Kas õpetajaid advokaatidega hirmutada?

sh teismelised
Vasta
Külaline

Kas õpetajaid advokaatidega hirmutada?

Postitus Postitas Külaline »

Hiljuti oli meedias 21. Kooli psühholoog ja inimeseõpetuse õpetaja. Mul käib kaks last seal koolis, üks gümnaasiumis ja teine põhikoolis. Seal on hästi vastik füüsikaõpetaja, kurikuulus juba aastaid - sõimab ja mõnitab õpilasi. Hiljuti sai minu vanem laps sõimu osaliseks, sest ei osanud õppeaasta teises tunnis ülesannet lahendada - sai vale vastuse. Mu abikaasa on advokaat, töötab väga tunnustatud advokaadibüroos, kas peaks seda vastikut õpetajat ja kooli üleüldiselt kurja kirjaga korrale kutsuma?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 01:55 Hiljuti oli meedias 21. Kooli psühholoog ja inimeseõpetuse õpetaja. Mul käib kaks last seal koolis, üks gümnaasiumis ja teine põhikoolis. Seal on hästi vastik füüsikaõpetaja, kurikuulus juba aastaid - sõimab ja mõnitab õpilasi. Hiljuti sai minu vanem laps sõimu osaliseks, sest ei osanud õppeaasta teises tunnis ülesannet lahendada - sai vale vastuse. Mu abikaasa on advokaat, töötab väga tunnustatud advokaadibüroos, kas peaks seda vastikut õpetajat ja kooli üleüldiselt kurja kirjaga korrale kutsuma?
Pigem saab see füüsikaõpetaja teid korrale kutsuda. Laim on karistatav.
Mis tähtsust sel on kus te mees töötab? "minu mees, minu lapsed...".
Kogu kool teab, kelle emme siin kirjutas.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 01:55

[/quote]

:lol: :lol: :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 05:27
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 01:55 Hiljuti oli meedias 21. Kooli psühholoog ja inimeseõpetuse õpetaja. Mul käib kaks last seal koolis, üks gümnaasiumis ja teine põhikoolis. Seal on hästi vastik füüsikaõpetaja, kurikuulus juba aastaid - sõimab ja mõnitab õpilasi. Hiljuti sai minu vanem laps sõimu osaliseks, sest ei osanud õppeaasta teises tunnis ülesannet lahendada - sai vale vastuse. Mu abikaasa on advokaat, töötab väga tunnustatud advokaadibüroos, kas peaks seda vastikut õpetajat ja kooli üleüldiselt kurja kirjaga korrale kutsuma?
Mis tähtsust sel on kus te mees töötab? "minu mees, minu lapsed...".
Kogu kool teab, kelle emme siin kirjutas.
Ei ole see, kellele vastad, aga koolitöötajatel, eriti just koolipsühholoogidel, puudub igasugune vastutus, võimu aga jagatakse neile üha juurde. Kui lapsevanemate korrale kutsumiseks antakse spetsialistide kätte üha rohkem tööriistu, siis n-ö vastaspoole ehk koolipsühholoogide tööd ei kontrolli absoluutselt mitte keegi. Ainsad meetodid, mis vähekegi mõjuvad, on kas probleemi avalikustamine ja/või advokaat. See ei peaks nii olema, kuid paraku on.
Külaline

Ei ole see, kellele vastad, aga koolitöötajatel, eriti just koolipsühholoogidel, puudub igasugune vastutus, võimu aga jagatakse neile üha juurde. Kui lapsevanemate korrale kutsumiseks antakse spetsialistide kätte üha rohkem tööriistu, siis n-ö vastaspoole ehk koolipsühholoogide tööd ei kontrolli absoluutselt mitte keegi. Ainsad meetodid, mis vähekegi mõjuvad, on kas probleemi avalikustamine ja/või advokaat. See ei peaks nii olema, kuid paraku on.
Saa lõpuks üle oma koolipsühholoogist, igas teemas on vaja sellest jahuda, kui jubedad on koolipsühholoogid. Tegelikkus on see, et on nii halbu õpetajaid, kes ka millegi eest ei vastuta ja on ka häid koolipsühholooge. Ühe inimese põhjal nii ja naapidi järeldusi on ikka väga imelik teha. Ja sa ka ei lõpeta, nõuad oma statistikat, seletad, kuidas sinu last koolipsühholoog kiusas, käskis sunniviisiliselt tema juurde tulla ja mida iganes. Seda sa alustasid juba Perekoolis pihta, kui ma õigesti mäletan. Saa üle juba oma ühest halvast kogemusest. Sa ise võiks psühholoogi poole pöörduda ja tema käest lähemalt kuulata, kui halvasti mõjub mineviku ühe seiga küljes rippumine. See ei tule kasuks ei sulle ega su lapsele. Vaata, kuidas minna edasi, see kohutav negatiivsus ja teiste süüdistamine sind kuidagi edasi ei aita. Ilmselt tunned südames, et ikka sa ise oled oma lapse probleemidega rohkem seotud ja siis iga päev rahustad siin ennast, et see üks koolipsühholoog on sinu lapse ja sinu elu pekki keeranud, mitte sina ise.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 07:01
Saa lõpuks üle oma koolipsühholoogist, igas teemas on vaja sellest jahuda, kui jubedad on koolipsühholoogid. Tegelikkus on see, et on nii halbu õpetajaid, kes ka millegi eest ei vastuta ja on ka häid koolipsühholooge. Ühe inimese põhjal nii ja naapidi järeldusi on ikka väga imelik teha. Ja sa ka ei lõpeta, nõuad oma statistikat, seletad, kuidas sinu last koolipsühholoog kiusas, käskis sunniviisiliselt tema juurde tulla ja mida iganes. Seda sa alustasid juba Perekoolis pihta, kui ma õigesti mäletan. Saa üle juba oma ühest halvast kogemusest. Sa ise võiks psühholoogi poole pöörduda ja tema käest lähemalt kuulata, kui halvasti mõjub mineviku ühe seiga küljes rippumine. See ei tule kasuks ei sulle ega su lapsele. Vaata, kuidas minna edasi, see kohutav negatiivsus ja teiste süüdistamine sind kuidagi edasi ei aita. Ilmselt tunned südames, et ikka sa ise oled oma lapse probleemidega rohkem seotud ja siis iga päev rahustad siin ennast, et see üks koolipsühholoog on sinu lapse ja sinu elu pekki keeranud, mitte sina ise.
Sinu sõnavõtt näikse pärinevat otsekui demagoogiaõpikust. Üks kõige enam levinud demagoogiavõtteid on teatavasti see, kui endale meeldivaid väiteid üritatakse põhjendada sõnadega "Kõik teised mõtlevad ka nii nagu mina!", ning vastupidi - kõik mis endale ei sobi/ei meeldi, püütakse taandada vaid "ühe imeliku tüübi" isiklikuks kiiksuks või kinnisideeks. Ka siin on sellest teemast rääkinud ju vägagi mitmed erinevad inimesed. Ehk siis, ei ole üksainus inimene, kel halvad kogemused on. Sina aga püüad, vana demagoogianippi kasutades, taandada kümnete inimeste kogemused vaid "kellegi ühe imeliku kiiksuks".
P.S. Minul puudub 21. kooli psühholoogiga igasugune kokkupuude ja ma ei ole siinset teemat koolipsühholoogist algatanud, see oli keegi teine. Ja neid teisi on palju.
Külaline

Koolipsühholoogidel, puudub igasugune vastutus, võimu aga jagatakse neile üha juurde.
Mis võimu neil on siis? Mitte mingit. Keegi ei käsi seal käia. Minu sõbranna oli koolipsühholoog lühikest aega magistriõpingute ajal ja ütles, et täielik koeraamet. Kui midagi vanematega asja oli, siis kohe võttis asja üle HEV koordinaator ja ütles, et pole meie asi, kas vanem peksab, ahistab, joob või mida iganes. Nii hullusti kardetakse neid lapsevanemaid, et jumala eest keegi kaebama ei lähe. Laps hakkas märatsema, ei küsinud lapsevanama käest keegi, et mis probleem lapsel võiks olla. Keegi ei saa neid kohustada koostööd tegema või mida iganes. Kohe öeldi, et meie tegeleme õpetamisega, muu ei puutu meisse. Lapsevanemad ise tihtipeale keeravad oma lapse elu pea peale, ei vii arsti juurde, veavad koju uusi kaaslasi nende lastega, lihtsalt ei tunne huvi laste vastu jne, jne, aga siis tulevad, et noh, tehke laps korda siis, teie olete siin suured spetsialistid. Ela ise pool aega ühes linna otsas ja teine pool aega teises, kui sulle tulevad koju elama võhivõõrad inimesed, kes sind ei salli, su oma isa eelistab võõraid lapsi sinule jne, jne, mida nn korralikud vanemad teevad, kas sulle meeldiks, kui ise peaksid nii elama ja mingit sõnaõigust pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 06:52
Koolipsühholoogidel, puudub igasugune vastutus, võimu aga jagatakse neile üha juurde.
Mis võimu neil on siis? Mitte mingit. Keegi ei käsi seal käia. Minu sõbranna oli koolipsühholoog lühikest aega magistriõpingute ajal ja ütles, et täielik koeraamet. Kui midagi vanematega asja oli, siis kohe võttis asja üle HEV koordinaator ja ütles, et pole meie asi, kas vanem peksab, ahistab, joob või mida iganes. Nii hullusti kardetakse neid lapsevanemaid, et jumala eest keegi kaebama ei lähe. Laps hakkas märatsema, ei küsinud lapsevanama käest keegi, et mis probleem lapsel võiks olla. Keegi ei saa neid kohustada koostööd tegema või mida iganes. Kohe öeldi, et meie tegeleme õpetamisega, muu ei puutu meisse. Lapsevanemad ise tihtipeale keeravad oma lapse elu pea peale, ei vii arsti juurde, veavad koju uusi kaaslasi nende lastega, lihtsalt ei tunne huvi laste vastu jne, jne, aga siis tulevad, et noh, tehke laps korda siis, teie olete siin suured spetsialistid. Ela ise pool aega ühes linna otsas ja teine pool aega teises, kui sulle tulevad koju elama võhivõõrad inimesed, kes sind ei salli, su oma isa eelistab võõraid lapsi sinule jne, jne, mida nn korralikud vanemad teevad, kas sulle meeldiks, kui ise peaksid nii elama ja mingit sõnaõigust pole.
Ise oled see koolipsühholoog, mitte su "sõbranna". Loe õige nüüd ise ka oma kirjutist, mis on täis vaid sõimu, halvustamist ja sildistamist emade ja isade pihta. Milleks neid mõttetuid emasid-isasid üldsegi vaja on, kasutame neid tasuta inkubaatoritena ja võtama äsjasündinud lapsed pigem kohe riiklikule kasvatusele. Ajaloos on sellist asja muide korduvalt teha püütud, ent miskipärast on kõik need katsed peagi liiva jooksnud. Huvitav, mispärast?

Pruugib aga lapsel või tema vanemal kuskil korrakski öelda, et koolipsühholoog käitus lapsega ebaeetiliselt ja kuritarvitas oma võimu, nii ähvardatakse kodu silmapilk kohtuga, laimamise eest ja mis kõik veel.

On olemas lapsed ja nende vanemad, kes ENNE koolipsühholoogi said oma eluga suurepäraselt hakkama, ent pärast tolle sundteenuse tarbimist enam mitte. Ja kaevata tekitatud kahju eest lapsele pole mitte kuhugi, kuna koolipsühholoogi tegevuse üle puudub absoluutselt igasugune kontroll. Kontrolli puudumine aga meelitab alale ka neid, kes oma isikuomaduste poolest sinna ei sobi. Tekib küsimus, kelle heaks te seal siis tegelikult töötate, kas iseendale?

Ja tõepoolest, mitte kui midagi halba sellest ei juhtu, kui mõnes koolis ei ole koolipsühholoogi. Minu ühe lapse koolis ka ei olnud - ja lapsed olid seal täpipealt sama õnnelikud kui teise lapse kooliski, kus töötas lausa 3 psühholoogi. (Tegelikult olid isegi õnnelikumad, tänu juhtkonna hoolikusele koolikiusuga tegelemisel.)
Külaline

Ise oled see koolipsühholoog, mitte su "sõbranna".
Sa pöördu arstile, kui sa näed igal pool oma koolipsühholooge, kes sind igas teemas jälitavad ja sulle ja su lapsele käru keeravad. Ise sõimled ja halvustad siin igal sammul. Tõiselt, otsi abi. Raiu endale kolusse: mina ei ole koolipsühholoog ja ei hakka selleks mitte iialgi.
Külaline

On olemas lapsed ja nende vanemad, kes ENNE koolipsühholoogi said oma eluga suurepäraselt hakkama, ent pärast tolle sundteenuse tarbimist enam mitte.
Sa ise ka aru saad, kui naeruväärne su jutt on? Sina ja su laps on täiesti ideaalsed, aga mingi koolipsühholoog sundis enda juurde tulema. Ükski koolipsühholoog ei saa enda juures käima sundida, Ühekordseks vestluseks ei pea vanema nõusolekult olema, küll aga pikemaks nõustamiseks. Ja kui mitte midagi viga ei olnud, milleks koolipsühholoog? Tal on liiga väge tööd sinu arust või? Su jutt läheb ka aina lollimaks ja lollimaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 16:00
On olemas lapsed ja nende vanemad, kes ENNE koolipsühholoogi said oma eluga suurepäraselt hakkama, ent pärast tolle sundteenuse tarbimist enam mitte.
Sa ise ka aru saad, kui naeruväärne su jutt on? Sina ja su laps on täiesti ideaalsed, aga mingi koolipsühholoog sundis enda juurde tulema. Ükski koolipsühholoog ei saa enda juures käima sundida, Ühekordseks vestluseks ei pea vanema nõusolekult olema, küll aga pikemaks nõustamiseks. Ja kui mitte midagi viga ei olnud, milleks koolipsühholoog? Tal on liiga väge tööd sinu arust või? Su jutt läheb ka aina lollimaks ja lollimaks.
Sõima vähem, kui asjaolusid ei tea.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 15:57

Sa pöördu arstile, kui sa näed igal pool oma koolipsühholooge, kes sind igas teemas jälitavad ja sulle ja su lapsele käru keeravad. Ise sõimled ja halvustad siin igal sammul. Tõiselt, otsi abi. Raiu endale kolusse: mina ei ole koolipsühholoog ja ei hakka selleks mitte iialgi.
Aga mina olen!
Külaline

Mi nu mees on kosmonaut. Sai seal kõrgel ja üleval tuttavaks Jeesukese endaga. Kui veel mulle keegi vastu karva on siis mu mees räägib Jeesuse endaga ja siis te alles saate. Olgu või sinu mees advokaat. Jeesus ei karda teda. Minu mees ja mina ning minu lapsed ning kolm kassi ka ei karda. Isegi Kajat me ei karda-.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 09:34
Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 15:57

Aga mina olen!
Tase. Sinutaolised peaksidki ainult siin olema mitte nn inimesi aitama. Raha eest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist