keskpäraste fotodega ei jõua küll kaugele. Ja ilmselt ükski teenusepakkuja ei taha sulle kõike ette öelda, kuidas teha, vaid peadki ise välja mõtlema.
Millest ma veel aru ei saa, et rõhutatakse et UGC ja influencerite töö on erinev - UGC on kasuatajate enda kogemustel põhinev. Samas ju influencerid ka reklaamivad asju, mida neil palutakse kasutada. Ega siis UGC sisuloojad ju ka ainult oma lemmiktooteid ei promo, need tooted saaksid ilmselt suht kiirelt otsa. Ja ei usu ma ka väidet, et jälgijaid ei pea olema - kellele ja kuidas sa siis oma sisu lood?
Kas keegi on neid koolitusi ostnud, kuidas on olnud sisu, kas olete saanud kõik vajalikud teadmised, et tõesti hakkatel lisaraha teenima? Või mida üldse arvate UGC-st.
UGC, sisuloome
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist