Linnud muutuvad ka järjest lollimaks

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Linnud muutuvad ka järjest lollimaks

Postitus Postitas Külaline »

Üha enam jääb mulje, et isegi linnud on ajaga eluvõõramaks muutunud. Pidevalt lendavad igas suuruses linnud vastu aknaklaasi, no kas neil tõesti mingit tunnetust ei ole, lendavadki huupi? Kusjuures ei ole tegemist ülisuurte paljaste klaasidega, aga ikka põrutavad vastu akent. Alguses oli kahju, aga nüüd on hakanud juba närvi ajama, kogu aeg mingi linnujälg keset akent.

Nüüd ringleb FB-is hoiatus, et ärge riputage rõdule või õue käebsepaberit, linnud kleepuvad külge. No mida?!
Lendorav
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lendorav »

Asi pole lindude lolluses, (kuigi noor lind võib tõesti loll olla) vaid inimestes. Aknaklaasid on töödeldud, puhastatud ja avatavad nii, et neid pole linnule eriti näha, paljude uute majade planeeringud on millegipärast nii, et valgus paistab vastakuti olevatest akendest läbi maja, kardinaid tihti ei kasutata, kärbsepaber välitingimustes/rõdul on idiootsus. Seega ei, linnud ei ole lollimaks jäänud, inimesed on looduskaugemad ja egoistlikumad.

Mis sa arvad, millisena paistab kaugelt tuulutusasendis tavaline pakettaken?
Linnutaja

Postitus Postitas Linnutaja »

Linnud ei saa aru, misasi on klaas, eriti kui valgus paistab teiselt poolt, nad arvavad, et sealt saab läbi lennata. Asi pole lindude lolluses. Riputa sinna kas (õhukesed) kardinad, röövlinnu kujutusega kleepsud vms. P
Linnutaja

Postitus Postitas Linnutaja »

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 16:11 Nüüd ringleb FB-is hoiatus, et ärge riputage rõdule või õue käebsepaberit, linnud kleepuvad külge. No mida?!
No mina küsin sedasama "MIDA?!?!" selle lolluse kohta, et ÕUE riputada kärbsepaberit. Kes siin lõpuks nüüd idioot on? :D

Jah, noored linnud on totakad, nagu noored lapsedki, seda küll. Aga viimane on küll näide inimeste lollusest, mitte lindude.
Külaline

Nüüd ringleb FB-is hoiatus, et ärge riputage rõdule või õue käebsepaberit, linnud kleepuvad külge. No mida?!
Sa riputad õue kärbsepaberit? Päriselt?
Külaline

Ei, mina ei riputa õue kärbsepaberit, aga kujutan ette, et maal elades võiks olla küll vajalik see näiteks majaukse lähedusse riputada, kui suviti uks lahti on. Või välikööki. Aga miks peaks lind lendama mingi pabeririba vastu?
Külaline

Linnutaja kirjutas: 14 Juun 2024 17:28 Linnud ei saa aru, misasi on klaas, eriti kui valgus paistab teiselt poolt, nad arvavad, et sealt saab läbi lennata. Asi pole lindude lolluses. Riputa sinna kas (õhukesed) kardinad, röövlinnu kujutusega kleepsud vms. P
Mul on rulood akende ees ja ongi enamasti poolenisti all. Mingeid röövlinnu pilte ma akendele muidugi kleepima ei hakka.
Lendorav
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lendorav »

Külaline kirjutas: 15 Juun 2024 02:06 Ei, mina ei riputa õue kärbsepaberit, aga kujutan ette, et maal elades võiks olla küll vajalik see näiteks majaukse lähedusse riputada, kui suviti uks lahti on. Või välikööki. Aga miks peaks lind lendama mingi pabeririba vastu?
Kujuta vähem ette, päriselt ka. Mõtteharjutus: Mida lind sööb? Milleks kasutatakse kärbsepaberit? Tõestasid just elavalt, miks on vajalikud sellised elementaarsed üleskutsed facebookis.
Külaline

Kärbsepaber pannakse siseruumi. Vanasti kasutati väga palju ja mitte keegi ei riputanud neid kuhugi õue ega ukse taha. Mul on üks aken, kuhu linnud kipuvad vastu lendama ja sinna olen ribad kleepinud.
Inimene ise on lolliks läinud. Üha rohkem võib lugeda kommentaare, kus inimesed siiralt imestavad miks loomad, linnud ja putukad linna tulevad, see on inimese territoorium, kuidas nood elusolendid küll aru ei saa. Need vist imestavad ka selle üle miks häbitud vihmapilved julgevad otse linna sadada.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juun 2024 12:45 Kärbsepaber pannakse siseruumi. Vanasti kasutati väga palju ja mitte keegi ei riputanud neid kuhugi õue ega ukse taha. Mul on üks aken, kuhu linnud kipuvad vastu lendama ja sinna olen ribad kleepinud.
Inimene ise on lolliks läinud. Üha rohkem võib lugeda kommentaare, kus inimesed siiralt imestavad miks loomad, linnud ja putukad linna tulevad, see on inimese territoorium, kuidas nood elusolendid küll aru ei saa. Need vist imestavad ka selle üle miks häbitud vihmapilved julgevad otse linna sadada.
Ise raiuvad metsa maha, kus loomad enne elasid ja siis imestavad, miks loomad linnas on. Enne oli kõik see ala ju aas ja mets, kuhu need uuselamurajoonid rajatud on.
Külaline

Kärbsepaberit ei panda õue, sest terve hulk olendeid toitub putukatest ja nemad jäävad ka sinna kinni. Ühesõnaga hävitad ka need, kes putukate populatsiooni kontrolli all hoiavad. Paberi paned tuppa, sest seal muud olendid peale kärbeste ja sääskede aknast sisse ei tiku.
Külaline

Elame maal, meil on suured, maast laeni aknad. Ja kummaline on, et linde lendab nendesse mõnel aastal mitmeid ja mitmeid, teisel aastal vaid üks või kaks. Kusjuures meil on kardinad akende ees ja linnud pole kunagi lennanud neisse akendesse, kust valgus läbi maja paistab, vaid just teistesse. Ühel aastal oli meil küll täiesti totakas kurg, kes lendas akendesse üle päeva (mis tegelikult on päris hirmutav, kui nii suur lind täie hooga aknasse sööstab). Siis kleepisime akendele mingeid paberlinde, mitte midagi ei aidanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juun 2024 21:01 Elame maal, meil on suured, maast laeni aknad. Ja kummaline on, et linde lendab nendesse mõnel aastal mitmeid ja mitmeid, teisel aastal vaid üks või kaks. Kusjuures meil on kardinad akende ees ja linnud pole kunagi lennanud neisse akendesse, kust valgus läbi maja paistab, vaid just teistesse. Ühel aastal oli meil küll täiesti totakas kurg, kes lendas akendesse üle päeva (mis tegelikult on päris hirmutav, kui nii suur lind täie hooga aknasse sööstab). Siis kleepisime akendele mingeid paberlinde, mitte midagi ei aidanud.
Kui lendab aknasse, mine välja ja seisa samas suunas kustpoolt lind tuli - vaata mis su aknalt peegeldab. Kui aken on puhas kui prillikivi, siis ta peegeldab ümbrust. Kui aken on tuulutusasendis ülevalt veid lahti, peegeldub aknapinnalt taevas. Kui ilm on vihmane võib looduse peegeldus sattuda su aknaklaasile ka poriloigust. Noor lind ei oska ohte näha nagu lapski. Neid variante ja võimalusi on nii palju, igal majal omad. Jälgi ja pane tingimusi tähele.
Külaline

Akna vastu, kuhu mul linnud lendavad, peegeldub teatud kellaaegadel tõesti taevas nagu peeglist. Tavaline aken, mitte maast laeni.
Hüpik

Postitus Postitas Hüpik »

Vauu, no mida, täiesti uskumatu tõesti, lind ei teagi, mis on aknaklaas ja et ei tohi sinna vastu oma lolli pead lõhki lennata, proua majaomakule ei meeldi määritud aknad. On ikka häbematus, tõepoolest! Eluvõõras lind, kujutage ette!
Külaline

Ärge riputage rõdule või õue kärbsepaberit..... olen ikka mõelnud et kuidas tehakse süüa väliköögis. Kuidas nad väldivad seda, et kärbsed ja herilased ei tule või neid oma söögist eemal hoida? Selge see et need paberid ei soodusta isu, kui seal need kärbselaibad küljes on. Aga maru tüütu on ikka nendega võidelda väljas.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2024 08:42 Ärge riputage rõdule või õue kärbsepaberit..... olen ikka mõelnud et kuidas tehakse süüa väliköögis. Kuidas nad väldivad seda, et kärbsed ja herilased ei tule või neid oma söögist eemal hoida? Selge see et need paberid ei soodusta isu, kui seal need kärbselaibad küljes on. Aga maru tüütu on ikka nendega võidelda väljas.
Nii eluvõõras annab olla ainult juhul, kui pole ise elus väliköögis viibinud ega seda oma ihusilmaga isegi mitte lähedalt näinud. Eks kunagi läbi kogemuse õpid.
Külaline

Täpselt sama inimeste kohta, lindudel pole häda midagi!
Külaline

Kas sinult võib siis küsida, kuidas sa hoiad kärbsed ja herilased eemal väliköögist? Ma tõesti ei oma välikööki. Aga olen õues grillinud küll ja väljas ka söönud. Kärbsed leiavad alati söögi üles. Sügise poole ka herilased.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2024 10:09 Kas sinult võib siis küsida, kuidas sa hoiad kärbsed ja herilased eemal väliköögist? Ma tõesti ei oma välikööki. Aga olen õues grillinud küll ja väljas ka söönud. Kärbsed leiavad alati söögi üles. Sügise poole ka herilased.
Nii õuuuudne, looduses on putukad! Peaksid sisetingimustes grillima... :mrgreen: Absoluutselt on inimesed need, kes idioodistuvad ja kaugenevad loodusest juba naeruväärsuseni.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Semrush [Bot] ja 2 külalist