Teleteenus interneti ja järelvaatamisega

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma küll linnas ei ela vaid suvilate rajoonis.
Ning meil on valguskaabliga tele2 go3.

Hetkel ütleks, et järelvaatamine töötab ilusti ja internet on ka kiire. Ainult see järelvaatamise võimalus on 7päeva võiks veidi kauem olla aga samas pole ka hullu.
Külaline

taivopalm kirjutas: 01 Aug 2024 19:18 Telia kaabel on kindla peale minek. Pole odav, aga vähemalt kvaliteetne. Aga kaabel on reeglina linnas, kus on maju palju. Kui sinu majani Telia kaablit ei tule, siis teda ei tule. Pead valima sellise pakkuja, kes levib läbi õhu. Neid on vist erinevaid, aga nende kvaliteet pidi olema kõikuv. Ma ise ei ole neid proovinud, vajadus puudub.
Kunagi noorena elasin magalas, meil oli Starman, mingi üle 100 kanali telekas, korralik nett ja normaalse kuutasuga. Siis ma kolisin mujale, seal enam Starmani ei olnud, oli Elion siis. Seal juba olid kanalid pakettides ja kõik kokku tuli 3 korda kallim kui Starmanil. Lõpuks ostis Elisa ära Starmani ja sinna see teenus ka läks. Eesti internett on isegi venemaast juba 10 aastat maas olnud.
Külaline

Pisut teemast välja küsimus, aga kas tänapäeval on veel SATi taldrikuga võimalik kasutada? Näen, et mu naabril on see taldrik siiamaani olemas (talumaja). Meil endal on Elioni kiire (vist valguskaabliga) internet ja TV.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 11:51 Pisut teemast välja küsimus, aga kas tänapäeval on veel SATi taldrikuga võimalik kasutada? Näen, et mu naabril on see taldrik siiamaani olemas (talumaja). Meil endal on Elioni kiire (vist valguskaabliga) internet ja TV.
Minul maakodus sellis õnne ei ole, et kiire internet või üldse midagi kaabliga majja tuleks, Telia vastas küsimuse peale, et kui näiteks lauatelefoni tahaks ja ehk on külas mõni liin vabaks jäänud, et nad ainult likvideeruvad vanu liine ja uusi kasutusele ei võta, et ainult õhu kaudu saab. Talvel ja sügisel tõesti natuke saab, parimatel päevadel ligi 20/1 (mul on 40/10) pakett, suvel on pigem 0,5/0. Elisa mingi tütarfirma (Go3 vist oli) üritas meile eelmisel aastal oma telekapaketti pähe määrida, see oleks tulnud justnimelt taldikuga maja külge, samas intenetivvõimekus oli neil veel väiksem kui Telial (tehnik ei viitsinud isegi redelit püsti ajada sinna kus meil väilruuter on) ja sellest taldrikust maja küljes polnud ma üldse huvitatud.
Seega jah, tänapäeval pakutakse ka sellist teleteenust et taldrik maja küljes.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 11:51 Pisut teemast välja küsimus, aga kas tänapäeval on veel SATi taldrikuga võimalik kasutada? Näen, et mu naabril on see taldrik siiamaani olemas (talumaja).
Eesti kanalite valik satelliidil on olemas, aga kõik on maksulised, ka ETV-d. Kuna operaatoriks on Home3, mis on Go3 osa, siis kanalite valik on nagu on https://www.flysat.com/en/package/home3 ... a-4a-ses-5 (Läti ja Leedu kanaleid eestlased ei näe).

Kes on oma antenni suunanud suurte Euroopa satelliitide peale, näevad inglise, saksa, itaalia, hispaania, portugali, ukraina, poola, ungari, araabia ja mitmes muus keeles avalik-õiguslike, uudiste, muusika ja paljusid muid kanaleid täiesti tasuta. Meie teleoperaatorid küsivad nende eest raha. Satelliitidelt saab nii umbes tuhatkond kanalit. Näiteks saksa keele oskaja näeb tugevalt üle saja erineva ja huvitava liidumaade kanali.

Eesti kanalitest huvituja ärgu tõtaku teenusepakkujale raha maksma, sest tavaantenniga õhulevi on Eestis täiesti olemas. Näeb HD-s ETV, ETV2, ETV+, Kanal , Duo 4, Duo 5, MyHits, Kino 7 ning Kanal 7, lisaks uudistekanalid Current Time, Euronews Ru, France24, TVP World ja Ukraina24. Kui sellest ei aita, siis TV3 ja paarkümmend Eesti(keelset) kanalit saab lisaks, kui Elisaga leping teha.
Põhja-Eestis lisandub veel 15 Soome tasuta kanalit, Lõuna-Eestis seevastu Läti kanalid.

Ja muud polegi vaja kui tavalist antenni, sest vastuvõtja on igas tänapäevases teleris sisse ehitatud. Ei mingeid äppe ega netiruutereid. Aga kui nett ka on, siis on kogu Jupiteri järelvaatamine ühe puldinupuvajutuse kaugusel.

Kahjuks paljud võtavad antennid remondi käigus maha, mis on vale lähenemine. Kui juhtub pikk laiaulatuslik elektrikatkestus, mis halvab ka netiühendused, siis antennitelevisioonis ETV ja ETV+ jäävad igal juhul eetrisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 04:35 Kahjuks paljud võtavad antennid remondi käigus maha, mis on vale lähenemine. Kui juhtub pikk laiaulatuslik elektrikatkestus, mis halvab ka netiühendused, siis antennitelevisioonis ETV ja ETV+ jäävad igal juhul eetrisse.
Ja mis ime läbi see telekas siis töötab, kui elektrikatkestus on?!
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 06:40 Ja mis ime läbi see telekas siis töötab, kui elektrikatkestus on?!
Generaatorist pole midagi kuulnud :ugeek:
Külaline

Starman oli parim. Nii hinna kui kvaliteedi osas. Paraku kõik head asjad müüakse kiiresti ära ja siis on allakäik - kvaliteedi langus koos hinnatõusuga.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 23:13
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 11:51 Pisut teemast välja küsimus, aga kas tänapäeval on veel SATi taldrikuga võimalik kasutada? Näen, et mu naabril on see taldrik siiamaani olemas (talumaja). Meil endal on Elioni kiire (vist valguskaabliga) internet ja TV.
Minul maakodus sellis õnne ei ole, et kiire internet või üldse midagi kaabliga majja tuleks, Telia vastas küsimuse peale, et kui näiteks lauatelefoni tahaks ja ehk on külas mõni liin vabaks jäänud, et nad ainult likvideeruvad vanu liine ja uusi kasutusele ei võta, et ainult õhu kaudu saab. Talvel ja sügisel tõesti natuke saab, parimatel päevadel ligi 20/1 (mul on 40/10) pakett, suvel on pigem 0,5/0. Elisa mingi tütarfirma (Go3 vist oli) üritas meile eelmisel aastal oma telekapaketti pähe määrida, see oleks tulnud justnimelt taldikuga maja külge, samas intenetivvõimekus oli neil veel väiksem kui Telial (tehnik ei viitsinud isegi redelit püsti ajada sinna kus meil väilruuter on) ja sellest taldrikust maja küljes polnud ma üldse huvitatud.
Võta siis Starlink https://www.starlink.com/residential
50 eurot kuus, see pann tuleb osta, see oli vist mingid sajad eurod.

Kui Starlink laseks kuutasu 30 euro peale, siis võtaks isegi. Usun et väga paljud loobuvad oma 4G ühendustest.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Okt 2024 15:31
Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 23:13
Võta siis Starlink https://www.starlink.com/residential
50 eurot kuus, see pann tuleb osta, see oli vist mingid sajad eurod.

Kui Starlink laseks kuutasu 30 euro peale, siis võtaks isegi. Usun et väga paljud loobuvad oma 4G ühendustest.
Kõlab hästi, kui püsivalt elaks siis 50 eurot kuus oleks vist täitsa OK. Kas keegi reaalselt ka kasutab, mida see high speed tähendab, kas 100MBs? Loen et hardware ehk seadmed maksab 349 eurot. Ma olen kunagi Telia ruutereid ka välja ostnud, aga tegelikult vananeb tehnika nii kiiresti, et renti maksta tuleb pigem odavam kui välja osta. Starlinki leht oli üsna napisõnaline, kas seal ka mingeid ilmastikust või ümbrusest tingitud piiranguid on? Praegu on meil takistajateks mets (lähim mast on umbes puudega sama kõrge ja sealt tavaliselt meieni midagi ei jäua) ning ilus ilm, siis tundub kaugematest mastidest leviv internet kosmosesse peegelduvat ja meieni midagi ei jõua. Igatahes aitäh jagamast, jätan meelde.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 16:43 Meie majapidamises on aegade algusest olnud Eesti Telefon/Elion/Telia.
Viimased kuuarved on olnud nii 45-48€ vahemikku.
Selle hinna sees on meil:
lauatelefon + Fiiberoptilise kaabliga internetiühendus+majasisene wifi, 29,47€
suur laar telekanaleid+salvestamine+nn sisuleidja (palju filme seriaale seal sees) TVteenus arvel 15€, sellest telepilt (pakett Mini) 8€ ja 7€ salvestamine
ja kui on väga palju kõnesid, nt kaugekõned, siis on mõned eurod lisaks

Aga nende teenusepakkujatega on nii, et iga firma igas piirkonnas teenust ei pakugi. kui me kunagi siia kolisime, siis mingi telepildi pakkuja tahtis hirmsasti end meile pähe määrida, aga kui aadressi teada sai, siis selgus, et nende kaablid tulid vaid teispool raudteed, mite meie pool.
ma arvan, et sa peaksid kõigi suuremate teenusepakkujate käest pakkumised küsima, sest võibolla mõni neist isegi ei ole sinu piirkonnas teenust pakkumas.
Imestan, kuidas saab üks ja sama firma erinevatele kasutajatele nii erineva hinnaga toodet müüa?

Mul on ka Telia ja mul on kuu arve õige pisut alla 70 euro. Selle sees on TV (järelvaatamise võimalusega), kiire internet ja minu mobiil.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 13 Okt 2024 14:36
Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 16:43 Meie majapidamises on aegade algusest olnud Eesti Telefon/Elion/Telia.
suur laar telekanaleid+salvestamine+nn sisuleidja (palju filme seriaale seal sees) TVteenus arvel 15€, sellest telepilt (pakett Mini) 8€ ja 7€ salvestamine

Aga nende teenusepakkujatega on nii, et iga firma igas piirkonnas teenust ei pakugi. kui me kunagi siia kolisime, siis mingi telepildi pakkuja tahtis hirmsasti end meile pähe määrida, aga kui aadressi teada sai, siis selgus, et nende kaablid tulid vaid teispool raudteed, mite meie pool.
ma arvan, et sa peaksid kõigi suuremate teenusepakkujate käest pakkumised küsima, sest võibolla mõni neist isegi ei ole sinu piirkonnas teenust pakkumas.
Imestan, kuidas saab üks ja sama firma erinevatele kasutajatele nii erineva hinnaga toodet müüa?

Mul on ka Telia ja mul on kuu arve õige pisut alla 70 euro. Selle sees on TV (järelvaatamise võimalusega), kiire internet ja minu mobiil.
Tsiteeritud tekstist ma ei lugenud välja mobiili.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 13 Okt 2024 20:15

Tsiteeritud tekstist ma ei lugenud välja mobiili.
Mobiil on mul 12 eurot. Ehk siis, kui tal on 48 eurot, siis 12 eurot otsa teeb ikkagi vaid 60 eurot.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 16:43

Pakutaksegi täiesti erineva hinnaga teenust. Mulle ei meeldi skeem "panen numbri liikuma, siis saan parema hinna", tahaks et parem hind oleks pigem pikaajallisel kliendil, mitte manipuleerijal. Aga kaks korda olen ise sarnase pakkumise saanud. Esimene kord Telia pikaajalise kliendina (10+ aastat või rohkemgi) ja paar korda kinni maksnud "ise olid loll" teenust mida ma ei kasuranud, sain Tele2-lt umbes poole soodsama pakkumise ja telefoni ka veel pealekauba (telefon polnud tegelikult oluline, oligi selline odavaim mudal). Kui number liikuma läks, sain Telialt sama hinnaga pakkumise (telefoni me küll anda ei saa öeldi). No kus te rohkem kui 10 aastat olite kui ma turu kallimat hinda maksin? Läksime siiski kogu perega Tele2 üle, kes ka esialgse lepinguperioodi lõppedes pakkus soodsamat hinda. Üks laps läks mõned aastad hiljem Teliasse tagasi, tal oli tol hetkel hirmsasti vaja telefoni, mida Telia lepingule lisaks pakkus. Hiljuti lõppes teisel lapsel ära kunagine supersoodne Tele2 pakett, asemele pakuti kallimat. Vaatasime, et Diilis saaks umbes samadel tingimustel soodsamalt ja ta sõlmis Diiliga esialgse lepingu. Kui number oli liikuma läinud, siis helistas Tele2 ja pakkus kõigepealt meile abikaasaga umbes poole soodsamat paketti (jällegi kus te varem oliet) ja siis lapsele sama hinnaga paketti, mis Diilil aga palju parematel tingimustel. Seekord jäime Tele2 edasi.
Mänguruumi neil ilmselt on, nõme on lihtsalt et püsikliente lüpstakse ja uutele eeliseid pakutakse.
Külaline

TV3 uudistes öeldi, et TV3 liitus vabaleviga, kus on nüüd 17 tasuta telekanalit. Pole vaja internetti ega kuutasu maksta.

https://play.tv3.ee/tv3uudised/tv3-on-t ... ip-8328022
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 1 külaline