Sellised hirmud on tõesti mingi häire ja see süveneb. Otsi endale tegevust, siis pole aega muretseda. See ei ole normaalne, kurnab sind ennast ja teisi ka.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:00Ütleme, et psühholoogile räägin, et olen mures selle pimedas sõidu pärast. Paljud ei taha üldse pimedas sõita. Nähtavus halb. Võib keegi vastassuunda kalduda, seda küll ise ära hoida ei saa. Metsloomad. Minu arust on need normaalsed hirmud, millega tuleb arvestada.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 09:43 Pidev kontrollimine, et kus te olete, on kõik korras.
Miks ei peaks olema?
Tegele sellega.
Kui ma nüüd näen, et arvestud ajaks pole koju jõutud. Oleks hea näha, kus ollakse. Ma ei taha helistada või sõnumit saata, see on tüütu teisele. Vastamine on veel halvem sõnumina. Helistades saab veel handsfreega vastata. Aga ikka juhi tähelepanu on siis kõnel.
Asukoha jagamine elukaaslasega
-
Külaline
-
Külaline
Su valuline reaktsioon näitab, et ise ka ikka ei ole päris kindel, kas selline nuhkimine on ikka õige. Ei ole. Õigusta, kuidas tahad, see on haiglane kontrollivajadus ja oskamatus omi asju sättida nii, et ei peaks kogu aeg ninapidi olema äpis.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 08:54No küll teie olete alles tubli proua! Kiidusõnad teile! Sa oled sellest koolkonnast, kus naine on kulbikeerutaja ja mees on perekonna pea ja suur juht või? Aga äkki on hoopis minul alandav, ta ju vaatab samamoodi kus mina olenKülaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 07:48Kolm last üles kasvatanud ilma mehele jalavõru panemata. Lolliks olete läinud või, et üksteist vaja jälgida. Isegi plaane ei saa tehtud ilma äpita, ausalt, lumehelveste uus tase ja lõppu ei olegi veel näha. Alandav mehel pole või?Külaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 09:23
Jah, mees kukub jooma ja siis vaatan, kus ta parasjagu on. Ei, meil on kaks väikest last ja palju käimisi ja logistikat. Sinu mees joob, et kohe niiviisi arvad või? Mul on hea meel, et sinul äppi vaja ei ole, aga pered on erinevad. Miks ja miks ja miks nagu kõik peaksid talitama nagu sina ja sinu pere.ausõna naljaninad, teiste perede asjade peale minnakse nii keema ja raevunult seletatakse, kuidas see on vale, sest pätsi ajal teil küll elati teistmoodi.
-
Külaline
Ma oleks väga mures, kui mu lapsed hakkaksid oma peres üksteist nii jälgima, see viitab mingit sorti vaimuhaigusele. Õnneks nad ikka suudavad normaalselt suhelda ja asju kokku leppida. Tundub, et üks põlvkond ajutiste ja mingeid muid häiretega inimesi on täiskasvanuks saanud.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 08:56Jah, lihtsalt mõtleme vabandusi üksteisele välja, mõlemad kohe. Sul endal tundub mingi kõrvalekalle olevat, võta rohud ära ja äkki tulevad ellu värvid ka tagasi ja ei pritsi anonüümses foorumis tatti.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 07:52Kui saamatud inimesed ikka võivad olla. Ja samas nii leidlikud, mõeldes välja vabandusi, miks peaks kedagi jälgima. Psüühiliste häiretega inimesed, ma ütleksKülaline kirjutas: ↑13 Okt 2024 13:39
Funktsionaalne lugemisoskus puudub või? Kirjutasin ju, et palju logistikat. Järelikult võib vaja minna parasjagu teada, et kus teine pool on, kas vajad veel täpsemat selgitust, et miks? Mul on hea meel, et sul lapsed on ja elad linnast väljas ja et sinul seda vaja ei lähe, super, aga meil teeb see elu palju lihtsamaks. Saa juba aru, et igas eluvaldkonnas on inimesed ja nende vajadused erinevad ja kõik ei pea elama nii, nagu elad sina. Samamoodi võiksin imestada, et issand, te ei kasutagi seda äppi või? Appi appi kuidas nii küll saab.
-
Külaline
Ahah, no minu arust on sinu reaktsioon minu perekonna asjadele valuline, mis su elus korrast ära on? Ja kes sa arvad ennast olevat, et on sinu arvamus ja valearvamus? Tundud ikka üli ebameeldiv inimene olevatKülaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:22Su valuline reaktsioon näitab, et ise ka ikka ei ole päris kindel, kas selline nuhkimine on ikka õige. Ei ole. Õigusta, kuidas tahad, see on haiglane kontrollivajadus ja oskamatus omi asju sättida nii, et ei peaks kogu aeg ninapidi olema äpis.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 08:54No küll teie olete alles tubli proua! Kiidusõnad teile! Sa oled sellest koolkonnast, kus naine on kulbikeerutaja ja mees on perekonna pea ja suur juht või? Aga äkki on hoopis minul alandav, ta ju vaatab samamoodi kus mina olenKülaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 07:48
Kolm last üles kasvatanud ilma mehele jalavõru panemata. Lolliks olete läinud või, et üksteist vaja jälgida. Isegi plaane ei saa tehtud ilma äpita, ausalt, lumehelveste uus tase ja lõppu ei olegi veel näha. Alandav mehel pole või?ausõna naljaninad, teiste perede asjade peale minnakse nii keema ja raevunult seletatakse, kuidas see on vale, sest pätsi ajal teil küll elati teistmoodi.
-
Külaline
Lihtsalt tuleb ära oodata kui tehakse teine teema, kus peetakse jälgimisäppi heaks võimaluseks. Sest nagu ikka. Ükspäev on ühed vastajad. Teine päev teised 
-
Külaline
Kix kirjutas: ↑13 Okt 2024 09:45 Meil on terve pere jälgimisäpis ja vahel unustan, et teised inimesed ei ole ja siis tabab mind väike kahjutunne.
Meie pere liikmed ei häbene ja jagavad meeleldi infot enda asukoha kohta.
Keegi meie peres ei ole joodik ega kao ootamatult pikkadeks perioodideks ära. Äpi kasuks otsustasime siis kui kolisime uude koju ja lapsed kippusid kodu/kooliteel ära eksima. Seda juhtus kolimise järel esimese kuu jooksul tihti ja siis tundus kõigile pereliikmetele turvalisem enda asukohti jälgimisäpis näidata. Hiljem olime sellega juba nii harjunud, et ei kustutanudki äppi ära.
Meie grupis on ka pere täiskasvanud lapsed, kes elavad nüüd teises linnas. On kuidagi armas, et nemadki tunnevad end selle abil päritoluperele lähemal. Ja meie teame kodus, et nendega on kõik hästi.
Sellise korralduse mõte oli vähendada hirmu, muretsemist ja südamevalu. Hilja on ahastada kui keegi juba (teadmata) kadunud on. Mulle meenub vahel Markkus, kes kuskil Lõuna-Eestis ühel õhtul kadus ja keda vanemad ikka veel otsivad...
Pereterapeut Katrin Saali Saul arvab, et terved, täiemõistuslikud ja iseseisvad inimesed peaksid endalt kaks korda küsima, miks on neil vaja oma partneriga asukohta jagada. „Seda on kergem anda kui ära võtta. Kui ühel hetkel tunned, et tahad rohkem privaatsust, siis tekivad teisel küsimused: mis nüüd muutus?“
-
Külaline
Ei, need ei ole normaalsed hirmud.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:00Ütleme, et psühholoogile räägin, et olen mures selle pimedas sõidu pärast. Paljud ei taha üldse pimedas sõita. Nähtavus halb. Võib keegi vastassuunda kalduda, seda küll ise ära hoida ei saa. Metsloomad. Minu arust on need normaalsed hirmud, millega tuleb arvestada.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 09:43 Pidev kontrollimine, et kus te olete, on kõik korras.
Miks ei peaks olema?
Tegele sellega.
Kui ma nüüd näen, et arvestud ajaks pole koju jõutud. Oleks hea näha, kus ollakse. Ma ei taha helistada või sõnumit saata, see on tüütu teisele. Vastamine on veel halvem sõnumina. Helistades saab veel handsfreega vastata. Aga ikka juhi tähelepanu on siis kõnel.
Ja jälgimine ei hoia ära liiklusõnnerust. See on lihtsalt jälgimine.
Sa surud oma "ainuõiget" arvamust peale juba mitu päeva järjest hüsteerilisemalt. Mingid rohud on sul käepärasyt, mis rahuneda ja teemast üle saada aitaks? Kohe ei kannata mõni, klui teised elavad teistmoodi kui tema!!Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 08:19 Mis turvalisus? Kuidas see aitab ära hoida liiklusõnnetust vms? Mitte kuidagi. Puhas kobtrollivajadus ja usaldamatus.
Mis ohutus? Parem on autot juhtides naise telefonikõnesid vastu võtta ja raporteerida iga tund "ma olen just x ristis" ja sõnumeid vahtida- päriselt? Sinu teised argumendid on sama jaburad. Lausa naljakas on see vastu võitlemine- ise ei teagi, millele ja milleks, aga vaja targutada ja õiendada ja teiste elus sorida.
-
Külaline
Ma soovitan mehele mitte iga 10 min takka helistada. Äkki on teil mõlemal rahulikum ja õnnelikum elu. Proovi.Barbara kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:39Sa surud oma "ainuõiget" arvamust peale juba mitu päeva järjest hüsteerilisemalt. Mingid rohud on sul käepärasyt, mis rahuneda ja teemast üle saada aitaks? Kohe ei kannata mõni, klui teised elavad teistmoodi kui tema!!Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 08:19 Mis turvalisus? Kuidas see aitab ära hoida liiklusõnnetust vms? Mitte kuidagi. Puhas kobtrollivajadus ja usaldamatus.
Mis ohutus? Parem on autot juhtides naise telefonikõnesid vastu võtta ja raporteerida iga tund "ma olen just x ristis" ja sõnumeid vahtida- päriselt? Sinu teised argumendid on sama jaburad. Lausa naljakas on see vastu võitlemine- ise ei teagi, millele ja milleks, aga vaja targutada ja õiendada ja teiste elus sorida.
-
Külaline
Barbara kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:39Sa surud oma "ainuõiget" arvamust peale juba mitu päeva järjest hüsteerilisemalt. Mingid rohud on sul käepärasyt, mis rahuneda ja teemast üle saada aitaks? Kohe ei kannata mõni, klui teised elavad teistmoodi kui tema!!Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 08:19 Mis turvalisus? Kuidas see aitab ära hoida liiklusõnnetust vms? Mitte kuidagi. Puhas kobtrollivajadus ja usaldamatus.
Siin vastab sulle mitu inimest, kel on veel normaalsustaju säilinud
-
Külaline
Barbara kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:39Sa surud oma "ainuõiget" arvamust peale juba mitu päeva järjest hüsteerilisemalt. Mingid rohud on sul käepärasyt, mis rahuneda ja teemast üle saada aitaks? Kohe ei kannata mõni, klui teised elavad teistmoodi kui tema!!Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 08:19 Mis turvalisus? Kuidas see aitab ära hoida liiklusõnnetust vms? Mitte kuidagi. Puhas kobtrollivajadus ja usaldamatus.
Abikaasal olete lapsehoidjad või. Miks peab helistama ja jälgima, ta on ilmselt umbkaudse aja öelnud, millal tuleb. Sellepärast ongi suhete purunemisi nii palju, et naised on täielikud kontrollifriigid, samas pugedes mingite jaburate põhjenduste taha. Helikopternaised.
-
Külaline
Nuhkimine on üleüldises plaanis ka ühiskonnale kahjulik. Pere on ühiskonna osa. Ühiskond oleme meie kõik. Ja paratamatult tekib mure, et miks osad nii paranoilised on. Ja miks tahavad nuhkida. See võib edaspidi aina süveneda ja iga ebanormaalsus on halb.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:25Ahah, no minu arust on sinu reaktsioon minu perekonna asjadele valuline, mis su elus korrast ära on? Ja kes sa arvad ennast olevat, et on sinu arvamus ja valearvamus? Tundud ikka üli ebameeldiv inimene olevatKülaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:22Su valuline reaktsioon näitab, et ise ka ikka ei ole päris kindel, kas selline nuhkimine on ikka õige. Ei ole. Õigusta, kuidas tahad, see on haiglane kontrollivajadus ja oskamatus omi asju sättida nii, et ei peaks kogu aeg ninapidi olema äpis.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 08:54
No küll teie olete alles tubli proua! Kiidusõnad teile! Sa oled sellest koolkonnast, kus naine on kulbikeerutaja ja mees on perekonna pea ja suur juht või? Aga äkki on hoopis minul alandav, ta ju vaatab samamoodi kus mina olenausõna naljaninad, teiste perede asjade peale minnakse nii keema ja raevunult seletatakse, kuidas see on vale, sest pätsi ajal teil küll elati teistmoodi.
![]()
-
Külaline
Soovitan sul tutvuda õigekeelsusõnaraamatus nuhkimise mõistega, lisaks palun ausalt võta rohud ära.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 12:06Nuhkimine on üleüldises plaanis ka ühiskonnale kahjulik. Pere on ühiskonna osa. Ühiskond oleme meie kõik. Ja paratamatult tekib mure, et miks osad nii paranoilised on. Ja miks tahavad nuhkida. See võib edaspidi aina süveneda ja iga ebanormaalsus on halb.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:25Ahah, no minu arust on sinu reaktsioon minu perekonna asjadele valuline, mis su elus korrast ära on? Ja kes sa arvad ennast olevat, et on sinu arvamus ja valearvamus? Tundud ikka üli ebameeldiv inimene olevatKülaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:22
Su valuline reaktsioon näitab, et ise ka ikka ei ole päris kindel, kas selline nuhkimine on ikka õige. Ei ole. Õigusta, kuidas tahad, see on haiglane kontrollivajadus ja oskamatus omi asju sättida nii, et ei peaks kogu aeg ninapidi olema äpis.![]()
-
Külaline
Ja mis eriline piiblikoht see tsitaat nüüd peaks olema? Me siin ka kõik arvame midagi. Miks peaks keegi täie mõistuse juures olev inimene üldse arvestama sellise “perespetsialisti” arvamusega, kes ise ei oska enda pereelugi elada ja on lahutatud? Toitumisnõu küsid ka 200 kiloselt eksperdilt? “Erialane” haridus on ka pärit tal pisut ebaadekvaatsetest nurgatagustest asutustest. Soovitaks arvamusliidrit vahetada.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:33Kix kirjutas: ↑13 Okt 2024 09:45 Meil on terve pere jälgimisäpis ja vahel unustan, et teised inimesed ei ole ja siis tabab mind väike kahjutunne.
Keegi meie peres ei ole joodik ega kao ootamatult pikkadeks perioodideks ära. Äpi kasuks otsustasime siis kui kolisime uude koju ja lapsed kippusid kodu/kooliteel ära eksima. Seda juhtus kolimise järel esimese kuu jooksul tihti ja siis tundus kõigile pereliikmetele turvalisem enda asukohti jälgimisäpis näidata. Hiljem olime sellega juba nii harjunud, et ei kustutanudki äppi ära.
Meie grupis on ka pere täiskasvanud lapsed, kes elavad nüüd teises linnas. On kuidagi armas, et nemadki tunnevad end selle abil päritoluperele lähemal. Ja meie teame kodus, et nendega on kõik hästi.
Sellise korralduse mõte oli vähendada hirmu, muretsemist ja südamevalu. Hilja on ahastada kui keegi juba (teadmata) kadunud on. Mulle meenub vahel Markkus, kes kuskil Lõuna-Eestis ühel õhtul kadus ja keda vanemad ikka veel otsivad...
Pereterapeut Katrin Saali Saul arvab, et terved, täiemõistuslikud ja iseseisvad inimesed peaksid endalt kaks korda küsima, miks on neil vaja oma partneriga asukohta jagada. „Seda on kergem anda kui ära võtta. Kui ühel hetkel tunned, et tahad rohkem privaatsust, siis tekivad teisel küsimused: mis nüüd muutus?“
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 12:11Soovitan sul tutvuda õigekeelsusõnaraamatus nuhkimise mõistega, lisaks palun ausalt võta rohud ära.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 12:06Nuhkimine on üleüldises plaanis ka ühiskonnale kahjulik. Pere on ühiskonna osa. Ühiskond oleme meie kõik. Ja paratamatult tekib mure, et miks osad nii paranoilised on. Ja miks tahavad nuhkida. See võib edaspidi aina süveneda ja iga ebanormaalsus on halb.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:25
Ahah, no minu arust on sinu reaktsioon minu perekonna asjadele valuline, mis su elus korrast ära on? Ja kes sa arvad ennast olevat, et on sinu arvamus ja valearvamus? Tundud ikka üli ebameeldiv inimene olevat![]()
Mõttest said aru küll. Jälgimisühiskond on sama hull. Sa kaitsed oma valikuid meeleheitlikult, kuid proovi mõista, et see ei ole enamuse arust normaalne. Aga ei pea närvi minema, ebanormaalsed asju on teisigi. Jälgimisäpp lihtsalt üks arusaamatumaid. See on ka ilmne näide, miks tuleks koolis nutiseadmeid piirata, varsti ei oska isegi vetsu keegi ilma äpita minna ega üksteisega rääkida.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 12:24Ja mis eriline piiblikoht see tsitaat nüüd peaks olema? Me siin ka kõik arvame midagi. Miks peaks keegi täie mõistuse juures olev inimene üldse arvestama sellise “perespetsialisti” arvamusega, kes ise ei oska enda pereelugi elada ja on lahutatud? Toitumisnõu küsid ka 200 kiloselt eksperdilt? “Erialane” haridus on ka pärit tal pisut ebaadekvaatsetest nurgatagustest asutustest. Soovitaks arvamusliidrit vahetada.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:33Kix kirjutas: ↑13 Okt 2024 09:45 Meil on terve pere jälgimisäpis ja vahel unustan, et teised inimesed ei ole ja siis tabab mind väike kahjutunne.
Jajah. Hea, et Sa täiuslik oled. Aga lihtsalt ääremärkusena, kui selle pereterapeudi arvamus oleks olnud jälgimist pooldav, siis ei oleks tulnud mõttessegi tema isiklikku elu tuua lagedale:) väga levinud asi tänapäeva ühiskonnas. Äpitibid ja oma meest mitte usaldavad mimmid on hoos.
-
Külaline
Ausalt, jeesus tule appi. Ma ei kaitse oma valikuid, ma üritan selgitada, miks meie elu teeb see mugavamaks, aga ega sa aru nagunii ei saa ju. Tundud vanem proua olevat, äkki siis lähed loed teki all taskulambiga raamatut, mitte ära istu tänapäevases internetifoorumis. Rohkem ma sinuga ei vaidle, tead ju isegi, kui sa vaidled lolliga siis kumb teist loll onKülaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 12:26Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 12:11Soovitan sul tutvuda õigekeelsusõnaraamatus nuhkimise mõistega, lisaks palun ausalt võta rohud ära.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 12:06
Nuhkimine on üleüldises plaanis ka ühiskonnale kahjulik. Pere on ühiskonna osa. Ühiskond oleme meie kõik. Ja paratamatult tekib mure, et miks osad nii paranoilised on. Ja miks tahavad nuhkida. See võib edaspidi aina süveneda ja iga ebanormaalsus on halb.
Mõttest said aru küll. Jälgimisühiskond on sama hull. Sa kaitsed oma valikuid meeleheitlikult, kuid proovi mõista, et see ei ole enamuse arust normaalne. Aga ei pea närvi minema, ebanormaalsed asju on teisigi. Jälgimisäpp lihtsalt üks arusaamatumaid. See on ka ilmne näide, miks tuleks koolis nutiseadmeid piirata, varsti ei oska isegi vetsu keegi ilma äpita minna ega üksteisega rääkida.
-
Külaline
Sa parem küsi, miks pärgli päralt peab Facebook pidevalt uurima, et kus sa oled ja mida teed. Miks on nii, et pruugib sul vaid korra netist vaadata kohvimasinaid, kui pärast seda tulevad sulle aasta otsa jutti iga jumala päev kohvimasinate reklaamid nagu uni? Samuti, miks tulevad mobiili pidevalt pidevalt pealetükkivad järelepärimised: "Luba näidata oma asukohta!" See jälgimisühiskond on juba ammu-ammu alanud ja täie hoo sisse saanud. Selle taustal on mõni muretsev ema, kes oma möllavate hormoonidega teismelist kokkulepitud ajal koju pole saanud, köki-möki.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 12:06Nuhkimine on üleüldises plaanis ka ühiskonnale kahjulik. Pere on ühiskonna osa. Ühiskond oleme meie kõik. Ja paratamatult tekib mure, et miks osad nii paranoilised on. Ja miks tahavad nuhkida. See võib edaspidi aina süveneda ja iga ebanormaalsus on halb.Külaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:25Ahah, no minu arust on sinu reaktsioon minu perekonna asjadele valuline, mis su elus korrast ära on? Ja kes sa arvad ennast olevat, et on sinu arvamus ja valearvamus? Tundud ikka üli ebameeldiv inimene olevatKülaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 10:22
Su valuline reaktsioon näitab, et ise ka ikka ei ole päris kindel, kas selline nuhkimine on ikka õige. Ei ole. Õigusta, kuidas tahad, see on haiglane kontrollivajadus ja oskamatus omi asju sättida nii, et ei peaks kogu aeg ninapidi olema äpis.![]()
-
Külaline
Need, kelle jaoks see äpp nii probleemne on, ärge siis lihtsalt kasutage seda, milles küsimus?
Meie pere seda äppi kasutab. Minu asukohta ja vastupidi näevad abikaasa, lapsed, ema ja lisaks mõned sõbrannad samuti. Sellest äpist on olnud korduvalt abi, probleeme ei ole see kordagi tekitanud.
Muidugi ma saan aru, et kui suhtes juba on probleemid, inimesed on paranoilised, kontrollivad jne siis on see lihtsalt üks asi mis suure tõenäosusega tekitab veelgi rohkem probleeme. Sellisel juhul tõesti ei soovita kasutada.
Meie pere seda äppi kasutab. Minu asukohta ja vastupidi näevad abikaasa, lapsed, ema ja lisaks mõned sõbrannad samuti. Sellest äpist on olnud korduvalt abi, probleeme ei ole see kordagi tekitanud.
Muidugi ma saan aru, et kui suhtes juba on probleemid, inimesed on paranoilised, kontrollivad jne siis on see lihtsalt üks asi mis suure tõenäosusega tekitab veelgi rohkem probleeme. Sellisel juhul tõesti ei soovita kasutada.
-
Külaline
miks peaks täie mõistusega inimene õldse arvestama mingite interneti"arvajatega", kelle arvamus nagunii midagi ei loe reaalis, ja mitte oma pere harjumuste ning vajadustegaKülaline kirjutas: ↑14 Okt 2024 12:28 Miks peaks keegi täie mõistuse juures olev inimene üldse arvestama sellise
Ja teemaalgatus oli hoopis teise tooniga- ei , ma poleks nõus oma "mehe" meelehaks ennast "jälgida laskma, kui see oleks ühepoolne soov ja mitte ni pereelu hõlbustamiseks vajalik.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 7 külalist