Ilmselgelt ma olen kõrvalt näinud milline **** on lapse kasvatamine, fak ma oma arvamust avaldada ei tohi?! Kõik ei ole samal seisukohal, saa üle.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 16:53Aga mine ära siit PEREELU ja suhete rubriigist, Sul pole selle valdkonnaga ju ilmselgelt mingit pistmist.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 13:03
Vinguv energiline põnn, omadega mitte hakkama saav koolilaps kes vajab palju juhendamist, tüütu nõudlik teismeline. Särtsu ja värve 18 aastaks. Vaadata teisi oma elu elamas kui ise elad tite, lapse, teismelise päevakava ja nõudmiste järgi. Masendav
Kui laps jääb rasedaks
-
Külaline
-
Külaline
See on soovitus Sulle ka ülejäänud eluks, mitte ainult siinse foorumi tarbeks: kui miski väga vastumeelne ja ärritav on, tasub sellest teemast/valdkonnast eemale hoida, mitte vägisi sisse trügida ja teistele kuulutada, kuidas Sinu arvamus (mida keegi ei ole küsinud, millest Sul sügavamad teadmised ja kogemused puuduvad ning mille avaldamine Su enesetunnet ega elu üldiselt paremaks ei tee) on täpselt nii negatiivne. Tegele parem millegagi, mis Sulle huvi pakub.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 18:15Ilmselgelt ma olen kõrvalt näinud milline **** on lapse kasvatamine, fak ma oma arvamust avaldada ei tohi?! Kõik ei ole samal seisukohal, saa üle.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 16:53Aga mine ära siit PEREELU ja suhete rubriigist, Sul pole selle valdkonnaga ju ilmselgelt mingit pistmist.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 13:03
Vinguv energiline põnn, omadega mitte hakkama saav koolilaps kes vajab palju juhendamist, tüütu nõudlik teismeline. Särtsu ja värve 18 aastaks. Vaadata teisi oma elu elamas kui ise elad tite, lapse, teismelise päevakava ja nõudmiste järgi. Masendav
-
Külaline
Ah, ärge ajage. Ma olen 1973 sündinud, ma käisin 18-aastaselt alles keskkoolis ja mind ei lubatud peale kella 22 väljagi.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 13:16 Tänapäeval venib see lapseiga õige pikale. Vene ajal olid kõik 18-aastaselt oma elu peal (kas tööl, sõjaväes või stipiga ülikooli ühikas, hiljem suunamisega tööle)
22 VIIMANE TAKS öeldi veel paarkümmend aastat tagasi.
-
Külaline
Ma olin 17.a ülikoolis.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 19:26Ah, ärge ajage. Ma olen 1973 sündinud, ma käisin 18-aastaselt alles keskkoolis ja mind ei lubatud peale kella 22 väljagi.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 13:16 Tänapäeval venib see lapseiga õige pikale. Vene ajal olid kõik 18-aastaselt oma elu peal (kas tööl, sõjaväes või stipiga ülikooli ühikas, hiljem suunamisega tööle)
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 19:26Ah, ärge ajage. Ma olen 1973 sündinud, ma käisin 18-aastaselt alles keskkoolis ja mind ei lubatud peale kella 22 väljagi.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 13:16 Tänapäeval venib see lapseiga õige pikale. Vene ajal olid kõik 18-aastaselt oma elu peal (kas tööl, sõjaväes või stipiga ülikooli ühikas, hiljem suunamisega tööle)
Oli kah keskkooli ajal nii. Kuigi, see olenes muidugi perekonnast. Mõned klassikaaslased kuuldavasti käisid öistel pidudel.
Samas, ülikooli ajal lonkisime küll ringi juba.
-
Külaline
Olen mõni aasta varem sündinud ja kuigi mina käisin keskkoolis oma kodulinnas, siis meie koolil oli ka ühikas, kus elasid kaugemalt tulnud lapsed. 15+ vanuses.
Samuti on ju kutsekatel ühikad, noored ei ela kodus.
Suviti oli hoopis teine teema - kas vanemad suvilas ja mina linnas või vastupidi.
Mina olin küll korralik, ei proovinud alkoholi ega seksinud, aga üritusi oli igasuguseid ja nii mõnigi tegi igasugu asju. Kõike võis juhtuda igal sünnipäeval.
Ei kujuta ette, et kedagi niimoodi vanemad kontrolliks, et igal jummala õhtul on noor kell 10 kodus. No nagu see kellaaeg üldse asjasse puutuks
-
Külaline
Minu arvates kontrolliti vanasti palju jäigemalt, et noor oleks õigeks kellaks kodus ja lõhnasid poleks juures. Nüüd tarbitakse mida iganes, e-sigar lõugade vahe ja vanemal täiesti ükskõik. Ühikas olid siiski valvelauad ja külalised pidid end kirja panema. Vähesed elasid omaette korteris nagu tänapäeval, kes teise linna õppima lähevad.
-
Külaline
No see ei seganud ühikas elavat noort kuidagi kuskil mujal aega viitmast. Ta ei pidanud kedagi ühikatuppa külla kutsuma, et mõne kutiga koos olla.
-
Sadullajeva
Auto tagaistmel sai segamatult asjatada
-
Külaline
Paljudel see auto vanasti oli? Nüüd on tudengil korter, auto ja väljamaa reisid. Vanasti sitsiti ikka ühikas, kuhu mujale ikka minna oli.
-
külaline
Jah, oli ka 90.-tel oli valvelaud, elanik pidi oma kaarti näitama ja külalisele pidi kutsuja vastu tulema ja külaline valvelauda pildiga dokumendi jätma. Aga meie ajal oli see kõik ilma elamisõiguseta elanike, korrarikkumiste (ühika vara lõhkumine, lärmamine) ja kuritegevuse (vargused) ennetamiseks. Oli ju ühikas palju inimesi koos. Üliõpilaste isiklikud suhted või kellegi moraali järgi valvamine ühika valvureid küll ei huvitanud.
-
Külaline
Tead võta oma soovitus ja pane… mul on vaba voli avaldada arvamust nii mulle meeldivate kui ka mittemeeldivate teemade osas. Õpetussõnad ja epistlid võid enda tarbeks jätta, keegi ei küsinud seda ka sinult.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 18:31See on soovitus Sulle ka ülejäänud eluks, mitte ainult siinse foorumi tarbeks: kui miski väga vastumeelne ja ärritav on, tasub sellest teemast/valdkonnast eemale hoida, mitte vägisi sisse trügida ja teistele kuulutada, kuidas Sinu arvamus (mida keegi ei ole küsinud, millest Sul sügavamad teadmised ja kogemused puuduvad ning mille avaldamine Su enesetunnet ega elu üldiselt paremaks ei tee) on täpselt nii negatiivne. Tegele parem millegagi, mis Sulle huvi pakub.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 18:15Ilmselgelt ma olen kõrvalt näinud milline **** on lapse kasvatamine, fak ma oma arvamust avaldada ei tohi?! Kõik ei ole samal seisukohal, saa üle.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 16:53
Aga mine ära siit PEREELU ja suhete rubriigist, Sul pole selle valdkonnaga ju ilmselgelt mingit pistmist.
-
Külaline
Sul ei ole muideks õrna aimugi kui sügavad teadmised ja kogemused mul on, rahune mahaKülaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 18:31See on soovitus Sulle ka ülejäänud eluks, mitte ainult siinse foorumi tarbeks: kui miski väga vastumeelne ja ärritav on, tasub sellest teemast/valdkonnast eemale hoida, mitte vägisi sisse trügida ja teistele kuulutada, kuidas Sinu arvamus (mida keegi ei ole küsinud, millest Sul sügavamad teadmised ja kogemused puuduvad ning mille avaldamine Su enesetunnet ega elu üldiselt paremaks ei tee) on täpselt nii negatiivne. Tegele parem millegagi, mis Sulle huvi pakub.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 18:15Ilmselgelt ma olen kõrvalt näinud milline **** on lapse kasvatamine, fak ma oma arvamust avaldada ei tohi?! Kõik ei ole samal seisukohal, saa üle.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 16:53
Aga mine ära siit PEREELU ja suhete rubriigist, Sul pole selle valdkonnaga ju ilmselgelt mingit pistmist.
-
Külaline
Oi, neid kohti ikka leidus, kui oli veidigi suurem sõpruskond. Igasugu "pinnakaid" peeti palju. Ja mitte vaid tudengid, ikka nooremad ka. Orgunniti kõiksugu üritusi, kus ja millal aga (vanemate)vaba pind leiti.
-
Külaline
Kas saab veel rohkem teemast mööda kalduda?Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 23:28Oi, neid kohti ikka leidus, kui oli veidigi suurem sõpruskond. Igasugu "pinnakaid" peeti palju. Ja mitte vaid tudengid, ikka nooremad ka. Orgunniti kõiksugu üritusi, kus ja millal aga (vanemate)vaba pind leiti.
-
Külaline
Kui noor naine, kes elab vanemate juures, pole sissetulekut, ega oma eluaset, aga ta saab lapse, siis saaks nagu tema vanemad veel ühe lapse. Majanduslikile olukorrale mõeldes pole nad julgenud saada ise veel üht last. Nüüd siis tuleb aga laps.... väidetakse siin küll, et kõik on ju nii odav. Saab odavalt. Riided ja kärud ja asjad ei maksagi peaaegu midagi!? Kust siis tulevad need vaesed noored pered? Lapsetoetus ju ka! Kui lapsel on 2 vanemat, siis kahe peale peaks ju ikka saama hästi hakkama?
-
Külaline
-
Külaline
Miks peaks ostma mähkmeid ette enne lapse sündi, te kodulähedases toidupoes pärast lapse sündi enam kordagi ei käi või? Samuti riided on poodides vabalt saadaval. Beebiriiete järelturg on üks kõige suuremaid järelturgusid üldse, 50 sendiga võid saada kotitäie titerõivaid. Mulle tõid sõbrannad, kelle lapsed juba beebieast väljas, kastide kaupa sipukaid ja särgikesi, käru, vanni ja isegi voodit pakuti ka. Viimastest ütlesin ära, kuna tahtsin valida oma lapsele täpselt sellise käru ja voodi nagu endale meeldis.
-
Külaline
Tegelikult olekski ju ühe alaealise lapse kohta (veel sündimata) vähemalt 3 täisealist inimest, + lapse isa+ teine vanaisa-vanaema = 6 inimest ühe beebi kohta! Ja ei saada hakkama.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 09:40 Kas lapsel ka isa pildis on? Tema ja tema pere toetab?
-
Külaline
Kui mähkmed nii suur probleem on, siis võtku teadmiseks, et seaduse järgi on lapse isal on kohustus ülal pidada oma lapse ema 8 nädalat enne ja 12 nädalat pärast sünnitust, olenemata sellest, kas lapse vanemad on omavahel abielus või mitte.Külaline kirjutas: ↑16 Okt 2024 10:19Miks peaks ostma mähkmeid ette enne lapse sündi, te kodulähedases toidupoes pärast lapse sündi enam kordagi ei käi või? Samuti riided on poodides vabalt saadaval. Beebiriiete järelturg on üks kõige suuremaid järelturgusid üldse, 50 sendiga võid saada kotitäie titerõivaid. Mulle tõid sõbrannad, kelle lapsed juba beebieast väljas, kastide kaupa sipukaid ja särgikesi, käru, vanni ja isegi voodit pakuti ka. Viimastest ütlesin ära, kuna tahtsin valida oma lapsele täpselt sellise käru ja voodi nagu endale meeldis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 22 külalist