Kui palju peab teenima?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 18:19
Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 14:15
Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 13:07

6000 neto
Peaks saama lubada regulaarseid restorani ja kohvikukülastuse, soojamaareise 2-3 aastas.
Laste olemasolu korral, lapsehoidja ja võimalus toituda ainult valmistehtud toidust (restoranitoit kullerplatvormide kaudu) kokk, koristaja iga päev või paar korda nädalas, uusimat tehnikat, kvaliteetsed kodumasinad, külluslik toit, auto peaks olema uus, mitte vanem kui viis aastat. Lapsele peab saama võimaldada uusi riideid ja mänguasju. Arendavaid ringe ja hobisid. Eralasteaed ja erakool, oma tuba.
Nendeks asjadeks peab oluliselt rohkem teenima
Ainult tellides toitu, läheb see 2000 ja rohkem kuus.
Kodulaen- 2000-4000(tallinn) sest lastega peredes on noored inimesed kes pole seda veel ära maksnud. Lisaks kommunaalid ja majal aednik.
Koristaja kord on 100 (maja, 4+ toaline korter) 2x nädalas - 800 kuus
Lapsehoidja 100 päev. 2× nädalas 800 kuus.
5tärni kuurort nädal aega 3le 4000. Kui neid peab 3 tegema aastas, on see igasse kuusse 1000 otsa.

Trenni ja uusi riideid ja autot pile veel mainitud, aga 6000 ammu lõhki.

6000 pere peale tähendab üht toidutellimist nädalas, vanaema hoiab lapsi, kui vaja kuhugi minna, enamusel aastatest 1 reis ja koristaja kõige rohkem kord nädalas. Ja see on tegelikult ju väga väga hea elu!
2000-4000 kodulaen? Ah? Iial ei võta mingit kodulaenu 😂
Suur ja luksulik korter passib küll. Mingit karpmaja lagendikul mille eest 2000 kuus plekkida, kui ma 6000 teeniks siis nii rumalalt ma paremat osa oma palgast hakkama ei paneks. Aednikust savi, ei meeldi hooldatud muru. Võib rahus võsa kasvada, küll mees muruniitjale hääled sisse ajab kui lapsed rohu seest välja ei paista ja rotid tuppa pressima hakkavad. Maja puudumisel on koristaja kulud kohe hoobilt madalamad.
6000 neto pere peale ei ole muidugu mingi raha millega hästi elada. Üks null lõppu, võib laste peale mõelda.
2000 on 350K elamise kuumakse, 4000 on 700K. Lagendiku karpmajad 700K ei maksa, kolmetoaline viisakas korter maksab 350K ehk see 2000 makse on reaalne.
Võsas elav inimene on räpakas.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 18:47
Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 14:40
Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 14:27

Mul pole kahju, mu sissetulek on hea ja tahaks kanteistele ainult head. Aga tean hästi mida teenivad EESTI arstid. Nad ei teeni seda. Need arstid töötavad muudesse riikidesse või väga suure koormusega kes 6 ja peale saavad. Haiglates on palgaastmed määratud, seal ei saa salaja teenida teistest kordades rohkem.
Olen panganduses töötand, kui tipp tähendab taseme 1-3 juhti, siis ehk tõesti tuleb ära. Aga neid 1-3 juhte on eestis üksikud. Muu pangandus saab vähem.
Töötan ITs. Alluvate palgad käivad minu käest läbi, tean mis ettevõtte parimad teenivad. Suure ettevõtte peale on paar inimest, kes 6 ja peale saavad. Ja nemad vastutavad jõhkralt. Ma pole see eit kes miljonäre tööle ei taha võtta, aga see kes 5st koju tahab ja puhkusele tööd kaasa ei võta, ei saa sellist palka. Kahju aga nii on.
Sõbranna teenib 6. Aga ta teeb kaugtööd Saksamaale, tal pole isegi Eesti tervisekindlustust. Elab siin sest odav lapsi kasvatada.
Ema sõbranna teenib 7. Tema teeb arsti kaugtööd soome, käib poole ajast kohal. Ta pole mingi tipparst, tavaline Soome hooldushaigla arst.
Üks vana sõber on laevainsener, 10+ teenib... aaga töötab Eestist Norrasse.
Kliinikute sh erakliinikute juhid, tippkirurgid, juhatuse liikmed ei teeni? Mis ajast meditsiinivaldkonnas töötamine =arst? Tule kosmos appi noh
Tippkirurg. Kesasi see veel on. Vaata vähem telekat.
Ortodont teenib hästi . Kirurg on arst nagu nagu teised ja teeb sitta tööd. Üle 2 korra rohkem tavaarstist nad ei teeni kunagi.
Vahi ise vähem telekat, kes sa selline oled õpetama. Tundub et sina ei tea mitte kui midagi. Ise ei teeni nii palju ja ei suuda teos uskuda kui teised teenivad? Vutvut mine end arendama, jõuad ehk sellele palgatasemele
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 19:19
Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 14:15
Nendeks asjadeks peab oluliselt rohkem teenima
Ainult tellides toitu, läheb see 2000 ja rohkem kuus.
Kodulaen- 2000-4000(tallinn) sest lastega peredes on noored inimesed kes pole seda veel ära maksnud. Lisaks kommunaalid ja majal aednik.
Koristaja kord on 100 (maja, 4+ toaline korter) 2x nädalas - 800 kuus
Lapsehoidja 100 päev. 2× nädalas 800 kuus.
5tärni kuurort nädal aega 3le 4000. Kui neid peab 3 tegema aastas, on see igasse kuusse 1000 otsa.

Trenni ja uusi riideid ja autot pile veel mainitud, aga 6000 ammu lõhki.

6000 pere peale tähendab üht toidutellimist nädalas, vanaema hoiab lapsi, kui vaja kuhugi minna, enamusel aastatest 1 reis ja koristaja kõige rohkem kord nädalas. Ja see on tegelikult ju väga väga hea elu!
Suur ja luksulik korter passib küll. Mingit karpmaja lagendikul mille eest 2000 kuus plekkida, kui ma 6000 teeniks siis nii rumalalt ma paremat osa oma palgast hakkama ei paneks. Aednikust savi, ei meeldi hooldatud muru. Võib rahus võsa kasvada, küll mees muruniitjale hääled sisse ajab kui lapsed rohu seest välja ei paista ja rotid tuppa pressima hakkavad. Maja puudumisel on koristaja kulud kohe hoobilt madalamad.
6000 neto pere peale ei ole muidugu mingi raha millega hästi elada. Üks null lõppu, võib laste peale mõelda.
2000 on 350K elamise kuumakse, 4000 on 700K. Lagendiku karpmajad 700K ei maksa, kolmetoaline viisakas korter maksab 350K ehk see 2000 makse on reaalne.
Puutumatu loodus on räpakas? Hea teada. Ära metsa mine, tohutult räpane koht. Ei ole palgatud isegi aedniku kujundama võsa. Oksad igal pool. Fui.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 19:21

Puutumatu loodus on räpakas? Hea teada. Ära metsa mine, tohutult räpane koht. Ei ole palgatud isegi aedniku kujundama võsa. Oksad igal pool. Fui.
Jah, eramaja aia võssa kasvatamine on räpakus. Sul vist pole maja, et nii lolli juttu ajad.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 19:24

Jah, eramaja aia võssa kasvatamine on räpakus. Sul vist pole maja, et nii lolli juttu ajad.
Sry ma ple selline peenutseja kus kõik on fui ja räpakas. Jube rõve on tühi nuditud muru ja kaks haledat ilutaime nurgas. Jube ilus 😂😂😂😂
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 19:41

Sry ma ple selline peenutseja kus kõik on fui ja räpakas. Jube rõve on tühi nuditud muru ja kaks haledat ilutaime nurgas. Jube ilus 😂😂😂😂
Selle jaoks võetaksegi maastikuarhitekt, et see selline poleks. Tehakse aiakujundusprojekt, mille viivad ellu haljastajad.
Külaline

Puutumatus looduses elades ei teeni sa 7000 peo peale või veedad pool elust sõidus. Full remote kohti, mis hästi maksaks, on eestis vähe.
Külaline

Nisu Kuuno kirjutas: 17 Okt 2024 12:50
Anonymous kirjutas: 17 Okt 2024 09:36Küsimus oli: Kui palju peab aastal 2024 teenima, et teie hinnangul lubada endale head äraolemist.
See "head äraolemist" on suhteline mõiste. Mõne jaoks tähendab see kahte Porschet hoovil ja 200 m2 maja basseiniga ning 3-4 soojamaareisi aastas pluss lastele erakoolid ratsatrennid jne. Siis vist peab kuus teenima tõesti kahe peale 10 000 + netos.

Teise jaoks on "hea äraolemine" lihtsalt 3 toaline korter, Toyota Corolla pereautoks, üks Türgi paketireis aastas, laps tavalises trennis (kuumakse ca 50). Siis piisab kahe peale ka 4 000 netos

Nii et kõik on suhteline ja ühest vastust TA küsimusele EI OLE!
6000 neto
Peaks saama lubada regulaarseid restorani ja kohvikukülastuse, soojamaareise 2-3 aastas.
Laste olemasolu korral, lapsehoidja ja võimalus toituda ainult valmistehtud toidust (restoranitoit kullerplatvormide kaudu) kokk, koristaja iga päev või paar korda nädalas, uusimat tehnikat, kvaliteetsed kodumasinad, külluslik toit, auto peaks olema uus, mitte vanem kui viis aastat. Lapsele peab saama võimaldada uusi riideid ja mänguasju. Arendavaid ringe ja hobisid. Eralasteaed ja erakool, oma tuba.
Me mehega saame kokku u 6000 neto, 2 last on ka. Regulaarselt restoranides, kohvikutes ei käi. Ka reisimas pole praegu pikalt käinud, kuna noorem laps väga pisike. Koristajaid ja lapsehoidjaid otseselt vaja ei ole aga vajadusel vist ei raatsiks ja prooviks ikka ise hakkama saada. Uut autot ka ei ole. Tegelikult see 6000 tänapäevaste hindade juures lihtsalt kuidagi sulab käest. Me küll jah paneme iga kuu ka kõrvale majaostuks aga kõrvalepandav summa ei ole midagi ulmelist. Ütleks, et elame pigem tavalist keskklassi elu sellise sissetulekuga.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 22:24
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 22:17
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 16:30 Lastetu paar 6000 neto
Lastega paar 8000-9000 neto ja üles

kuus, eeldades kõik täisealised pereliikmed töötavad
Millises euroopa riigis kesklass selliseid summasid teenib?
Eestis. Ettevõtte juhid, meditsiinivaldkond, insenerid, it spetsialistid, ettevõtjad, õigusteadus, finantsvaldkond ja pangandus. Keskklassist pole keegi rääkinud. Küsiti summasid millega oleks HEA elada Eestis.
Mina töötan meditsiinivaldkonnas (ei ole arst, neil vast on tõesti sellised palgad) ja saan veidi üle 2000 neto. Abikaasa on insener ja saab praegu minust vähem (jällegi oleneb, mis valdkonnas, tema erialal on tööga praegu suhteliselt kehvasti ja palka pole aastaid tõstetud). Koduleanu pole, autoliising on (eelimisel meid ligi 20a teeninud autol hakkasid vanusest tingitud vead ja rooste tekkima). 2 tudengist last, üks käib küll õppimise kõrvalt tööl ja teenib ise endale elamiseraha, teise kõik kulud (ühikaüür, söögiraha, trennid, kojusõit) maksame meie. Hästi ära elamiseks seda just ei nimetaks, näljas me pole ja paljad ka mite, kui mõni kodumasin üles ütleb, siis uue ostmiseks pole vaja laenu võtta. Me tuleme toime, aga üle ka midagi ei jää, emotsioonioste ei tee, väljas söömas ning reisimas käime vast korra aastas.
Seega kui lapsi enam üleval pidama ei pea, siis 6000 neto oleks vist meile küll selline summa, millega võiks öelda, et me elame hästi ära, võime soovi korral välja sööma minna, käia teises linnas teatris ja võtta seal ka ööbimise, reisida Euroopast välja, mitte närutada vana autoga 20 aastat vaid liisida iga 5-10 aasta tagant uue, teha kodus remonti iga 10a tagant (seinad-laed-põrandad, võib-olla ka mõni uus mööbliese).
Külaline

Sul vist on mingi karp kusagil põllul? Kui sa oleksid majaomanik põlvest-põlve, siis see võssakasvamine oleks sinu valik mitte räpakus.
Ma elan abikaasa vanaisa 100 a tagasi ehitatud majas praktiliselt kesklinnas, mu lapsepõlvekodu oli äärelinnas meie pere valdustes ligi 200a olnud krundil (suurem osa nendest vakdustest on aja jooksul erinevatel põhjustel teiste kätte läinud) ja mul on täiesti savi, mida sinusugused uusasukad arvavad. Kui tahan kasvatan võsa või võililli, rohin siis kui aega on (enamasti pole), mul on õnneks normaalsed naabrid, kes ise ka võilille, naati ja kassitappu vohada lasevad (see viimane võiks siiski ära jääda).
Huvitav, mitmendat põlve linlane sa oled või elad oma kolhoosikeksuse traumasid välja? See viimane on küll väga meelevaldne oletus, nii palju kui ma endistesse kolhosikestes asuvate korterelamute juurde olen sattunud, siis seal on alati imelises korras peenramaad ja aiad.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 00:08

Sul vist on mingi karp kusagil põllul? Kui sa oleksid majaomanik põlvest-põlve, siis see võssakasvamine oleks sinu valik mitte räpakus.
Ma elan abikaasa vanaisa 100 a tagasi ehitatud majas praktiliselt kesklinnas, mu lapsepõlvekodu oli äärelinnas meie pere valdustes ligi 200a olnud krundil (suurem osa nendest vakdustest on aja jooksul erinevatel põhjustel teiste kätte läinud) ja mul on täiesti savi, mida sinusugused uusasukad arvavad. Kui tahan kasvatan võsa või võililli, rohin siis kui aega on (enamasti pole), mul on õnneks normaalsed naabrid, kes ise ka võilille, naati ja kassitappu vohada lasevad (see viimane võiks siiski ära jääda).
Huvitav, mitmendat põlve linlane sa oled või elad oma kolhoosikeksuse traumasid välja? See viimane on küll väga meelevaldne oletus, nii palju kui ma endistesse kolhosikestes asuvate korterelamute juurde olen sattunud, siis seal on alati imelises korras peenramaad ja aiad.
Olen eluaeg vaid Tallinnas elanud, majaomanik Tallinna heas piirkonnas nüüdseks 20 a. Lapsepõlves oli meie perel Tallinna lähistel talu ja suvila, ka seal hoiti ümbrus korras. Traumasid pole. Koduaed on kujundatud maastikuarhitekti poolt, valmis tehtud haljastajate poolt ning hooldab töötaja. Võilillede ja maltsa seas küll elada ei sooviks.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 08:55
Olen eluaeg vaid Tallinnas elanud, majaomanik Tallinna heas piirkonnas nüüdseks 20 a. Lapsepõlves oli meie perel Tallinna lähistel talu ja suvila, ka seal hoiti ümbrus korras. Traumasid pole. Koduaed on kujundatud maastikuarhitekti poolt, valmis tehtud haljastajate poolt ning hooldab töötaja. Võilillede ja maltsa seas küll elada ei sooviks.
Ma ei tea kas ainult minule tundub või teistele ka, aga tundub, et miski trauma sul ikka on. See tuleks siin nüüd välja uurida. Saad ise ka teadlikuks.
Külaline

Huvitav, et mitte keegi ei ole maininud säästmist ja investeerimist, säästumäära, mida heaks eluks vaja. Ainult kulud-kulud-kulud. Mulle on küll ülioluline, et säästumäär oleks vähemalt 25%. Siis ei ole sellist vastikut tunnet, et elame tuleviku arvelt.

Oleme neljaliikmeline pere, sissetulek pere peale kokku 4000 neto. 1000 säästame, 3000 kulutame. Kodu on meil laenuvaba ja elame (tasuta ühistranspordiga) linnas, nii et ühest autost pere peale täiesti piisab. Samas on meil muud kulud - näiteks maakodu, mille ülalpidamine ei ole just odav lõbu, ja eakate vanemate toetamine.

Praegune sissetulek on selline, et saame ilusti hakkama, aga see on ikkagi selline ok elu, mitte "hea" elu. Hea elu algaks ilmselt 6000-st neto (1500 säästmiseks/investeerimiseks ja 4500 kulutamiseks).
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 22:21
Nisu Kuuno kirjutas: 17 Okt 2024 12:50

See "head äraolemist" on suhteline mõiste. Mõne jaoks tähendab see kahte Porschet hoovil ja 200 m2 maja basseiniga ning 3-4 soojamaareisi aastas pluss lastele erakoolid ratsatrennid jne. Siis vist peab kuus teenima tõesti kahe peale 10 000 + netos.

Teise jaoks on "hea äraolemine" lihtsalt 3 toaline korter, Toyota Corolla pereautoks, üks Türgi paketireis aastas, laps tavalises trennis (kuumakse ca 50). Siis piisab kahe peale ka 4 000 netos

Nii et kõik on suhteline ja ühest vastust TA küsimusele EI OLE!
6000 neto
Me mehega saame kokku u 6000 neto, 2 last on ka. Regulaarselt restoranides, kohvikutes ei käi. Ka reisimas pole praegu pikalt käinud, kuna noorem laps väga pisike. Koristajaid ja lapsehoidjaid otseselt vaja ei ole aga vajadusel vist ei raatsiks ja prooviks ikka ise hakkama saada. Uut autot ka ei ole. Tegelikult see 6000 tänapäevaste hindade juures lihtsalt kuidagi sulab käest. Me küll jah paneme iga kuu ka kõrvale majaostuks aga kõrvalepandav summa ei ole midagi ulmelist. Ütleks, et elame pigem tavalist keskklassi elu sellise sissetulekuga.
Mitte paha pärast, aga ma ei saa aru, kuidas saab 6000 lihtsalt ära sulada? Kas olete proovinud eelarvet pidada? Kui suured teie püsikulud on - üür/kodulaen, kommunaalid, toit, auto?
Külaline

6000 neto käest sulamine näitab lihtsalt (väga)kehva finantskäitumist. Ise teenime abikaasa enam-vähem sama suurusjärku ja elame ikka väga hästi, on säästud ja investeeringud, 2 last ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 10:34 6000 neto käest sulamine näitab lihtsalt (väga)kehva finantskäitumist. Ise teenime abikaasa enam-vähem sama suurusjärku ja elame ikka väga hästi, on säästud ja investeeringud, 2 last ka.
Kui 6000 netost mõistliku humga tuleviku kindlustamiseks investeerid siis ülejääk 4000 sulab tõesti erinevate kulutuste vahel ära. Päris roti moodi konservi peal elada pole tõesti isu.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 14:23
Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 10:34 6000 neto käest sulamine näitab lihtsalt (väga)kehva finantskäitumist. Ise teenime abikaasa enam-vähem sama suurusjärku ja elame ikka väga hästi, on säästud ja investeeringud, 2 last ka.
Kui 6000 netost mõistliku humga tuleviku kindlustamiseks investeerid siis ülejääk 4000 sulab tõesti erinevate kulutuste vahel ära. Päris roti moodi konservi peal elada pole tõesti isu.
Kui see nii oleks, et nad investeerivad 2000 - aga ei ole ju! Panevad maja ostuks mingi summa, ilmselt mitte eriti suure, ja see pole ka päris "investeering tuleviku kindlustamiseks".

Inimene, kes suudab teadlikult investeerida kolmandiku oma (pere) sissetulekust, ei ütle kunagi, et "raha sulab lihtsalt käest". Ma ise investeerin ja mul on palju tuttavaid, kes samuti väikeinvestorid. Mitte keegi ei räägi nii. Kõigil on mingisugune eelarve olemas, kõik enam-vähem teavad, kuhu laias laastus raha kulub. Öeldakse jah, et kõik on kallimaks läinud ja raskem on tasakaalu leida investeerimise ja elu nautimise vahel. Või siis mõeldakse, kuidas rohkem teenida, et elukallidusega sammu pidada ja säästumäära mitte vähendada.
Külaline

Oh siin foorumis kadestatakse neid, kes 1500 kätte saavad ja pidavat kõrgepalgalised olema. 2 tonni saava ametniku peale nad vahutavad vihast.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 19:29
Kui see nii oleks, et nad investeerivad 2000 - aga ei ole ju! Panevad maja ostuks mingi summa, ilmselt mitte eriti suure, ja see pole ka päris "investeering tuleviku kindlustamiseks".

Inimene, kes suudab teadlikult investeerida kolmandiku oma (pere) sissetulekust, ei ütle kunagi, et "raha sulab lihtsalt käest". Ma ise investeerin ja mul on palju tuttavaid, kes samuti väikeinvestorid. Mitte keegi ei räägi nii. Kõigil on mingisugune eelarve olemas, kõik enam-vähem teavad, kuhu laias laastus raha kulub. Öeldakse jah, et kõik on kallimaks läinud ja raskem on tasakaalu leida investeerimise ja elu nautimise vahel. Või siis mõeldakse, kuidas rohkem teenida, et elukallidusega sammu pidada ja säästumäära mitte vähendada.
Investeerimisega me tõesti ei tegele ning majaostuks läheb iga kuu kõrvale erinev summa, ei ole ühte kindlat summat. Aga laias laastus püsikulud (eluasemelaenud- elukoht+ puhkamiseks korter teises linnas), kommunaalid, hobid, lapse trennid, autoliising jm arved ca 2000eur kuus, toidupoes laias laastus 1000 kuus (sh. majapidamistarbed ning kõik muu pudi-padi, mida toidupoest osta saab alates mähkmetest ja vildikatest kuni dušigeeli ja patareideni); kõik muud kulud (meelelahutus, riided, kütus jne) ca 1000 kuus ning järele jääb laias laastus 2000 mis siis läheb majafondi. Kui mõni kuu on suuremad kulutused, siis läheb majafondi vähem ning vastupidi. Mõni kuu lisanduvad veel suuremad väljaminekud maakodu parendamiseks kuid seal me üldiselt suuri ehitustöid vms ette võtta hetkel ei plaani. Ühesõnaga, saab ära sulada küll selline summa. Aasta tagasi kulus kasvõi toidupoes oluliselt väiksem summa.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Okt 2024 20:03
Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 19:29

Investeerimisega me tõesti ei tegele ning majaostuks läheb iga kuu kõrvale erinev summa, ei ole ühte kindlat summat. Aga laias laastus püsikulud (eluasemelaenud- elukoht+ puhkamiseks korter teises linnas), kommunaalid, hobid, lapse trennid, autoliising jm arved ca 2000eur kuus, toidupoes laias laastus 1000 kuus (sh. majapidamistarbed ning kõik muu pudi-padi, mida toidupoest osta saab alates mähkmetest ja vildikatest kuni dušigeeli ja patareideni); kõik muud kulud (meelelahutus, riided, kütus jne) ca 1000 kuus ning järele jääb laias laastus 2000 mis siis läheb majafondi. Kui mõni kuu on suuremad kulutused, siis läheb majafondi vähem ning vastupidi. Mõni kuu lisanduvad veel suuremad väljaminekud maakodu parendamiseks kuid seal me üldiselt suuri ehitustöid vms ette võtta hetkel ei plaani. Ühesõnaga, saab ära sulada küll selline summa. Aasta tagasi kulus kasvõi toidupoes oluliselt väiksem summa.
Kas ma saan õigesti aru, et teil on korter, siis veel korter puhkamiseks teises linnas ning lisaks veel maakodu? Mulle ei tundu see keskklassi eluna.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 1 külaline